Serie A 3:e omgången 2013

DHL Reklam – FC Viasat Sport  4 – 1
Michael Björling 2, Fredrik Aldegren, Daniel Jansson. F. Aron Wahlgren.

Det var högt tempo, stundtals bra fotboll men framförallt var det ett böljande spel från första till sista minuten när DHL Reklam och FC Viasat Sport möttes. DHL var något vassare inledningsvis och Robert Eriksson tvingades till två fina räddningar men när Fredrik Aldegren laddade stora kanonen vid krysset utanför straffområdet så var Eriksson chanslös, bollen satt klockrent i kryssribban och in. När sedan Daniel Jansson slog in en retur efter ett skott från Fredrik Persson till 2-0 i den tionde minuten, ja då hade DHL fått en smakstart. VS kom mer och mer in i matchen och ett reduceringsmål hängde i luften och i slutet på den första akten kunde Aron Wahlgren reducera till 1-2 efter ett fantastiskt förarbete av Gustav Lundström på högerkanten där han ägde hela högerflanken. Den andra halvleken var ett långt ställningskrig och det var lika nära ett 3-1 mål som när Jansson vann ett motlägg och skulle bara raka in bollen i det öppna målet men från ingenstans dök Tobias Wimnell upp som en räddaande ängel på mållinjen och slog bort bollen. I anfallet efter var det Henrik Wiss tur att slå bort bollen på mållinjen när Wahlgren var nära att bli tvåmålsskytt. Med tre kvar avgjordes matchen när Pelle Ericsson fick fram bollen till Michael Björling som rullade in 3-1. VS tvingades chansa allt framåt varpå Ericsson smekte fram bollen till Björling som fastställde slutresultatet 4-1 med sitt andra mål och hans femte totalt i år, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ALDEGREN, DHL REKLAM.

Tössinger – Vincitori  1 -10
Peter Lundberg. V. Jacob Andrén 3, Niklas Anbratt 3, Mattias Bröms, Peter Hedengren, Glenn Andersson, Erik Johansson

Det blev 7-2 i cupen, 7-1 och 4-2 i de inledande två omgångarna i serien och idag slog man till med årets första TÖ (teknisk överlägsenhet) efter ca 30 minuter av matchen mot de regerande mästarna. Det skall nämnas att Tössinger var decimerat men Vincitori verkar inte gå att stoppa för tillfället och nu toppar man serie A med en match mer spelad. Vi fick se två stycken hattrickmän i form av Jacob Andrén och Niklas Anbratt och de fyra övriga målskyttarna var Mattias Bröms, Peter Hedengran, Glenn Andersson och Erik Johansson. Tössinger har för vana de senaste åren att starta dåligt, öka takten för att precis klara en slutspelsplats samt gå ända till en final och då också vinna. Frågan är om det mönstret kommer att följas i år?
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANBRATT, VINCITORI.

Mediekompaniet Mediaconnection – BOW reklam  9 – 4
Andreas Lifbom 6, Johan Sund 2, Johan Klasson, Pehr Dunger. B. Brune Tavell 2, Kaj Eskelinen 2.

Alla som var närvarande på Skytteolms IP klockan 06.30 i morse när Mediekompaniet Mediaconnection och BOW reklam spelade fick se en vulkan få ett utbrott. Det stod 1-1 efter en minut, 4-1 till MM efter sju minuter och 6-3 efter elva. Vad hände, nio mål på elva minuter! Matchen inleddes med två granna fullträffar när först Andreas Lifbom vickade fram bollen till Johan Sund som mitt i steget fick på en riktig praktträff med vänstern varpå bollen satt i burgaveln. Sedan slog Christer Uhrlin i ett vänsterbacksläge från egen planhalva en underbar crossboll och inne i straffområdet mötte Brune Tavell upp med en helvolley i mål. Sedan satte Lifbom show igång. På fyra minuter svarade han för ett hattrick till 2-1, 3-1 och 4-1. BOW reducerade två gånger genom Tavell och Kaj Eskelinen innan magiska Lifbom gjorde både 5-3 och 6-3, fem mål!!!!! Efter en kvart fick dessutom Lifbom på något av årets fullträff när han smällde in bollen på helvolley i bortre gaveln. Domaren kunde inte annat än att döma bort målet eftersom man bara får göra fem per match, en regel som kom till i förra seklet och som Lifbom var medveten om men han kunde inte göra annat än att skjuta. I efterhand tog tävlingskommittén ett undantagsbeslut och det är att Lifbom bokfördes för sex mål i denna match men laget får inte målet tillräknat! Innan halvtid så gjorde Johan Klasson 7-3. Andra halvlek var en lång defilering och till sist slöt det 9-4 efter att Sund och Eskelinen blivit tvåmålsskyttar och så gjorde Pehr Dunger ett. MM hade aldrig slagit BOW reklam, som nu tappade serieledningen. Arvid Petersen gjorde debut idag, såg bra ut och fick en assist till det ena målet. Idag måste Lifbom tippa på allt som går samt köpa lotter, vilken morgon.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, MEDIEKOMPANIET MEDIACONNECTION.

Tidningskungen – AGO  1 – 3
Jerry Månsson. A. Per Apelgren, Michel Gordin, Elias Karroum.

