Serie A 2:a omgången 2013

BOW Reklam – Dagens Nyheter  6 – 1
Anders Hammargren 4, Jan-Erik Berg, Hasse Pettersson. D. Jesper Olsson.

BOW reklam har fått en drömstart på säsongen. Idag följde man upp 9-1 segern från premiären med att tämligen enkelt besegra Dagens Nyheter med 6-1. Jan-Erik Berg spelade vackert vägg med Brune Tavell till 1-0 och efter halva den första halvleken så gjorde formstarka Anders Hammargren både 2-0 och 3-0. Jesper Olsson stack emellan med ett reduceringsmål innan Hammargren ökade på till 4-1 i början på andra. Till sist blev Hammargren fyramålsskytt och han svarade även för en assist. Hasse Pettersson gjorde ett mål och noterbart var att Christer Uhrlin träffade ribban efter en frispark och Thomas Hvitfeldt stod för en underbar målgivande passning. DN måste rycka upp sig för att inte hamna i bottenträsket.
MATCHENS LIRARE: ANDERS HAMMARGREN, BOW REKLAM.

Bizkit – Tössinger  6 – 4
Peter Arnesson 2, David Andersson 2, Björn Ericsson, Adam Rådås. T. Mats Lundin, Peter Holm, David Nordbeck, Peter Lundberg.

Matchen mellan Bizkit och Tössinger hade två helt skilda ansikten. Tössinger var det klart bättre laget i den första halvleken och Mats Lundin kämpade in 1-0 redan i den fjärde minuten efter att han vunnit tre motlägg i rad. Låt vara att Björn Ericsson hade ett friläge efter dussinet minuter men Tössinger var närmare både 2-0 och 3-0 än ett 1-1 mål. I början på andra hände något helt oväntat och helt utan förvarning när Bizkit vände 0-1 till 3-1 på fem minuter. Man trodde att blixten hade slagit ner. Några minuter senare så kom tre raska mål till på 90 sekunder, två för Tössinger och ett för Bizkit och med andra ord fick vi se hela sex mål på de inledande åtta minuterna vilket gjorde ställningen 4-3 till Bizkit. Fantastiske Adam Rådås drev igenom, blev fälld men domaren avvaktade varpå Ericsson kvitterade. Sedan slängde matchens kung, Andreas Hagelin, ett långt utkast till Peter Arnesson som med ett riktigt konstmål med yttersidan från snäv vinkel gav sitt lag ledningen och till sist klackpassade Arnesson fram David Andersson till 3-1. Peter Holm krutade in 3-2 med ett vänsterskott, Andersson ökade på till 4-2 och blev också tvåmålsskytt. David Nordbeck sköt via en försvarare in 4-3, vilken dramatik och vilken publikmatch! Tössinger pressade på för en kvittering men Hagelin var magisk, försvarsspelet mycket bra och kontringarna sylvassa. Med tre kvar nickförlängde Arnesson in Anderssons skott med sitt andra mål. I anfallet efter träffade Arnesson ribban och istället för ett helt avgörande 6-3 mål nickade Peter Lundberg in 5-4 i slutet. Tössinger gick upp för ett sista anfall men Rådås kontrade snyggt in slutresultatet 6-4. Bizkit gjorde sex mål i den andra halvleken, 20 minuter att ej förglömma. Tössinger var bra men förlorade ändå!
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, BIZKIT.

Tidningskungen – TNS Sifo  3 – 2
TK.
Johan Hageus, Andreas Bergvall, Rutger Lindquist. TNS. Johan Aronsson, Mathias Friman.

Tidningskungen inledde piggt och gick fram till en 2-0 ledning efter sju minuter. Johan Hageus kan vara nöjd med sitt första byte då han, 1.72 lång, gick upp och nickade in Emil Mattsson helt perfekta långa och precisa inlägg till 1-0. Minuterna senare var det Hageus själv som lyfte in en hård boll till Andreas Bergvall, som sprungit 25 mil under vintern, och han nickade in det andra målet. Efterhand kom TNS Sifo in i matchen och efter dussinet minuter kunde Johan Aronsson reducera till 2-1. Minuten senare var TK i en tvåmålsledning igen när Rutger Lindquist smällde in en retur i nättaket. TNS avslutade den första halvleken på ett bra sätt, Mathias Friman vickade sig förbi två försvarare och dundrade upp bollen i kryssribban och ut. Sedan sköt Joakim Nordin men Niklas Hedberg tippade bollen i stolpen. I den andra halvleken bedarrade tempot av men det var fortfarande TK som förde spelet men så länge inte ytterligare ett mål kom var det match. Både Lindquist och Hageus träffade stolpen och istället för 4-1 två gånger om reducerade Friman till 3-2 med åtta kvar. Slutet blev spännande och båda lagen hade lägen. TK spädde på med ytterligare två stolpar ifrån Bergvall och Mattsson. Till sist höll TK undan och vann rättvist, det blev 4-2 i stolpträffar och 3-2 i själva matchen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN HAGEUS, TIDNINGSKUNGEN.

