Serie A 5:e omgången 2013

BOW reklam – Vincitori  7 – 2
Kaj Eskelinen 2, Peter Kisfaludy 2, Patrick Luxenburg, Daniel Hesser, Anders Hammargren. V. Niklas Anbratt, Glenn Andersson.

Lagom till den femte omgången fick vi se en äkta seriefinal. BOW reklam kom med snygga och på tvären röd svart randiga tröjor med vitt tryck, man spelade en offensiv drömfotboll i den första halvleken och kan titulera sig nya serieledare. Vårens överraskningslag hittills var Vincitori, som radat upp fem raka segrar (fyra i serien och en cupmatch) men idag kom de till korta mot övermäktigt motstånd. BOW spelade som sagt en stor fotboll och gick till halvtidsvila med en 5-0 ledning och det ena målet var snyggare än det andra. Kaj Eskelinen spelade fram den pigga friskusen Patrick Luxenburg till 1-0, sedan gjorde formstarka Eskelinen själv 2-0 och 3-0 och vid det tredje målet bjöd Luxenburg tillbaka. Det fjärde målet var en delikatess där Hasse Pettersson spelade fram Peter Kisfaludy som sköt sitt första mål för säsongen. Målkavalkade avslutades med att Lasse ¨Kroppen¨ Åstrand assisterade Daniel Hesser till 5-0. I den andra halvleken mattades BOW av lite samtidigt som Vincitori ryckte upp sig en aning och båda lagen gjorde två fina mål vardera. Niklas Abratt gjorde sitt sjunde mål för säsongen till 5-1, Anders Hammargren sitt elfte till 6-1 och sedan fick vi se dagens snyggaste mål när Hasse Pettersson och Luxenburg spelade fram Kisfaludy som dubblade sin målskörd med ytterligare ett vänsterskott. Matchen avslutades med att Glenn Andersson fick till ett mäktigt solomål och matchen slöt 7-2, BOW är nya serieledare.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM.

Tidningskungen – Tössinger  4 – 1
Ti.
Rutger Lindquist 3, Jussi Kontinen. Tö. Peter Lundberg.

Tidningskungen hade en målvakt i Niklas Hedberg som var mycket bra, ett fantastiskt försvarsspel över hela planen och farliga kontringar samt en äkta måltjuv på topp. Detta räckte för att fälla tungviktaren Tössinger, som nu får börja agera om inte slutspelsplatsen skall försvinna sin kos. Jimmy Thurby spelade in bollen framför mål och Rutger Lindquist lyfte bollen över en utrusande målvakt och förlängde in bollen till 1-0 redan i den fjärde minuten. TK kunde sedan ta hem laget lågt och på just en kontring kom även 2-0 med tre kvar genom Lindquist igen där det fantastiska förspelet stod Thurby och Jussi Kontinen för. TK fick en drömstart på den andra halvleken när Lindquist och Andreas Bergvall slog en kort hörna innan de slog in bollen framför mål och där dök Kontinen upp och styrde bollen via en försvarare in i gaveln, 3-0! Adam Stevens hade en dubbelchans efter en halvtimme men istället för ett 3-1 mål avgjordes matchen när Klaus Bengtsson bröt vid mittplan och spelade fram hattrick mannen Lindquist till 4-0. Tössinger fick i alla fall in ett tröstmål till 4-1 genom Peter Lundberg.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, TIDNINGSKUNGEN.

DHL Reklam – Flexibel  3 – 9
D.
Michael Björling 2, Fredrik Persson. F. Jonas Andersson 5, Jonas Elmqvist 2, Andreas Roos, Tommy Svensson.

Flexibel fick verkligen en drömstart när Jonas Andersson gjorde 1-0 efter 21 sekunder, 2-0 efter 59 dito och 3-0 när uret tickat iväg till fem minuter. Dessutom träffade Andreas Roos stolpen, Michael Jansson ribbans överkant och så räddade en försvarare bollen på mållinjen när Kennie Roswall sköt. Med tanke på den mardrömsstarten så var det starkt av DHL Reklam att ha en kvitteringschans till 4-4 tre minuter in på den andra halvleken när Pelle Ericsson nickade strax över. Istället gjorde Jonas Elmqvist 5-3 i anfallet efter. Då tröt orken för DHL varpå Flexibel kunde gå ifrån till hela 9-3. Elmqvist satte dit två och Roos ett. Än värre var givetvis Andersson som nätade fem gånger (tolv totalt). Lagkaptenen Tommy Svensson gjorde årsdebut och vid första bollkontakten smekte han fram bollen till 1-0 målet samt avslutade tillställningen med att dundra in det sista efter en grym frispark, Flexibel hakar på slutspelståget. DHL måste nu vända den negativa trenden man är inne i, 1-5 (i cupen), 1-8 och nu 3-9! Om man skall se något positivt i denna match var att man släppte in sju mål de första fem och de sista fem minuterna. Den återstående halvtimmen vann man med 3-2. Michael Björling fortsätter sitt målfirande, idag blev det två (hela åtta totalt). Fredrik Persson gjorde det tredje.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, FLEXIBEL.

