Premier League 1:a omgången 2013

Eniro – MTV/MEC  2 – 2
E. Rudolf Mamoka, Jacob Larsson. M. Erik Salinger 2.

De enda två serier som är igång i Sverige är Allsvenskan och i och med dagens premiär även Reklamserien. Första paret ut var Eniro och MTV/MEC och den första kvartens tempo hörde hemma i Serie A och fortsätter dessa lag mönstra samma laguppställning kommer man garanterat vara topplag. Om inte de båda målvakterna Love Berglund och Henrik Bonnevier varit så bra hade det inte varit mållöst ett bra tag in i matchen. Årets första mål kom sedan efter en kanon från Rudolf Mamoka. Eniro fick inte gå till halvtidsvila med en ledning för i slutsekunderna slog tekniske David Blom en stickare och tre spelare gick på samma boll, nämligen målvakten, en försvarsspelare men först på bollen kom Erik Salinger och 1-1 var ett faktum. Det målet stärkte MM som inledde den andra halvleken på ett mycket positivt sätt. Eniro stack emellan och Josef Gheysari träffade ribban. Istället för 2-1 till Eniro kunde MM ta ledningen med 2-1 i anfallet efter när Johan Bondegreen bröt ett uppspel, spelade fram John Aleman som i sin tur snyggt lirade till tvåmålsskytten Salinger som stötte in bollen i ett öppet mål. De såg ett tag ut att bli en trepoängare för MM men med 90 sekunder kvar av matchen spelade Jacob Larsson vägg med Pierre Gasslander och så var det 2-2, som också blev slutresultatet. En mycket bra premiärmatch.
MATCHENS LIRARE: ERIK SALINGER, MTV/MEC.

INGO – Lokaltidningen Mitt i   9 – 1
I.
Fredrik Lundberg 3, Axel Frändén, Jonas Pettersson, Linus Nordenskär, Björn Lööf, Emil Nilsson, Lukasz Syberyjski. L. Magnus Meijer

INGO fick en drömstart på både matchen och säsongen. Efter fem minuter var man i ledningen med 2-0 och efter en kvart kom både 3-0 och 4-0. Lokaltidningen Mitt i hade inte hela laguppställningen på plats men efter en halvtimme stod det fortfarande 4-0. När väl 5-0 kom avslutades matchen med ett Hawaiispel i det kalla med härliga vårvädret och slutresultatet skrevs till hela 9-1. Fredrik Lundberg spelade som i trance och svarade för ett hattrick samt en assist och INGO radade upp hela sex enmålsskyttar i form av Axel Frändén, Jonas Pettersson, Linus Nordenskär, Björn Lööf, Emil Nilsson och Lukasz Syberyjski. INGO fick därmed en klart bättre start än i fjol. Magnus Meijer tröstmålade för LMI.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK LUNDBERG, INGO.

TV 4 – Aftonbladet  0 – 2 (WO)

Ad Performance – Rävudden  4 – 4
Anders Lundh 2, David Piehl, Jonas Lidén. R. Nicklas Thorgerzon 2, Kalle Schröder, Marcus Hallberg.

Det är inte ofta man åker till match i Reklamserien och kvicksilvret visar -5! Väl framme var det ett underbart väder, planen var vit av mjuk frost och solen värmde på ett skönt sätt. Matchen var minnesvärd och det var överraskande att fjolårets bottenlag Ad Performance höll uppe spelet så bra mot förra årets Serie A-lag, Rävudden (f.d. FC Scanorama). Efter en målfattig inledning så var det Performance som började skapa målchanser så när 1-0 målet kom efter en kvart genom David Piehl så var det inte orättvist. I den andra halvleken startade Rävudden piggt och Kalle Schröder ryckte längs högerkanten samt sköt in kvitteringen från en mycket snäv vinkel. Nu trodde man på islossning för Rävudden men ytterligare en gång överaskade Performance och Anders Lundh gjorde 2-1, det målet hade en lite bitter eftersmak och de inblandade vet varför. Efter en halvtimme rev Jonas Lidén åt sig bollen på mittplan, avancerade framåt och krutade in 3-1. Nu tvingades Rävudden på storoffensiven varpå matchen öppnades upp än mer och Performance tilläts kontraslå. Nicklas Thorgerzon reducerade till 3-2 och på en konstnick av Marcus Hallberg, där bollen studsade upp i bortre krysset på ett märkligt sätt betydde 3-3! Med fem kvar tog Performance ledningen ytterligare en gång när tvåmålsskytten Lundh kom helt fri från mittcirkeln samt avslutade distinkt. Det lutade åt en skräll men med 30 sekunder kvar räddade Rävudden starkt 4-4 när Ola Gustavsson slog ett perfekt inlägg till Thorgerzon som nickade in bollen i gaveln, vilken dramatik och vilken härlig premiär.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LUNDH, AD PERFORMANCE.

Svea – Widespace/by Brazzboyz  2 – 4
Jens Storberget, Magnus Källman. W. Kimmo Rolin 2, Daniel Lindstrand, Wisam Hassoun.

