Slutspel 2013 - Semifinaler

Mediekompaniet Mediaconnection – Tidningskungen  2 – 5
M. Andreas Lifbom, Johan Sund. T. Rutger Lindquist 4, Jerry Månsson.

Den första halvleken i den första semifinalen mellan Mediakompaniet Mediaconnection innehöll allt en semifinal skall innehålla, nämligen högt tempo, massor av situationer och taggade spelare. Det började redan i matchens första spelminut då Andreas Bergvall drog till på halvvolley och fick till en kanonträff men Max Eriksson tippade bollen till hörna. Därefter radade MM upp två tre halvchanser innan det första målet kom när Jonas Kling slog ett långt inlägg och inne i straffområdet stod en helt omarkerad Rutger Lindquist och skarvade in 1-0 via målvakten. Efter dussinet minuter var det kvitterat till 1-1 när Johan Sund drev bollen diagonalt över hela planen från ett vänsterbacksläge till en högerytterposition. Väl nere vid kortlinjen slog han bollen genom hela straffområdet och vid bortre stolpen stod Andreas Lifbom och stötte in bollen med ett tillslag, vackert! Bara två minuter senare var TK i ledningen igen när Lindquist gjorde ett snyggt mål efter en fin mottagning som höll bort försvararen och ett lagom hårt skott som smet in vid stolproten. I den 17:e minuten av den första rundan hände troligtvis två matchavgörande situationer. Först sköt Erik Möller ett skott mot bortre krysset men Klaus Bengtsson reflexräddade och istället för 2-2 så kontrade TK och gjorde dagens snyggaste mål till 3-1. Jussi Kontinen drev upp bollen, spelade den vidare till Andreas Gustafsson och han i sin tur lirade bollen till Lindquist som bara hade att smälla in bollen i ett öppet mål, vilket triangelspel! I den andra halvleken hade MM bara en sak att göra och det var att anfalla vilket man också gjorde. Redan efter 30 sekunder sköt Sund ett bra skott innanför straffområdet men Bengtsson gjorde en fantastisk enhandsräddning och returen rakade Sund utanför. MM hade nu en bra period och ett reduceringsmål hängde i luften men med sju kvar stod Månsson för ett vackert förspel och Lindquist gjorde sitt fjärde mål till 4-1, vilken kille! Bara minuten senare gav Sund matchen nytt liv när han reducerade till 4-2 och i anfallet efter var inte 4-3 långt borta när otrolige Sund sköt strax utanför. Med två minuter kvar satte för dagen mycket duktiga Månsson spiken i kistan till 5-2, vilken urladdning! TK är i final, grattis! Hela Reklamserien lider med MM då man formligen samlar på semifinalplatser och har aldrig nått en final. Det går inte att släppa in i snitt fyra fem mål i ett slutspel, då åker man förr eller senare!
MATCHENS LIRARE: KLAUS BENGTSSON & RUTGER LINDQUIST, TIDNINGSKUNGEN.

BOW reklam – Vincitori  5 – 1
B. Peter Kisfaludy 2, Hasse Pettersson 2, Kristoffer Junegard. V. Mattias Sander.

BOW rekalm har haft en sagolik säsong hittills. Laget vann serie A, man har gått till final i cupen och i dag blev de historiska och gick även till final i slutspelet. Man får därmed spela dubbelfinal. Efter en lite avvaktande start på matchen så tog otroliga Vincitori ledningen med 1-0 genom Mattias Sander. BOW har ett stort självförtroende med ett stabilt lugn inom laget och innan halvtiden var över hade man vänt 0-1 till 2-1 efter att Peter Kisfaludy kvitterat med en vänster yttersida och så gjorde Hasse Pettersson ett vackert mål när han från vänsterkanten ryckte inåt i banan och smällde in bollen i bortre gaveln. Däremellan hade Kristoffer Junegard en frispark som Roger Tell tippade i stolpen. Vincitori försökte i början på andra halvlek men man hade bränt mycket krut i kvartsfinalen mot Tössinger och orkade inte riktigt stå upp i dag utan det var BOW som hade det bästa spelet och Anders Hammargren var nära två gånger om innan Junegard gjorde 3-1. Då var uppförsbacken för lång för Vincitori och BOW kunde öka på till både 4-1 genom Kisfaludy och 5-1 genom Pettersson. Kaj Eskelinen gick för ovanlighetens skull mållös från matchen men ett rungande stolpskott hade han i slutminuten. Fyra lag har nått en dubbelfinal tidigare och det är Text & Rubrik, Expressen, Tössinger samt AGO och de två förstnämnda har också tagit dubbeln. Inget lag har dock vunnit Serie A, cupen och slutspelet. Det skall vara omöjligt! Vi tackar Vincitori för en grymt bra säsong!
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY & HASSE PETTERSSON, BOW REKLAM.