Premier League 9:e omgången 2013

MTV/MEC – Lokaltidningen Mitt i  6 – 4
Erik Salinger 2, John Aleman 2, Joakim Koch, Henrik Bennarp. L. Ludvig Norelius 3, Johan Kristensen.

Slutspelsjagande MTV/MEC lyckades vända ett hotande 0-2 underläge till seger med 6-4 i en svängig och underhållande match mot Lokaltidningen Mitt i. Höstsäsongens första mål stod Johan Kristensen för när pricksköt krysset efter en minut. I anfallet efter var skytteligaledaren Erik Salinger nära att kvittera men närskottet gick över. Samma man var nära ytterligare en gång men nu tog skottet i insidan av stolpen och istället för 1-1 gjorde Ludvig Norelius 2-0! I slutet på första och i början på andra hade M/M en bra period då man gick från 0-2 till 2-2 efter mål av Salinger (fint förarbete av Joakim Koch och Samuel Andersson) och Koch. Dessutom hade Henrik Bennarp en bra raid men skottet styrde försvararen Magnus Meijer upp i egen ribba. Det gick inte att stoppa M/M nu och på bara fem minuter gick man från 2-2 till hela 5-2 efter mål av John Aleman (fin hörna från Koch), Bennarp och Salinger (17 totalt). LMI hade däremellan lägen som när Patric Jacobsson sköt över från bra läge och så träffade Norelius stolpen. Matchen borde varit stängd men ett kämpande LMI gav sig inte och med sex respektive tre minuter kvar av matchen lyckades tremålsskytten Norelius reducera två gånger så att ställningen var 5-4 i slutminuterna. Robert Jiremo fick chansen men nicken gick utanför och istället punkterade Aleman matchen med sitt 6-4 mål! kul premiär!
MATCHENS LIRARE: JOAKIM KOCH, MTV/MEC.

INGO – Starcom  2 – 1
I.
Rob Scutt, Adam Tapper. S. David Zetterlund.

Slutspelslaget INGO fick slita ont för att besegra ett för dagen bra kämpande Starcom. INGO var nära att ta ledningen redan i inledningen på matchen när Jonas Pettersson gjorde ett fint instick till Adam Tapper men målvakten Johan Pettersson räddade förtjänstfullt. I den tionde minuten så lyckades istället David Zetterlund göra 1-0 för Starcom efter en väl avvägd frispark. Innan halvleks signalen ljöd kom 1-1 genom Rob Scutt. Det resultatet stod sig länge men med sex kvar slog alltid så stabila Tapper till med ett kanonskott i nättaket, 0-1 hade blivit 2-1. Starcom försökte kvittera men det gick inte.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS PETTERSSON, INGO.

Widespace/by Brazzboyz – Aftonbladet  3 – 2
W.
Conny Liljeqvist, Stefan Baronowsky, Thomas Xanazzi. A. Nicklas Bauer, Mikael Samuelsson.

Serieledarna Widespace/by Brazboyz lyckades med nöd och näppe uddamåls besegra ett bra spelande Aftonbladet med 3-2. Efter en ganska jämn inledning fick W/bB utdelning efter en kvart när Kristoffer Karlsson slog en hörna och Conny Liljeqvist formligen sköt in 1-0 med huvudet. I början på andra trodde vi alla lite till mans att matchen avgjordes för på tre minuter gick serieledarna från 1-0 till 3-0 efter mål av mycket duktiga Stefan Baronowsky och Thomas Xanazzi efter sitt andra försök. Bladet gav inte upp och bara minuten senare slog debutanten Nicklas Bauer en hörna direkt i mål till 1-3, vilken delikatess! AB gick nu på storoffensiven, blottor uppstod bakåt och vi fick se en böljande avslutning på matchen. W/bB hade tre träffar i virket, ett var från klurige Lasse Wessman men mål det gjorde Aftonbladet när man rullade upp ett anfall på Handbollsmanér där det slog fem sex passningar i rad inne i straffområdet och till sist sköt Mikael Samuelsson in 3-2, vilket vackert mål! Bladet gick nu för en kvittering men W/bB höll med tur och skicklighet undan och behåller därmed plats ett.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS BAUER, AFTONBLADET.

