Premier League 11:e omgången 2013

Svea – MTV/MEC  7 – 2
Marcus Skarphagen 4, Jens Storberget 2, Patrik Eriksson. M. Erik Salinger, Henrik Bennarp.

Efter tre raka veckor med solsken fick vi idag lite lätt regn men så är det ju september. Detta hindrade förstås inte Svea och MTV/MEC. Det var en jämn inledning på matchen men sedan hade M/M otur för två spelare nickade ihop, lite blodvite och bulor uppstod. Spelarna valde att inte fortsätta vilket betydde att de bara blev fem spelare kvar. Svea plockade då ut en av sina vilket gjorde att de var en mer sista halvtimmen. M/M höll stången ett tag men kunde inte hindra Marcus Skarphagen från att göra 1-0. I början på andra så klev Jens Storberget in och avgjorde matchen med sina 2-0 och 3-0 inom loppet av en minut. Därmed har han gjort 14 mål hittills. Under sista kvarten böljade spelet fram och tillbaka och till slut slutade det 7-2. Skarphagen blev fyramålsskytt och så gjorde Patrik Eriksson ett. Skytteligaledaren Erik Salinger satte sitt 19:e för säsongen och så fick slitvargen Henrik Bennarp belöning till slut. Svea går mot en fantastisk säsong och passerade M/M i tabellen.
MATCHENS LIRARE: MARCUS SKARPHAGEN, SVEA.

Eurosport – Lokaltidningen Mitt i  3 – 1
Fredrik Schedin 2, Andreas Svensson. L. Markus Hellqvist.

Eurosport återuppstod från de ¨döda¨ när man helt plötsligt och helt utan förvarning spelade en fyndig fotboll varpå mängder av målchanser skapades. Janne Möller nickade tätt utanför, Fredrik Schedin var fri men Kalle Mellberg räddade och så var ständigt farlige Mårten Magnusson på skotthumör som vanligt. Annars började det som vanligt och Lokaltidningen Mitt i tog ledningen genom målfarlige Markus Hellqvist (14 mål) efter fin passning från Erik Pettersson. I början på den andra halvleken avlöpte chanserna varandra åt bägge håll. Schedin nickade i ribban, Robert Jiremo var igenom men Möller räddade på mållinjen och Patric Jacobsson träffade stolpen. Till sist kom kvitteringen genom Schedin, 1-1. Sista kvarten fortsatte den offensiva och trevliga fotbollen och vasse Schedin träffade ribban igen, Mancieau sköt över samtidigt som Ralf Bjurbo gjorde två fina räddningar. Det lutade åt ett oavgjort resultat men med två minuter kvar så satte Andreas Svensson 2-1. LMI gick upp för ett sista anfall men då kontrade Eurosport och Dennis Andersson passade fram Schedin till slutresultatet 3-1.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK SCHEDIN, EUROSPORT.

Aftonbladet – INGO  2 – 6
Thomas Hanusek, Pontus Ogebjer. E. Emil Nilsson 3, Lukasz Syberyjski, Björn Lööf, Rob Scutt.

Både Aftonbladet och INGO försökte vårda bollen när man hade den och AB inledde dessutom överraskande bra. De hade både en, två och tre bra lägen men närmast mål var Rob Scutt med ett stolpskott. Halvleken skulle dock få ett mål till sist och det var Thomas Hanusek som sköt en fräsare i diagonal gavel. INGO fick en osannolik drömstart på den andra halvleken enligt följande. 30 sekunder 1-1 Lukasz Syberyjski, en minut 2-1 Björn Lööf, två minuter 3-1 Emil Nilsson och på fem minuter hade 0-1 blivit till 4-1 efter mål av Scutt, helt otroligt! Ett lite chockat Bladet som hade spelat så bra låg under med tre mål men de gav så klart inte upp. Efter en halvtimme kom den definitiva spiken när Nilsson gjorde 5-1 och det hela slutade 6-2. Nilsson blev hattrickman och så fick till sist Pontus Ogebjer in en boll. INGO jagar en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: EMIL NILSSON, INGO.

Eniro – Ricoh  10-0
Rudolf Mamoka 3, Jacob Larsson 2, Mikael Kock 2, Poyam Gerami, Pierre Gasslander, Pontus Brydolf.

Eniros segertåg mot högre höjder bara fortsätter. Trots en ganska jämn inledning på matchen så kommer målen med jämna mellanrum. Det ena målet är vackrare än det andra och ställningen i paus var 4-0. Ricoh hade en mängd avslut men skotten gick strax utanför och över. De som gick på mål tog Love Berglund hand om. Den andra halvleken var den första lik och Eniro som är i ruskig form ökade på till hela 10-0 efter 16.12 i och fick därmed till en TÖ (teknisk överlägsenhet). Vi led dock lite med Ricoh, skillnaden var inte tio mål denna morgon men vem kan stoppa de gula. Rudolf Mamoka gjorde tre och både Jacob Larsson och Mikael Kock två (ett i krysset från halva plan). Sedan blev även Poyam Gerami, Pierre Gasslander (vilken kanon) och Pontus Brydolf målskyttar.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL KOCK, ENIRO.

