INGO – Tidningskungen  1 – 2
I.
Adam Tapper. T. Andreas Bergvall 2.

De två formstarka lagen Tidningskungen (3:a i serien) och INGO (fyra i serien) möttes i den första av fyra kvartsfinaler i Reklamseriecupen. TK första halvlek var direkt strålande och redan i den fjärde minuten gjorde Andreas Bergvall 1-0 efter ett fint väggpass från Rutger Lindquist. I den tionde minuten kom även 2-0 när Johan Hageus spelade fram Bergvall som med ett direktskott gjorde sitt andra mål i matchen. Bergvall var den första halvlekens bästa spelare och vi minns hans 30 meters hemjobb och en fantastisk nedtagning efter en hög lyra. INGO kom inte upp i nivå till en början men man fick ett frisparksläge i slutsekunderna och det utnynyttjade Adam Tapper på bästa sätt när han fick bollen runt muren och in vid stolproten. Det var närmare 3-0 än ett 2-1 mål i detta läge på matchen men det blev det sistnämnda resultatet som gällde i halvtidsvilan. I den andra halvleken lyckades inte TK bibehålla trycket samtidigt som INGO fick blodad tand så den andra akten blev ganska jämn. Jerry Månsson var nära 3-1 men skottet träffade överkant av ribban och i slutminuten fick INGO en ny frispark och Tapper spelade till Lukasz Syberyjski, som sköt över. TK höll undan och är klara för semifinal.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BERGVALL, TIDNINGSKUNGEN.

Eniro – Bizkit  2 - 7
E.
Pierre Gasslander 2. B. Martin Andreasson 3, Adam Rådås, Leo Odegard, Patrik Blomér, David Andersson.

Bizkit var det spelförande laget och skapade per omgående två, tre målchanser men Love Berglund höll tätt så långt. Helt plötsligt var det Eniro som fick två jättelägen när först Pontus Brydolf nickade utanför efter ett bra läge och sedan träffade Björn Ahlepil stolpen. Efter en kvart kom istället både 1-0, 2-0 och 3-0 för Bizkit på tre minuter och precis innan halvtid även 4-0! Eniro gjorde ett sista tappert försök i inledningen på andra när Kaveh Parsi lobbade över, Pierre Gasslander sköt men Andreas Hagelin räddade och så sköt han returen i utsidan av gaveln. Istället för både en och två reduceringar kom 5-0. Det hela slutade 7-2 och Martin Andreasson svarade för ett hattrick och Adam Rådås (bra som vanligt), Leo Odegard, Patrik Blomér och David Andersson gjorde var sitt. Peter Arnesson hade lägen men inget gick in. Gasslander nätade två gånger för Eniro och såg stundtals pigg ut.
MATCHENS LIRARE: PIERRE GASSLANDER, ENIRO.

BOW reklam – AGO  3 – 4
David Nildén, Kristoffer Junegard, Hasse Pettersson. A. Elias Karroum, Per Apelgren, Jesper Blomqvist, Simon Thylander.

I dag möttes mesta cupmästarna (4 inteckningar) AGO och de regerande cupmästarna (3 inteckningar) BOW reklam. Seriematchen för någon vecka sedan slutade 2-1 till AGO. Redan i den tredje minuten fick vi se ett drömmål när Fredrik Dahlin slog ett inlägg till Per Apelgren som elegant bröstpassade till Elias Karroum, som mötte med ett halvvolleyskott rätt upp i nättaket, vilken kasse! BOW kom starkt tillbaka i matchen där Anders Hammargren, Hasse Pettersson och David Nildén hade varsitt läge men kvitteringsbollen ville inte in och istället gjorde AGO 2-0 efter en kvart när Karroum frispelade Peter Waltre som sköt i insidan på stolpen varpå Apelgren rakade in returen. Med två minuter kvar startade Jesper Blomqvist ett anfall från vänsterkanten i höjd med eget straffområde och han tog sig fram samt helt plötsligt var han fri och rullade in 3-0, vilket solo! Halvleken avslutades med att Christer Uhrlin avancerade fram i banan och spelade snett bakåt till Christer Mattiasson men skottet tog högt upp i burgaveln. Den andra halvleken blev högdramatisk och redan eter 10 sekunder fick Michel Gordin ett friläge, som Henrik Strömblad räddade. Innan minuten var spelad hade dessutom Gordin ett stolpskott, 4-0 där och ridå! BOW började trycka på allt mer men Kristian Kaufmann storspelade. Efter en halvtimme träffade Nildén stolpen och det såg mörkt ut för det jagande laget. Minuten senare kom till sist rättvist 3-1 genom just Nildén. Nu fick BOW vittring på allvar samtidigt som AGO kroknade betänkligt och nu orkade man inte ens kontra. Med sex kvar startade BOW ett vackert anfall som aslutades med att Nildén spelade in bollen framför mål och där dök Kristoffer Junegard upp och dunkade in 3-2. Minuten senare drev Pettersson bollen, siktade med vänstern och smekte upp den i vänstra krysset, HP bjöd sedan på en sevärd målgest! Uträknade BOW hade hämtat upp 0-3 till 3-3 på fem minuter, oerhört starkt! Nu gick även BOW för ett segermål men Kaufmann höll tätt och med 30 sekunder kvar kom AGO upp i ett sista ströanfall där Waltre spelade till Apelgren, som i sin tur friställde Simon Thylander och han avgjorde hela tillställningen med sitt 4-3 mål, vilken dramatik och segerjublet var de högsta någonsin. Det hördes säkerligen ända till Brommaplan. Starkt av AGO och bittert för BOW.
MATCHENS LIRARE: ELIAS KARROUM, AGO.

Dagens Nyheter – Mediekompaniet 2 – 3
D.
Zacharias Ahlberg 2. M. Johan Sund 2, Andreas Lifbom.

Premier League laget Dagens Nyheter fick en drömstart mot Serie A laget Mediekompaniet när Zacharias Ahlberg gjorde 1-0 i den fjärde minuten. 30 sekunder senare hade Johan Sund kvitterat till 1-1 och ytterligare två minuter senare gör Andreas Lifbom 2-1 med ett mycket bra vänsterskott i diagonal gavel. Då lutade det mot att MK skulle rycka ifrån men DN var bra och så länge inte 3-1 kom var det i högsta grad match. DN fick en drömstart även i början på den andra halvleken när det duktiga nyförvärvet Fredrik Österman slog en bra långboll till Ahlberg som felvänd hoppade upp och mycket vackert nicklobbade in 2-2 i bortre gaveln! MK är inte i storform för tillfället men nu gick man för seger, laget har dock alltid svårt mot DN. Sund kom fri men David Balsam räddade, Rikard Fredricson fick på ett riktigt bra skott men Balsam räddade igen och matchens bästa spelare, Sund tog ner bollen på bröstet men Balsam var grym! Med sex minuter kvar slog Dunger ett inlägg och Sund satsade allt och med en klockren volley gjorde han 3-2. På övertid fick DN chansen och slog en lyra mot mål, Balsam hade lämnat målet och såg ut att nicka in kvitteringen men han snubblade på sitt eget skosnöre, vilken dramatik och nu är MK ytterligare en gång en match från sin första final!
MATCHENS LIRARE: ZACHARIAS AHLBERG, DAGENS NYHETER.