Serie A 7:e omgången 2013

DHL Reklam – Mediekompaniet Mediaconnection  2 – 5
Fredrik Persson, Pelle Ericsson. M. Andreas Lifbom 2, Johan Klasson, Johan Sund, Pehr Dunger.

I dag satte Mediekompaniet Mediaconnection upp ett sådant där tempo som de nästan är ensamma om i hela Reklamserien. Omställningarna från försvar till anfall är i högsta fart. Det roliga var att DHL Reklam stod uppriktigt bra men samtidigt så bombarderade de Magnus Bennysson i målet och han räddade två tre klara mål. Han hade dessutom stolpen som sin bästa vän när Johan Sund träffade insidan av den. Efter en kvart var det lite oväntat DHL som tog ledningen när Pelle Ericsson drog en gubbe, löpte ner till kortlinjen och serverade Fredrik Persson bollen som rakade in den i mål till 1-0. I slutat på första och i början på andra hade MM en målmässig flytperiod där de på fem minuter vände 0-1 till 3-1 efter mål av Johan Klasson, Sund och Andreas Lifbom. Sista tio mattades MM betänkligt medan DHL fortsatte sitt positiva spel och helt logiskt kom 3-2 genom Ericsson. DHL jagade även en kvittering och hade några halvchanser men med tre kvar säkrade Pehr Dunger matchen med sitt 4-2 mål och av bara farten fastställde tvåmålsskytten Lifbom slutresultatet 5-2. MM inledde med 1-7 i baken men har nu radat upp sju raka segrar inklusive en cupmatch, vilken vår! DHL kan även de se fram emot hösten men hoppas den dröjer, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: MAGNUS BENNYSSON, DHL REKLAM.

Dagens Nyheter – Tidningskungen  1 – 5
Calle Andersson. T. Rutger Lindquist 3, Andreas Gustafsson, Johan Hageus.

Tidningskungen avslutade vårsäsongen med en stabil femetta! TK bestämde takten från första minut men Dagens Nyheter hade ett bättre försvarsspel än i cupmatchen i veckan samtidigt som Fredrik Sandell gjorde några mycket bra räddningar. Efter en kvart lyckades Andreas Gustafsson överlista Sandell efter att dessförinnan haft en stolpe. Minuterna senare gjorde Rutger Lindquist 2-0 och då blev uppförsbacken för tung för DN varpå TK kunde defilera i den andra halvleken och gå fram till en 5-1 seger. Lindquist hade gjort tre mål redan fem minuter in på andra efter två vanliga mål och ett Rulle-mål där han touchade Andreas Utterhalls skott. Kämpen Johan Hageus gjorde det sista och Calle Andersson tröstmålade på straff, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: FREDRIK SANDELL, DAGENS NYHETER.

Vincitori – TNS Sifo  2 – 0 (WO)

Flexibel – Bizkit  2 – 2
Jonas Andersson, Bosse Eriksson. B. Martin Andreasson, Alf Martin Rundgren Westerlund.

När Flexibel (f.d. Dandy Dots) och Bizkit möttes var det en repris från fjolårets cupfinal och den gången blev det oavgjort men där det förstnämnda laget vann efter straffar. Inför dagens match var det klara förutsättningar, det vinnande laget skulle få fira midsommar och semester som ett slutspelslag. Vi oavgjort ligger bägge kvar under strecket. Bizkit inledde klart bäst och man skaffade sig fem heta målchanser första tio minuterna. Peter Arnesson stod nära mål men klackade över, Björn Ericsson nickade i ett bra läge utanför och David Andersson träffade stolpen. Däremellan dundrade Martin Andreasson in en straff till 1-0 efter en hands inne i straffområdet. Några minuter senare gjorde mannen med Reklamseriens längsta namn även 2-0, nämligen Alf Martin Rundgren Westerlund. I detta läge såg Bizkit ut som ett slutspelslag. Allt eftersom fick Flexibel sina gubbar på plats och de hamnade även på rätt position. Jonas Andersson var igenom och försökte lobba men Andreas Hagelin fick fingertopparna på bollen. Efter en kvart drev Birhan Akdag 25 meter samt avslutade med en kanon i stolpen, returen slogs in av Andersson med sitt fjortonde mål. I början på andra volleypassade Andersson bollen snett bak till Bosse Eriksson som i sin tur pricksköt krysset, 2-2! Nu var Flexibel på gång och spelet var helt jämt, närmast ett ledningsmål var nog Flexibel vilket besannades när Andreas Roos träffade insidan av stolpen, bollen gick längs med mållinjen och ut till en resultatlös hörna. Då återstod endast en minut och matchen slöt till sist 2-2.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS PIRMANN, FLEXIBEL.

