Serie A 4:e omgången 2013

Tössinger – TNS Sifo  6 – 4
Niklas Nestlander 2, Peter Holm 2, Mats Lundin, Jon Persson. TNS. Johan Aronsson 2, Stefan Svanfeldt, Joakim Nordin.

Helt plötsligt dök Tössinger upp med 11 laddade gubbar som satte högsta fart från första minut och man skapade direkt lägen. Den vassaste chansen inledningsvis hade TNS Sifo när Mathias Friman var igenom men Magnus Larsson styrde bollen i stolpen. I den elfte minuten kom ett rättvist 1-0 mål genom Niklas Nestlander. Efter en kvart kom också 2-0 och 3-0 genom Mats Lundin och Nestlander igen. Vid bägge tillfällena var det David Nordbeck som assisterade. I slutet på halvleken spelade TNS bra och Joakim Nordin nickade över ett öppet mål innan han i anfallet efter reducerade efter passning från Johan Aronsson. Efter en halvtimme kom några avgörande moment i matchen. Först sköt Peter Holm 4-1 på volley, sedan nickade Stefan Svanfeldt in 4-2 och i anfallet efter hade Nordin en boll i stolpen. Istället för 4-3 kunde Holm och Jon Persson öka till 5-2 på en minut som sedan blev till 6-2. Johan Aronsson (sex mål totalt) hyfsade till siffrorna till 6-4.
MATCHENS LIRARE: PETER HOLM, TÖSSINGER.

Dagens Nyheter – FC Viasat Sport  2 – 1
Mattias Wallenborg, Simon Lindberg. F. Joakim Ekstrand.

Eftersom Tössinger vann i matchen innan så blev det en ren jumbofinal mellan Dagens Nyheter och FC Viasat Sport. Den första halvleken blev ett jämnt ställningskrig och de lutade åt att den skulle bli mållös men Mattias Wallenborg ville annorlunda när han rundade målvakten och gjorde 1-0 på Simon Lindbergs fina passning. I början på andra hade båda lagen varsin fet chans när ständigt farliga Wallenborg var fri men bollen smet utanför och i anfallet efter räddade David Balsam Tobias Wimnells skott på mållinjen. Sista kvarten jagade VS en kvittering men DN försvarade sig föredömligt. Ett mål hängde i luften och med sex kvar kom det till sist när Joakim Ekstrand med ett konstmål skarvlobbade in bollen i krysset efter ett skott från Matthias Öström. Det är alltid svårt att ställa om från försvar till anfall när man har försvarat sig en längre period men DN lyckades och Simon Lindberg gjorde påpassligt 2-1. Ett förtvivlat VS var nu tvungna att jaga igen men närmare en stänkare ribba ner från Aron Wahlgren kom man inte, DN vann och ligger nu på rätt sida av strecket.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS WALLENBORG, DAGENS NYHETER.

BOW reklam – DHL Reklam  8 – 1
Anders Hammargren 4, Kaj Eskelinen 2, Christer Uhrlin, Lasse Åstrand. D. Michael Björling.

BOW reklam var två nummer för stora för DHL Reklam. Redan i den tredje minuten kom 1-0 och efter en kvart kom även 2-0 och 3-0. I början på andra lirade BOW riktigt bra och DHL föll igenom som ett korthus varpå ställningen var hela 8-0 efter en halvtimme. Sista tio var det ett riktigt Hawaii och det var i stort sett målchans i varje anfall för bägge lagen. Till sist fick DHL in sitt tröstmål när Michael Björling gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Vårens komet, formstarka Anders Hammargren, svarade för fyra mål och tre assist och leder därmed hela Reklamseriens skytteliga med 10 mål efter fyra omgångar, starkt! Kaj Eskelinen gjorde två och Christer Uhrlin samt Lasse Åstrand satte varsitt. DHL som startat säsongen ganska bra har haft en dålig vecka med 1-5 i cupen och nu 1-8 i serien, kom igen!
MATCHENS LIRARE: ANDERS HAMMARGREN, BOW REKLAM.

AGO – Mediekompaniet Mediaconnection  3 – 4
Gary Sundgren, Per Apelgren, Fredrik Dahlin. M. Pehr Dunger 2, Johan Klasson, Johan Sund.

