Premier League 4:e omgången 2013

MTV/MEC – Ricoh  7 – 5
Erik Salinger 5, Nisse Nordberg 2. R. Daniel Didrik, Anna Lövstrand, Andreas Varnava, Alexander Valentini, Tom Öst.

MTV/MEC och Ricoh bjöd både på en sprakande fotbollsunderhållning samt en målorgie, precis i publikens smak! I sin första match för säsongen och vid sin första bollberöring i matchens sjunde minut dunkade Daniel Didrik in 1-0 i nättaket, välkommen till Reklamserien 2013! Per omgående kvitterade Erik Salinger och honom skulle vi få höra mer av. Anna Lövstrand gjorde sin bästa match för i år och i den elfte minuten tog hon elegant ner en hög boll inne i straffområdet, lade den till rätta och sköt 2-1 via en försvarare. Malcolm Waltå sköt sedan i ribban och ut varpå Andreas Varnava kontrade in ett mål i andra änden av planen så istället för 2-2 stod det 3-1 på anslagstavlan. I slutet på första reducerade Salinger till 3-2 men i början på andra så var Ricoh i en tvåmålsledning igen när Alexander Valentini nickade in 4-2. Den lyckan varade bara i 30 sekunder för då satte Salinger sitt tredje mål, 4-3. Efter en halvtimme blixtrade det till ordentligt i målprotokollet och vi fick se hela fyra mål på tre minuter så helt plötsligt var det MTV/MEC som var i ledningen för första gången, 6-5! Två av målen gjorde av femmålsskytten Salinger, ett av Nisse Nordberg och så klämde Tom Öst in bollen i ett öppet mål. Med tre minuter kvar avgjordes tillställningen när först Varnava sköt i stolpen och istället för underbara 6-6 kontrade Nordberg in 7-5 i anfallet efter. I år verkar MTV/MEC ha något på gång och man vinner jämna matcher, toppar serien (en match mer spelad) och har även en skytteligaledare i Salinger (nio mål). Vi lider med jumbon Ricoh! Idag har man 3-1 i första 4-2 i andra och en stolpträff till 6-6 i slutminuterna, vi väntar på första segern. Vilket härligt väder vi hade!
MATCHENS LIRARE: ERIK SALINGER, MTV/MEC.

Rävudden – Eurosport  1 – 2
Elie Malki. E. Marcus Gårdö 2.

Rävudden var numret större, hade ett bollinnehav på 80-20 matchen igenom och gjorde rättvist 1-0 genom Elie Malki i den tionde minuten. Eurosport hade en bra målvakt, stabilt försvar, kämpade kopiöst och sköt sitt första skott mot mål efter en halvtimme. Hur tror ni matchen slutade, - jo 2-1 till Eurosport, helt otroligt! Rävudden hade ett stort övertag men samtidigt var det lite skenbart för det där riktiga målchanserna var inte jättemånga men närmare både 2-0 och 3-0 var laget än en kvittering. Men som sagt så sköt Simon Manceau strax utanför och då upptäckte Eurosport att det går att få till en offensiv. Med åtta kvar lyckades Marcus Gårdö påpassligt kvittera, minuten senare räddade Per Olsson en boll på mållinjen men när Gårdö med fyra kvar gjorde sitt andra mål var vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum. Ett förtvivlat Rävudden satsade allt men Eurosport höll undan och har nu med stort hjärta och lite flyt tagit två raka. Rävudden borde haft sex poäng på de två senaste matcherna men har bara fått en!
MATCHENS LIRARE: MARCUS GÅRDÖ, EUROSPORT.

IDG – INGO  2 – 7
ID.
Martin Fribrock 2. IN. Jonas Pettersson 2, Adam Tapper 2, Lukasz Syberyjski, Fredrik Lundberg, Axel Frändén.

