Premier League 3:e omgången 2013

Svea – TV 4  2 – 0 (WO)

Eniro – INGO  2 – 2
Oscar Stensson, Rudolf Mamoka. I. Andreas Sandin, Axel Frändén.

I ett strilande regn bjöd de hittills obesegrade lagen INGO (serieledare) och Eniro (trea) på en mycket bra Premier League match. INGO har ett stabilt försvarsspel, Jonas Pettersson och Adam Tapper brukar äga mittfältet och så har man fina kontringar. På en sådan gjorde de röda 1-0 när Björn Lööf spelade bollen genom straffområdet och där mötte Andreas Sandin upp och fick se sitt direktskott leta sig in i gaveln. Fem minuter senare slår Andi Ortiz ett perfekt inlägg och Oscar Stensson dyker upp som gubben i lådan och nickar in 1-1. Resten av matchen är ett ställningskrig, Eniro har mer boll men har svårt att komma igenom INGOS kompakta försvar och kontringarna är som sagt farliga och Axel Frändén får ett friläge men skottet blev för lamt. Med sju minuter kvar får Frändén en ny chans och nu sitter bollen där till 2-1. Eniro satsar allt på ett kort och Jacob Larsson får skottläge innanför straffområdet men bollen går över. Eniro skulle få en chans till när Larsson lirar fram Pierre Gasslander, som i sin tur serverar Rudolf Mamoka bollen och han stöter in kvitteringen 2-2 med sitt tredje mål på lika många matcher, ett varje match! Det blir rättvist delat pott denna morgon och bägge lagen ståtar fortfarande med nollan intakt i förlust kolumnen.
MATCHENS LIRARE: RUDOLF MAMOKA, ENIRO.

Aftonbladet – IDG  1 – 9
Mikael Samuelsson. I. Martin Fribrock 3, Semir Jasarevic 2, Johan Lindblom 2, Martin Lundqvist, Erik Annerberg.

Gåtan IDG slog till igen. Efter en 6-2 seger i premiären åkte man på en förlust med 1-6 i den andra matchen och idag var det dags för en storseger igen. Efter sju minuter var man i ledningen med 2-0 och efter en kvart stod det 4-1. I början på andra hade ojämna Aftonbladet tre fantastiska lägen för ett 4-2 mål men när 5-1 kom efter en halvtimme, ja då tröt orken för AB, varpå IDG kunde öka från 5-1 till hela 9-1 under matchens avslutande åtta minuter. Martin Fribrock borrade in tre mål, debutanten Johan Lindblom två och lika många gjorde Semir Jasarevic. Martin Lundqvist var pigg idag och bokfördes för ett mål och minst en assist och även krigaren Erik Annerberg hamnade i målprotokollet. Den som gjorde sin bästa Reklamseriematch i karriären var mannen med artistnamnet Joe Padron. I den första halvleken slog han fina passningar och så fick vi se en fin chip. I andra stod han i mål och räddade en lobb, tippade ett skott i ribban och gjorde en bejublad fotparad. Bladets Pontus Ogebjer slet sitt hår i förtvivlan. En av de spelare som spelat längst i Reklamseriens historia måste vara Mikael Samuelsson, han nätade även idag för sitt AB.
MATCHENS LIRARE: JOE PADRON, IDG.

MTV/MEC – Ad Performance  5 – 0
Malcolm Waltå 2, Erik Salinger 2, Henrik Bennarp.

Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 mellan de hittills obesegrade lagen MTV/MEC och Ad Performance. Ett tag trodde vi att de skulle hålla på till dödagar innan något mål skulle falla. Med normal utdelning borde resultatet varit 3-3. Johan Elwin hade två jättelägen men bollen ville inte in, David Piehl hade ett skott som Joakim Koch räddade på mållinjen. Apropå Koch, så gjorde han sin bästa Reklamseriematch i karriären. Det var bara målen som fattades som när han klackade i stolpe, stolpe och ut varpå Nisse Nordberg sköt returen över. MM hade även de ett skott som räddades på mållinjen av Johan Lidén och returen klistrade målvakten Joakim Ringblom. Så här fortsatte det och i början på andra hängde verkligen ett mål i luften för MM och Anders Jonsson sköt över och så var Koch i farten igen. Ad Performance kom tillbaka och Jonas Lidén slog till med en bicycletas och Piehl slog en hörna i stolpen. Till sist kom målet som vi inte trodde skulle komma när Erik Salinger slog en hörna som Henrik Bennarp nickade mot bortre stolpen och där dök Malcolm Waltå upp och gjorde 1-0. Två minuter senare kom även 2-0 genom Salinger och då sloknade Performance betänkligt och det blev hela 5-0, som var alldeles för stora siffror. Salingar och Waltå svarade för två var och Bennarp ett i en underhållande match.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM KOCH, MTV/MEC.

