Slutspel 2013 - Kvartsfinaler

Vincitori – Tössinger  3 – 1
V. Jacob Andrén 2, Mattias Sander. T. Niclas Bergh.

Samtliga sju spelare i Vincitori svarade för en bragd när man utan avbytare, spelade med en halvskadad sista kvarten och så hade man en utespelare i målet. Dessutom mötte man Reklamseriegiganten Tössinger och låg under med 0-1 i halvtid. Tössinger inledde piggt i en första halvlek som höll högt tempo och redan i den andra minuten tippade utmärkta målvakten Roger Tell bollen i stolpen efter Niklas Nestlanders skott. Tössinger fortsatte sin positiva fotboll men Vincitori stack emellan och fantastiska Jacob Andrén klackpassade bollen till en annan fantom, nämligen Mattias Sander och han sköt klockrent i stolpen. Allt eftersom började Vincitori spela riktigt bra och då förstod man att de tagit fem raka under våren. Precis när vi skulle skriva in 0-0 som halvtidsresultat tog Niclas Bergh tag i bollen på mittlinjen, drev samt fintade sig förbi två spelare och gjorde 1-0, starkt! Mycket oväntat så fick Vincitori en drömstart på den andra halvleken och på fem minuter vände laget 0-1 till 2-1 efter två mål av Andrén. Vid kvitteringen passade duktiga Rickard Sölvstedt bollen till målskytten som tog emot den, gjorde en fin sidledsförflyttning och rullade in bollen i mål. Vid ledningsmålet var Andrén snabb som en häst, starkt som en oxe och iskall framför målet! Ett litet chockat Tössinger tog tag i spelet igen och började trycka på ordentligt men Vincitori hade ett mycket bra försvarsspel och hade emellanåt farliga kontringar. Tiden gick och med sju kvar blev Sölvstedt fälld. Andrén stegade fram men Magnus Larsson gjorde en fantastisk räddning och tog straffen, det blev retur och den tog han också, grymt! Minuten senare sköt Sander ett överraskande skott och nu blev det 3-1. Tössinger försökte och försökte men det ville sig inte trots stort bollinnehav och mängder av avslut och hörnor, skrällen var ett faktum, stort Vincitori. För första gången på tio år missar Tössinger finaldagen.
MATCHENS LIRARE: JACOB ANDRÉN, VINCITORI.

Tidningskungen – DHL Reklam  7 – 0
T. Jerry Månsson 2, Andreas Gustafsson, Jimmy Thurby, Jussi Kontinen, Rutger Lindquist, Jonas Kling.

Tidningskungen behövde inte ens lägga in femmans växel för att besegra ett för dagen blekt DHL Reklam. Redan innan matchuret visat tio minuter stod det 2-0 efter att Jerry Månsson stött in det första målet på en retur efter skott från Jonny Kasskawo och vid det andra målet gjorde Månsson mål på Jonas Klings passning. Precis innan halvtidssignalen spelade Rutger Lindquist fram Andreas Gustafsson till 3-0. DHL:s chans att skapa spänning i denna kvartsfinal var ett snabbt reduceringsmål i början på andra men så blev det inte för på fyra minuter blev 3-0 till 5-0 och sista tio var en ren transportsträcka fram till 7-0. Jimmy Thurby, Jussi Kontinen, Lindquist och Kling var målskyttarna i andra halvlek. TK är i semifinal medan DHL har spelat färdigt, synd att man gör årets sämsta match i slutspelet.
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, TIDNINGSKUNGEN.

BOW reklam – INGO  6 – 1
B. Jan-Erik Berg, Brune Tavell, Kristoffer Junegard, Christer Uhrlin, Anders Hammargren, Lasse Åstrand. I. Adam Tapper.

Seriesegrarna BOW Reklams lagmaskin malde ner INGO, som höll emot ganska bra den första halvleken och några minuter in i andra. BOW hade tre bra lägen under det första 20 minuterna. Duktiga Kim Gustafsson räddade två men kunde inte ta Jan-Erik Bergs skott till 1-0. Fem minuter in på andra spelade Brune Tavell vägg med Anders Hammargren och så var det 2-0. Då såg BOW ut som ett vinnande lag men INGO reducerade till 2-1 när Adam Tapper tog det lugnt, siktade och sköt in bollen invid burgaveln. INGOS drömmar om avancemang slocknande när BOW gjorde 3-1, 4-1 och 5-1 inom loppet av fem minuter efter mål av Kristoffer Junegard på nick, Chrsiter Uhrlin efter ett bejublat solo och genom artisten Hammargren. I slutsekunden fastställde Lasse Åstrand slutresultatet 6-1. BOW är nu en match från att nå en historisk dubbelfinal och hela 13 spelare dök upp till match och fyra av dem var bara åskådare, snacka om lagmoral. INGO får även de komma på finaldagen den 8 oktober, man är nämligen inblandade i en kvalmatch till Serie A klockan 06.00!
MATCHENS LIRARE: JAN-ERIK BERG, BOW REKLAM.

Mediekompaniet Mediaconnection – Eniro  7 – 4
M. Andreas Lifbom 3, Erik Möller 2, Pehr Dunger 2, E. Rudolf Mamoka 2, Jacob Larsson, Pierre Gasslander.

Mediekompaniet Mediaconnection fick en riktig drömstart på den sista kvartsfinalen när Erik Möller gjorde 1-0 efter 20 sekunder, Andreas Lifbom 2-0 efter fyra minuter efter ett mäktigt skott som lurade alla och 3-0 i den åttonde minuten genom Möller igen! Till sist vaknade Eniro och väl då gjorde man det med besked. För dagen mycket duktiga Rudolf Mamoka reducerade efter dussinet minuter till 3-1 och fyra minuter senare spelade Pierre Gasslander mycket vackert fram Jacob Larsson till 3-2. I slutminuten av första hade Gasslander ett stolpskott till 3-3 men MM räddades av gong-gongen! I början på andra halvleken stod matchen och vägde men efter en halvtimme kom målproduktionen igång igen när Johan Sund drev bollen ursinnigt över hela plan samt friställde Pehr Dunger till 4-2. Två minuter senare slog Kristoffer Willén en fin boll till snabbe Lifbom som i hög fart rundade målvakten och med fin teknik rullade han in 5-2. Nu var MM i en tremålsledning igen men ännu en gång gjorde Eniro match av det hela när hörnspecialisten Oscar Stensson slog en hörna till Mamoka som utanför straffområdet slog till med ett direktskott till 5-3. Eniro hade något läge även till 5-4 men dagens kung, Lifbom, gjorde 6-3, som blev till 6-4 genom Gasslander och till sist satte Dunger in spiken i kistan till 7-4, vilken härlig fotbollsmatch! Nu väntar ytterligare en semifinal för MM, skall det för första gången i deras historia nå finalen. Eniro har gjort en kanonsäsong.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, MEDIEKOMPANIET MEDIACONNECTION.