Premier League 12:e omgången 2013

Rävudden – INGO  2 – 6
Patrik Matsson, Pål Åsberg. I. Fredrik Lundberg 2, Adam Tapper 2, Jonas Pettersson, Björn Lööf.

INGO har definitivt inte gett upp hoppet om att nå en av de två attraktiva topplaceringarna som leder till slutspel. Idag spelade man en fin fotboll och gjorde många vackra mål. Eftersom motståndarna Rävudden bjöd upp till dans blev det en bra och trevlig match. I den fjärde minuten så gjorde Adam Tapper 1-0 efter fint förspel från Jonas Pettersson och Fredrik Lundberg. Under de närmsta tio minuterna avlöste målchanserna varandra från bägge håll. Först slog Pål Åsberg ett inlägg och bollen hamnade framför fötterna på Patrik Mattsson som kvitterade till 1-1. Bara 30 sekunder senare så fick vi se ett nytt triangelspel när Pettersson (igen) och Tapper spelade fram Lundberg till 2-1. Sedan hade INGO två lägen till 3-1 samtidigt som Sören Strömborg också fick två lägen till 2-2 där Kim Gustafsson med bravur räddade det ena friläget. Matchen avgjordes i början på andra när INGO gick från 2-1 till hela 5-1 på sex minuter! Pettersson, Lundberg (äntligen) och Tapper (kanon ribba in och upp i krysset så att bollen fastnade, vilken balja) var målskyttarna. Det hela slutade till sist 6-2 och Åsberg och Björn Lööf nätade även de.
MATCHENS LIRARE: ADAM TAPPER, INGO.

Widespace/by Brazzboyz – Ricoh  6 – 3
W.
Conny Liljeqvist 2, Andreas Andersson 2, Hejar Atroshi, Mats Garderud. R. Magnus Ahlin, Alexander Valentini, Vasilis Birbas.

Widespace/by Brazzboyz inledde matchen med decimerat antal spelare men man blev fullt efter en kvart. Under den tiden spelade man smart och fick med sig en 3-2 ledning mot Ricoh. Vi fick se hela fem mål på sex minuter och först ut var Conny Liljeqvist som på något konstigt sätt han styra in Andreas Anderssons kanon. Magnus Ahlin sköt in 1-1 på volley (mycket vackert) efter en fin hörna från Vasilis Birbas. W/bB gjorde både 2-1 och 3-1 genom Andersson och Liljeqvist (vilket energiknippe) innan Alexander Valentini reducerade till 3-2. Efter en kvart kom även 4-2 genom Hejar Atroshi efter ett fint skott. Thomas Xanazzi träffade stolpen. Ricoh började bra i andra halvleken samtidigt som W/bB tröttnade allt mer. Därför kan de tacka sin lyckostjärna för att de kontrade in 5-2 efter en halvtimme genom Andersson igen. Ricoh gav inte upp och Wictor Bernhage träffade stolpen, Birbas sköt 5-3 och sedan var man bara ett stolpskott av Bernhage från 5-4 med fyra kvar av matchen. Om det hade blivit mål där så vete sjutton. I slutminuten dundrade istället Mats Garderud in slutresultatet 6-3, vilken härlig match!
MATCHENS LIRARE: CONNY LILJEQVIST, WIDESPACE/BY BRAZZBOYZ.

IDG – TV 4  5 – 2
I.
Semir Jasarevic 3, Armin Fejzic, Martin Fribrock. T. Jim Jansson, Emanuel Sahlin.

Det var ett piggt IDG som till sist satte stopp för TV 4 fantastiska framfart med sju raka utan förlust. Dagens match böljade i allra högsta grad fram och tillbaka. Semir Jasarevic lobbade in 1-0 från 30 meter redan i den andra minuten, vilken kasse! Minuten senare var det kvitterat när Jim Jansson sköt via en försvarare och ställde målvakten. Joe Padron hade en stolpträff igen och så gjorde Emre Güner en grym nedtagning men lobben gick utanför. Redan efter 30 sekunder in på den andra halvleken så sköt Tomas Eriksson ett bra skott men Alexander Stragnell reflexräddade. I stället kunde IDG göra 2-1 efter en vacker klackspark av Armin Fejzic. Minuterna senare serverade Eriksson bollen med en snett inåt bakåt passning och i straffområdet dök Emanuel Sahlin upp och tryckte in 2-2. Det svängde friskt mellan anfallen och Fejzic sköt men nu var det en annan Alexander som räddade, nämligen Bernhard, som tippade bollen i stolpen. Spelet vände och Christoffer Svanemar fick på en riktig pärla men på mållinjen vid stolpen stod kraftpaketet Erik Annerberg och bröstade ut bollen. Efter en halvtimme blev Martin Fribrock fälld och Jasarevic bredsidade behärskat in straffen till 3-2. Fyran tvingades att trycka på och kontringslägen uppstod och på ett sådant gjorde Fribrock 4-2 när han rundade försvaret. Där hade nästan ingen spelare i hela Reklamserien hängt med. Till sist kontrade även Jasarevic in slutresultatet 5-2 med sitt tredje mål, kul match gubbar!
MATCHENS LIRARE: SEMIR JASAREVIC, IDG.

