Serie A 1:a omgången 2013

Dagens Nyheter – DHL Reklam  1 – 3
DN.
Mattias Wallenborg. DHL. Michael Björling 2, Henrik Wiss.

Så har då även Serie A dragit igång och det var en råkall morgon som mötte de tappra fotbollspelarna men det var bra att spelet mellan DHL Reklam och Dagens Nyheter värmde. Båda lagen vårdade bollen och innan matchuret tickat iväg en minut hade de haft en bra målchans var genom Mattias Wallenborg och Stefan Tengvall. Mål blev det inte de gångerna men efter en kvart så bröt Michael Björling isen med sitt 1-0 mål. Precis innan halvtidsvilan kom kvitteringen genom Wallenborg. Dessförinnan hade Mattias Nordenberg ett gyllene läge men bollen sköts över det vidöppna målet. Björling var riktigt het idag trots att fötterna var iskalla och hade väl en fem bra lägen men Mathias Bengtsson som vaktade målet idag var rent ut sagt strålande. Efter en halvtimme tog DHL ledningen med 2-1 genom Henrik Wiss. DN gick för en kvittering men Björling avgjorde tillställningen med två kvar, 3-1.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS BENGTSSON, DAGENS NYHETER.

Flexibel – BOW Reklam  1 – 9
Ray Symes. B. Daniel Hesser 3, Anders Hammargren 2, Thomas Nyström, Hasse Pettersson, Mårten Yrmark, Christer Uhrlin.

BOW reklam gjorde processen ganska kort med Flexibel (f.d. Dandy Dots) och redan i den andra minuten bjöds vid på en upprullning likt handboll där veteranen Thomas Nyström avslutade med ett skott i burgaveln. Minuten senare satte Daniel Hesser dit 2-0 och i mitten på den första halvleken kom både 3-0 och 4-0. Sista halvtimmen blev en ren osexig transportsträcka. Enda gången Flexibel hade ett läge att hyfsa till siffrorna var efter det att Ray Symes reducerade till 5-1 och hade ett stolpskott i anfallet efter men istället för 5-2 rullade BOW in 6-1 minuten senare. Då föll Flexibel likt snöflingorna och det hela slutade 9-1. Hesser svarade för ett hattrick, Anders Hammargren satte dit två och även Hasse Pettersson, Mårten Yrmark (skott rätt upp i krysset) och teknikern Christer Uhrlin hamnade i målprotokollet. BOW var bra medan Flexibel får glömma detta fortast möjligt.
MATCHENS LIRARE: DANIEL HESSER, BOW REKLAM.

Bizkit – Tidningskungen  1 – 5
Björn Ericsson. T. Rutger Lindquist 3, Jimmy Thurby, Andreas Gustafsson.

-8 grader måste vara något slags form av rekord men så fort solen steg upp över höghusen vid Solna centrum tinade den upp moder jord upp och speciellt då Tidningskungen som tämligen enkelt gick fram till en 3-0 ledning efter en kvart. Rutger Lindquist skarvade in 1-0, Jimmy Thurby smällde in 2-0 och så rullade Lindquist in 3-0 från nära håll. Bizkit ryckte upp sig en aning i sitt nya fina ställ och skapade en tre, fyra bra lägen men målvakten Klaus Bengtsson var strålande i målet som när han tippade Martin Andreassons skott i stolpen. När reduceringen uteblev så spikade Lindquist igen kistan när han bredsidade in Andreas Gustafssons geniala passning i mål till 4-0 med hans tredje mål för dagen och Rulle slutar aldrig att förvånas. Gustafsson spädde på till 5-0 innan Björn Ericsson till sist fick in ett tröstmål efter ett solonummer.
MATCHENS LIRARE: KLAUS BENGTSSON, TIDNINGSKUNGEN.

Tössinger – AGO  2 – 5
Niclas Bergh, Mats Lundin. A. Fredrik Dahlin 2, Michel Gordin 2, Per Apelgren.