INGO behåller serieledningen och behövde bara gå på treans växel (av fem) i den första halvleken och ändå ledde man med 3-0! Efter sex minuter stod det 2-0, efter dussinet minuter 3-0 och det första målet var ett samarbete med bröderna Pettersson där Niklas slog ett inlägg från mittcirkeln till Jonas som inne i straffområdet nickskarvade in bollen. Det andra målet var ett konstmål av Lukasz Syberyjski som i höger ytterläge sköt ett skott med yttersidan av vänsterfoten i diagonal gavel. Det tredje målet föregicks av ett triangelspel mellan Axel Frändén och Adam Tapper och målskytten hette Fredrik Lundberg, som därmed satte sitt sjätte mål för säsongen. I början på andra trodde INGO att det var klart samtidigt som IDG kom starkt tillbaka och vips så stod det 3-2 efter två mål från Martin Fribrock, det ena på frispark och det andra efter ett väggpass från Semir Jasarevic. IDG hann inte jaga en kvittering för i anfallet efter spelade Tapper vägg med J Pettersson, 4-2. Under de sista tio minuterna var INGO stabila och gick ifrån till 7-2 efter ett mål Frändén, J Petterson och Tapper igen. IDG har nu radat upp siffror som 6-2, 1-6, 9-1 och 2-7, snacka om ojämna siffror. INGO är fortfarande obesegrade, vilket vårväder!
MATCHENS LIRARE: LUKASZ SYBERYJSKI, INGO.

Starcom – Ad Performance  3 – 1
David Zetterlund 2, William Sporre. A. Jens Bäck.

Starcom spelade en helt jämn match mot Ad Performance i det härliga vårvädret men ledde ändå med 3-0 i halvtid, snacka om att ta vara på målchanserna. Efter fem minuter stod det 2-0 och efter en kvart var det 3-0. David Zetterlund var pigg värre inledningsvis och sköt en frispark via en försvarare till det första målet och stötte vackert in det andra målet efter en perfekt hörna från Jens Welin. Det tredje målet gjorde William Sporre på en retur efter det att Martin Palm löpte igenom och skjutit. I den andra halvleken gjorde Performance allt för att gå ikapp och Ander Uhlin träffade stolpens utsida, Jonas Jägerskog (härlig comeback) sköt i gaveln och till sist kom reduceringen när Jens Bäck med knät reducerade till 3-1 på en retur efter ett skott från David Piehl. Det var kul att se Tony Johansson i dribblingstagen. Zetterlund var nära ett hattrick men nicken efter en ny hörna från Welin gick strax utanför. Starcom höll undan, 3-1!
MATCHENS LIRARE: JENS WELIN, STARCOM.

Widespace/by Brazzboyz – Eniro 2 – 0
W.
Mikael Englund, Thomas Xanazzi.

De hittills obesegrade lagen Widespace/by Brazboyz och Eniro möttes i en fartfylld, tempostark, spännande och stundtals riktigt bra fotbollsmatch. Eniro inledde mycket starkt och efter tio minuter hade de vaskat fram fyra riktigt bra lägen. Jacob Larsson var igenom men Martin Hamrin gjorde en fin reflexräddning, Pierre Gasslander sköt precis utanför och Calle Majors skott gick strax över och så hade han en nick i utsidan på stolpen. Istället var det WbB som tog ledningen efter en kvart när Kristoffer Karlsson slog en stickare till Mikael Englund, som si sin tur fick till en äkta tå paj i steget varpå bollen rullade förbi den utrusande målvakten. Med minuten kvar till halvtidsvilan kom även 2-0 när Andreas Andersson drev upp bollen och sköt, returen hamnade hos Åke Ringwall som på något sätt fick fram bollen till Thomas Xanazzi, som stötte in den i mål, snacka om utdelning! Rudolf Mamoka hade halvlekens sista chans men Hamrin storspelade men efter en halvtimme var vi verkligen beredda att anteckna ett för mål när Erik Bjerlestam sköt i insidan på stolpen, bollen gick ut på plan igen och nu var det Majors tur att träffa stolpen för andra gången. Med fyra kvar var Larsson igenom men Hamrin vart helt sagolik och ett tag kändes det som om Eniro skulle kunna hålla på i en timme till, det var en sådan där dag när bollen inte ville in. WbB vann och är inne i ett positivt poängstim.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HAMRIN, WIDESPACE/BY BRAZZBOYZ.