Det började med att superduon Kimmo Rolin och Martin Hamrin kom gående mot planen och då blir ju även motståndarna glada över att se dem. Sedan kom Rolin, som dessutom skaffat slutspelsskägg, fram till domaren och berättade att han inte tagit ett steg sedan sista höstmatchen. Efter två minuter tog han ner bollen på bröstet efter en hörna och rakade in 1-0, vilken lirare! Matchen mellan Widespace/By Brazzboyz (spelare från gamla Expressen och FC Nobis) och Svea blev en bra och spännande match i det kalla men härliga vårvädret. Efter halva den första halvleken stod Svea för ett fint triangelspel där Janne Rydberg spelade fram Marcus Skarphagen (vilken perfekt värvning) och han i sin tur serverade Jens Storberget öppet mål, 1-1. I slutet på första och i början på andra hade WBB ett bra flyt där Rolin kom i ett friläge men sköt utanför, sedan hade ¨lagkaptenerna¨ Tomas Xanazzi och Kristoffer Karlsson en dubbelchans men Michel Rydberg var bra som vanligt. Dessutom träffade Wisam Hassoun ribban. Efter en halvtimme kom 2-1 när Patrik Fagerlunds passning hittade fram till tvåmålsskytten Rolin som styrde in 2-1. Några minuter senare slog Rydberg en hörna och vid bortre delen på straffområdet stod Magnus Källman och fick till en volley som satt i burgaveln till 2-2. Den trogna frugan stod med barnvagnen och såg nöjd ut. Det lutade åt ett kryss men med tre minuter kvar kontrade MBB och duktiga Daniel Lindstrand drev över planen samt avslutade med ett bra skott till 3-2. I anfallet efter var för dagen pigga Emil Lundström nära att kvittera men bollen gick i utsidan av stolpen. Istället för 3-3 kontrade Hassoun in matchavgörande 4-2, detta var en kul match utan frisparkar.
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, WIDESPACE/BY BRAZBOYZ.

Ricoh – Starcom  3 – 4
Vasilis Birbas, Matteo Poropat, Alexander Valentini. S. David Zetterlund 2, Anders Bojmar, William Sporre.

Favorittippade Ricoh bjöd upp till vals och det otroliga var att Starcom hakade på med besked. Redan i den första spelminuten slog Anders Bojmar in 1-0 på en retur och det blev uppstarten på en mycket sevärd premiär och tillika veckans bästa match. Två minuter senare presenterade sig Vasilis Birbas med att skjuta ett stenhårt vristskott från egen planhalva och in i mål, vilken projektil och 1-1. Spelet böljade fram och tillbaka och Birbas fick till en ny kanon men denna gånga svarade Johan Pettersson för en grym reflexräddning. På andra sidan plan stod suveräna Niklas Camén och gjorde några sevärda räddningar. Halvleken skulle få ett mål till när Matteo Poropat höll sig framme och gjorde 2-1. I den andra halvleken spelade samtliga spelare i Starcom över eller lika med sin förmåga men med ett extra plus för formstarka Martin Palm och David Zetterlund. Det var snabbe William Sporre som stod för kvitteringen till 2-2. Minuten senare spelade Birbas fram Alexander Valentini till 3-2. Det kändes som att Ricoh skulle vinna men nu klev Zetterlund fram på allvar och gjorde först 3-3 och sedan 4-3. Sista åtta minuterna var sevärda och bägge lagen hade lägen för ytterligare mål men till sist höll Starcom undan och vann. I Nizar Timuori hade det oranga laget ett fint nyförvärv, en bra spelare och vänta till flåset kommer, då ni!
MATCHENS LIRARE: DAVID ZETTERLUND, STARCOM.

Eurosport – IDG  2 – 6
Rasmus Christenson, Mårten Magnusson. I. Joakim Allwin 3, Oscar Englund 2, Martin Fribrock.

Återupplivade IDG blev till sist upptinade och fortsätter laget att mönstra samma laguppställning som i dag så kommer det ständiga bottenlaget att bli ett topplag. Lagkaptenen Magnus Ericson förfogar sig med tre storstjärnor förutom sig själv i form av Semir Jasarevic, Oscar Englund och inte minst Premier Leagues hetaste transfer Martin Fribrock. Resten av laget är en härlig blandning av gott och blandat. I dagens match höll Eurosport och framförallt Ralf Bjurbo stången i en kvart men sedan språngnickade comebackande Joakim Allwin in 1-0 efter ett fint inspel från Jasarevic. I slutet på första och i början på andra gjorde Englund och Fribrock både 2-0 och 3-0. Rasmus Christenson reducerade till 1-3 med ett skott i kryssribban och frågan var om bollen var inne eller inte, domaren valde att blåsa mål. Det bekom inte IDG för Allwin stod för ett hattrick och Englund blev tvåmålsskytt och matchen slutade med tennissiffrorna 6-2. Mårten Magnusson styrde in ett mål och Christopher Lembke hade en i stolpen.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM ALLWIN, IDG.