Premier League 1:a omgången 2014

Aftonbladet – Dagens Nyheter 3 – 1
Mikael Samuelsson, Pontus Ogebjer, Lasse Davidsson. D. Kristoffer Karlsson.

Vid 6-tiden dök årets första Reklamseriespelare upp på Skytteholms IP och det var en vältränad Kristoffer Karlsson (f.d. Widespace/by Brazzboyz), som blivit värvad till Dagens Nyheter. Strax efter äntrade Lasse Davidsson (f.d. Starcom) scenen och han hade blivit värvad till Aftonbladet. Silly season har varit het under vintern. AB tog tag i matchen inledningsvis i tidningsderbyt mot DN, som försvarade sig bra men både Davidsson och Simon Madeling hade två fina nickar efter fint anfallsspel och efter en kvart kom ett rättvist 1-0 mål när Thomas Hanusek spelade in bollen till årets första målskytt, nämligen den 54-årige veteranen Mikael Samuelsson. I början på andra kastade Adam Müller ett långt inkast och helt plötsligt stod Karlsson fri och kunde rulla in 1-1. Kvitteringslyckan varade bara i någon minut för Madeling serverade Pontus Ogebjer öppet mål och Bladet var i ledningen igen, 2-1! Under de sista sekunderna flyttade DN upp allt folk vid en hörna varpå AB kontrade in 3-1 i matchens absolut sista tiondel efter det att Davidsson nickade in Samuelssons perfekta inlägg.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL SAMUELSSON, AFTONBLADET.

Ricoh – TV 4  0 – 2
Robert Björk, Emanuel Sahlin.

Ricoh kom med snygga, nya vita dräkter och ett nästan nytt lag. Men det var ett mycket bra spelande TV 4 som tog tag i taktpinnen. I mitten på halvleken fick Tomas Eriksson två chanser men målvakten Markus Davidsson gjorde en fantastisk dubbelräddning. Några minuter senare hade Emanuel Sahlin ett fint läge men Davidsson räddade igen och bollen var på väg att studsa in i mål men Davidsson räddade igen innan mållinjen. Sahlin fick en ny chans och sköt i stolpen, eller tog den i hjulet? Domaren friade dock men efter en kvart sköt Thomas Pickelner ett bra skott som det blev retur på och på mållinjen stod Robert Björk och petade retfullt enkelt in 1-0. I halvlekens absolut sista sekunder slog Alexander Bernhard en lång inspark till Björk men skottet träffade stolpen. I den andra halvleken kom Ricoh tillbaka med stormsteg och matchen jämnades ut och in i det sista var det match. Med minuten kvar kom nådastöten när Sahlin gjorde 2-0. TV 4 blir farliga i år och Ricoh såg även de intressanta ut.
MATCHENS LIRARE: MARCUS DAVIDSSON, RICOH.

Svea – Rävudden  3 – 5
Emil Lundström 2, Jens Storberget. R. Marcus Henricsson 3, Anders Löfgren. Pål Åsberg

Förra årets överraskningslag Svea (4:a i Premier League) och Rävudden bjöd på en mycket bra premiärmatch. Tempot var ganska högt, passningsspelet strålande och båda lagen hade mycket bra försvarsspel inledningsvis. Det var därför vi fick vänta en kvart innan matchens första stora målchans dök upp och det efter ett vackert triangelspel mellan Marcus Hallberg, Pål Åsberg och 1-0 skytten Marcus Henricsson. Sedan fick vi se årets nedtagning av Per Olsson men precis innan halvtidssignalen ljöd bröt alerta Emil Lundström ett uppspel ute på vänsterkanten, skar in och sköt ett bra skott i bortre burgaveln, 1-1! I början på andra var Svea riktigt bra och skapade tre målchanser redan under den första minuten och nu öppnades matchen upp ordentligt varpå det böljade fram och tillbaka. Svea tog ledningen två gånger, dels med 2-1 och även 3-2 efter mål av Lundström igen och så satte farsan Jens Storberget ett efter fint förspel av Janne Rydberg. Rävudden kvitterade bägge gångerna när Henricsson styrde in Kalle Schröders hörna och Anders Löfgren höll sig framme på Hallbergs passning. Vi var nära att anteckna delad pott som skulle varit rättvist men med 20 sekunder kvar fick vi en hattrickman genom Henricsson. Svea centrade och lyfte upp allt folk varpå Åsberg satte dit 5-3 med matchens sista spark.
MATCHENS LIRARE: MARCUS HENRICSSON, RÄVUDDEN.