BOW reklam – Tössinger  7 – 1
Kaj Eskelinen 2, Anders Hammargren 2, Christer Uhrlin, Patrick Luxenburg, Christer Mattiasson, T. Niclas Bergh.

Veckans snackismatch var den mellan serieledarna BOW reklam och ett slutspelsjagande Tössinger, som dessutom börjat vakna till liv och vunnit de två senaste. Vårens bästa lag i hela Reklamserien (med konkurens av Mediekompaniet Mediaconnction), BOW, var för bra idag och gick fram till en 4-0 ledning i paus efter mål av Christer Uhrlin, Kaj Eskelinen, Anders Hammargren och Patrick Luxenburg. Dessutom hade Christer Mattiasson en stolpe och ett skott ribba ner, eller ribba in! Det var nog det sistnämnda men domaren friade. Tössinger hade många giftiga kontringar och kunde med lite flyt gjort både ett och två mål. Både Mats Lundin och Niclas Bergh hade två bra lägen var men Henrik Strömblad gjorde några svettiga räddningar, vilka reflexer! Efter en halvtimme blev det lite, men bara lite, nerv i matchen när Bergh till sist reducerade, 4-1. Tössinger satsade nu allt framåt men med sex kvar lyckades Hammargren göra sitt andra mål till 5-1, då var det definitivt klart. Hammargen får fira midsommar som delat etta i skytteligan på 14 fullträffar! En annan tvåmålsskytt var Eskelinen som snittar två per match i de senaste omgångarna. Till sist hamnade även Mattiasson målprotokollet och BOW vann med hela 7-1 och får som sagt fira semester som serieledare, grattis! Trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM.

AGO – FC Viasat Sport  3 – 6
Fredrik Dahlin 2, Fredrik Sträng. F. Tobias Wimnell 2, Daniel La Placa 2, Joakim Ekstrand, Ludvig Holmberg.

Efter många bra matcher men med utan seger kom den äntligen för FC Viasat Sport, som dessutom lämnade jumboplatsen. Det var relativt jämnt mot självaste AGO och matchen fick vänta på det första målet tills det endast återstod 20 sekunder av den första halvleken. Då tråcklade sig Tobias Wimnell igenom några spelare inne i straffområdet innan han retfullt enkelt rullade in 1-0. VS fick sedan en drömstart på andra när Gustav Lundström slog en hörna och bakifrån kom mycket duktiga Daniel La Palce farande och på volley dunkade han in 2-0 i nättaket. Nu tvingades AGO på offensiven på allvar och man hade ett flertal två mot en, tre mot två och fyra mot tre lägen men man fick inte till den sista passningen. Efter en halvtimme kontrade VS två gånger och gjorde både 3-0 och 4-0 efter mål av snabbe tvåmålsskytten Wimnell och Joakim Ekstrand. Sista fem minuterna bjöds det på riktiga svängdörrar från bägge håll och vi fick se hela sex mål under den tiden. AGO reducerade först med två snabba mål genom Fredrikarna Sträng och Dahlin, vid bägge tillfällen var det Elias Karroum som assisterade. Vid 4-2 blev det en aning nerv igen, det återstod ju tre minuter. När Ludvig Holmberg satte dit 5-2 var dock saken klar och det hela slutade 6-3. Dahlin blev tvåmålskytt liksom La Placa. Robert Eriksson var bra idag, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: TOBIAS WIMNELL, FC VIASAT SPORT.