Han blev den 79:e före detta Allsvenska spelaren som presenterat sig i Reklamseriens historia, han var den första halvlekens bästa spelare och han är precis den spelare som AGO behöver. Namnet var Abgar Barsom och han visade upp en bra arbetskapacitet, fin teknik och slog den ena fina passningen efter den andra. AGO gick lite oväntat lätt fram till en 2-0 ledning efter det att Per Apelgren och Fredrik Dahlin båda från nära håll stött in varsin retur till 1-0 och 2-0 efter skott från Barsom och Simon Thylander. Tössinger stack emellan och efter dussinet minuter fick Nebojsa Novakovic en dubbelchans men Kristian Kaufmann gjorde två fenomenala räddningar och istället för 2-1 kunde Michel Gordin sätta dit 3-0 efter en fin passning från Barsom. Tössingers förhoppningar om att få med sig åtminstone en poäng från premiären grusades definitivt i inledningen på andra när Gordin snyggt volleylobbade in Thylanders fina inspel till 4-0. Tössinger körde efter temat öka takten sista kvarten för helt plötsligt radade laget upp målchanser i takt med att AGO kroknade. Niclas Bergh reducerade till 4-1, han hade även ett skott i insidan på stolpen, Novakovic drog halva laget men skottet gick utanför, Peter Lundbergs pärla strök stolpen men till sist fick Mats Lundin in 4-2. Dahlin fick sista ordet när han fastställde slutresultatet 5-2 med sitt andra mål för dagen.
MATCHENS LIRARE: ABGAR BARSOM, AGO.

Vincitori – Mediekompaniet Mediaconnection  7 – 1
V.
Jacob Andrén 2, Niklas Anbratt 2, Erik Johansson 2, Mattias Bröms. M. Patrik Engström.

Segertåget fortsätter för Vincitori! Ifjol hade man marginalerna på fel sida vid ett antal gånger men starten på denna säsong är över all förväntan. 7-2 segern i cupen följdes upp med en ny storseger mot favorittippade Mediekompaniet Mediaconnection med hela 7-1. Trots en tämligen jämn men lite väl tuff första halvlek kunde ändå Vincitori gå till halvtidsvila med en 3-0 ledning och man hade en ganska bra utdelning samtidigt som Mikael Tell storspelade i målet och gjorde några bejublade räddningar. När sedan 4-0 kom i inledningen på andra var loppet kört och man visade upp ett hattrick i tvåmålsskyttar i form av planens bästa spelare Jacob Andrén, lagkaptenen Niklas Anbratt och teknikern Erik Johansson, som dessutom hängt fem kassar på två matcher. Mattias Bröms satte även han en strut. MM slet men man spelade inte som ett lag vilket Vincitori gjorde men till sist spräckte Patrik Engström nollan och han är son till Anders Engström som dominerade Reklamserien på 90-talet.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL TELL, VINCITORI.

TNS Sifo – FC Viasat Sport  3 – 2
Johan Aronsson 2, Bob Pernodd. F. Aron Wahlgren, Daniel La Placa.

TNS Sifo hade en bra lagmoral, ett stabilt försvarsspel och en så gott som 100% utdelning. I den första halvleken hade man en målchans men kunde ändå gå till halvtidsvila med en 2-0 ledning! Nykomlingen FC Viasat Sport slarvade i den andra minuten varpå Johan Aronsson påpassligt höll sig framme och rakade in 1-0. VS kom starkt tillbaka men när kvitteringen hängde i luften kontrade Aronsson och slog en genial passning rätt genom straffområdet till Bob Pernodd som mötte med ett tillslag, 2-0. VS fick en drömstart på den andra halvleken när först Aron Wahlgren reducerade till 1-2 och Daniel La Placa kvitterade till 2-2. Sista kvarten var det VS som gick för ett segermål men Erik Blomkvist var som vanligt bra i målet och när vi började ana ett kryss så kom en ny kontring för TNS och Joacim Runholm lirade fram hjälten Aronsson som behärskat sate dit 3-2. TNS Sifo höll undan och det var kul att se veteranen Stefan Svanfeldt så bra i mittförsvarer, bra på huvudet som vanligt.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ARONSSON, TNS SIFO.