Serie A 11:e omgången 2013


Mediekompaniet Mediaconnection – Dagens Nyheter  10 – 1
M.
Pehr Dunger 3, Kristoffer Willén 2, Erik Möller 2, Johan Sund 2, Johan Klasson. D. Calle Andersson.

Mediekompaniet Mediaconnection vässade slutspelsformen och laget visade upp ett offensivt spel som inte många lag kan matcha. Det roliga var att Dagens Nyheter hängde med riktigt bra i svängarna den första halvtimmen. Kristoffer Willén sköt ett överraskande skott i diagonal gavel till 1-0. I anfallet efter lyckades Calle Andersson kvittera men några minuter senare slog Willén ett fint pass till Pehr Dunger som inte gjorde något misstag, 2-1! Efter dussinet minuter hade DN en dubbelchans till en kvittering igen men formstarka Max Eriksson lyckades parera Jesper Olssons närskott och returen sköt Björn Heurlin i stolpen. Istället för 2-2 gjorde för dagen mycket duktiga Erik Möller 3-1 med vänstern precis innan paus. MM var det bättre laget men siffermässigt stod det fortfarande och vägde. Efter en halvtimme hade Heurlin ett fritt läge men Eriksson räddade och istället för 3-2 gjorde Johan Sund 4-1 i anfallet efter. Då vek DN ner sig fullständigt samtidigt som MM visade upp ett anfallsspel som var värt hela entrépengen. På nio minuter gick man från 4-1 till 10-1 och det sista målet kom efter 39.30 och blev ett TÖ (teknisk överlägsenhet). MM kan bli tvåa om Tidningskungen förlorar, spelar oavgjort eller bara vinner med två mål. DN:s ras kan bli ödestigert. En förlust på två måls marginal hade räckt idag. Dunger blev tremålsskytt, Willén, Möller och Sund blev alla tvåmålsskyttar och så satte Klasson dit en till sist.
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER WILLÈN, MEDIEKOMPANIET MEDIACONNECTION.


TNS Sifo – Bizkit  4 – 2
T.
Joacim Runholm 2, Mathias Friman, Johan Aronsson. B. Martin Andreasson, David Andersson.

TNS Sifo har ju prenumererat på jumboplatsen ett bra tag men man vann sist och helt plötsligt kan en ny seger öppna vägen för många spekulationer. Det var Bizkit som gjorde 1-0 efter en kvart genom Martin Andreasson. Hade inte de duktiga målvakterna Andreas Hagelin och Erik Blomkvist storspelat hade det stått 2-2 efter dussinet minuter för båda lagen var skottvilliga. Mathias Friman fick sedan chansen innanför straffområdet och han är alltid iskall där han lyfte upp bollen under ribban, 1-1. I början på andra sköt Joacim Runholm en frispark som gick längs marken och i mål till 2-1. Några minuter senare kontrade TNS på nytt och fantastiske Runholm tog sig fram längs kanten och gjorde retfullt enkelt men vackert 3-1. Det var som Kurre Hamrins mål fast på vänsterkanten. Nu var TNS inne i ett riktigt stim och efter en halvtimme slog Friman ett inlägg och Johan Aronsson smällde in 4-1 på volley, hans elfte mål för säsongen i Serie A, starkt! Bara 30 sekunder senare reducerade David Andersson till 4-2 och sista tio tryckte Bizkit på men till sist höll TNS Sifo undan och lämnar både jumboplatsen och kvalplatsen bakom sig. Man har en match mer spelad och får hoppas att inte Viasat Sport tar poäng i sista matchen. Sista platsen har man redan klarat sig undan. Oskar Axelsson var bra som vanligt!
MATCHENS LIRARE: JOACIM RUNHOLM, TNS SIFO.


AGO – BOW reklam  0 – 3
B.
Kristoffer Junegard 2, Anders Hammargren.

De redan klara seriesegrarna BOW reklam hade bara äran, prestigen och att inte tappa segervanan att spela för medan AGO måste behålla den pinnen man hade från start för att med egen kraft ta sig till slutspel. Den första halvleken var ganska jämn spelmässigt men BOW hade de tre bästa målchanserna som när Hasse Pettersson sköt men Kristian Kaufmann räddade, Kristoffer Junegard gjorde 1-0 med ett skott i diagonal gavel och Christer Mattiasson sköt utanför från ett bra läge. BOW var det bättre laget i början på andra men efter en halvtimme flyttade AGO fram mycket folk och började skapa en två tre bra lägen men samtidigt öppnande man upp sig för kontringar där Kaufmann höll sitt lag kvar i matchen. När Junegard även gjorde 2-0 kändes det som spiken i kistan och med två kvar fastställde Anders Hammargren slutresultatet till 3-0 och därmed vann han också skytteligan i Serie A på 20 mål, starkt! BOW ser mycket bra ut i år och Michael Eklund höll välförtjänt nollan trots flera svåra lägen.
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER JUNEGARD, BOW REKLAM.