Mediekompaniet Mediaconnection – Flexibel 3 – 2
M.
Pehr Dunger 2, Jonny Månsson. F. Jonas Andersson 2.

Eftersom både Mediekompaniet Mediaconnection och Flexibel åkte på storstryk i premiären så betydde det att denna match var ett tidigt bottenmöte. Efter dussinet minuter stod det 2-2 i en öppen match. Det var Jonny Månsson som löpte 20 meter med bollen innan han iskallt la in bollen lågt i hörnet till 1-0. Andreas Lifbom hade läge att öka på målskörden men Magnus Lindblad räddade. Istället kunde Jonas Andersson nicka in 1-1 från nära håll. Pehr Dunger gav MM ledningen med 2-1 och på nytt var Lifbom nära att ge MM en tvåmålsledning men Lindblad briljerade varpå Andersson kvitterade till 2-2. Sista halvtimmen var ett långt böljande ställningskrig där vilket lag som helst kunde vinna och det lutade åt ett kryss vilket skulle vara rättvist. Efter en halvtimme var vi beredda att anteckna Andersson som en hattrickman men Max Eriksson räddade och istället kunde Dunger, med fyra kvar, rycka längs vänsterkanten, skära in mot mål och skjuta in segermålet 3-2 till TK.
MATCHENS LIRARE: PEHR DUNGER, MEDIEKOMPANIET MEDIACONNECTION.

DHL Reklam – AGO  1 – 3
D.
Michael Björling. A. Abgar Barsom 2, Per Jonsén.

Både AGO och DHL Reklam försökte vårda bollen på ett bra sätt och det presterades en ganska bra fotboll på centercourten idag. De där riktigt stora målchanserna lös med sin frånvaro inledningsvis. Michael Björling hade ett friläge som Kristian Kaufmann avvärjde och så hade Magnus Laurin en träff i underkanten på ribban. Vi skulle få se ett mål innan halvtidssignalen ljöd och det var när Abgar Barsom dundrade in 1-0. I början på andra hade DHL sin bästa del i matchen och Fredrik Aldengren krutade ett skott klockrent i stolpen. Det blev inget mål denna gång men när årets speciella måltjuv, Björling, höll sig framme var det kvitterat. Efter ett tio minuters långt ställningskrig så slog Barsom till med en ny kanon och denna gång med andra foten, 2-1 till AGO. En av planens stora giganter, Robert Nordin, var sedan mycket nära att kvittera med sex minuter kvar men bollen strök stolproten. Istället kunde AGO avgöra i slutminuten när Barsom spelade ut bollen till Per Apelgren som i sin tur spelade in bollen till Per Jonsén som fastställde slutresultatet 3-1. DHL föll med flaggan i topp. Barsom var mycket bra idag, förutom mål och målpass fick vi se två granna tunnlar.
MATCHENS LIRARE: ABGAR BARSOM, AGO.

Vincitori – FC Viasat Sport  4 – 2
V.
Mattias Sander 3, Jacob Andrén. F. Ola Wenström 2.

Vincitori har fått en mycket lyckad säsongsinledning. Idag var man numret för stort för nykomlingen FC Viasat Sport, speciellt i den förstahalvleken. Formstarka Jacob Andrén körde ett solo redan i den tredje minuten och så var det 1-0. I den tionde kom 2-0 genom Mattias Sander och efter en kvart kom även 3-0 från samma man. I den andra halvleken jämnade spelet ut sig en aning men det var fortfarande Vincitori som satt i förarsätet. Sander blev hattrickman, Erik Johansson träffade stolpens insida två gånger och så hade Johan Smith en boll i ribban. VS var nära mål några gånger men Daniel Möllberg gjorde en bra debut i målet och vi minns speciellt en trippelräddning. Han fick inte hålla nollan för under matchens fyra sista minuter hyfsade VS till siffrorna till 4-2 efter två mål från Ola Wenström, ett på nick och en mycket vacker lobb efter en fin bröstnedtagning.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS SANDER, VINCITORI.