Premier League 2:a omgången 2013

INGO – Ricoh  7 – 1
I.
Fredrik Lundberg 2, Andreas Sandin, Niklas Pettersson, Adam Tapper, Jonas Pettersson, Björn Lööf. R. Matteo Poropat.

Nu är det dags att hissa varningsflagg för INGO. Hade inte Ricohs målvakt Alexander Valentini storspelat och gjort några fantastiska räddningar under den första kvarten hade INGOS ledning varit än större än de 3-1 som stod på anslagstavlan. Adam Tapper var på spelhumör och spelade fram Andreas Sandin till 1-0, Niklas Pettersson till 2-0 och gjorde sedan själv det tredje målet till 3-0. Matteo Poropat reducerade till 1-3 och gav Ricoh ett litet hopp men i början på andra gjorde formstarka Fredrik Lundberg 4-1 med bröstet, Jonas Pettersson spädde på till 5-1 och däremellan räddade Olle Damberg, Emil Nilssons straff. I och med att Björn Lööf satte dit 6-1 så hade man radat upp hela sex olika målskyttar och dessutom så var Kim Gustafsson helt lysande i målet. Lundberg, fem mål på två matcher, fastställde slutresultatet 7-1 och man befäster sin serieledning. Favorittippade Ricoh är en gåta.
MATCHENS LIRARE: ADAM TAPPER, INGO.

Svea – Starcom  8 – 1
Sv.
Jens Storberget 3, Marcus Skarphagen 2, Janne Rydberg 2, Mattias Hermansson. St. Robert Pihl.

Svea hade två fantastisk fem minuters perioder då man vände 0-1 till 3-1 efter en kvart och när man gick från 3-1 till 6-1 efter en halvtimme. Till sist stod man som segrare med hela 8-1. Starcom, som var så lysande i premiären hade 1-0 långt in i matchen efter ett fint mål av Robert Pihl som löpte längs hela högerkanten samt sköt ur dålig vinkel in bollen i mål. Sedan rasade laget ihop fullständigt. Jens Storberget svarade för ett hattrick och när han kvitterade slog han en hörna direkt i mål i bortre krysset utan att någon var på bollen, grymt! Marcus Skarphagen blev tvåmålsskytt liksom Janne Rydberg och så bokfördes Mattias Hermansson för ett mål. Ett historiskt ögonblick inträffade när Bobbo Rydberg gjorde debut. Han är nämligen ¨avlad¨ i Reklamserien eftersom pappa Michel Rydberg (presentation överflödig i dessa sammanhang) spelade i Face/Rönnberg och Monique Sundin i Adena. Domaren fick hjälpa till med telefonnummer, de gifte sig 1987 och fick Bobbo 1989. Detta måste vara ett svårslaget rekord men som sagt, allt kan hända i denna serie. Janne Rydberg var bäst på plan men skjuter man en hörna direkt i mål blir man matchens lirare.
MATCHENS LIRARE: JENS STORBERGET, SVEA.

Rävudden – Aftonbladet  7 – 1
Marcus Henricsson 2, Patrik Mattsson 2, Nicklas Thorgerzon, Nils Rasmusson, Kalle Schröder. A. Peter Hammar.

Rävudden jagade första segern och satte högsta fart direkt och man skapade mängder av målchanser men Martin Lindblad var fantastisk i målet. Efter en kvart kom man närmare och närmare, Patrik Mattsson nickade i ribban och Marcus Henricsson sköt ett bra närskott men då gjorde Lindblad årets hittills bästa reflexräddning. Till sist hittade formstarka Nicklas Thorgerzon rätt, 1-0. Rävudden fortsatte sin dominans men så länge inte fler mål kom var det match i allra högsta grad eftersom Aftonbladet stack emellan med några enstaka giftiga kontringar. Efter en halvtimme kom ändå 2-0 från Henricsson efter ett solomål. Bara 30 sekunder senare var det reducerat efter det att Peter Hammar förvaltat Simon Madelings perfekta inspel. Denna gång blev våndan inte så lång för Rävudden för i anfallet efter gjorde Mattsson 3-1. Nu tröt orken på Bladet och under matchens sista sju minuter ökade man på från 3-1 till 7-1 efter stundtals fint spel.
MATCHENS LIRARE: MARTIN LINDBLAD, AFTONBLADET.

Ad Performance – Widespace/by Brazzboyz  1 – 1
Jonas Jonsborg. W. Thomas Xanazzi.

