Premier League 13:e omgången 2013

INGO – Ad Performance  8 – 1
I.
Adam Tapper 3, Niklas Pettersson 2, Jonas Pettersson 2, Linus Nordenskär. A. Jonas Lidén.

INGO vann sin match, gick upp i tillfällig serieledning och kan nu bara hoppas på att Eniro eller Widespace/by Brazboyz skall tappa poäng i veckan. Det är inte omöjligt med tanke på att de möter i vanliga fall två bra lag i form av MTV/MEC och Lokaltidningen Mitt i. Dagens match mot ett på nytt tänt men decimerat Ad Performance blev en munsbit. Efter 5-0 i paus blev slutresultatet 8-1. Adam Tapper svarade för tre mål medan bröderna Niklas och Jonas Pettersson gjorde två var. Sedan hamnade även Linus Nordenskär i målprotokollet men dagens vackraste mål stod nog Jonas Lidén för när han i högsta fart drog två man, samt målvakten och trots dålig balans fick han in bollen. Lidén har svarat för tolv mål i år, starkt! Det skulle vara intressant att se INGO i Serie A, det har definitivt kapacitet att ligga där!
MATCHENS LIRARE: ADAM TAPPER, INGO.

TV 4 – Rävudden  0 – 3
Patrik Mattsson, Kalle Schröder, Pål Åsberg.

Rävudden slog överraskande till men en kanonmatch i säsongens elfte timme. Efter en ganska jämn inledning så fick Rävudden det viktiga första målet när Patrik Mattsson slog in sin egen retur till 1-0. TV 4, som rosat marknaden under hela hösten försökte men idag stod Nisse Rasmusson mellan stolparna och han läste spelet på bästa tänkbara sätt. Matchen stod och vägde i andra halvlek och Pål Åsberg, drog en försvarare, lobbade över målvakten men han kom i obalans när han skulle rulla in bollen i det tomma målet. Med sex minuter kvar kom dock nådastöten när Kalle Schröder sköt 2-0 via stolpen. Fyran tvingades nu på storoffensiven men blottor öppnades upp för kontringar och i slutskedet sköt Åsberg in slutresultatet 3-0 med sträckt vrist. Rävudden har kapacitet för att ligga i toppen men kan räkna in en mellansäsong. TV 4 slutade som man började, nämligen med två förluster. Däremellan dominerade man i Premier League, välkomna tillbaka nästa år.
MATCHENS LIRARE: NISSE RASMUSSON, RÄVUDDEN.

Svea – IDG  8 – 4
Jens Storberget 4, Emil Lundström 2, Janne Rydberg, Fredrik Wastenson. I. Semir Jasarevic 3, Martin Fribrock.

Svea slog till med en grym offensiv i den första halvleken och lyckades med att få med sig en 6-0 ledning från den perioden, vilken power! Pappa Jens Storberget och sonen Emil Lundström hade stor show och spelade fram varandra till fem mål. Farsan var värst med tre. I den andra halvleken var det öppna spjäll hela tiden och målchanser skapades i parti och minut. Vi fick se även sex mål och till sist stod Svea som segrare med 8-4. Vill man gå och se mål skall man gå på fotboll. Storberget bokfördes för fyra mål och ligger i skrivande stund på en delad andra plats på 20 fullträffar i hela Reklamseriens skytteliga, inte illa för en 48-åring! Janne Rydberg och Fredrik Wastenson gjorde varsitt. Alltid så duktiga Semir Jasarevic svarade för ett hattrick i den andra halvleken och Martin Fribrocks skott i krysset kunde inte ens Michel Rydberg rädda. Svea har svarat för en kanonsäsong och ligger topp fem. IDG varvar och ger hela tiden, vi syns i vår.
MATCHENS LIRARE: JENS STORBERGET, SVEA.

Ricoh – Aftonbladet  2 – 0 (WO)

Eniro – Lokaltidningen Mitt i  7 – 0
Rudolf Mamoka 3, Jacob Larsson 2, Pierre Gasslander, Calle Major.