AGO och Mediekompaniet Mediaconnection bjöd på årets hittills tempostarkaste match. Dessutom fick vi se riktigt bra fotboll i den första halvleken och under de avslutande tio minuterna på den samma producerades fyra underbara mål i solskenet, vilket gjorde ställningen 2-2. Pehr Dunger gjorde 1-0 på en riktig delikatess när han i Van Basten läge fick till ett sagolikt skott som satt i diagonal stolpe in. Fem minuter senare kom AGO i ett härligt anfall där vi fick se ett fint triangelspel mellan Peter Waltre, Per Apelgren och målskytten Gary Sundgren, 1-1. Sedan var Pehr Dunger i farten igen, Johan Sund hoppade elegant över bollen och nu fick Dunger till ett nytt direktskott. Denna gång med vänstern, 2-1. Apelgren stötte sedan in 2-2, halvtid! AGO fick en drömstart på andra när Sundgren hittade fram med en boll till Fredrik Dahlin som med ryggen mot målet snyggt klackade in 3-2. I anfallet efter blev AGO berövade på en straff! Från domarens synvikel såg det ut som om försvararen fick solen i ögonen och satte upp handen för att inte bli träffad, hörna! Efteråt förstod alla att det var fel. Sista kvarten var det Raggarfotboll och stundtals verkade AGO lite övertaggade vilket straffade sig med fem kvar när Johan Klasson tryckte in kvitteringsbollen 3-3. AGO anföll för att avgöra men MM kontrade och Andreas Lifbom slog en passning genom straffområdet till Sund som dök upp vid bortre stolpen och fastställde slutresultatet 4-3 med tre kvar, vilken vändning!
MATCHENS LIRARE: PEHR DUNGER, MEDIEKOMPANIET MEDIACONNECTION.

Vincitori – Bizkit  6 – 3
V.
Mattias Sander 2, Glenn Andersson 2, Pär Askerstam, Niklas Anbratt. B. Adam Rådås, Björn Ericsson, Peter Arnesson.

Vincitori befäste sin serieledning i och med dagens 6-3 viktoria over Bizkit och är nu enda lag i hela Serie A som inte tappat någon poäng! Vincitori tog tag i matchen direkt men Bizkit hade en mycket bra målvakt i Andreas Hagelin samt ett perfekt försvarsspel i början. Med tre kvar av halvleken kontrade man dessutom in 1-0 genom outtröttlige Adam Rådås. Under fem minuter i slutet på första och i början på andra vände serieledarna 0-1 till 3-1 efter mål av Mattias Sander (fin passning från Glenn Andersson), Sander igen och Pär Askerstam. Bizkit gav givetvis inte upp då Peter Arnesson hade en kanon i stolpens insida och ut innan Björn Ericsson reducerade till 3-2 efter en halvtimme. Bizkit anföll igen men då avgjorde Andersson matchen med två snabba mål på en minut till 5-2, som till sist blev 6-3 efter mål av Niklas Anbratt och Arnesson. Nu väntar en seriefinal mot BOW reklam i nästa omgång.
MATCHENS LIRARE: GLENN ANDERSSON, VINCITORI.

Tidningskungen – Flexibel  3 – 2
Jonny Kasskawo, Rutger Lindquist, Andreas Gustafsson. F. Tony Bergkvist, Jonas Andersson.

Sista matchen i omgång fyra var mellan Tidningskungen och Flexibel och det var högsta fart från första sekund. Det var jämnt ute på plan och det riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro. Birhan Akdag sköt i alla fall förbil målvakten men Jussi Kontinen räddade på mållinjen och så träffade Andreas Gustafsson utsidan på stolpen och vi var beredda att anteckna ett 0-0 resultat i halvtid. Med 20 sekunder kvar lyckades Jonny Kasskawo med att kruta upp 1-0 i närmsta krysset, vackert! TK fick sedan en drömstart på den andra halvleken när Rutger Lindquist bredsidade in Gustafssons geniala passning och minuterna senare gjorde Gustafsson 3-0! Det var ok att TK skulle leda men 3-0 var för stora siffror med tanke på matchbilden. 49-årige Niclas Fröberg gjorde en bejublad comeback, Kontinen och Kasskawo var fläckfria i backlinjen och Gustafsson var bäst på plan. Efter en halvtimme lyckades Tony Bergkvist reducera till 3-1 och med minuten kvar kom även ett 3-2 mål från Jonas Andersson. TK höll undan och hakar på i toppen i det härliga vårvädret.
MATCHENS LIRARE: JONNY KASSKAWO, TIDNINGSKUNGEN.