Lokaltidningen Mitt i – Svea  7 – 3
Ludvig Norelius 3, Markus Hellqvist 2, Erik Pettersson, Robert Jiremo. S. Jens Storberget 2, Andreas Björklund.

Lokaltidningen Mitt i och Svea bjöd på en underhållande fotbollsmatch i det härliga höstvädret. Andreas Björklund gjorde tidigt 1-0 för Svea och blev jublande glad. LMI lyckades vända 0-1 till en 3-1 ledning innan halvleken var slut efter mål av Markus Hellqvist som sköt i stolpen, i ryggen på målvakten och in. Sedan gjorde formstarka Ludvig Norelius både 2-1 och 3-1 där det sista målet var vackert efter en fin vägg med Erik Pettersson. I början på andra halvlek hände det mycket och fort. Först sköt Hellqvist en kanon som Michel Rydberg gjorde en kanonräddning på och bollen gick ut där Pettersson mötte med en volleykanon med vänstern i stolpen. Istället för 4-1 nickade Jens Storberget vackert in 3-2 på Fredrik Wastenssons fina inlägg. Två minuter senare hade Norelius gjort 4-2. Svea gav givetvis inte upp och Storberget styrde in A Björklunds skott till 4-3. Minuten senare tog Martin Eiseles avslut i stolpen och både innan och efter stolpträffen hade Storberget chans att sätta dit kvitteringen. När LMI kontrade är det mycket giftiga och Norelius, Hellqvist och Pettersson har tillsammans gjort 35 mål och då skall nämnas att Patric Jacobsson fortfarande letar efter målskytteformen. Mot slutet blev 4-3 till hela 7-3, lite för stora siffror men rätt lag vann. Hellqvist, Pettersson och Robert Jiremo satte de tre sista målen.
MATCHENS LIRARE: LUDVIG NORELIUS, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Aftonbladet – Eniro  0 - 2 (WO)

Starcom – MTV/MEC  2 – 6
David Zetterlund 2. M. Erik Salinger 4, Johan Tufvenberg, David Quiroga.

Matchen mellan MTV/MEC och Starcom inleddes med en rivstart. I den första minuten hade Robert Pihl en bra dubbelchans men vikarierande målvakten Henrik Bennarp avvärjde, i den andra minuten träffade Joakim Koch insidan på stolpen och i den tredje minuten träffade Samuel Andersson den andra stolpen. Några minuter senare slog Erik Salinger en lös passning inne i straffområdet som till sist blev till ett klassiskt självmål. Fredagen den 13:e verkade inte vara en otursdag för skyttekungen och bokförs man för sådana mål skall det mycket till för att han skall mista titeln med en omgång kvar. Salinger ville visa att han kan göra riktiga mål också för i anfallet efter dundrade han upp bollen i ribba, ner i marken och upp i taket, vilken kanon! M/M gjorde även 3-0 genom Johan Tufvenberg. Trots tre måls övervikt så kändes inte matchen helt klar. Det blev den 30 sekunder in på andra då Salinger visade upp sin fruktade vänster igen, 4-0. Fyramålsöverläget släppte inte M/M men det blev 6-2. Salinger satte dit fyra och David Quiroga ett. David Zetterlund blev tvåmålsskytt för Starcom.
MATCHENS LIRARE: DAVID QUIROGA, MTV/MEC.

Ad Performance – Eurosport  4 – 0
Jonas Lidén 2, Hendrik Christensson, Tony Johansson.

Trots att både Ad Performance och Eurosport kom stärkta till denna match efter att vunnit den senaste matchen så var det en äkta jumbofinal vi fick beskåda. Eurosport hade matchens två första riktigt heta målchanser. Först träffade Jari Kohonen stolpen och sedan tog samma man sig fram längs vänsterkanten, spelade in den till Christopher Lembke men tyvärr stötte han bollen utanför det öppna målet. Istället var det Performance som gjorde 1-0 genom Hendrik Christensson som med endast två sekunder kvar till halvtidsvilan satte dit bollen. Med det målet i ryggen så kunde Performance spela ut och några minuter in på andra halvlek så gjorde pigge Jonas Lidén 2-0. En som verkligen var i form idag var Tony Johansson och han bröt ett uppspel på mittplan, avancerade fram och sköt ett slagskott i mål till 3-0. Efter en halvtimme var Lembke i farten igen men hans klack räddades på mållinjen och i detta läge hade verkligen Eurosport behövt det målet. Istället satte Lidén in slutresultatet 4-0. Ad Performance lämnade nu över jumboplatsen till sina motståndare och avancerade fyra placeringar.
MATCHENS LIRARE: TONY JOHANSSON, AD PERFORMANCE.