Premier League 6:e omgången 2013

INGO – Svea  2 – 0
I.
Rob Scutt, Adam Tapper.

Serieledarna INGO stötte på hårt motstånd från mittenlaget Svea. Det var INGO som tog ledningen i den femte minuten när den alltid så stabila mittbacken Emil Nilsson gjorde en offensiv raid och avslutade med ett skott, returen sköt formstarke Rob Scutt in efter ett direktskott. Resten av halvleken var spelet relativt jämnt och INGO var något närmare ett 2-0 mål än Svea ett kvitteringsmål. Michel Rydberg var bra i målet. Den andra halvleken var helt jämn och efter en halvtimme kom den stora kvitteringschansen för Svea men utmärkte Kim Gustafsson räddade Jens Storbergets friläge. Minutera senare lyfte Svea in ett inlägg mot bortre stolpen där både Marcus Skarphagen och Storberget stod men den sistnämnde nickade över. Med fyra kvar kom avgörandet när Adam Tapper krutade in segermålet 2-0 och INGO toppar fortfarande serien obesegrade, starkt!
MATCHENS LIRARE: EMIL NILSSON, INGO.

Eurosport – Eniro  0 – 7
En.
Giorgio Cansu 3, Calle Major 2, Jacob Larsson, Mikael Kock.

Idag fick Eniro allt att stämma. En säker målvakt i Love Berglund, ett stabilt försvarsspel över hela planen och ett mycket bra och fantasifullt anfallsspel. Eniro gick fram till en 2-0 ledning och matchen avgjordes definitivt i slutet på första samt i början på andra då 2-0 blev till 6-0 och efter en halvtimme fastställdes slutresultatet 7-0 mot ett Eurosport utan chans. Eniro luftade ett mycket duktigt nyförvärv i Giorgio Cansu och han kom, han sågs och han segrade. Förutom tre fina mål stod han för fler fina tekniska varianter och verkade trivas i solskenet på centercourten. Calle Major var bra som vanligt och gjorde två mål (sex totalt), övriga målskyttar Jacob Larsson (äntligen) och Michael Kock. Eniro är i toppen för att stanna!
MATCHENS LIRARE: GIORGIO CANSU, ENIRO.

IDG – Widespace/by Brazzboyz  3 – 5
I.
Martin Fribrock, Armin Fejzic, Martin Lundqvist. W. Andreas Andersson 2, Conny Liljeqvist, Kristoffer Karlsson, Jonas Breding.

För första gången någonsin försökte IDG spela taktiskt och det gick jättebra till en början. Laget hade ett lågt försvarsspel och kontrade giftigt som när Martin Fribrock, Semir Jasarevic och debutanten Armin Fejzic hade ett fint triangelspel men där den sistnämnde slängde sig mot det öppna målet men bollen smet förbi hans fötter. 1-0 målet kom några minuter senare genom Fribrock. I anfallet efter hade samma man en riktig kanon men Martin Hamrins reflexräddning räddade sitt lag från ett 2-0 underläge. Istället kvitterade Conny Liljeqvist till 1-1. Under den första halvlekens sista fem minuter kom IDG i otakt med bytena och vips utnyttjade Widespace/by Brazzboyz detta och 1-1 blev till 4-1 efter mål av Kristoffer Karlsson på en grym volley (fint inlägg av Åke Ringwall) och två mål av Andreas Andersson. Man trodde att IDG var ett slaget lag men de segade sig ikapp till 4-3 efter mål av Fejzic och Martin Lundqvist (fin passning från Magnus Ericson). Det stod och vägde ett tag men med åtta kvar avgjorde Thomas Xanazzis senaste nyförvärv, mycket duktiga Jonas Breding, med sitt 5-3 mål. W/bB är fortfarande obesegrade, IDG gjorde en ganska bra match men mötte ett ännu bättre lag.
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER KARLSSON, WIDESPACE/BY BRAZZBOYZ.

Starcom – TV 4  0 – 8
Emanuel Sahlin 3, Carl Skärvall 2, Jim Jansson 2, Robert Björk.

Oj, oj, oj! TV 4 spelade propagandafotboll under i stort sett hela matchen, speciellt i första. Fyran har som vi tidigare nämnt fått stil på laget och idag spelade man ut Starcom, som hade en helt ok laguppställning. I den tionde minuten slog Henrik Berndtson en långboll, Emanuel Sahlin stod för ett tillbakaspel och på ett direktskott sköt Robert Björk 1-0 i gaveln. Efter en kvart kom både 2-0 och 3-0 genom Sahlin och Carl Skärvall. Starcom försökte att komma ifatt i den andra halvleken och Max ¨Ravanelli¨ Stjernfeldt försökte, Axel Nordblom fick ett friläge men idag ville Alexander Bernhard hålla nollan, vilket han också gjorde. När Sahlin gjorde 4-0 var saken klar och det hela rann iväg till otroliga 8-0. Sahlin blev hattrickman, Skärvall bokfördes för två (sju på två matcher) och Jim Jansson satte också dit två mål. Varning för TV 4, kom igen Starcom!
MATCHENS LIRARE: EMANUEL SAHLIN, TV4.

MTV/MEC – Rävudden  3 – 4
Henrik Bonnevier 2, Samuel Andersson. R. Nicklas Thorgerzon, Ola Gustavsson, Patrik Mattsson, Ola Odebäck.

