Dandy Dots – INGO  3 – 7
Johan Dahlberg 2, Andreas Roos. I. Adam Tapper, Rob Scutt, Gustav Westman, Filip Lindmark, Filip Smedlund, Andreas Sandin, Fredrik Lundberg.

För 22 timmar sedan möttes just Dandy Dots och INGO i serien (otrolig lustig lottning) och efter stor dramatik vann de sist nämnda med 3-2. Dagens match hade en annan karaktär. Efter fyra minuter stod det 2-0 till INGO, efter tio 3-0 och i halvtid var ställningen 5-1. Det hela slutade med en 7-3 seger i sommarvärmen och INGO visade styrka och radade upp hela sju olika målskyttar, starkt! Dessa var Adam Tapper, Rob Scutt (touchade in Filip Lindmarks skott), Lindmark, Gustav Westman (första någonsin, kul), Filip Smedlund, Andreas Sandin och Fredrik Lundberg. DD mönstrade ett bra nyförvärv i tvåmålsskytten Johan Dahlberg och så gjorde Andreas Roos ett ¨som vanligt¨.
MATCHENS LIRARE: GUSTAV WESTMAN, INGO.

Tidningskungen – TNS Sifo  2 – 0
TK.
Andreas Gustafsson 2.

Det hade inte stått 0-0 efter en kvart i sommarvärmen om inte de två duktiga målvakterna Bob Pernodd och debutanten Peter Sjöquist storspelat i målet. Det var inte orättvist när topplaget i Serie A, Tidningskungen, gjorde 1-0 precis innan paus genom Andreas Gustafsson. I början på andra hade Premier Leagues serieledare, TNS Sifo, sin bästa del i matchen och ett mål hängde i luften. Pelle Lindberg var igenom två gånger, det ena skottet gick strax utanför och det andra gjorde Sjöquist en kanonräddning på. TK kontrade giftigt och Gustafsson lobbade över och sedan var det TNS igen när Daniel Alfredsson styrde ett slott men Sjöquist reflexräddade. Sedan trodde vi att 1-1 bollen var på väg in när Joacim Runholm sköt mot krysset men Sjöquist tippade bollen till hörna. Det var närmast ett 1-1 mål men 2-0 var inte heller långt borta då Johan Hageus fick två bra lägen innan matchen definitivt avgjordes när Gustafsson stod för ett litet solo. En bra match var över och TK avancerade.
MATCHENS LIRARE: PETER SJÖQUIST, TIDNINGSKUNGEN.

Eniro – Rävudden  7 – 1
Fredrik Haak 3, Thomas Gräns 2, Erik Bjelestam 2. R. Kalle Schröder.

Efter sex raka förluster slog Eniro till med årets bästa halvlek. Efter en tämligen jämn inledning blixtrade Eniro till och på fem minuter gick man fram till 3-0 efter fina fullträffar. Först kom laget två mot en och Fredrik Haak spelade fram Thomas Gräns till 1-0. Ingen blir så glad som Gräns när han gör mål. Sedan fick vi bevittna ett fint triangelspel mellan Pierre Gasslander, Gräns och Haak där den sistnämnda gjorde 2-0, dessutom efter en dubbelvägg med Gräns. När det tredje målet kom så sköt Rudolf Mamoka, Pontus Brydolf tog hand om returen och lirade heta Haak som satte dit den. I slutet på halvleken fullbordade Haak sitt hattrick. Till den andra halvleken kom Rävudden ut som ett nytt lag och man började skapa målchanser i parti och minut. Till sist fick Kalle Schröder in bollen efter ett skott från dålig vinkel. Rävudden jagade sedan ytterligare reduceringsmål men matchen stängdes definitivt efter en halvtimme när Erik Bjelestam gjorde 5-1. Matchen slöt 7-1 efter att Bjelestam gjort ytterligare ett och så blev även Gräns tvåmålsskytt. Dagens man var dock, Haak, tre mål och två assist.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK HAAK, ENIRO.

DHL Reklam – Bizkit  3 – 5
Henrik Wiss 2, Pelle Ericsson. B. David Andersson 2, Martin Andreasson, Michael Wennermo, Peter Arnesson.

Serieledarna Bizkit och DHL Reklam har liknande karaktärer på spelarna och försöker spela på ett liknande sätt. DHL inledde klart piggast i en match med behagligt tempo. Laget gjorde också 1-0 genom Henrik Wiss. Bizkit som brukar vara bra på att skapa målchanser hade sitt första avslut efter en kvart när Adam Rådås sköt via en försvarare och i stolpen. Det blev starten på en bra Bizkit period och på en minut gjorde man två mål så att 0-1 blev till 2-1 efter ett turmål av Martin Andreasson men ett desto snyggare mål av Michael Wennermo som chippade in bollen. DHL kvitterade rättvist minuten senare när Johan Gardner slog in bollen framför mål och där dök Pelle Ericsson upp och nickade in 2-2. I början på den andra halvleken så hade bägge lagen lägen för ett ledningsmål och efter en halvtimme spelade Gardner snett bakåt till Wiss som läckert satte dit den i närheten av krysset. Bizkit var nu illa ute men man har flyt i år och givetvis mycket skicklighet också för på två minuter vände man på nytt så att 2-3 blev 4-3. Först kvitterade David Andersson som stod för ett tekniskt nummer och så spelade Rådås till Andreasson som i sin tur elegant frispelade Peter Arnesson som kom farande bakifrån och smällde upp bollen i nättaket, snyggt! DHL försökte kvittera men med fyra kvar sköt Andersson stolpe, stolpe och in. Bizkit vägrar förlora, vi tycker lite synd om DHL. De hade både 1-0 och 3-2 mot slutet men knöt inte till.
MATCHENS LIRARE: DAVID ANDERSSON, BIZKIT.

