Premier League 8:e omgången 2013


Lokaltidningen Mitt I – Ricoh  8 – 2
L.
Erik Pettersson 4, Markus Hellqvist 2, Martin Söderström, Ludvig Norelius. R. Matteo Poropat, Anna Lövstrand.

Seriemakarna hade lagt programmet så att fjolårets tvåa och trea, Lokaltidningen Mitt i och Ricoh förhoppningsvis skulle spela sista vårmatchen som en seriefinal eller åtminstone en kamp om slutspelsplatser. Därför var placeringarna tio och tolv inte vad de båda lagen räknat med. LMI inledde bra och man avlossade en massa skott men Rickard Engmark motade allt, även ett friläge från Björn Haglund. Efter dussinet minuter kom till sist 1-0 genom Erik Pettersson. Sedan klev teknikern Markus Hellqvist in i handlingarna på allvar och avgjorde tillställningen. Först gjorde han 2-0 när han styrde in Mikael Netsgårds skott/passning, sedan spelade han fram till både 3-0 och 4-0 och i början på andra slog han en hörna via en försvarade, 5-0! Ricoh ryckte upp sig en aning och Tom Öst hade ett fritt läge som Kalle Mellberg avvärjde men efter en halvtimme reducerade man två gånger genom Matteo Poropat som förlängde en boll som redan var på väg in i mål (troligtvis) och så satte Anna Lövstrand ett. LMI gjorde ett slutryck och då blev 5-2 till 8-2. Pettersson var het värre och bokfördes för fyra mål, Martin Söderström gjorde sitt tredje denna vår (rekord) och så fick till sist skottvillige Ludvig Norelius in bollen, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: MARTIN SÖDERSTRÖM, LOKALTIDNINGEN MITT I. (sorry Erik).


Starcom – Widespace/by Brazzboyz  0 – 8
W. Jonas Silving 4, Stefan Baronovsky, Thomas Xanazzi, Jonas Boström, Daniel Lindstrand.

Tack vare dagens seger är Widespace/by Brazzboyz det enda laget i hela Reklamserien (24 lag) som fortfarande är obesegrade. Tack vare en fin vårsäsong får man fira midsommar som serieledare, grattis! Lagkaptenen Thomas Xanazzi har den största truppen av alla och hela 18 spelare har hamnat i målprotokollet. Idag fick laget och en viss Jonas Silving en drömstart och det stod 2-0 redan efter tre minuter. Det första målet var av hög klass. Daniel Lindstrand stod på mitten av egen planhalva, i ett högerbacksläge och slog en underbar crossboll. I vänsterytterläge kom Silving farande och på volley gjorde han 1-0, vilken kasse! Samme man satte också dit 2-0. Efter den starten bara rullade det på och pigge Stefan Baronowsky satte dit 3-0 efter fint förarbete av Jonas Boström och Conny Liljeqvist. Sedan var det dags för Silving igen när han lobbade in 4-0 från 30 meter, vad hade han käkat idag? En bra halvlek kröntes med att Silving gjorde sitt fjärde mål till 5-0. I den andra halvleken böljade spelet lite mer men W/bB var mycket pigga sista tredjedelen och Xanazzi, Broström (hade även tre målgivande passningar i comebacken) och Lindstrand såg till så att 4-0 blev till 7-0. Starcom försökte spräcka nollan och närmast var William Sporre i ett friläge men den äkta korpgubben Henrik Alfredsson räddade och fick hålla nollan i debuten. W/bB skall bli kul att följa i höst, för Starcom kommer sommaruppehållet lägligt, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: JONAS SILVING, WIDESPACE/BY BRAZZBOYZ.


Aftonbladet – MTV/MEC  2 – 6
A.
Johan Åsén, Emil Andersson. M. Erik Salinger 3, Henrik Bennarp 2, Mats Norén.

MTV/MEC spelade stundtals bra, hade lite stolpe in och så befogar man sig av hela Reklamseriens skyttekung i form av vårens utropstecken Erik Salinger! Matchen var jämn och det som skilde lagen åt var egentligen att MTV/MEC hade en mycket bra utdelning. I den sjunde minuten så smekte Salinger med vänster upp bollen i vänstra krysset. Efter det radade Aftonbladet upp en tre fyra hyfsade målchanser men istället för 1-1 sköt Salinger 2-0 med högern i diagonal stolpe och in. I början på andra försökte AB gå ikapp men då öppnades det upp för kontringar och vips var stekhete Henrik Bennarp framme och gjorde både 3-0 och 4-0 via stolpen, ridå! Efter en halvtimme träffade både Johan Åsén och Emil Andersson stolpe ut, typiskt! Samme män fick till sist in bollen men eftersom Mats Norén stuckit i mellan med ett 5-0 mål var ställningen 5-2. Med 30 sekunder kvar så gick Salinger upp i ensamt majestät i skytteligan när han sköt via stolpen, i målvaktens rygg och in i mål. Så agerar en måltjuv, 15 mål. Trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: ERIK SALINGER, MTV/MEC.


