Premier League 10:e omgången 2013

Aftonbladet – Eurosport  2 – 0 (WO)

MTV/MEC – TV 4  1 – 5
Erik Salinger. T. Axel Pershagen, Linus Erkhammar, Robert Björk, Carl Skärvall, Tomas Eriksson

De två formstarka topplagen MTV/MEC (tre raka segrar) och TV 4 (sex raka utan förlust varav fem raka segrar) drabbade samman i det härliga sensommarvädret och vi fick se ett högt tempo inledningsvis, massa målchanser och tuffa tag vilket spelarna accepterade utan gnäll. Den första halvleken slutade 0-0 men ett resultat som 2-2 borde speglat matchbilden bättre. Samuel Andersson och Erik Salinger hade de bästa lägena för MTV/MEC och Jim Jansson, Robert Björk och Carl Skärvall för Fyran. I början på andra lossnade allt för TV 4 och på åtta minuter gick man fram till en komfortabel 4-0 ledning och nu satte man dit allt i stället. Det första målet var vackert när Tomas Eriksson slog en fin cross till Axel Pershagen som på volley gjorde 1-0. Sedan spelade Skärvall en genial passning till Linus Erkhammar som rakade in 2-0 i öppet mål, Robert Björk satte även han dit en volley och så hittade Jansson ett fint instick till Skärvall, 4-0! Skyttekungen Salinger spräckte i alla fall nollan när han efter en fin raid formligen tryckte in bollen med sitt 18:e mål för säsongen. Alltid så stabila Emanuel Sahlin avslutade med att spela fram Eriksson till femettan.
MATCHENS LIRARE: ROBERT BJÖRK, TV 4.

Lokaltidningen Mitt i – Ad Performance  2 – 1
Ludvig Norelius, Robert Jiremo. A. Jonas Lidén.

Lokaltiningen Mitt i och Ad Performance spelade en jämn och spännande match där det kunde gått hur som helst. Redan efter 30 sekunder spelade Jonas Lidén fram Mikael Falk till ett fritt läge men skottet smet utanför. Det var istället LMI som fick det första målet i den sjunde minuten när formstarka Ludvig Norelius från 17-18 meter laddade vänstern och så satt bollen bergsäkert i diagonal gavel. Det kryllar av offensiva målskyttar i LMI och de anföll friskt men blottor uppstod bakåt vilket betydde att det var lika nära ett 2-0 mål som ett 1-1 dito. Med kvarten kvar fick Jonas Lidén ett bra frisparksläge och han formligen krutade in kvitteringen i nättaket, vilket skott! Med åtta kvar kom ett avgörande moment och eftersom målskyttarna brände sina lägen fick backklippan Robert Jiremo kliva fram och sätta dit matchavgörande 2-1 som blev slutresultat.
MATCHENS LIRARE: ROBERT JIREMO, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Starcom – Eniro  0 -10
Rudolf Mamoka 4, Calle Major 2, Pierre Gasslander, Jacob Larsson, Poyam Gerami, Josef Gheysari

Om Eniro mönstrar dagens laguppställning så är man ett slutspelsjagande lag i Serie A. Från första till sista sekunden bombarderade man Johan Petterssons i Starcoms mål. De höll ställningen 0-1 tills i slutet på första halvlek men då rasade det raskt in tre bollar så att halvtidssiffrorna skrevs till 4-0. Det såg likadant ut i andra halvlek och ett tag trodde man att de inte skulle bli tvåsiffrigt men under matchans sista minut kom två mål till så att det blev 10-0. Rudolf Mamoka gjorde fyra mål och Calle Major (vilka lirare) blev tvåmålsskytt. Pierre Gasslander, Jacob Larsson, Poyam Gerami och Josef Gheysari (inte tokiga de heller) hamnade även de i målprotokollet. Nu ligger Eniro på slutspelsplats, tre poäng från serieledning. Starcom får komma igen, nästan alla lag i Premier League hade haft det lika svårt som ni idag.
MATCHENS LIRARE: GIORGIO CANSU, ENIRO.

