Premier League 5:e omgången 2013

Widespace/by Brazzboyz – Europsort  10- 3
W.
Andreas Andersson 4, Hejar Atroshi, Kristoffer Karlsson, Daniel Lindstrand, Mikael Englund, Mikael Hjelmberg, Erik Bäckström. E. Henning Wijkmark 2, Christopher Lembke.

Thomas Xanazzis lagbygge börjar nu ta fart på allvar och idag dök de upp 11 gubbar från Widespace/by Brazzboyz som sken ikapp med solen i det härliga vårvädret. Redan i den andra minuten ryckte Hejar Atroshi förbi en försvarare, han ryckte även förbi ytterligare en och avslutade med att formligen dundra upp 1-0 i nättaket. Sex minuter senare slog Atroshi en underbar instickare till Kristoffer Karlsson som kom löpande i djupled och via stolpen sköt han 2-0. Under den första halvlekens sista fyra minuter avgjordes matchen när WbB ökade på från 2-0 till hela 5-0, ridå! WbB var riktigt vassa samtidigt som Eurosport definitivt sätts bättre ut än i dag. Tre mål i den andra halvleken höjde lagets betyg från en etta till en tvåa på en skala av fem. Henning Wijkmark satte dit två och Christopher Lembke ett. WbB lyckades dock med en TÖ (teknisk överlägsenhet) med minuten kvar att spela, 10-3! Andreas Andersson var bäst i ett bra lag och satte dit fyra mål medan vi hittade sex enmålsskyttar i form av Daniel Lindstrand, Mikael Englund, Mikael Hjelmberg och Erik Bäckman förutom de tidigare nämnda.
MATCHENS LIRARE: HEJAR ATROSHI, WIDESPACE/BY BRAZZBOYZ.

Lokaltidningen Mitt i – Rävudden  4 – 4
L.
Erik Pettersson 2, Robert Jiremo, Daniel Lundkvist. R. Kalle Schröder 2, Sören Strömborg, Marcus Henricsson.

Rävudden och Lokaltidningen Mitt i spelade en spännande match där båda lagen gick för seger. Rävudden ledde med 2-0, 3-1 och 4-2 men ett starkt LMI kom tillbaka och nådde 4-4. Redan i den fjärde minuten presenterades sig debutanten Sören Strömborg när han från den bortre delen av straffområdet fick till en grym volley som satt i diagonal gavel efter en hörna från Marcus Henricsson, vilken mål! Strömborg har spelat i den högsta Finska ligan (TPS), den räknas in med Allsvenskan så han var med andra ord den 80:e f.d. högsteligaspelaren som debuterat Reklamserien. Några minuter senare gjorde Kalle Schröder 2-0 efter en halvträff. I den tionde minuten slängde sig Erik Pettersson och nickade in reduceringen 2-1, bollen hade studsat på mållinjen efter Daniel Lundkvists skott. I den första halvlekens två sista minuter fick vi se två mål till, ett för vardera laget. Henricsson sköt 3-1 på straff och Robert Jiremo lobbade in 3-2. I början på andra duggade målchanserna tätt. Först krutade Schröder in sitt andra mål som betydde 4-2, Patric Jacobsson träffade ribban, Schröder stolpen och efter det dundrade Lundkvist en frispark i mål till 4-3. Pettersson var het idag och kvitteringen var nära två gånger om, första skottet gick i ribban, sedan spelade Lundkvist fram Pettersson men han hann inte fram när målet var vidöppet men med åtta kvar kom kvitteringen till 4-4. Slutet av matchen blev dramatiskt, båda lagen hade läge för ett segermål men matchen slöt rättvist 4-4.
MATCHENS LIRARE: SÖREN STRÖMBORG, RÄVUDDEN.

MTV/MEC – INGO  3 – 5
M.
Erik Salinger 3. I. Rob Scutt 2, Björn Lööf, Emil Nilsson, Fredrik Lundberg.

Måndag morgon, lätt dimma och äkta seriefinal. Med tanke på de fick vi se en öppen inledning på matchen de första tio tolv minuterna och fyra mål mellan ettan INGO och tvåan MTV/MEC. INGO tog ledningen två gånger när först Lukasz Syberyjski sköt en kanon på Rob Scutts axel och in till 1-0. Sedan hittade Magnus Ivansson fram med en bra passning till Björn Lööf som stod fri vid bortre stolpen, 2-0. MTV/MEC kvitterade två gånger genom formstarka Erik Salinger. Vid det första målet tog han emot bollen, vände om och placerade säkert in bollen i gaveln. Vid det andra målet fick han en långboll från Henrik Bennarp och då stack Salinger från försvararna, hann före målvakten och lobbade in 2-2. I slutet på första tog INGO ledningen för tredje gången när mittbacken Emil Nilsson sköt via en försvarare och in i mål, 3-2! I början på andra var det lika nära ett 4-2 mål när Scutt nickade samt sköt sin egen retur över från nära håll som ett 3-3 mål när Johan Bondegreen var igenom. Ivansson hade även en nick från nära håll men Fredrik Gebauer räddade. Till sist kom 4-2 genom Scutt när han smekte upp bollen i det högra krysset. Sedan bevakade INGO sin serieledning och Fredrik Lundberg kunde även sätta dit 5-2. I slutsekunderna fick MTV/MEC en straff och den förvaltade Salinger på bästa sätt och svarade för ett hattrick. Han har nu gjort 12 mål på fem matcher, mäktigt!
MATCHENS LIRARE: ROB SCUTT, INGO.

