Premier League 7:e omgången 2013

Svea – Eurosport  5 – 1
Daniel Jirhäll 3, Jens Storberget, Mattias Hermansson. E. Mårten Magnusson

Tack vare Magnus Källmans storspel och Christopher Lembkes tumme med stolparna stod det otroligt nog 0-0 efter en kvart. Jens Storberget prickade stolpen samt sköt en frispark i ribban och Janne Rydberg sköt även han i stolpen. Nickspecialisten Fredrik Schedin nickade och Mårten Magnusson hade ett hockeystraffsfriläge men vid bägge tillfällena gjorde Källman otroliga räddningar. Halvleken skulle å ett mål när Rydberg släppte ut bollen på kanten och där kom Daniel Jirhäll farande och krutade in 1-0 i nättaket. Resten av matchen såg ut enligt följande: Magnusson sköt och Källman räddade, Magnusson träffade insidan av stolpen, Magnusson sköt igen och Källman räddade. Sedan växlade det med att både Henning Wijkmark och Schedin sköt men Källman räddade. När Källman var bortspelad, ja då sköt de utanför. På andra sidan planhalvan så spelade Storberget fram Jirhäll som grymt vackert klackade in 2-0, Storberget gjorde 3-0, Jirhäll satte sitt tredje mål för dagen till 4-0 och Mattias Hermansson gjorde 5-0, helt sanslöst! Frågan var om Eurosport skulle få in ett tröstmål och det fick dem till sist genom Magnusson, kul! Svea fick åka till jobbet med en fem, etta i det helt sagolikt härliga försommarvädret. Att matchen hade två hjältar stod ganska klart, nämligen Firma Källman och Jirhäll och att den sistnämnda hade dagens tekniska konster i sin verktygslåda var lite överraskande.
MATCHENS LIRARE: DANIEL JIRHÄLL & MAGNUS KÄLLMAN, SVEA.

MTV/MEC – IDG  2 - 0 (WO)

Aftonbladet – Starcom  10- 3
Johan Åsén 4, Peter Hammar 3, Mikael Samuelsson, Thomas Hanucek, Pontus Carlgren. S. Johan Pettersson, Robert Pihl, Marcus Sjölin.

0.45 Johan Åsén 1-0, 1.45 Mikael Samuelsson 2-0 och 2.30 Peter Hammar 3-0! Ja det var spel mot ett mål i den första halvleken när Aftonbladet huserade lite som de ville mot Starcom. 4-0 blev till 6-0 innan halvtidssignalen ljöd. Det jämnade ut sig något i den andra för Starcom fick in sin sjunde gubbe men målen för AB ramlade in med jämna mellanrum och efter 37.16 blev det en TÖ (teknisk överlägsenhet) när Pontus Carlgren pricksköt krysset. Åsén hade köpt nya skor och gjorde hela fyra mål, Hammar bokfördes för tre och så smällde Thomas Hanusek in ett. Bladet hakar på i toppen efter dagens 10-3 vinst. Starcom som låg fyra för två omgångar sedan har nu åkt på två storförluster i rad, man gjorde i alla fall tre mål i den andra halvleken och Johan Pettersson stod för dagens snyggaste när han lobbade in bollen som målvakt från sitt eget straffområde! Robert Pihl och Marcus Sjölin stod för de övriga två.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ÅSÈN, AFTONBLADET.

Eniro – Ad Performance  8 – 2
Jacob Larsson 3, Oscar Stensson, Mikael Kock, Pierre Gasslander, Rudolf Mamoka, Poyan Gerami. A. Jonas Lidén 2

Eniro och Jacob Larsson fick en drömstart när de ledde med 2-0 efter fyra minuter. Först sköt Pierre Gasslander herr Larsson i bröstet och in och sedan sköt Oscar Stensson men då klackade Larsson in bollen med ryggen vänd mot målet, snyggt! Efter tio kom 3-0 genom Stensson och efter en kvart stod det 4-0 efter ett flyt mål av Mikael Kock. Ad Performance var inte med från start men spelade upp sig i andra halvlek. Eniro fick en kanonstart på den andra också och på fem minuter gick man från 4-0 till 7-0 efter mål av hattrickmannen Larsson, Gasslander och Rudolf Mamoka. Ständigt farlige Jonas Lidén reducerade sedan två gånger och hade ett skott i stolpen, skott i stolpen hade även David Piehl, närmare bestämt två stycken. Tekniske Poyan Gerami avslutade målkalaset med att fastställa slutresultatet 8-2. Förra året blev Jacob Larsson Reklamseriens Rookie och bokfördes för 12 mål. Idag tog han på sig förra årets skor och det gav resultat direkt.
MATCHENS LIRARE: JACOB LARSSON, ENIRO.

TV 4 – INGO  4 – 2
Linus Jönsson, Axel Pershagen, Carl Skärvall, Tomas Eriksson. I. Jonas Pettersson 2.