Vincitori – Tidningskungen  1 – 3
V.
Niklas Anbratt. T. Johan Hageus 2, Andreas Gustafsson.

Tidningskungen har börjat vässa slutspelsformen för på annat sätt kunde man inte tolka den första halvlekens storspel. Andreas Gustafsson fick se sitt skott från 20 meter gå igenom allt och alla inne i straffområdet, 1-0. TK hade även bud på 2-0 men man fick vänta till det återstod två minuter till halvtidsvilan innan det målet kom genom Johan Hageus, ribba ner!. Två sekunder innan domarens pipa ljöd satte Hageus även in 3-0. I början på andra stod Erik Biles för en stark prestation när han tog bollen vid egen hörnflagga, galopperade över hela plan och var nära att sätta dit 4-0 men Mikael Tell räddade. Istället gjorde Niklas Anbratt 3-1 för sitt Vincitori på straff sedan Jacob Andrén blivit fälld. Nu fick de lite känning men alla fortsatta anfall stoppade Jon Widefäll med flera och han har väl aldrig sett bättre i Reklamseriesammanhang. Det blev 3-1.
MATCHENS LIRARE: JON WIDEFJÄLL, TIDNINGSKUNGEN.


Tössinger – DHL Reklam  6 – 3
T.
Niclas Bergh 3, Niklas Nestlander 3. D. Robert Nordin, Michael Björling, Freddy Hägglund.

Tössinger har inte leget på slutspelsplats någon gång under året men efter en stark höst hade man chansen att ta sig dit vid seger mot redan slutspelsklara DHL Reklam. Under första kvarten fick vi se hela åtta kvalificerade målchanser och det som skiljde lagen åt under den perioden var att Tössinger var bättre på att göra mål. Formstarka Niclas Bergh gjorde 1-0 efter 45 sekunder och Niklas Nestlander 2-0 efter tre minuter. Det var en sådan drömstart Tössinger behövde. DHL radade upp lägen och Michael Björling hade två skott varav det ena strök stolpen. Robert Nordin sköt strax utanför och Henrik Wiss sköt både utanför och över. Däremellan gjorde Nestlander 3-0 efter en genial passning från Adam Stevens. Den andra halvleken startade precis som den första, nämligen med att Bergh kom fri och denna gång chippade han elegant in bollen till 4-0. Till sist fick DHL in en rättvis reducering genom Nordin och sista kvarten blev öppen och småtrevlig och det hela slutade 6-3. Både Nestlander och Bergh bokfördes för ett hattrick och vid många av målen stod David Nordbeck för passningen. Årets överraskning som målskytt är nog nämna Björling, det blev ett i dag och tolv totalt. Det roligaste var ändå att Freddy Hägglund avslutade matchen med att sätta upp bollen i krysset och därmed har han gjort mål varje år av de 30 han spelat, starkt jobbat. Tössinger gick mot alla odds till slutspel och nu vinner man väl hela skiten?
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND & ROBERT NORDIN, DHL REKLAM.


Flexibel – FC Viasat Sport  1 – 3
F. Jonas Andersson. FC. Joakim Ekstrand, Ola Wenström, Daniel La Placa.

Förutsättningarna var glasklara för nykomlingen FC Viasat Sport inför dagens drabbning mot Flexibel. Tar laget en pinne så hänger man kvar och då passar man på med att komma med starkaste uppställningen, spelar en bra fotboll och gör kanske årets bästa match, starkt! Under den första kvarten var VS något bättre än sina motståndare men de två giftigaste målchanser hade Flexibel när Andreas Roos träffade ribbans överkant och Kennie Roswall sköt först med vänstern och returen med högern efter ett direktskott. Halvleken skulle få ett mål när Joakim Ekstrand påpassligt rullade in 1-0 och dessförinnan nickade Daniel La Placa över från nära håll. Flexibel började den andra mycket förtroendegivande och Jonas Andersson kvitterade till 1-1 men precis som de skulle börja ta över hann Ola Wenström före målvakten och lyfte vackert in 2-1. Det målet gav VS råg i ryggen igen och man blir alltid så imponerad av Gustav Lundström när han rycker på kanten. Efter en halvtimme var kvitteringen nära när Andersson stod för en fin nedtagning innanför straffområet men skottet gick stolpe ut. Istället för 2-2 sköt La Placa 3-1 efter att hans skott tagit på en försvarare och ställt målvakten. Viasat Sport höll undan och håller sig kvar i Serie A med en slutlig nionde plats. Båda lagen kan nu ta vinteruppehåll och ni är välkomna till våren.
MATCHENS LIRARE: GUSTAV LUNDSTRÖM, FC VIASAT SPORT.