AGO inledde piggt i toppmötet mot Tidningskungen och innan minuten var spelad så lirade Abgar Barsom fram Per Apelgren, som tog emot bollen, lade den till rätta och iskallt rullade in 1-0. Efter halva halvleken kom också 2-0 och nu hette målskytten Michel Gordin men passningen kom från samma man, nämligen Barsom, vilket nyförvärv! TK kom sedan starkt tillbaka men på en kontring var Gordin nära ett 3-0 mål efter ett friläge men Johan Dann tippade bollen i ribban. I början på andra backade AGO hem samtidigt som TK spelade riktigt bra. AGO fick sina kontringar och både Gordin och Simon Thylander hade varsitt friläge till 3-0 men istället kunde Jerry Månsson slå in en retur till 2-1 efter ett skott från Rutger Lindquist. Nu fick TK ytterligare syre samtidigt som AGO blev lite skakade. Med fem kvar fick Andreas Bergvall på en praktträff men Kristian Kaufmann låg som ett sträck i luften och tippade bollen via stolpen till hörna. Minuten senare var det en gåta att inte kvitteringen föll för först nickade Lindquist i stolpen och på returen kom Jussi Kontinen farande och sköt i samma stolpe. Med tre kvar tog Thylander sig fram på högerkanten, gick ner på kortlinjen och spelade bollen snett bakåt till Elias Karoum som kom farande och avgjorde tillställningen till 3-1. Detta var en toppmatch mellan två topplag, vilken puls matchen hade! Idag bröt Rulle sin svit om att gjort mål i tolv matcher i rad, synd men starkt jobbat.
MATCHENS LIRARE: PER JONSÈN, AGO.

Bizkit – Dagens Nyheter  7 – 4
Martin Andreasson 3, Adam Rådås, Michael Wennermo, Krister Svensson, David Andersson. D. Mattias Wallenborg 3, Calle Andersson.

Vill ni gå och se på en fotbollsmatch med många mål, - Ja då skall ni se Bizkit spela. Det var annars Dagens Nyheter som inledde bäst och i den första minuten sköt Mattias Wallenborg med vänstern i stolpen och i den andra minuten sköt han med högern i mål till 1-0. Minuten senare fick Mats Saxer en dubbelchans men Andreas Hagelin gjorde två bejublade räddningar. Istället för 2-0 till DN så slog Martin Andreasson in en retur till 1-1 efter skott från Adam Rådås. Sedan var det Bizkits tur att vara nära att ta ledningen med 1-2 men David Balsam gjorde en fotparad på David Anderssons skott och efter en kvart hade DN seglat ifrån till 3-1 efter mål av Wallenborg igen samt ett vackert mål av den duktige debutanten Calle Andersson, som flyttade bollen i sidled innan han smällde in den. Andreasson fastställde halvtidsresultatet 3-2 när han sköt in en frispark i diagonal gavel med ett lågt skott som gick igenom allt och alla. I början på andra hade Björn Ericsson två lägen där det ena gick i stolpen men annars stod det fortfarande 3-2 efter en halvtimme. Sedan hände allt på en gång och vi fick se hela sex mål på sju minuter! Bizkit vände 1-3 till 4-3 som blev till 4-4 innan matchavgörande 5-4 och 6-4 kom med fem kvar och till sist slöt tillställningen 7-4 till Bizkit. Andreasson gjorde tre mål varpå Rådås, Michael Wennermo (snygg nick efter fin hörna av Ericsson), Krister Svensson (retur efter ett skott i stolpe, stolpe, ut av Andreasson) och Andersson avslutade med en volley. Wallenborg blev även han en hattrickman och han har svarat för fyra mål i år. Bizkit håller slutspelsstrecket under sig medan DN väntar på sin första seger.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, BIZKIT.

TNS Sifo – Flexibel   2 – 7
Johan Aronsson, Oskar Axelsson. F. Jonas Andersson 4, Birhan Akdag 3.

Om Flexibel fortsätter i samma stil som i dagens match mot TNS Sifo har man garanterat lämnat jumboplatsen för gått. Det var dock TNS som tog ledningen när Johan Aronsson vackert bredsidade in 1-0, ett mål man höll nästan hela halvleken ut. I sista minuten kunde Jonas Andersson kvittera till 1-1 efter en fin passning från malkalösa Birhan Akdag, som dessutom dundrade ett skott i ribban och ut efter några minuter. Under de första tio minuterna på den andra halvleken så spelade Flexibel riktigt bra och visade att det inte var en tillfällighet att man är regerande cupmästare. Flexibel gick från 1-1 till 3-1 på fem minuter, ökade på till 5-1 efter en halvtimme och nu orkade inte TNS jobba hem i omställningarna längre varpå det snabbt blev till hela 7-1, som dock var för stora siffror. Idag slog firma Andersson & Akdag till igen och tillsammans svarade de för samtliga mål, fyra från Andersson och tre från Akdag. Andersson hade även en nick som Stefan Svanfeldt slog bort på mållinjen. TNS avslutade i alla fall nämnvärt när Joacim Runholm drev över hela plan och avslutade med en kanon i stolpen men sista ordet fick Oskar Axelsson när hans drömträff satt otagbart i närmsta krysset. Tony Bergkvist såg bra ut i Flexibel.
MATCHENS LIRARE: BIRHAN AKDAG, FLEXIBEL.