Premier League 4:e omgången 2014

Ad Performance – Svea  4 – 2
Jonas Lidén, David Piehl, Jens Bäck, Mikael Falk. S. Jens Storberget, Mattias Björklund.

För femte matchen i rad gick Ad Performance till halvtidsvila med en ledning! Denna gång med 2-1 efter mål av Jonas Lidén efter en passning från Martin Olsson och David Phiel efter en fin passning från Thomas Hansen. Sveas mål gjordes av Jens Storberget efter en assist från Patrik Eriksson. Nu var bara frågan om de röda skulle hålla ställningarna, eller? Efter ett ställningskrig där de båda målvakterna Michel Rydberg och Björn Bigander höll tätt så kom det ett mål till sist när Mikael Falk kastade ett inkast framåt i planen och på halvvolley drog Jens Bäck på och bollen satt i den bortre burgaveln, snyggt! Nu var Performance nära och Falk träffade stolpen men istället för ett 4-1 mål lyckades Mattias Björklund forcera in 3-2. Slutminuterna blev nervösa men under den sista minuten lyckades Falk fastställa slutresultatet 4-2 efter ett fint inspel från Piehl. Performance bröt trenden, tog sin andra seger och avancerar i tabellen. Nu väntar vi bara på en islossning från Svea!
MATCHENS LIRARE: MIKAEL FALK, AD PERFORMANCE.

Dagens Nyheter – Eurosport  5 – 0
Mats Saxer, Zacharias Ahlberg, Faizal Lattamagazi, Janne Schiratzki, Mathias Bengtsson.

Dagens Nyheter upprepade sitt fina spel från när man lite överraskande slog ut slutspelslaget i Serie A, Vincitori, i cupen. David Balsam höll välförtjänt nollan, backarna Simon Lindberg och Mathias Bengtsson är mycket bolltrygga och slår ideligen fina passningar. På mitten har man matchens bästa spelare i den mycket duktiga Mats Saxer, som har fin teknik och underbart spelsinne. På kanterna löpte comebackande Janne Schiratzki och framförallt speedkulan Faizal Lattamagazi och där fram var Zacharias Ahlberg ständigt ett hot. DN hade 2-0 i halvtid efter det att Saxer vänt på en femöring innan han smekte upp bollen i krysset och så slog Balsam en långboll, som Ahlberg mycket vackert tog ner i steget och fri med målvakten rullade han in 2-0. I den andra halvleken seglade DN ifrån till hela 5-0 efter det att Lattamagazi svarat för ett solomål till 3-0, Schiratzki stött in 4-0 efter passning från Bengtsson och så fastställde backen Bengtsson slutresultatet 5-0 efter en fin passning från Saxer. Ahlberg hade dessutom ett skott i ribban. Eurosport kom med två raka segrar i ryggen och ett bra lag på pappret men man hade svårt att få till något den sista tredjedelen. Närmast var Mårten Magnusson med några fräsande skott samt ett fint skott i steget från Jennifer Tholse, som dock Balsam avvärjde. Matchens snyggaste sak stod Dennis Andersson för när han gjorde en helikopterfint baklänges så att två motståndare var och köpte korv hos Korv-Ingvar.
MATCHENS LIRARE: DENNIS ANDERSSON, EUROSPORT.

TV 4 – TNS Sifo  2 – 9
TV.
Robert Björk 2. TNS. Mathias Friman 4, Joacim Runholm 2, Johan Aronsson 2, Joakim Nordin.

Reklamserien lyfter på hatten för TNS Sifo. Idag skulle man bekänna färg när man tog emot det hittills obesegrade topplaget TV 4. Båda lagen drog upp ett riktigt högt tempo och det var t.o.m så att Fyran var en aning vassare inledningsvis men i den sjunde minuten stack TNS upp i en kontring där Joacim Runholm ryckte längs vänsterkanten och spelade in bollen till Mathias Friman, som tog emot den och iskallt rullade in 1-0. TV 4 stack emellan då Tomas Eriksson sköt i stolpen och istället för 1-1 gjorde TNS 2-0 när Johan Aronsson slog en cross till Runholm, som i sin tur nickade fram Friman till målet. TNS tog hem laget och matchens bästa spelare, Oskar Axelsson, var grym där bak. Sedan kontraslog man blixtsnabbt och så var man så gott som 100 %-iga framför mål och det stod 4-0 i halvtid där Friman hade svarat för ett hattrick. Runholm gjorde det tredje målet och hade en frispark i stolpen. TV 4 brukar få igång liret i den andra halvleken efter att ha stuvat om i positionerna och idag hade man ett mycket bra lag på pappret. Efter åtta minuter hade man reducerat två gånger genom Robert Björk och ställningen var nu 4-2. Då visade TNS varför man är serieledare och på fyra minuter gick man från 4-2 till hela 8-2 efter många fina mål. Matchen var givetvis över och det hela slutade 9-2! Friman blev fyramålsskytt, Runholm och Aronsson svarade för två var och så fick även Joakim Nordin näta. Vilken match vi fick se och elva mål blev det!
MATCHENS LIRARE: MATHIAS FRIMAN, TNS SIFO.

