Serie A 9:e omgången 2013

BOW reklam – Bizkit  2 – 2
Anders Hammargren, Christer Mattiasson. B. David Andersson, Martin Andreasson.

Serieledarna BOW reklam inledde med att spela en strålande fotboll och Kristoffer Junegard träffade stolpen. Anders Hammargren slog in en retur till 1-0 och så träffade han stolpen lite senare. Däremellan gjorde Andreas Hagelin en mängd spektakulära räddningar. BOW var nog lite besvikna över att bara ha 1-0 i paus men de kom snabbt in i verkligheten eftersom fenomenale Adam Rådås bröt ett uppspel på mittplan och serverade David Andersson bollen, som i sin tur tog sig igenom och rullade in 1-1. Ett frustrerat BOW gick på offensiven igen men Hagelin var rena rama väggen, efter en halvtimme var det nära när Christer Mattiasson träffade ribbans överkant. Med sex minuter kvar så kontrade Bizkit, Martin Andreasson vann en duell med en försvarare och fri med målvakten lobbade han vackert in bollen och 0-1 hade blivit 2-1! En skräll var nära men med tre kvar stötte Mattiasson in Lasse Åstrand skottpassning till 2-2. BOW ville ha mer men skall tacka Henrik Strömblad i målet för att det blev en pinne för Andreasson hade två bra avslut i slutet av matchen, vilket väder!
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT.

Tössinger – FC Viasat Sport  9 – 0
Niclas Bergh 5, Fredrig Hallman, Peter Törnqvist, Mats Lundin, Niklas Nestlander.

Tössinger ¨årliga¨ slutspelsjakt har inletts på allvar och idag spelade man en mycket bra fotboll i det helt sagolika varma sensommarvädret. Efter 30 sekunder gjorde de 1-0, efter tio stod det 3-0 och i halvtid var ställningen 5-0. I andra halvlek rullade det bara på i samma stil och till slutade det hela 9-0. Av många bra spelare i Tössinger var Niclas Bergh magisk och bäst på plan. Han bokfördes för fem mål och en rad målgivande passningar. Fredrik Hallman, Peter Törnqvist, Mats Lundin och Niklas Nestlander gjorde alla varsitt. FC Viasat Sport som spelat fem raka utan förlust och tre raka segrar fick ett riktigt bakslag idag. Tössinger ligger i skrivande stund på slutspelsplats med en match mer spelad och FC VS är på kvalplats.
MATCHENS LIRARE: NICLAS BERGH, TÖSSINGER.

AGO – Vincitori  3 – 3
Michel Gordin 2, Per Apelgren. V. Jacob Andrén 2, Håkan Tranér.

Matchen började med att AGO hade ett stort bollinnehav de första fyra fem minuterna men när Vincitori kontrade för första gången så gjorde Jacob Andrén påpassligt 1-0. Så fortsatte det i den första halvleken, AGO hade mycket boll och Vincitori hade ett bra försvarsspel och kontrade giftigt. Andrén hade ett bra läge till men Kristian Kaufmnan räddade, han gjorde även en mycket bra dubbelräddning minuterna senare. Efter en kvart rullade AGO upp ett bra anfall och vid bortre stolpen stod Michel Gordin och slog in 1-1. I slutet på första fick vi se två mål till, ett för vardera lagen. Roger Tell kastade ett långt inkast, flera spelare gick upp och krigade om bollen, som dök ner framför fötterna på Håkan Tranér och han rakade in 2-1. Minuten senare slog Abgar Barsom in bollen framför mål och den letade sig fram till måltjuven Gordin som gjorde sitt andra mål för dagen, 2-2 och halvtid. I början på andra tog Vincitori ledningen för tredje gången när snabbe Andrén även han gjorde sitt andra mål till 3-2! Sedan pressade AGO på ordentligt men Mikael Tell var bra i målet, spelarna kämpade som aldrig förr och så spelade man stundtals smart. Efter en halvtimme kunde Per Apelgren iallafall kvittera till 3-3 och sista tio blev spännande. Det blev till sist ett kryss.
MATCHENS LIRARE: JACOB ANDRÈN, VINCITORI.

Mediekompaniet Mediaconnection – Tidningskungen  4 – 4
M.
Andreas Lifbom 3, Johan Sund. T. Erik Biles 2, Andreas Gustafsson, Johan Hageus.

Mediekompaniet Mediaconnection och Tidningskungen bjöd på en sprakande fotbollsmatch i ett högt tempo, en riktig topmatch med andra ord. TK fick ett tidigt ledningsmål när Andreas Gustafsson gjorde 1-0 fint framspelad av Erik Biles. Minuterna senare blev Jussi Kontinen fälld inne i straffområdet med tyvärr hade domaren ögonen på en annan situation och uppfattade inte händelsen förrän han låg på backen. Man kan inte blåsa för något man inte ser! Istället kvitterade MM i den tionde minuten när Erik Möller spelade fram Andreas Lifbom till 1-1. I slutet på halvleken hade MM vänt 0-1 till 2-1 efter att Lifbom formligen dundrade in bollen i nättaket. I början på andra var formstarka Lifbom igenom igen men Klaus Bengtsson räddade förtjänstfullt vilket han för övrigt gjorde flera gånger denna morgon. Istället för 3-1 till MM stod det 3-2 till TK fyra minuter senare. Gustafsson spelade fram Biles till 2-2 och vid 3-2 gjorde Biles en mycket bra prestation med vändning och ett bra skott. Det svängde friskt i matchen och på fyra minuter vände MM tillbaka 2-3 till 4-3 efter mål av Johan Sund på en kanon och så svarade Lifbom för ett hattrick med en sträckt vrist i nättaket efter en fin passning från Möller. Med två kvar var MM nya serieledare men då kvitterade Johan Hageus när han påpassligt styrde in Gustafssons skott. Det blev rättvist 4-4 men vilken härlig match vi fick bevittna.
MATCHENS LIRARE: ERIK BILES, TIDNINGSKUNGEN.

DHL Reklam – TNS Sifo  2 – 0 (WO)

Dagens Nyheter – Flexibel  1 – 5
D.
Adam Müller. F. Jonas Andersson 3, Andreas Roos 2.

Förutsättningarna inför matchen mellan Dagens Nyheter och Flexibel var glasklara. Det vinnande laget skulle blanda sig i slutspelsjakten och förlorarna får kämpa för att undvika kval nedåt. Då passade Flexibel på att spela en riktigt fyndig fotboll och efter övertygande spel gick man till halvtidsvila med en 3-0 ledning. Det första målet var ett riktigt konstmål. Andreas Roos lobbade bollen i ribban, stolpen och i den andra stolpen samt ut. Returen lättade Jonas Andersson upp i det högra krysset. Efter ett litet ställningskrig så gjorde Flexibel två snabba efter en kvart genom ett lurigt skott från Andersson och så serverade Kennie Roswall bollen på silverfat till Roos som smällde in trean. I början på andra var matchen nära att avgöras när Andersson var igenom men David Balsam räddade friläget. Istället för 4-0 så dundrade Adam Müller in 3-1 på en frispark minuten senare. DN fick blodad tand men efter en halvtimme kom nådastöten när Roos gjorde 4-1 efter ett fint triangelspel mellan Roswall och Andersson. Andersson var mycket vass idag och hade både en stolpe och ribba innan han fullbordade sitt hattrick så att matchen slöt 5-1. Det var Anderssons 17:e mål för säsongen i Serie A, ett mål från skytteligaledning!
MATCHENS LIRARE: ANDREAS ROOS, FLEXIBEL.