Bizkit – FC Viasat Sport  2 – 2
Martin Andreasson, David Andersson. F. Ola Wenström 2.

Matchen mellan Bizkit och FC Viasat Sport hade allt en Reklamseriematch skall ha. Två jämna lag, offensivt spel, två mycket bra målvakter, mängder av målchanser, dramatik, spänning och alla gubbar på plan fick med sig en poäng till jobbet. Det var som sagt en härlig puls på och i den fjärde minuten kom också det första målet när Björn Ericsson slog ett stenhårt inlägg och Martin Andreasson kom farande bakifrån och kunde bara stöta in bollen i nättaket, 1-0. Sedan böljade det fram och tillbaka. Tack vare Henrik Strömblad och Andreas Hagelins storspel blev det inga fler mål under den första akten. I början på andra skapade bägge lagen två bra målchanser var. Patrik Blomé och Andreasson träffade stolpen medan Ola Wenströms skott gick i mål så att 0-1 blev till 2-1 och då hade det bara gått fem minuter på. Kvitteringen kom till efter ett bra och långt inkast från Gustav Lundström och när ledningsmålet kom drev Erik Westberg mot mål, spelade den vidare till målskytten och så satt den nere vid den vänstra stolproten. Spelet fortsatte att gå från sida till sida den sista kvarten och efter en halvtimme lyckades David Andersson kvittera till 2-2. I slutet var det öppna spjäll och in i det sista kom lagen i bra lägen där Wenström och Andreasson var närmast mål men målvakterna vägrade släppa in ett mål till. Det blev till sist rättvist 2-2!
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT & HENRIK STRÖMBLAD, FC VIASAT SPORT.

AGO – Dagens Nyheter  1 – 2
Per Apelgren. D. Calle Andersson 2.

Dagens Nyheter följde upp segern i den förra omgången med en meriterad 2-1 viktoria över topplaget AGO. DN inledde respektlöst och efter några minuter var 18-årige Calle Andersson (farsan Glenn spelar i konkuranten Vincitori) fri men veteranen Kristian Kaufmann räddade. I den tionde minuten fick Andersson samma läge och då var det 1-0. AGO hade några bra kvitteringschanser som när Per Jonsén sköt över efter fint spel, när Michel Gordin från nära håll nickade över och när Per Apelgren fick ett bra läge. I början på andra tog DN hem laget lågt och AGO skaffade sig et stort bollinnehav. DN hade svårt att få till något kontringsläge därför kom det överraskande när Andersson påpassligt utnyttjade ett försvarsslarv samt gjorde 2-0 efter en halvtimme. AGO tryckte på ordentligt sista tio, Per Apelgren kom fri men David Balsam räddade men med sex kvar kom reduceringen när Apelgren rakade in 2-1 efter att Gary Sundgren skjutit. AGO ökade nu trycket än mer men Balsam i målet storspelade, gubbarna slet som galningar och till sist var den skrällen ett faktum, DN vann.
MATCHENS LIRARE: CALLE ANDERSSON, DAGENS NYHETER

Mediekompaniet Mediaconnection – TNS Sifo  10- 1
M. Andreas Lifbom 3, Pehr Dunger 3, Patrik Engström 3, Johan Klasson. T. Johan Aronsson.

Johan Klasson spelade fram Andreas Lifbom, Lifbom spelade fram Klasson och så stod det 2-0 efter tre minuter. Sedan blev det ett mål var femte minut varpå halvtidssiffrorna skrevs till 5-0! I den andra halvleken blev det lite Hawaii och båda lagen hade mängder av lägen. Trots att Erik Blomkvist stred tappert i målet blev det en TÖ (teknisk överlägsenhet) efter 33.40! Mediekompaniet Mediaconnection hade ett hattrick i hattrick skyttar i form av Lifbom, Pehr Dunger och Patrik Engström och laget är sylvassa i offensiven för tillfället. TNS Sifo har mycket att önska i hela lagets defensiva spel och idag gjorde i alla fall Johan Aronsson sitt sjunde mål för säsongen när han tröstmålade, blödningen måste stoppas nu!
MATCHENS LIRARE: PATRIK ENGSTRÖM, MEDIEKOMPANIET MEDIACONNECTION.