Lokaltidningen Mitt i – TNS Sifo  3 – 6
Markus Hellqvist 2, Ludvig Norelius. T. Joakim Nordin 2, Johan Aronsson 2, Mathias Friman, Joacim Runholm.

Inte för att överdriva men TNS Sifos första halvlek måste varit en av de bästa de någonsin spelat. I det kalla men vackra vårvädret bjöd de upp till ett riktigt klapp, klapp spel i högt tempo. Det såg ut som laget tränat hela vintern och man gick fram till hela 5-0. Då skall man veta att Lokaltidningen Mitt i hade ett namnkunnigt lag på ¨pappret¨. De fick dock en straff när Erik Pettersson blev fälld och han slog den själv men Bob Pernodd gjorde en bejublad räddning och då förstod man att TNS var ostoppbara denna morgon. Dessutom kom även 6-0 innan halvtidsvilan. Joakim Nordin gjorde två mål och hade ett skott i stolpen i andra, Johan Aronsson satte också dit två medan Mathias Friman och Joacim Runholm svarade för varsitt. Friman var pigg och stod också för några granna assist. I den andra halvleken blev det lite mer av ett Hawai där TNS tappade skärpan medan LMI ryckte upp sig och under matchens sista tio minuter hyfsade man till siffrorna till 6-3 efter två mål av Markus Hellqvist och ett från Ludvig Norelius. Men som sagt, - TNS såg riktigt vassa ut!
MATCHENS LIRARE: JOAKIM NORDIN, TNS SIFO.

MEC – Eurosport  4 – 0
M
. Joakim Koch 2, Anders Johansson, Erik Salinger.

MEC var minst två storlekar för stora för ett för dagen lite vingklippt Eurosport och i mitten på halvleken kom två liknande mål. Först spelade Anders Johansson snett bakåt till Joakim Koch, 1-0 och sedan var det Henrik Bonneviers tur att spela snett bak till Johansson och så var det 2-0. MEC hade ett 80-20 procentigt bollinnehav men Eurosport stred på tappert. Samuel Andersson sköt ett skott i stolpen från egen planhalva. I den andra halvleken var Ralf Bjurbo riktigt bra i målet men inte ens han kunde förhindra 3-0 målet som Kock vackert nickade in efter fint förspel från Bonnevier. Efter en halvtimme slog Johan Bondegreen en perfekt hörna och den dundrade hela fjolårets skyttekung i Reklamserien in på volley i krysset, 4-0! Slut.
MATCHENS LIRARE: RALF BJURBO, EUROSPORT.

Ad Performance – Vendemore  1 – 0
Stefan Szczenpanski.

Ad Performance tog en riktig skalp när man bärgade hem alla tre poängen mot på förhand favorittippade Vendemore, som hade ¨många¨ på frånvarolistan denna morgon. Efter en kvart tryckte snabbe Stefan Szczpanski in 1-0. I början på andra halvleken gick Vendemore på offensiven några gånger och den stabila backen Christopher Engman hade ett skott strax utanför och en volley precis över. Samtidigt fick Jonas Lidén ett mål bortdömt. Sista kvarten var ett ställningskrig men till sist höll Performance undan.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN BIGANDER, AD PERFORMANCE.