Kvalmatch Serie A 2014

Dandy Dots – TV 4  4 – 3
Jonas Andersson 3, Bosse Eriksson. T. Robert Björk, Henrik Berndtson, Emanuel Sahlin.

Som vanligt låg det lite mystik i dessa kvalmatcher som startar på den ovanliga tiden 06.00. Det fantastiska sensommarvädret som gäckat oss på mornarna under hela hösten tog abrupt slut för några dagar sedan och dagen innan finaldagen kom de så mycket vatten i Stockholm på så kort tid att senast de begav sig var 1937. Det var kallt, friskt och en nordlig vind, dock uppehåll! Matchen satte högsta fart och när uret tickat i väg till fem minuter hade vi fått se hela fem fina mållägen. Den stora skillnaden var Dandy Dots rutin och de två frilägen som Jonas Andersson fick förvaltade han på bästa sätt vilket betydde 1-0 och 2-0. Birhan Akdag och Tony Gustavsson hette framspelarna. Hos TV 4 var det Carl Skärvall (stolpen), Emanuel Sahlin och Jim Jansson (fantastisk reflexräddning från Magnus Lindblad) som fick fina lägen men bollen ville inte in. Mot slutet av halvleken var DD nära 3-0 när Gustavsson sköt men Linus Erkhammar tippade bollen i ribban. Sedan hade både Niklas Nestlander och Tomas Eriksson två fina lägen men 2-0 stod sig halvleken ut. I början på andra reducerade Robert Björk till 2-1 och Fyran fick nytt blod men bara tre minuter senare förlängde Bosse Eriksson, Akdags skott/passning till 3-1, det målet kändes viktigt för DD. TV 4 gav sig inte utan lagkaptenen Henrik Berndtson sköt via en försvarare så att det blev till en lobb, 3-2. När Andersson fullbordade sitt hattrick till 4-2 med fyra minuter kvar så kändes det för andra gången i matchen att den var över. Ytterligare än gång kom Fyran tillbaka när Emanuel Sahlin slog in en retur till 4-3, vilken dramatik! Det återstod nu 90 sekunder och Fyran chansade och t.o.m. målvakten Erkhammar gick upp på en hörna. Bollen slogs bort och målvakten fick springa tillbaka igen. När endast 10 sekunder återstod kastades ett inkast tillbaka till Erkhammar, som slog en lyra mot mål och Björk stod för en ¨akrobatiskt¨ nick när han fick in den framför målet och där dök Jansson upp men bollen lyftes över målet, vilken rysare! DD höll undan och spelar kvar i Serie A. TV 4 skall hedras för en kanonsäsong.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS.