Serie A 8:e omgången 2013

Bizkit – DHL Reklam  2 – 6
Gustav Lundström 2. D. Michael Björling 3, Pelle Ericsson 2, Robert Nordin.

Några av DHL Reklams spelare hade definitvit kört extra i sommar för de drog igång ett ruskigt tempo. Laget kom i flera anfallsvågor på raken och Robert Nordin rev djupa sår i Bizkits försvar och till sist fick Nordin till ett perfekt inspel varpå lagkaptenen Pelle Ericsson stötte in 1-0. DHL hade bud på ytterligare mål men Andreas Hagelin var bra i målet. För Bizkits del räckte det med en halvchans, så var det kvitterat genom Gustav Lundström när han sköt via en försvarare i mål. Efter en kvart var det dags för Nordin igen, han var en av de som tränat i sommar och det märktes när han spelade fram Michael Björling som bara behövde stöta in 2-1 i ett öppet mål. I slutet på halvleken var det en viss Henrik Wiss tur att spela fram Björling till 3-1. Nu var DHL det bättre laget och Björling var nära att bli hattrick man men Hagelin räddade. Med fem minuter kvar av matchen blev en fem kilo lättare Björling tremålsskytt (11 totalt, mycket starkt) när han vackert nickade in 4-1. I slutet rann det in tre mål till så att slutsiffrorna skrevs 6-2. Nordin och tvåmålsskytten Ericsson gjorde de två sista och så blev även Lundström tvåmålsskytt.
MATCHENS LIRARE: ROBERT NORDIN, DHL REKLAM.

Vincitori – Dagens Nyheter  1 – 2
V.
Torbjörn Halldin. D. Adam Müller, Roy Olsson.

I dag hände en historisk händelse i Reklamseriens historia. Det har hänt förut och existerar även just nu att far och son spelar i samma lag. Idag möttes dock pappa Glenn Andersson i Vincitori och Calle Andersson i Dagens Nyheter, har detta hänt förut, vi måste fråga oraklet Jens Storberget (nej, det har inte hänt sedan i vart fall 1984. Storbergets anm). Till denna match så hittade DN tillbaka till sitt vinnarkoncept. David Balsam var bra i mål, försvarsspelet klanderfritt och så var man effektiva i kontringarna. Den första halvleken mot Vincitori innehöll knappt några heta målchanser och spelet var ganska låst. I början på andra så hade Vincitori ett stort bollinnehav och DN var knappt över mittlinjen men de vassa chanserna lös min sin frånvaro varpå folk började undra om det hela skulle sluta 0-0. Därför kom det helt överraskande att de blev tre mål på två minuter efter en halvtimme. Först dundrade Simon Lindberg en kanon i ribban, anfallet efter lyckades ändå DN ta ledningen genom Adam Müller (det är ett namn som förpliktar) och så fick vi se en kvittering genom Torbjörn Halldin. Då lutade det åt att Vincitori skulle göra ytterligare ett mål men det var i stället Roy Olsson som gav DN ledningen med 2-1. Sista tio satsade Vincitori än mer framåt och comebackande Ludvig Grimlund (kul) fick till ett bra skott men Balsam en handsräddade nere vi stolproten. Sedan hade Mats Saxer ett bra läge för 3-1 men Hagelin räddade. Till sist gick slutsignalen och DN har nu lämnat bottenstrecket och kan börja titta uppåt.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS LEKSTRÖM, DAGENS NYHETER.

TNS Sifo – AGO  2 – 9
T. Pelle Lindberg 2. A. Abgar Barsom 2, Michel Gordin 2, Peter Nordqvist 2, Peter Waltre, Per Jonsén, Stefan Andersson.

AGO fick en drömstart på matchen, på höstsäsongen och fick åka till jobbet med tre poäng i det härliga sensommarvädret. Det var AGO som centrade, höll bollen inom laget i en minut och avslutade med att Abgar Barsom sköt 1-0. AGO fick därmed råg i ryggen och några minuter senare kom även 2-0 när måltjuven Michel Gordin förlängde Barsoms skott, som ändå skulle gå i mål, in i mål. Jumbolaget TNS Sifo var hyfsade i kontringarna och Pelle Lindberg reducerade till 2-1. AGO hade en så gott som 100% utdelning i den första halvleken och Barsom gjorde även 3-1 efter en genial passning från för dagen formstark Elias Karroum och så satte Peter Waltre in 4-1. I början på den andra halvleken var det öppna spjäll och målchans åt bägge lagen i nästan varje anfall. Gordin hade ett bra läge, Johan Aronsson en gyllene dubbelchans men Kristian Kaufmann räddade och så hade TNS ett skott i stolpen. På tre minuter avgjordes matchen när AGO gick från 4-1 till 7-1. Det hela slutade till sist 9-2. Barsom, Gordin, Waltre och Peter ¨Lillis¨ Nordqvist blev tvåmålsskyttar, liksom Lindberg. Stefan ¨Keegan¨ Andersson och Per ¨Albin¨ Jonsén gjorde var sitt.
MATCHENS LIRARE: ABGAR BARSOM, AGO.

