Premier League 2:a omgången 2014

Ad Performance – TNS Sifo  1 – 7
A. Ture Nilsen. T. Mathias Friman 3, Pelle Lindberg 3, Johan Aronsson.

Frågan inför matchen var om TNS Sifo skulle upprepa sitt drömspel från premiären? Svaret blev, - definitivt inte under den första halvleken och de berodde bl.a. på att Ad Performance spelade ett lågt och ett mycket bra försvarsspel. Närmast mål för TNS var Oskar Axelsson som träffade stolpen. Vi fick se ett mål innan halvlekssignalen ljöd men det stod Performance för. Ture Nilsen kontrade på högerkanten och från 23 meter drog han till på halvvolley och det blev en otagbar lobb, vilket träff, 1-0! TNS kom dock ut som ett nytt lag till den andra akten och på sju minuter hade man vänt 0-1 till 2-1 och efter en halvtimme gick man från 2-1 till 6-1 efter fyra mål på lika många minuter. Performance kroknade varpå slutsiffrorna skrevs 7-1. Mathias Friman var mycket vass och svarade för ett hattrick och några grymma målgivande passningar. Även snabbe Pelle Lindberg gjorde tre mål och Johan Aronsson ett. TNS har spelat fyra halvlekar. Två av dessa har man förlorat med 0-4 och de andra två har man vunnit med 13-0!
MATCHENS LIRARE: MATHIAS FRIMAN, TNS SIFO.

MEC – Lokaltidningen Mitt i  7 – 0
Anders Johansson 3, David Quiroga 3, självmål.

Efter en någorlunda jämn inledning så gjorde MEC två snabba mål. 1-0 målet var ett äkta självmål och 2-0 stod Anders Johansson för. I slutet på halvleken blev 2-0 till 4-0 och när 5-0 kom 30 sekunder in på andra var ju saken klar. Det hela slutade 7-0 och i skrivande stund toppar MEC serien med full pott och målskillnaden 11-0, imponerande. Lokaltidningen Mitt i har fått en dålig start men kommer säkert igen. Både Anders Johansson och David Quiroga svarade för varsitt hattrick.
MATCHENS LIRARE: ANDERS JOHANSSON, MEC.

TV 4 – Dagens Nyheter  3 – 3
Emanuel Sahlin 2, Carl Skärvall. D. David Andersson, Zacharias Ahlberg, Adam Graffman.

Det var stor dramatik när de båda lagen TV 4 och Dagens Nyheter bjöd på en match som innehöll mer kamp än skönspel. Den var också en aningen tuffare och lite mer gnällig än en vanlig Reklamseriematch. Spelarna är förlåtna, detta var ju ett derby! I den tionde minuten kom det första målet när debutanten David Andersson gjorde 1-0 efter en tilltrasslad situation. Efter en kvart kämpade Carl Skärvall in kvitteringen till 1-1. DN skulle få halvlekens sista ord när David Balsam slog en inspark, som Adam Graffman nickskarvade till Zacharias Ahlberg, som i sin tur nicklobbade i mål, vilken balja, 2-1! I början på andra och efter en halvtimme vände Fyran 1-2 till 3-2 efter två mål av Emanuel Sahlin, vid bägge tillfällena var det Skärvall som assisterade och där skall även Axel Pershagen få beröm! DN gick på offensiven för att nå en kvittering, Andersson hade en volley i ribban innan 3-3 bollen gick i mål efter ett bra skott från Graffman. Slutet på matchen blev intressant. Adam Müller träffade stolpen och sedan sköt Faizal Lattamagazi ett skott mot krysset men Tobias Rosvall låg som en puma och boxade bort bollen till hörna, årets räddning hittills. Det hela slutade med ett kryss och fortsätter båda lagen i denna takt blir det topplaceringar i tabellen.
MATCHENS LIRARE: TOBIAS ROSVALL, TV 4.

Ricoh – Eurosport  2 – 5
Niklas Camén, Sebastian Velasco. E. Rasmus Christenson 2, Henning Wijkmark 2, Mårten Magnusson.