De två tilltänkta topplagen Rävudden och MTV/MEC bjöd på en mycket bra och underhållande fotbollsmatch som var precis så jämn som alla förutspådde. I den fjärde minuten var Nicklas Thorgerzon igenom och sköt ett bra skott men Fredrik Gebauer gjorde en fantastisk räddning men på returen var han chanslös när samma skytt gjorde 1-0. I den tionde matchminuten så kunde årsdebuterande Samuel Andersson kvittera med ett bra och lågt skott. Henrik Bennarp var verkligen pigg i benen inledningsvis och var nära att ge sitt lag ledningen men skottet tog i utsidan på stolpen. Istället kom Rävudden i en flygande kontring och Marcus Henricsson spelade fram Ola Gustavsson till 2-1. I inledningen på andra lyckades MM kvittera igen när Erik Salinger spelade ut bollen till Henrik Bonnevier, som kom farande ur en kanon bakifrån och smällde in bollen. Efter en halvtimme hände mycket på planen och först var Johan Bondegreen nära att ge sitt lag ledningen för första gången men nicken tog i ribban och istället kunde Rävudden ta ledningen för tredje gången när Henricsson var i farten pånytt och spelade fram Patrik Mattsson till 3-2. Minuterna senare bröstade Ola Odebäck in sin egen retur till 4-2. Med fyra kvar gjorde Bonnevier sitt andra mål och gav matchen lite spänning de sista fyra minuterna men Rävudden höll undan och vann med 4-3.
MATCHENS LIRARE: HENRIK BONNEVIER, MTV/MEC.

Ad Performance – Ricoh  2 – 4
Simon Ohrlin, Jonas Jonsborg. R. Patrik Gillmo, Matteo Poropat, Alexander Valentini, Anna Lövstrand.

Den första halvleken mellan Ad Performance och Ricoh hade allt en Reklamseriematch skall ha. Ett fantastiskt försommarväder, en grön plan, många glada och spelsugna spelare, offensiv fotboll, överraskande bra prestationer från flera håll, många målchanser, fina mål, missade chanser, grymma målvaktsingripanden. Ja vi fick se hela registret. Patrik Gillmo, han med mössan, var riktigt i stöten inledningsvis. Först gav han sitt lag ledningen med 1-0, sedan slog han ett inlägg i ribban och han spelade även fram Matteo Poropat till 2-1, målskytten gjorde flygplansmålgetsen efter fullträffen. Däremellan hade Simon Ohrlin kvitterat. Rickard Engmark gjorde några otroliga räddningar, först när han räddade Jonas Jonsborgs närskott och så en grym dubbelräddning i slutet på halvleken när Jonas Lidén lossade bössan. Vasilis Birbas sköt en patenterande yttersida från höger i diagonal stolpe och Anna Lövstrand nickade i ribban. Efter ett litet ställningskrig i början på andra lyckades Alexander Valentini vackert chippa in 3-1 efter en halvtimme. Passningen kom från Olof Damberg, han de kallar Beckham i Bagarmossen. Matchen avgjordes definitivt med fyra kvar när Lövstrand rullade in den pigga debutanten Martin Öst passning. Mister 100%, Jonsborg, fastställde slutresultatet 4-2. En svängig match var till enda och Ricoh tog sina första poäng.
MATCHENS LIRARE: RICKARD ENGMARK & PATRIK GILLMO, RICOH.

Lokaltidningen Mitt i – Aftonbladet  5 – 6
Markus Hellqvist 2, Erik Pettersson, Daniel Lundkvist, Patric Jacobsson. A. Daniel Larsson 2, Simon Madeling 2, Peter Hammar, Thomas Hanusek.

Aftonbladet spelade fantastiskt bra och Lokaltidningen Mitt i var effektiva, ja så kan man summera den första halvleken som slutade underbara 4-4. AB inledde strålande första fem men låg under med 0-2! Johan Åsén lobbade över i ett friläge och Kalle Mellberg räddade Pontus Ogebjers straff. Markus Hellqvist satte en frispark i mål till 1-0 och via stolpen gjorde samma man 2-0. AB vände sedan 0-2 till 3-2 efter mål av Peter Hammar (grym klack mellan benen på målvakten efter passning från Ogebjer), Daniel Larsson (vänsterskott) och Simon Madeling. LMI kvitterade genom Erik Pettersson, Madeling gjorde sitt andra mål till 4-3 och LMI kvitterade igen, 4-4 från Daniel Lundkvists fot. Bladet var klart bra i inledningen på andra. Larsson hade en volley i stolpen och Thomas Hanusek sköt två skott som räddades på mållinjen varpå LMI kontrade in 5-4 efter en halvtimme genom Patric Jacobsson! Sista tre vände AB 4-5 till 6-5 efter ett straffmål från Larsson (två mål, Ogebjer fälld) samt en grym volley från Hanusek (långt inkast Ogebjer). Det svängde friskt matchen igenom och i slutminuten blev Lundkvist obstruerad ute i kanten på straffområdet. Straff eller frispark, innanför eller utanför straffområdet, ja det var frågan? LMI hade otur med domslutet men Hellqvist drog frisparken i ribban. AB vände 0-2 och 4-5 till seger 6-5, grattis, men vi led med LMI.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, AFTONBLADET.