Ad Performance – IDG  4 – 3
Jonas Lidén 2, Hendrik Christensson 2. I. Joe Padron, Martin Fribrock, Samir Jasarevic.

Han kom, han sågs och han segrade. Jumbolaget Ad Performance hade köpt en spelare från TNS Sifo som hette Hendrik Christensson och han var grym i dag liksom hela Performance. I den femte minuten slog Christensson en hörna som Jonas Lidén gjorde 1-0 på. Tre minuter senare upprepade sig samma sak, Christensson slog en hörna och Lidén forcerade in bollen 2-0! IDG var också ganska bra idag och Samir Jasarevic spelade fram Joe Pardon och så var det reducerat. I slutet på första var Performance nära en ny tvåmålsledning när Christensson spelade fram Thomas Hansen men skottet från ett bra läge gick över och istället för 3-1 så dundrade Martin Fribrock in 2-2 i anfallet efter. I början på andra var IDG bra och Pardon träffade stolpen. Performance kontrade dock in 3-2 genom Christensson. Sista kvarten tryckte IDG på för en kvittering och frågan var om den skulle komma. Det skulle den när Jasarevic gjorde 3-3 med tre minuter kvar. Nu lutade det åt ett kryss men med minuten kvar så steg hjälten Christensson fram och avgjorde tillställningen till 4-3. Performance ligger jumbo men nu är hela fem lag inom räckhåll.
MATCHENS LIRARE: HENDRIK CHRISTENSSON, AD PERFORMANCE.

Rävudden – Starcom  1 – 1
Kalle Schröder. S. William Sporre.

Rävudden började piggt och Kalle Schröder var på spelhumör. Först träffade han stolpen, sedan sköt han en halvvolley ribba ner innan han med vänstern gjorde 1-0. Rävudden fortsatte sin positiva trend men som så många gånger förr detta år så kan de inte förvalta spelövertaget i mål. Så länge inte tvåan kom var det match och Starcom hade ett bra försvarsspel med Jens Welin som ankare, William Sporre spelade fram Lasse Danielsson till ett läge och blev själv framspelad av samma man men Per Olsson höll tätt. Apropå Davidsson, han hade gått ner 3 kilo men det verkade som minst fem eftersom han gjorde sin bästa Reklamseriematch någonsin. Han centrade i ribban och drev igenom motståndarförsvaret en annan gång och sköt i stolpen men Sporre slog in returen, 1-1! Sista kvarten var jämn och det hela slutade med delad pott, trevlig match i fint väder.
MATCHENS LIRARE: LASSE DAVIDSSON, STARCOM.

TV 4 – Widespace/by Brazzboyz  3 – 2
Carl Skärvall, Christoffer Svanemar, Jim Jansson. W. Andreas Andersson, Thomas Xanazzi.

Oerhört formstarka TV 4 inledde inspirerat och Jim Jansson träffade stolpen, bollen låg sedan och dansade på mållinjen innan den slogs bort. Frågan var hur många procent den var över mållinjen. Domaren friade och inga större protester hördes. Minuterna senare kastade målvakten Alexander Bernhard ett överlångt utkast, målvakten, en försvarare och Carl Skärvall kom ungefär samtidigt till bollen men den sistnämnda nickade in 1-0. I den tionde minuten så bredsidade Christoffer Svanemar iskallt in 2-0 och Fyran, som fortfarande har en teoretisk chans till både serieseger och slutspelsplats, hade fått en drömstart. Serieledarna Widespace/by Brazboyz började till sist inse att man nu tappat förstaplatsen på målskilland och sakta men säkert kom man in i matchen på allvar. Andreas Andersson testade ett skott men Bernhard räddade. Med 30 sekunder kvar till halvtid fick dock Andersson revansch 2-1! TV 4 inledde även den andra halvleken på bästa tänkbara sätt när Jansson krutade in 3-1 på frispark redan under den första minuten. Man kan inte skylla Fyran för att fegspela och backa hem med laget utan man jagade fler mål. W/bB tilläts då kontraslå gång på gång. Andersson sköt en kanon men Bernhard räddade, Stefan Baronowsky träffade stolpen och Conny Liljeqvist var igenom men Bernhard räddade på nytt. TV 4 kom i fler två mot en och tre mot två lägen men den sista passningen gick inte hem. Mot slutet pressade W/bB på ordentligt och Baronowky drev igen från halva plan men skottet gick utanför. I anfallet efter fick han ytterligare en chans och fick till ett bra skott men trots solen i ögonen reflexräddade hjälten Bernhard. TV 4 höll undan och tog sjätte raka segern. Därmed försvann Reklamseriens sista förlustnolla men inga träd växer ju till himlen. Man har samma poäng som Eniro men 7 minusmål sämre målskillnad.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER BERNHARD, TV 4.