Widespace/by Brazzboyz – INGO  6 – 1
W.
Lasse Wessman 2, Stefan Baronowsky 2, Conny Liljeqvist, Martin Hamrin. I. Emil Nilsson.

Lagom till den tionde omgången fick vi bevittna en äkta seriefinal mellan Widespace/by Brazboyz och INGO, dessa lag har dominerat under våren. Redan i den andra minuten slog Stefan Baronowsky ett inlägg som Lasse Wessman fick en volley drömträff med vänstern på, bollen satt bergsäkert i nättaket, vilken strut! I anfallet efter fick Rob Scutt ett fritt läge inne i straffområdet men skottet gick via ribban och över. Istället för 1-1 blev 2-0 i den fjärde minuten när Henrik Bengtsson smekte fram en passning till Conny Liljekvist som med en behärskad bredsida i diagonal gavel satte dit bollen, snacka om drömöppning. Sedan utbröt ett ställningskrig och i den tionde minuten fick Adam Tapper ett läge men Martin Hamrin i målet gjorde sig stor och räddade. I slutet på första och i början på andra hade INGO sin bästa period i matchen och mycket riktigt kom reduceringen precis innan halvlekssignalen när Tapper släppte tillbaks bollen till Emil Nilsson som fick till en drömträff med ett skott i nättaket, 1-2! I början på andra var vi beredda att anteckna 2-2 när helt plötsligt Tapper och Scutt var rena med målvakten men chansen rann konstigt nog ut i sanden. Efter en halvtimme avgjordes tillställningen när först Baronowsky, som var bäst av många duktiga spelare i W/bB idag, satte dit 3-1. I anfallet efter fick lagkaptenen Niklas Pettersson ett gyllene läge men skottet strök stolpen och i stället för 3-2 passade Liljekvist fram Baronowsky till 4-1, ridå! INGO var ett slaget lag trots att man var taggade, kämpade bra men man var för dagen alldeles för gnälliga! Mot slutet slank ytterligare två mål in för W/bB efter mål av Hamrin på straff och ytterligare ett från Wessman, 6-1! Det återstår tre spännande omgångar.
MATCHENS LIRARE: STEFAN BARONOWSKY, WIDESPACE/BY BRAZZBOYZ.

Ricoh – Svea  0 – 2 (WO)

IDG – Rävudden  6 – 3
I.
Semir Jasarevic 3, Oscar Englund 2, Magnus Eriksson. R. Marcus Hallberg 2, Pål Åsberg.

IDG vände en negativ trend i matchen och en dito i serien (sex raka förluster) till en härlig 6-3 viktoria. Det var annars Rävudden som inledde i stor stil och spelade riktigt bra samt gjorde två fina mål med bud på fler. Det första målet var en riktig delikatess där Pål Åsberg gjorde en grym nedtagning, en magnifik vändning och så pricksköt han krysset till 1-0. I den tionde minuten gjorde Kalle Schröder en 40 meters rusch längs högerkanten samt avslutade med att slå ett fint inlägg som Marcus Hallberg nickade i ribban. Efter en kvart nickade Kalle Schröder i ribban men via Åsberg hamnade bollen hos Hallberg som i sin tur nickade in 2-0. Åskådarna Gustave Gaudras och Peter Krokstrand kunde bara skina ikapp med den härliga solen i det underbara sensommarvädret. Helst plötsligt och helt oväntat klev IDG:s ¨stjärnspelare¨ Magnus Eriksson, Semir Jasarevic och Oscar Englund in i handlingarna och på åtta minuter blev 0-2 till 3-2 (2-2 i halvtid) och av bara farten kom 4-2 några minuter senare. Nu föll Rävuddens försvarsspel över hela planen som ett korthus. Matchen slöt till sist 6-3. Jasarevic satte tre och Englund två plus en ribba. Hallberg blev också tvåmålsskytt.
MATCHENS LIRARE: PÅL ÅSBERG, RÄVUDDEN.