Rävudden – Svea  1 – 5
R.
Nisse Rasmusson. S. Jens Storberget 3, Patrik Eriksson, Daniel Jirhäll.

Matchen mellan Rävudden och Svea var även den öppen från första nedsläpp. Jakob Marky hade första läget men fick inte in bollen och så nickade Daniel Jirhäll i ribban. I mitten på första halvlek var Svea inne i ett målstim och gjorde tre raska mål på sju minuter. Jens Storberget fick en bra passning från Marcus Skarphagen till 1-0, kämpen Patrik Eriksson gjorde 2-0 och formstarka Jirhäll sköt 3-0 med sitt sjätte för säsongen. Rävudden hade ett godkänt bollinnehav vilket de har för vana att alltid ha. Man får inte till det riktigt den sista tredjedelen. Nu jagade man en reducering och ett mål hängde i luften. Ola Odebäck dundrade ett skott i stolpen, Nicklas Thorgerzon sköt i den högra stolpen och han tog själv returen varpå han träffade den vänstra stolpen, oflyt! Till sist kom 3-1 när Nisse Rasmusson spräckte nollan. Nu fick Rävudden ytterligare vittring och man skapade några lägen men med åtta kvar satt spiken i kistan när Storberget spelade vägg med Skarphagen till 4-1. Storberget krönte matchen med ett hattrick till 5-1, tio totalt! Trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: PATRIK ERIKSSON, SVEA.


IDG – Eniro  0 – 2 (WO)


Ad Performance – TV 4  2 – 4
A.
David Piehl, Jonas Lidén. T. Emanuel Sahlin 2, Carl Skärvall 2.

TV 4 jagar vidare för ädlare placeringar och idag spelade man sin sjätte raka match utan förlust samt tillika femte raka seger! Fyran förde spelet och fick med sig 1-0 från den första halvleken efter ett mål inslaget av Emanuel Sahlin. Siffrorna kunde varit något mål större men Björn Bigander var bra i målet. Samtidigt var Jonas Lidén ständigt ett orosmoment i kontringarna för Ad Performance. 18 sekunder in på den andra halvleken kom ett lite överraskande kvitteringsmål när David Piehl laddade stora vänsterkanonen. Nu trodde man att TV 4 skulle svikta en aning men det blev tvärtom och Sahlin och Carl Skärvall växte ut till ett äkta radarpar. Först spelade Skärvall fram Sahlin men skottet gick utanför det vidöppna målet. Minuten senare gjorde sylvasse Skärvall 2-1 och i anfallet efter spelade Skärvall fram Sahlin igen och nu gjorde han inget misstag, 3-1! Performance gav givetvis inte upp och efter en halvtimme sköt Piehl en ny kanon och på returen fläkte sig Jonas Lidén sig fram och bollen satt bergsäkert i nätmaskorna till 3-2. Performance gick även för en kvittering men med åtta kvar gjorde Skärvall sitt andra mål till 4-2 och efter det kändes biffen stekt. Jim Jansson löpte som aldrig förr, bra jobbat. TV 4 blir intressanta att följa i höst om man fortsätter i denna takt. Ad Performance har gjort en bra vår men ligger ändå jumbo?
MATCHENS LIRARE: JIM JANSSON, TV 4.


Eurosport – INGO  2 – 8
E.
Mårten Magnusson 2. I. Rob Scutt 2, Adam Tapper 2, Jonas Pettersson 2, Linus Nordenskär, Andreas Sandin.

Solen stod högt över Solna Centrum från en klarblå himmel, det var över 20 grader varmt och det var tyvärr vårsäsongens sista match. Ett av vårens utropstecken i positiv bemärkning har definitivt varit INGO. Idag gjorde man tre snabba mål på lika många minuter i mitten på första halvlek. 1-0 sköt Rob Scutt in med yttersidan i diagonal gavel, 2-0 gjorde Adam Tapper i samma maska och 3-0 sköt Linus Nordenskär. Matchens bästa spelare, Jonas Pettersson, passade till två och hade dessutom en träff i stolpen och en i ribban under de första 20 minuterna. Tapper gjorde sitt andra mål i början på andra när han vackert spelade vägg med Scutt, 4-0. Eurosport försökte spräcka nollan och Mårten Magnusson sköt ett bra skott men debutanten Niklas Fält gjorde en fin fotparad till hörna, den slogs och nu räddade han även Henning Wijkmarks närskott. J Pettersson satte dit två mål och Andreas Sandin ett varpå ställningen blev till 7-0. Magnusson var värd ett mål och det blev två till sist men eftersom Scutt fick på årets pärla med ett skott rätt upp i det högra krysset slutade matchen 8-2. INGO får fira semester som ett slutspelslag medan Eurosport måste vila samt rycka upp sig i höst. Trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: ROB SCUTT, INGO.