Vendemore – MEC  0 – 6
Joakim Koch 4, David Quiroga, Erik Salinger.

MEC tog fjärde raka segern efter att tämligen enkelt avfärdat Vendemors reducerade manskap med tennissiffrorna 6-0. MEC gick fram till en 4-0 efter en kvart och fyllde på med 5-0 och 6-0 i den andra. När Joakim Koch svarat för sitt tredje mål så var det hans första hattrick i karriären och när det fjärde målet kom hade han lilla julafton. Hur han än gjorde blev det mål och Reklamserien uppmanar honom att spela på hästar, tippa lotto och måltips och allt vad det heter. En sådan här dag idrottsmässigt kommer nog inte igen. Vendemore kämpade på och hade några målchanser men efter fyra omgångar har inte Fredrik Gebauer släppt in något spelmål, starkt! David Quiroga och Erik Salinger satte dit varsitt och MEC brukar börja serien bra för att sedan tappa men i år ser man än mer stabila ut, fortsättning följer!
MATCHENS LIRARE: JOAKIM KOCH, MEC.

Aftonbladet – Lokaltidningen Mitt i  4 – 3
Kim Waldgrave. Marcus Skarphagen, Nicklas Bauer, Mikael Samuelsson. L. Markus Hellqvist, Patric Jacobsson, Robert Jiremo.

Aftonbladet var det spelförande laget men eftersom Lokaltidningen Mitt i hade ett lågt försvarsspel och kontraslog blixtsnabbt flera gånger blev det ett böljande offensivt spel trots allt. Patric Jacobsson spelade fram Magnus Meijer men han sköt över från fritt läge, även Robert Jiremo var nära mål när han lobbade över ett vidöppet mål. Sedan slog Pontus Ogebjer en härlig boll till Nicklas Bauer, som även han sköt över. Till sist fick vi se ett mål när Markus Hellqvist sköt från kortlinjen via en försvarare till 1-0. Några minuter senare var det kvitterat när Peter Hammar genialt spelade fram Kim Waldgrave till öppet mål, 1-1! Sedan spelade Jirhem fram Jacobsson men bollen strök stolpen, spelet vände och Thomas Hanusek hade två lägen efter långa inkast från Ogebjer. Den händelserika första halvleken avslutades med att LMI gjorde både 2-1 och 3-1 efter mål av Jacobsson (via försvarare igen) och Jiremo. I halvlek diskuterade Bladet att man skulle skjuta mer och det gjorde man verkligen. Först sköt Mikael Samuelsson 3-2 från 20 meter och bara någon minut senare ville inte Bauer var sämre när han kvitterade från 17-18 meter. Sju minuter in på andra var vändningen från 1-3 till 4-3 ett faktum när Ogebjer slog en ny genialisk passning till Marcus Skarphagen som satte dit bollen med sitt livs 95:e Reklamseriemål. AB vann med 4-3, starkt! Vi lider med jumbon LMI. De tre senaste matcherna har man spelat bra i den första och haft ledning med 4-1, 2-0 och 3-1 men förlorat!
MATCHENS LIRARE: PETER HAMMAR, AFTONBLADET (härlig tunnel).

Ricoh – Rävudden  2 – 1
Ri.
Olof Damberg, Magnus Åhlin. R. Andreas Malmberg.

De två trevliga R-lagen Ricoh och Rävudden bjöd på en spännande och sevärd match helt i publikens smak. Hade det inte varit för de duktiga målvakterna Gustave Gaudras och Markus Davidsson hade det inte stått 0-0 efter en kvart. Både Pål Åsberg och Marcus Henricsson sköt två direktskott från nära håll men Davidsson briljerade. Sedan tog sig Olle Petersson och Olof Damberg sig fram men bollen ville inte in. Efter en kvart spelade Tom Öst och Magnus Åhlin fram Johan Båverud som träffade ribbans underkant. Precis när vi skulle anteckna mållösa första 20 minuter kom en rullande boll till Damberg, som satte allt på ett kort och fick på en riktig projektil från 20 meter, som borrade sig in i nätmaskorna och nätet stod som en strut. Ja han gör verkligen skäl för namnet Bagarmossens Beckham! Bara några minuter in på andra kom en vacker kvittering när Anders Löfgren slog en underbar cross och vid bortre stolpen stod Andreas Malmberg och nickade in 1-1. Ricohs 14 man starka trupp inklusive en kvinna ångade på och efter en halvtimme spelade Båverud snett bakåt till Åhlin som gjorde 2-1. Sista tio låg Rävudden på för en kvittering och med tre minuter kvar trodde alla att den var på väg när skytteligaledaren Henricsson sköt från straffområdets gräns men planens bästa spelare, Davidsson, låg som en panter nere vid stolproten och tippade den till hörna. Årets mäktigaste räddning och tack vare det vann Ricoh med just 2-1.
MATCHENS LIRARE: OLOF DAMBERG, RICOH.