TV 4 – Eurosport  2 - 0 (WO)

Svea – Ad Performance  5 – 1
Jens Storberget 2, Mattias Björklund 2, Andreas Björklund. A. David Mitala.

Svea inledde höstsäsongen som man avslutade vårens två sista matcher, nämligen med en 5-1 seger! Svea tog tag i spelet direkt och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg där dirigenten hette Janne Rydberg. När han tog igen sig så var det Martin Eisele som var över hela planen. Ad Performances duktiga målvakt Björn Bigander höll sitt lag kvar i matchen och efter dussinet minuter fick de dessutom den hittills bästa chansen men nu var det Magnus Källmans tur att briljera på Calle Vestmans friläge. Till sist kom 1-0 för Svea när Rydberg spelade fram Storberget som i sin tur rullade in bollen. Lojale Rydberg kunde förlängt in den i mål men bevakade bara bollens bana, stort! I början på andra stänkte Mattias Björklund in 2-0 via stolpen och nu öppnades matchen upp på vid gavel. Andreas Björklund sköt en frispark som Westman slog bort på mållinjen, Tony Johansson tog sig fram på motståndarnas planhalva och var helt plötsligt fri men Källman räddade på nytt och så träffade Storberget stolpen från nära håll. Storberget lyckades ändå med att göra 3-0 med sitt andra för dagen och tolfte totalt, 3-0. Performance mönstrade en trevlig debutant i David Mitala, han gjorde 1-3 och visade prov på fin teknik, god speluppfattning och snackade bra med gubbarna i laget. Konditionen behöver vi nog inte nämna men det var ju bara första matchen! De röda fick nu lite vittring men bröderna Mattias och Andreas Björklund kunde med två mål i slutet spika resultatet 5-1 i det härliga höstvädret.
MATCHENS LIRARE: JANNE RYDBERG, SVEA.

Ricoh – IDG  5 – 1
Johan Båverud 2, Tom Öst, Matteo Poropat, Vasilis Birbas. I. Semir Jasarevic

Ricoh verkar ha fått upp ångan på allvar och så fick man en kanonstart när teknikern Tom Öst elegant lobbade in 1-0 efter 45 sekunder. Efter ett litet ställningskrig kom till sist även 2-0 genom Johan Båverud under halvlekens sista minut. När sedan Båverud fördubblade årets målskörd i början på andra till 3-0 så var saken klar. Resten av matchen blev en öppen transportsträcka och Matteo Poropat kunde efter sin tidigare stolpträff göra 4-0 och så fick även Vasilis Birbas visa att han har ett mäktigt skott, 5-1. Däremellan hade Semir Jasarevic reducerat.
MATCHENS LIRARE: TOM ÖST, RICOH.

Eniro – Rävudden  6 – 4
Pierre Gasslander 3, Jacob Larsson 3. R. Marcus Henricsson 3, Marcus Hallberg.

Eniro hakar på i toppen av efter att ha besegrat Rävudden i en tämligen jämn, målrik och fartfylld match, vilket också var kännetecknet för de flesta matcher i höststarten. Eniro gjorde mål i tredje minuten när Oscar Stensson slog en låg hörna och vid första stolpen dök Pierre Gasslander upp och skarvade in 1-0. Eniro jagade sedan fler mål och Giorgio Cansu dundrade bollen i stolpen. Allt eftersom kom de blå in i matchen och efter en kvart hade man samlat ihop till en kvittering via mål av Marcus Henricsson. Men bara minuten senare stod det 3-1 till Eniro efter mål av Gasslander igen och Jacob Larsson. När sedan Larsson gjorde 4-1 i inledningen på andra kändes det som spiken. De rutinerade rävarna i Rävudden segade sig dock ikapp till 4-3, som blev till 5-3 och 5-4. Det svängde nu friskt men när 6-4 kom var det ridå. Gasslander och Larsson svarade bägge för ett hattrick liksom Henricsson hos motståndarna. Dagens grannaste var dock Marcus Hallbergs som lobbade in bollen i bortre krysset, vilket underbart väder!
MATCHENS LIRARE: PIERRE GASSLANDER, ENIRO