Mediekompaniet Mediaconnection – FC Viasat Sport  2 – 3
Andreas Lifbom 2. F. Ola Wenström 2, Aron Wahlgren.

Matchen mellan Mediekompaniet Mediaconnection och FC Viasat Sport inleddes med två heta målchanser som när Ola Wenström nickade i ribban och när Andreas Lifbom löpte igenom men skottet gick strax utanför. Efter ett litet avvaktande spel hade VS en lyckominut då de gjorde både 1-0 och 2-0. Först spelade Tobias Wimnell fram Wenström som bara behövde stöta in bollen i öppet mål och sedan var det Gustav Lundströms tur att servera Aron Wahlgren till 2-0. VS gick sedan för trean mot ett för dagen decimerat MM och både Manfred Aronsson (räddning Max Eriksson) och Wenström (stolpe) hade fina lägen. I början på andra kom 3-0 när Wenström förvaltade Aronssons passning på bästa sätt. VS bevakade sedan sin ledning men när allt såg klart ut blixtrade MM till och Erik Möller sköt ett bra skott men Robert Eriksson gjorde en bejublad enhandsräddning nere vi stolproten. Med sex kvar sköt Möller en frispark som Lifbom stötte in i ett öppet mål och med fyra kvar så lirade Johan Klasson fram Lifbom som gjorde sitt andra mål, 2-3! Det blev spännande slutminuter och båda lagen fick något läge var där Lundströms stolpskott var nära att resultera. VS tog spelade nu fjärde raka matchen utan förlust samt tog andra segermatchen i rad och lämnar därmed kvalplatsen.
MATCHENS LIRARE: OLA WENSTRÖM, FC VIASAT SPORT.

Tidningskungen – BOW reklam  2 – 2
Jonny Kasskawo 2. B. Anders Hammargren, Thomas Hvitfeldt.

Serieledarna BOW reklam och tredjeplacerade Tidningskungen spelade en match där vinnarna skull bli serieledarna med tre omgångar kvar. Båda lagen kände på varandra likt två tungviksboxare där BOW hade ett mycket bra försvarsspel över hela planen och tillät inte TK att skapa några riktigt heta målchanser. De två giftigaste lägena under de första 20 minuterna var BOW:s. Peter Kisfaludy och Christer Mattiasson kom två mot målvakten efter ett försvarsslarv men sommarens hetaste nyförvärv, målvakten Mathias Zakrisson, räddade. I halvlekens absolut sista sekund var han chanslös när för dagen mycket bra spelande högerbacken Anders Hammargren nickade in 1-0 på Kisfaludys fina hörna. I början på andra höll BOW i bollen på ett bra sätt och formstarka Kisfaludy spelade fram Thomas Hvitfeldt som mycket vackert skruvade in 2-0 i bortre krysset. När halvtimmen var spelad hade fortfarande inte TK haft någon kvalificerad målchans men då slog de till när först Jerry Månsson sköt. Det blev retur och precis utanför straffområdet dök teknikern Jonny Kasskawo upp och fick till ett perfekt direktskott rätt upp i nättaket. NU satte matchen i gång ordentligt, TK gick på offensiven men blottor uppstod bakåt och både Michael Eklund och planes bästa spelare Kristoffer Junegard hade gyllene lägen att avgöra. Precis som det såg ut att ordna sig för serieledarna så slog Kasskawo till men ett lobbskott från egen planhalva, nära mittlinjen ute till vänster och bollen gick över allt och alla och rätt in i mål, vilken pärla. En minut kvar och 2-2, vilken dramatik. Idag gjorde David Nildén comeback, oerhört kul för BOW reklam och hela Reklamserien. BOW behåller serieledningen!
MATCHENS LIRARE: JONNY KASSKAWO, TIDNINGSKUNGEN

Tössinger – Flexibel  3 – 1
Mats Lundin, Kenth Bergman, Niklas Nestlander. F. Birhan Akdag.

Matchen mellan Tössinger, som för tillfället låg på kvalplats och Flexibel var viktig i den jämna serien. Det blev en mycket öppen, spännande och bra historia med mängder av målchanser från bägge håll. Flexibel gjorde det första målet när Birhan Akdag tryckte in 1-0 efter en fin passning från Jonas Andersson. Sedan hade Flexibel två bra lägen för ytterligare ett mål. Dels när KG blev fälld men Andersson sköt straffen i stolpen och några minuter senare stod de för ett fint anfall men Kennie Roswalls skott gick utanför. I den andra halvleken avlöste målchanserna varandra. Kenth Bergman klackade utanför och Andersson träffade stolpens insida i anfallet efter. Med tio kvar var Tössinger långt från en slutspelsplats men en gyllene minut ändrade på den saken. Niklas Nestlander stod för ett suveränt förspel till Mats Lundins kvittering till 1-1 och så nickade 58-årige Bergman in 2-1 på Patrik Myrbäcks perfekta inlägg. Lyckan kunde blivit kortvarig för Andersson serverade Bosse Eriksson öppet mål men bollen gick utanför. Med två kvar kom nådastöten när Nestlander gjorde matchavgörande 3-1 i en sevärd match. Båda lagen får nu jaga en slutspelsplats i höst men det är även nära ner till kval.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS NESTLANDER, TÖSSINGER.