Eurosport höjde sig minst två klasser från premiären och i dag hade man ett stabilt försvarsspel, en grym målvakt i Ralf Bjurbo och så hade man en 100% utdelning offensivt. Ricoh verkar ha en härlig stämning och man dök upp med hela 13 spelare. Laget både ser (dräkterna) och spelar bättre än vad tabelläget visar. Den här matchen innehöll det mesta. Henning Wijkmark gjorde två mål samt hade en i ribban, Rasmus Christenson gjorde även han två mål varav en kanon och en vacker lobb. Mårten Magnusson gjorde ett mål när Eurosport vann med hela 5-2. Hela Reklamserien lider med Ricoh, de skapade mängde av chanser och vann både skottstatistiken och hade klart mest målchanser men det gäller att göra mål. Niklas Camén lyckades i alla fall en gång vilket också mycket duktiga Sebastian Velasco gjorde när han smekte upp en volley i krysset. Vi såg också ett fantastiskt konstnummer av Niclas Björnlund. Vi väntar fortfarande på att Matteo Poropat och Tomas Johansson med flera skall göra mål.
MATCHENS LIRARE: HENNING WIJKMARK, EUROSPORT

Rävudden – Aftonbladet  7 – 1
Marcus Henricsson 4, Pål Åsberg 2, Nicklas Thorgerzon. A. Marcus Skarphagen.

Rävudden kom inte upp i samma nivå rent spelmässigt som i premiären men dagens insats räckte för att besegra ett blekt Aftonbladet. Formstarka Marcus Henricsson gav sitt lag ledningen med 1-0 redan i matchens första minut. AB hade bara en riktig målchans under den första halvleken och det var när Marcus Skarphagen testade ett skott men målvakten Per Olsson styrde bollen i utsidan av stolpen. Rävudden hade sedan flera upplagda målchanser och närmast mål var just Henricsson som träffade stolpen. I slutet av den första akten kom till sist 2-0 genom Henricsson. I början på andra halvlek reducerade lite oväntat Bladet till 2-1 efter det att Anders Vesterlund drivit bollen över hela planen och serverade Skarphagen bollen, som i sin tur gjorde mål. Det stod och vägde ett tag men när 3-1 kom efter en halvtimme genom Nicklas Thorgerzon, ja då föll Bladet ihop som ett korthus varpå siffrorna skrevs till hela 7-1. Henricsson går inte att stoppa för tillfället och idag bokfördes han för fyra mål (sju totalt på två matcher) och två målgivande passningar. Pål Åsberg satte dit två (tre totalt).
MATCHENS LIRARE: MARCUS HENRICSSON, RÄVUDDEN.

Vendemore – Svea  4 – 3
V.
Ertan Bazdarevic 2, David Nilsson, Andreas Svensson. S. Janne Rydberg, Patrik Eriksson, Jens Storberget.

I dag vid centringen möttes två ytterligheter i Reklamserien. Svea med 56 säsonger på nacken mot nykomlingen Vendemore. Sveas lagkapten Thomas Svensson med 45 säsonger skakade hand med Christoffer Engman, som gjorde sin andra match! Det var Vendemore som inledde piggast och tekniske Ertan Bazdarevic sköt en kanon som strök ribban. Några minuter senare gjorde David Nilsson 1-0. Allt eftersom kom Svea in mer och mer i matchen och man skaffade sig fler fina målchanser men David Prentell höll tätt. Halvleken avslutades med att Sebastian Dedering sköt en kanon som Michel Rydberg tippade i ribban. I början på andra var spelet trevligt och väldigt öppet och inom loppet av en minut fick vi se tre mål så att 1-0 blev till 2-2. Svea vände på underläget efter mål av Janne Rydberg efter fint inlägg från Jens Storberget och så bröt duktiga Patrik Eriksson ett uppspel på halva plan, avancerade fram i banan och avslutade med att rulla in bollen i mål. Bazdarevic sköt sedan ett skott som fastnade i krysset! Efter en halvtimme hade Vendemore vänt tillbaka till 3-2 efter att Bazdarevic blivit tvåmålskytt och med fem kvar kom nådastöten 4-2 från Andreas Svenssons fot. Storberget gav sitt lag ett litet hopp när han på frispark satte dit 4-3 (hans 400:e seriemål i Reklamserien) men mer blev det inte.
MATCHENS LIRARE: ERTAN BAZDAREVIC, VENDEMORE.