Widespace/by Brazzboyz – Rävudden  2 – 2
W.
Thomas Xanazzi, Imran Ahmad. R. Marcus Henricsson 2.

Widespace/by Brazzboyz vann en bragdbetonad poäng medan Rävudden förlorade två poäng i denna underhållande 2-2 viktoria. Redan i den fjärde minuten slog Imran Ahmad ett perfekt långt inlägg och Thomas Xanazzi gick upp med ryggen mot mål och nickskarvade in 1-0. Efter de målet kröp laget hem och Rävuddens anstormning tog fart. Efter en kvart hade de vänt 0-1 till 2-1 efter det att halvlekens bästa spelare, Marcus Henricsson, gjort båda målen. Ett skott gick via en försvarare i mål och vid det andra målen blev han serverad bollen av Ola Odebäck. Elie Malki hade ett skott i stolpe, stolpe och ut, Henricsson hade en i ribban men mest otur hade Nisse Rasmusson. I slutet på första och efter några minuter av andra hade han två avslut och frågan var om inte båda var knappt över mållinjen. Ingen spelare jublade och det finns inga målkameror än, så domaren kan inte blåsa för något han inte ser! WbW blev allt tröttare och ett tag orkade man inte ens kontra men efter en halvtimme var Erik Bäckström fri men skottet gick utanför. Rävudden var närmare både 3-1 och 4-1 än ett 2-2 mål för de svarta. Med fem kvar hände de otroliga och Bäckström blev klockrent fälld, straff och Ahmad satte säkert stramaren till 2-2. Ett frustrerat Rävudden satsade allt framåt men otroliga Martin Hamrin räddade allt, precis som han gjort hela matchen igenom och till sist gick slutsignalen, båda lagen är fortfarande obesegrade. Sällan har ett lag missat så många lägen.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HAMRIN, WIDESPACE/BY BRAZZBOYZ.

Lokaltidningen Mitt i – Starcom  5 – 1
Markus Hellqvist 2, Daniel Lundkvist 2, Erik Pettersson. S. William Sporre.

Lokaltidningen Mitt I har nu börjat få igång maskineriet. Matchen mot Starcom var dock helt jämt en bit in den andra halvleken men ändå ledde LMI med 3-0! Markus Hellqvist satte dit 1-0 via stolpen och blev fint framspelad av Patric Jacobsson till 2-0. Starcom hade sina chanser som när Axel Nordblom sköt, Martin Palm försökte lobba och William Sporre träffade stolpen. Kalle Mellberg i målet tog allt. När sedan Daniel Lundkvist gjorde 3-0 var matchen så gott som över. Samma man satte även dit 4-0 innan Sporre kunde reducera efter riktigt klapp, klapp spel från Starcoms sida. Erik Pettersson fastställde femettan i slutminuterna. Noterat att Ludvig Norelius hade en fin framspelning till ena målet och ett stolpskott.
MATCHENS LIRARE: KALLE MELLBERG, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Eurosport – Ricoh  3 – 2
Christopher Kviborg, Rasmus Christenson, Christopher Lembke. R. Alexander Valentini 2.

Att Eurosport och Ricoh skulle ligga sist och näst sist i serien och vara inblandade i en jumbofinal efter två omgångar, ja vad var oddset på det i slutet på mars? Med tanke på det risiga tabelläget försökte båda lagen rulla boll och det var Ricoh som förde matchen men Ralf Bjurbo var riktigt bra i målet, försvarsspelet ganska bra och så kontrade Eurosport giftigt. Efter en kvart slog Vasilis Birbas en underbar stickare och Alexander Valentini gick i djupet, rundade målvakten och sköt in 1-0. Minuterna senare var det flipperspel inne i Eurosports straffområde och bollen gick längs mållinjen både en och två gånger men istället för ett 2-0 mål kontrade Christopher Kviborg och ensam med målvakten gjorde han inget misstag, 1-1. Ricoh var nöjda med spelet i halvtidspausen och i början på andra rivstartade de. Valentini, som var riktigt vass idag, sköt men Bjurbo reflexräddade närskottet. Samtidigt kontrade Eurosport igen och Rasmus Christenson träffade utsidan på stolpen och Kviborg sköt över. Efter en halvtimme var Valentini i farten igen och gjorde 2-1 efter ytterligare en fin framspelning från Birbas. Han sköt även strax utanför och istället för 3-1 så gjorde Christenson 2-2! Valentini hade en jättechans att ge sitt lag ledningen med 3-2 med två kvar men Bjurbo räddade igen. Istället kom matchens sista kontring och till sist hamnade bollen framför formastarka Christopher Lembke som via stolpen fastställde slutresultatet 3-2 till Eurosport med 50 sekunder kvar, vilken dramatik! Eurosport hade det flytet man måste ha idag och avancerar i tabellen. Ricoh var definitivt värda minst en pinne.
MATCHENS LIRARE: RALF BJURBO, EUROSPORT.