Lokaltidningen Mitt i – TV 4  4 – 4
Markus Hellqvist 2, Erik Pettersson, Daniel Lundkvist. T. Robert Björk 2, Emanuel Sahlin, Jim Jansson.

Det dröjde till den fjärde matchen innan TV 4 fick in årets första mål och det var Robert Björk som stod för det. Det skulle inte dröja fyra matcher till innan nästa mål föll utan bara en minut för då spelade Owe Pettersson fram Emanuel Sahlin till 2-0. I det läget på matchen kändes det som om Fyran skulle rinna ifrån till sin första seger. Lokaltidningen Mitt i ville helt annorlunda och först reducerade de till 1-2 efter ett vackert fotbollsmål där Markus Hellqvist slog en crossboll, Erik Pettersson tog ner bollen och sköt in den i mål. I slutet på första och i inledningen på andra var LMI riktigt bra. Först kom kvitteringen genom Hellqvist som slog en hörna i mål, 2-2. Sedan hade Pettersson två bra lägen i rad där Alexander Bernhard gjorde en bra räddning på det ena varpå det andra skottet tog i ribban. Innan halvtimmen var spelad kom ytterligare två mål, ett genom Hellqvist och där assisterade Daniel Lundkvist berömvärt och sedan dundrade Lundkvist själv in 4-2. Nu kändes det som om LMI skulle vinna. Med fyra kvar reducerade store och starke Jim Jansson till 3-4 och slutminuterna blev dramatiska. Lundkvist var nära ett hattrick med två kvar men Bernhard räddade och istället för 5-3 kom TV 4 i ett absolut sista anfall och Marcus Pousette sköt, det blev retur och från nära håll nickade Björk in 4-4, domaren tittade på klockan, två sekunder kvar, vilken drama!
MATCHENS LIRARE: MARKUS HELLQVIST, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Aftonbladet – Svea  5 – 3
Pontus Ogebjer 2, Mikael Samuelsson, Johan Åsén, Daniel Larsson. S. Marcus Skarphagen, Daniel Jirhäll, Jens Storberget.

Både Aftonbladet och Svea bjöds på ett fantastiskt väder och årets hittills varmaste morgon. Det betydde att det fanns mycket spring i benen på gubbarna och matchen var öppen samt böljade fram och tillbaka. AB radade upp lägen som när Pontus Carlgren sköt hårt men över från nära håll, Johan Åsén träffade stolpen, Simon Madeling sköt men Michel Rydberg räddade med bravur och så var Åsén i farten igen men nicken gick i stolpen. Svea hade inga jättelägen men däremot kom de i farliga kontringar där man var två mot en och tre mot två men den sista avgörande passningen gick inte fram. Efter en kvart gjorde till sist Mikael Samuelsson 1-0 och minuten senare kom även 2-0 genom Pontus Ogebjer. Bladet får till sådana här matcher ibland, då är det nästan inget lag i serien som tar dem och i början på andra kom även 3-0 genom Åsén. Det var även nära att 4-0 kom när Daniel Larsson sköt men bollen slogs bort på mållinjen och returen sköt Åsén ribba över. I det läget på matchen såg AB att gå mot en säker seger men efter en halvtimme kom två snabba mål från Svea och helt plötsligt stod det jämna 3-2. Det var Marcus Skarphagen och Daniel Jirhäll som fick till två bra skott som satt i nättaket. Minuterna senare stod Larsson för ett underbart klackpass till Madeling men Rydberg räddade, minuten senare var det dags för 4-2 ändå och det var just Larsson som via stolpen gjorde mål. Ogebjer ökade på till 5-2 med sitt andra mål och AB vann rättvist men Jens Storberget fick sista ordet, 5-3!
MATCHENS LIRARE: DANIEL LARSSON, AFTONBLADET.