Slutspel 2013 - Final

BOW reklam – Tidningskungen  7 – 1
Anders Hammargren 3, Jan-Erik Berg 2, Brune Tavell, Christer Mattiasson. T. Andreas Bergvall.

BOW reklam kom med en Reklamseriecupfinal i benen för tre minuter sedan och skulle nu ladda om batterierna till matchen mot Tidningskungen. Efter en lite avvaktande inledning på matchen började BOW ta kommandot i slutet på första och precis när vi skulle kunna skriva in att finaldagen inte bjudit publiken på något mål på en timme så var Anders Hammargren nära men hårt trängd sköt han över. I slutminuten så sköt Jan-Erik Berg ett hårt diagonalskott, Hammargren hoppade över bollen och så stod det 1-0. Sekunderna senare kom även 2-0 efter en bredsida i diagonal gavel av Brune Tavell efter en fin passning från Kaj Eskelinen. Ett lite chockat TK lyckades reducera till 2-1 i den andra halvlekens första minut genom Andreas Bergvall. Matchen stod nu och vägde för ett ögonblick och nästa mål var givetvis viktigt. Efter en halvtimme slog Hasse Pettersson en frispark och inne i straffområdet dök Berg upp och vackert nickade han in 3-1. Nu var TK tvungna att satsa allt framåt och BOW kom i den ena kontringen efter den andra. Vid ett tillfälle var man tre mot en och Kristoffer Junegard, Christer Mattiasson och Eskelinen spelade bort målvakten men Jerry Månsson räddade på mållinjen. 4-1 kom inte den gången men väl när Mattiasson förvaltade Junegards passning. TK var nu ett slaget lag och BOW kunde defilera in i mål och under matchens fem sista minuter svarade Hammargren för ett hattrick när han enkelt gjorde 5-1, 6-1 och 7-1. Givetvis var siffrorna för stora men hela BOW:s trupp skall hedras för en HISTORISK trippel, för första gången i Rekalmseriens historia (Serieseger i Serie A, Reklamseriecup guld och nu även seger i slutspelet), vilka mästare. Michael Eklund fick ta emot cupbucklan och ¨ägaren¨ Bo Wicksell fick äran att lyfta pokalen i skyn. En fantastisk säsong kan nu summeras ihop, vilken succe BOW reklam. Välkomna tillbaka nästa år, bra kämpat Tidningskungen.
MATCHENS LIRARE: JAN-ERIK BERG, BOW REKLAM.