I matchen mellan Ad Performance och Widespace/by Brazsboyz var det mer fart, tempo, kämpatakter och testostoron än en teknisk och välspelad fotboll. WbB hade ett större bollinnehav till en början men det var Performance som fick till de giftigaste målchanserna allt eftersom och Jonas Jonsborg kunde göra 1-0 efter en fin framspelning från Jonas Lidén. Samma man hade även ett läge för 2-0 men Martin Hamrin, som för övrigt stod för flera fina räddningar, fick bollen i ansiktet och ut. I början på andra halvlek tilldelades WbB en frispark nära mittlinjen ute till vänster. Thomas Xanazzi tog hand om den på bästa tänkbara sätt och bollen gick stolpe in nästan vid krysset, vilken pärla. Sista kvarten var ett långt ställningskrig och till sist slöt matchen med delad pott, 1-1. Båda lagen är fortfarande obesegrade vilket kanske var väntat för WbB men lite mer överraskande är att Performance har en nolla i förlustkolumen, något är kanske på gång i truppen?
MATCHENS LIRARE: THOMAS XANAZZI, WIDESPACE/BY BRAZZBOYZ.

Eniro – TV 4  3 – 0
Rudolf Mamoka, Calle Major, Oscar Stensson.

Eniro har fått en bra start på säsongen och idag tog man tag i taktpinnen direkt och skapade en del lägen men Henrik Berndtson var mycket bra i målet. Pierre Gasslander försökte men Berndtson stod för en grym enhandsräddning, Calle Major träffade stolpen men efter en kvart kom 1-0 målet genom Rudolf Mamoka. Robert Björk var bra i TV 4 inledningsvis och slog många fina passningar. Eniro förde spelet även i den andra halvleken men Fyran var inte helt ofarliga på sina kontringar. Efter en halvtimme avgjordes matchen när Major gjorde 2-0 och i slutminuten fastställde Oscar Stensson slutresultatet till 3-0 efter en fin passning från Daniel Larsson.
MATCHENS LIRARE: CALLE MAJOR, ENIRO.

Eurosport – MTV/MEC  0 – 2
Davor Gudelj, Henrik Bennarp.

MTV/MEC kom inte upp i samma nivå som i premiären samtidigt som Eurosport höjde sig avsevärt vilket betydde att matchen var helt jämn. Det stod 0-0 i halvtid, 0-0 efter en halvtimme och vi började tro på ett mållöst slutresultat. Christopher Lembke var riktigt bra i målet när MM tryckte på sista tio och bokfördes för två, tre riktigt bra räddningar. Eurosport hade ett jätteläge att ta ledningen med åtta kvar när Henning Wijkmark stod helt omarkerad framför målet men Fredrik Gebauer räddade mirakulöst. Med tre minuter kvar gick backklippan Henrik Bennarp på offensiven och spelade fram Davor Gudelj som gjorde 1-0. Nu var Bennarp på humör och kunde även sätta dit 2-0 i slutminuten. Om MM får med sig tre poäng i sådana här matcher i fortsättningen blir de farliga.
MATCHENS LIRARE: HENRIK BENNARP, MTV/MEC.

IDG – Lokaltidningen Mitt i  1 – 6
I.
Semir Jasarevic. L. Markus Hellqvist 4, Magnus Meijer, Martin Söderström.

Lokaltidningen Mitt i kom snabbt över fiaskot från i premiären och IDG kunde inte upprepa drömspelet från sin premiär. Vi trodde att Joakim Allwin skulle göra sitt fjärde mål i matchinledningen men idag fick han inte till det och istället kunde Magnus Meijer nicka in 1-0 för LMI med sitt andra mål på lika många matcher. Efter en kvart var LMI riktigt i stöten och på fem minuter gick man gick från 1-0 till 4-0. Martin Söderström räddade Magnus Ericsons skott på mållinjen och istället för ett 3-1 mål så gjorde han själv det fjärde målet och där avgjordes matchen definitivt. Matchen slutade 6-1 efter det att Semir Jasarevic gjort ett tröstmål. LMI har många fina målskyttar och idag bokfördes fjolårets överraskning, Markus Hellqvist för fyra mål, medan Patric Jacobsson för en gångs skull gick av plan mållös. LMI visade också upp ett intressant nyförvärv i Daniel Lundqvist, vänta bara till flåset blir vassare då går inget försvar säkert för LMI.
MATCHENS LIRARE: MARTIN SÖDERSTRÖM, LOKALTIDNINGEN MITT I.