BOW reklam – Aftonbladet 1 – 0
Kristoffer Junegard.

Aftonbladet skulle väl bara bli en munsbit för Serie A:s serieledare och de regerande cupmästarna BOW reklam! Så blev det inte för Bladet stred på riktigt bra och de var också de som skapade den första riktigt heta målchansen när pigga Thomas Hanusek sköt ett skott i stolpen i den sjunde minuten. I halvtid stod det fortfarande 0-0 och en stor skräll låg i luften men med kvarten kvar att spela nickade Anders Hammargren fram Kristoffer Junegard som i sin tur sköt 1-0. Så länge inte tvåan kom var det inte över. BOW hade fler chanser till ett 2-0 mål än AB ett 1-1 dito. Mot slutet hade Bladet tre, fyra hörnor och inkast i rad men BOW undan med blotta förskräckelsen och Henrik Strömblad fick hålla nollan. Bladet föll med flaggan i topp. Noterbart var att BOW hade tre skadade spelare som kom upp och stöttade sina kompisar civilklädda, stort!
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUSEK, AFTONBLADET .

TV 4 – AGO  0 – 2
Magnus Laurin, Michel Gordin.

Första kvarten var relativt jämn mellan Serie A:s topplag AGO och Premier Leagues dito TV 4. Thomas Pickelner var nära två gångar om att ge Fyran ledningen men det ena skottet gick strax utanför och det andra räddade Kristian Kaufmann. Det var istället AGO som tog ledningen med 1-0 genom backklippan Magnus Laurin. I slutet på halvleken fick Per Apelgren ett friläge men Linus Erkhammar räddade. Den andra halvleken var ett ställningskrig och efter en halvtimme duggade målchanserna tätt. Först lirade Simon Thylander fram Peter Waltre men skottet gick över, sedan spelade Tim Karlsson till Michel Gordin som sköt men målvakten räddade. Gordin kastade sig fram och nickade starkt in returen till 2-0. Nu fick AGO ett extra energitillskott och Gordin träffade ribban. Till sist vann AGO rättvist.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LAURIN, AGO.

Dagens Nyheter – FC Viasat Sport  8 – 7 (1-1 full tid)
David Andersson. Straffmål: Faizal Lattamagazi 2, Mats Saxer, David Balsam 2, Mathias Bengtsson, Simon Lindberg, F. Christoffer Braw. Straffmål: Daniel La Placa 2, Christoffer Braw, Stefan Ottosson, Martin Palm, Rasmus Hult,

Dagens Nyheter och FC Viasat Sport var inblandade i en thriller och efter 22 straffar korades en segrare. Det var lite överraskande Premier League laget DN som inledde piggast anförda av playmakern Mats Saxer och Robert Eriksson i VS mål gjorde två, tre bra räddningar innan Mathias Bengtsson elegant frispelade David Andersson som i sin tur slog in sin egen stolpretur efter en kvart, 1-0! VS flyttade upp spelet i den andra halvleken och med kvarten kvar prickskör Christoffer Braw det högra krysset. Nu var spelet helt jämnt men mot slutet tryckte VS på ordentligt men nu var det David Balsams tur att briljera. Det blev inga fler mål och straffar fick avgöra denna drabbning, VS vann lotten och valde att börja enligt nedan: Daniel La Placa 1-0, David Andersson (Eriksson räddade), Christoffer Braw 2-0, Faizal Lattamagazi 2-1, Stefan Ottosson 3-1, Mats Saxer 3-2, Aron Wahlgren (Balsam räddade), Balsam 3-3, Martin Palm 4-3, Mathias Bengtsson 4-4. Nu blev det en och en straffar: Tobias Wimnell (stolpe), Matthias Sånemyr (Eriksson räddade). Henrik Agardh (Balsam räddade), Janne Schiratski ((Eriksson räddade), Rasmus Hult 5-4, Simon Lindberg 5-5 (med vänstern, starkt!), Daniel La Placa 6-5, Faizal Lattamagazi 6-6, Christoffer Braw (Balsam räddade), Mats Saxer (Eriksson räddade), Ottosson (Balsam räddade) och då klev Balsam fram och avgjorde tillställningen med sitt 7-6 mål vilket betydde 8-7 totalt, starkt DN!
MATCHENS LIRARE: DAVID BALSAM, DAGENS NYHETER.

Mediekompaniet – Vendemore  8 – 3
Andreas Lifbom 3, Erik Möller 2, Johan Sund, Pehr Dunger, Nicklas Bauer. V. Ertan Bazdarevic, David Nilsson, Andreas Svensson.

Mediekompaniet tryckte gaspedalen i botten direkt och hade inte Vendemores målvakt David Prentell storspelat hade det stått mer än 3-1 efter tio minuter. Sedan mattades MK anstormning av en aning samtidigt som Vendemore fick stil på sitt försvarsspel. Det blev inga fler mål under det första halvleken. Redan efter 15 sekunder in på den andra ronden låg 4-1 bollen i nätet och vi befarade att det skulle rasa för jumbon i Premier League mot slutspelslaget i Serie A. Det gjorde det inte riktigt för duktiga David Nilsson sköt i stolpens insida, sedan kom han fri där den vikarierande målvakten Johan Petersen räddade men till slut satt 4-2. Efter en halvtimme stod det 6-3 som sedan blev till slutresultatet 8-3. Andreas Lifbom satte dit tre (varav en kanon), Erik Möller gjorde två medan Johan Sund, Pehr Dunger och Nicklas Bauer nätade en gång. Ertan Bazdarevic bokfördes för ett mål och dagens kanon svarade Andreas Svensson för.
MATCHENS LIRARE: ERIK MÖLLER, MEDIEKOMPANIET.