Efter en kvart av matchen hade vi fått se fyra bra målchanser, tre från Lokaltidningen Mitt i och en från Eniro och ändå stod det 2-0 till de gula på anslagstavlan? Det är väl därför de toppar serien och LMI ligger i mitten. Patric Jacobsson drog en försvarare och sköt från ett bra läge men Love Berglund gjorde en benparad, sedan kom de tre mot två och Ludvig Norelius krutade på men Berglund reflexräddade och så sköt Markus Hellqvist ett lågt skott som Berglund gjorde en fotparad på. Däremellan fick Rudolf Mamoka på ett överraskande vänsterskott som gick in och så slog Pierre Gasslander ett inlägg som gick via en försvarare och in till 2-0, snacka om bra utdelning. I början på andra fick Eniro en drömstart och några minuter senare satte de ett drömmål och 2-0 hade blivit 4-0! Efter 20 sekunder hade Mamoka skjutit en kanon i nättaket och så slog Gasslander ett inlägg som Calle Major bröstade ner till Jacob Larssons, som i sin tur sprätte upp bollen i nättaket, vackert! Sista kvarten var spelet öppet och ett tag kändes de som om LMI kunde hålla på hela dagen för Berglund tog allt och när han var överspelad så räddade Poyam Gerami på mållinjen när endast sekunden återstod av matchen när Erik Pettersson lirade in till Norelius. För Eniro gick det lättare och slutresultatet skrevs till 7-0 men ett 5-2 dito hade varit helt ok. Mamoka gjorde tre, Larsson två och så fick även Major in en. LMI har spelat klart och är välkomna tillbaka nästa år med hela Reklamserien gratulerar Eniro till seriesegern, uppflyttningen till Serie A och så återstår både cupsemifinal mot AGO och ett slutspel där de inleder mot ett bra Mediekompaniet Mediaconnection. Frågan är hur det skall gå, i vilket fall som helst har de gjort en kanonsäsong.
MATCHENS LIRARE: LOVE BERGLUND, ENIRO.

MTV/MEC – Widespace/by Brazzboyz  2 – 2
John Aleman 2. W. Andreas Andersson 2.

Matchen mellan MTV/MEC och Widespace/by Brazboyz blev verkligen högdramatisk. Det var den sista dagen i hela Reklamseriens seriespel, samtidigt den första höstdagen som man måste skrapa bort is på rutan och månen hade bytt plats med solen och hjälpte till att lysa upp planen tillsammans med elljuset. INGO hade Fredrik Lundberg på plats för att bevaka deras intressen. Detta tände M/M som inledde den första kvarten på ett bra sätt. Hela Reklamseriens skyttekung, Erik Salinger, hade det första läget men skottet gick utanför. Det blev inget ledningsmål den gången men väl när Johan Bondegreen hittade John Aleman, som tog sig in i straffområdet, sköt samt fick rensningen på sig och så studsade bollen in i mål. I slutet på första började W/bB komma in i matchen på allvar och Martin Hamrin, som var utespelare idag, gjorde en språngnick men bollen gick utanför. I den andra halvleken kom W/bB ut som ett nytt lag och började trycka tillbaka sina motståndare och nu började Andreas Andersson röra på sig ordentligt och det var också han som vände bort en försvarare och smällde in kvitteringen 1-1. Nu jagade även W/bB ett ledningsmål, som skulle betyda både slutspelsplats och kvalmatch till Serie A. Lägen fanns och till sist kom ett rättvist 2-1 mål när Andersson satte dit 2-1. M/M som inte haft någon offensiv på ett tag fick nu ställa om och anfalla varpå det uppstod blottor bakåt och det var lika nära ett 3-1 mål som ett 2-2 dito. Med tre kvar kom bollen in i straffområdet där det var mycket folk. Aleman fick bollen i magen och kunde sedan smälla upp den i nättaket från nära håll, 2-2! W/bB ville ha det till hands men från domarens position såg det inte ut så, armen hölls längs kroppen i så fall. Det är aldrig roligt att det skall bli ordväxling om sådant men mål blev det. W/bB anföll nu i panik då man hade både frisparkar och hörnor sista minuterna men samtidigt fick Salinger ett friläge och till sist ljöd slutsignalen. MTV/MEC spelade med äran, INGOS spelare kunde bara jubla medan Widespcae/by Brazzboyz har spelat klart för säsongen, mycket snöpligt med tanke på den fantastiska säsongen de genomfört. Välkomna tillbaka nästa år.
MATCHENS LIRARE: JOHN ALEMAN, MTV/MEC.

Eurosport – Starcom   1 – 0
Christopher Lembke.

Sista matchen och en äkta jumbofinal blev det mellan Eurosport (igen) och Starcom. Redan i den tredje minuten höll Christopher Lembke sig framme och rullade in 1-0 i burgaveln. Efter det målet tog Eurosport hem laget och spelade smart. Starcom hade svårt att skapa bra målchanser utav sitt bollinnehav. Det stod 1-0 i halvtid och 1-0 efter en halvtimme. Då fick för dagen duktiga Axel Nordblom den stora chansen men skottet ungefär från straffpunkten gick strax utanför. Mot slutet flyttade Starcom upp mycket folk för att försöka kvittera och lämna jumboplatsen, som man nu befann sig på. Eurosport fick nu några kontringslägen genom Lembke och Dennis Andersson men några fler mål gjorde de inte. Det gjorde inte Starcom heller utan Eurosport vann med matchens enda mål, 1-0! Välkomna tillbaka i vår.
MATCHENS LIRARE: AXEL NORDBLOM, STARCOM.