En på förhand sevärd match var mellan serieledarna, samt de hittills obesegrade INGO och det ¨nya¨ och framförallt formstarka TV 4. Båda lagen kände på varandra inledningsvis och vi fick vänta till en kvart innan den första riktigt heta målchansen dök upp när Adam Tapper drev bollen 30 meter men Alexander Bernhard räddade skottet. I anfallet efter fick Jonas Pettersson tag i bollen utanför straffområdet och med vänstern bredsidade han vackert in 1-0 vid burgaveln. Precis innan halvtidsvilan var Jim Jansson nära att kvittera när han drog två man innanför straffområdet men skottet täcktes ut till hörna. I början på andra fick Tapper ett nytt läge men han visste inte hur fri han var så skottet blev för lamt och istället för 2-0 så kom 1-1 några minuter senare när Tomas Eriksson spelade bollen till Linus Jönsson som med ett bra direktskott kvitterade. Nu kom Fyran in i en mycket bra period och Axel Pershagen gav sitt lag ledningen med 2-1 efter ett väl avvägt vänsterskott. Bara 30 sekunder senare hade TV 4 flyt när Carl Skärvall löpte ner på kanten och fick se sitt inspel gå via en försvarare och via stolpen och in till 3-1. Ytterligare 30 sekunder senare var det reducerat när mycket duktiga Pettersson slog in sitt andra mål till 3-2 och även detta mål gick via en försvarare och in. Mot slutet tryckte INGO på för en kvittering men med tre kvar kontrade Fyran in slutresultatet 4-2 efter mål av Eriksson, detta var en bra fotbollsmatch. INGO har ju lett serien i sex omgångar men blev nu nedpetade från tronen, TV 4 är mycket bra just nu.
MATCHENS LIRARE: JONAS PETTERSSON, INGO.

Widespace/by Brazzboyz – Lokaltidningen Mitt i  10- 3
W.
Andreas Andersson 5, Hejar Atroshi 3, Lasse Wessman, Erik Bäckström. L. Ludvig Norelius, Markus Hellqvist, Martin Söderström.

Om Widespace/by Brazzboyz skulle vinna i matchen mot Lokaltidningen Mitt i blev de nya serieledare. Man tog verkligen chansen och debutanten Lasse Wessman slog ett inlägg som Hejar Atroshi dundrade in på volley. Minuten senare sköt Atroshi varpå Wessman slog in returen till 2-0. När dessutom 3-0 kom ytterligare en minut senare efter mål av klippan Erik Bäckström, ja då reste sig inte LMI igen. W/bB kunde defilera fram till en 5-0 ledning i paus. I den andra halvleken bjöds vi på ett riktigt Hawaiispel och vi fick se hela åtta mål. Efter 38.21 kom en TÖ (teknisk överlägsenhet) när Andreas Andersson gjorde sitt femte mål efter ett av tre solonummers mål. Atroshi blev hattrickman (samtliga på volley), W/bB vann med hela 10-3. LMI gick inte att känna igen i defensiven men man fick i alla fall stänka dit tre kassar genom Ludvig Norelius, Markus Hellqvist och Martin Söderström.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS ANDERSSON, WIDESPACE/BY BRAZZBOYZ.

Ricoh – Rävudden  3 – 2
Ri.
Alexander Valentini, Matteo Poropat, Vasilis Birbas. Rä. Pål Åsberg, Elie Malki.

Ricoh kämpade och slet matchen igenom och hade marginalerna på sin sida. Rävudden hade åtta tio avslut på mål i första men försäljningschefen Mats Lundin stod hela tiden rätt och höll med bravur nollan i den första halvleken. Efter en kvart tog också Ricoh ledningen när Alexander Valentini sköt från eget straffområde och in i mål, vilken balja! I den andra halvleken snappade Pål Åsberg upp ett försvarsslarv och kunde påpassligt kvittera till 1-1. Ricoh kroknade ju längre matchen led så att de fick in 2-1 genom Matteo Poropat efter en stolpretur från Anna Lövstrand, ja det kom mycket lägligt. Rävudden fick jaga igen och man hade en boll som studsade på mållinjen innan Lundin dök och tog den, man hade ett skott som tog i hjulet eller i stolpen. Efter några sekunders dividerande dömde domaren bort målet. Man kan inte döma mål när man inte är säker men det kändes som ett korrekt mål i efterhand. Nu kom kvitteringen till 2-2 någon minut senare ändå när Elie Malki höll sig framme. Sista sju åtta minuterna tryckte Rävudden på samtidigt som Ricoh gick på knäna. Med två kvar kontrade Ricoh in 3-2 och lyckades hålla undan, starkt! Hur många poäng har Rävudden slarvat bort i år? Vilket underbart väder vi hade denna morgon.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER VALENTINI, RICOH.