Starcom – IDG  4 – 2
William Sporre 2, Robert Pihl, David Zetterlund. I. Joe Padron, Martin Fribrock.

De två mittenlagen Starcom och IDG möttes i en mer spännande än välspelad match. Det var IDG som gjorde det första målet när Martin Fribrock spelade fram Joe Padron till 1-0. Under första halvleks sista 12 minuter hade Starcom sin bästa period i matchen när 0-1 blev till 3-1. William Sporre sköt in 1-1 efter en stolpretur från Robert Pihl, Pihl gjorde själv 2-1 efter passning från David Zetterlund och så var det Zetterlund som satte dit trean. I den andra halvleken hade IDG ett större bollinnehav mot ett allt tröttare Starcom och en reducering hängde i luften, Fribrock dundrade ett skott i ribban men istället för 3-2 kontrade Sporre in sitt andra mål för dagen, 4-1! Fribrock fick till sist in bollen och slutsiffrorna skrev till 4-2.
MATCHENS LIRARE: WILLIAM SPORRE, STARCOM.

Aftonbladet – Ad Performance  2 – 4
AB.
Johan Åsén, Simon Madeling. Ad. Jonas Lidén 2, Jens Bäck, Magnus Håkansson.

Ad Performance hade nya tröjor, en målvakt i Björn Bigander som tog nästan allt, ett ramstarkt försvar och en fantastisk slutforcering. Det var grunden för årets första trepoängare. Det var annars Aftonbladet som hade ett stor bollinnehav, rullade boll riktigt bra och gjorde också 1-0 i den tionde minuten när Performance för första gången var i otakt med laget. Pontus Ogebjer uppfattade det hela och kastade ett långt inkast till Johan Åsén som kom fri och rullade in skalet. Performance hade bara en farlighet i första och det var i slutet när Jonas Lidén slog en tunnel inne i straffområdet samt spelade bollen snett bakåt till Joakim Allwin men skottet gick över. Redan i den andra halvlekens första spelminut slog Johan Lidén en perfekt passning till brodern Jonas som mycket skickligt kvitterade till 1-1. AB tog det lugnt där de fortsatte att spela metodiskt och efter en halvtimme kom 2-1 genom Simon Madeling efter passning från för dagen mycket duktiga Steffen Backe. I detta läge av matchen var Performance långt ifrån en seger men med sju kvar lyckades Jens Bäck med konststycket att dyka upp som gubben i lådan och på något sätt styrde han in bollen vid stolproten, 2-2. Performance var nog nöjda med ett kryss. Bladet gick för seger mot slutet men då slog Jonas Lidén och Magnus Håkansson till två gånger om när de spelade fram varandra till varsitt mål under matchens två sista minuter så att 2-2 blev 4-2, vilken överraskande vändning. Performance tog därmed årets första seger, man har bara förlorat två.
MATCHENS LIRARE: STEFFEN BACKE, AFTONBLADET.

Ricoh – TV 4  1 – 8
R.
Matteo Poropat. T. Carl Skärvall 5, Jim Jansson, Tomas Eriksson, Linus Jönsson.

Det tog fem omgångar men nu verkar TV 4 fått ordning på sin trupp och i dagens bottenmöte mot Ricoh briljerade laget under den första halvleken och tog hem den med hela 5-0! Ricohs spelare dök upp var femte minut och ryckte upp sig en aning i den andra halvleken men den femte raka förlusten var ofrånkomlig. Fyran kunde åka till jobbet med en 8-1 seger i bagaget och efter en halvtimme hade dagens lirare, Carl Skärvall, svarat för hela fem mål! Jim Jansson, Tomas Eriksson och Linus Jönsson gjorde varsitt och Emanuel Sahlin hade två träffar i stolpen. Ricoh är i alla fall vidare i cupen och i dag stod Matteo Poropat får tröstmålet. Marcus Bergdahl hade en kanon i ribban, kom igen gubbar!
MATCHENS LIRARE: CARL SKÄRVALL, TV 4.

Eniro – Svea  7 – 6
E.
Calle Major 3, Josef Gheysari 2, Pierre Gasslander, Oscar Stensson. S. Martin Eisele, Janne Rydberg, Daniel Jirhäll, Patrik Eriksson, Marcus Skarphagen, Jens Storberget.

Vill ni se mål, - gå på fotboll! Idag var det öppna spjäll och full fart framåt när Eniro och Svea möttes. Det var i stort sett målchans i varje anfall, efter en kvart stod det 5-2 till Eniro och fem minuter in på den andra halvleken var ställningen 7-3. Det var rättvist att Eniro skulle ha ledningen men de gjorde mål på nästan allt så siffrorna var något för stora. Sedan fick vi uppleva en tiominuters period utan mål innan Svea blixtrade till med tre raska baljor på lika många minuter så när tre minuter och lite till återstod stod det 7-6 och avslutningen blev dramatisk. Eniro höll undan men vilken målfest! Calle Major svarade för ett hattrick (ett skott satt klockrent i krysset), Josef Gheysari gjorde två (ett efter ett snyggt solo) och så hamnade även Pierre Gasslander och Oscar Stensson i målprotokollet. Svea radade upp hela sex olika målskyttar vilket tyder på styrka och dessa var Martin Eisele (solo efter avspark), Janne Rydberg, Daniel Jirhäll, Patrik Eriksson (krysset), Marcus Skarphagen och Jens Storberget. Dessutom träffade Daniel Larsson och Stensson virket och det gjorde även Storberget.
MATCHENS LIRARE: CALLE MAJOR, ENIRO.