Premier League 5:e omgången 2014

Svea – Eurosport  3 – 2
Jens Storberget, Patrik Eriksson, Martin Eisele. E. Jonas Olofsson, Kalle Olofsson.

Eurosport höll på att få en drömstart redan efter 30 sekunder när Kalle Olofsson ryckte längs högerkanten, slog ett perfekt inlägg och in i straffområdet störtade Jonas Olofsson men nicken gick utanför. Bröderna Olofsson skulle vi få höra mer av under den första halvleken. Fem minuter senare så höll sig snabbe och löpvilliga J Olofsson sig framme igen och gjorde distinkt 1-0. Eurosport spelade ett mycket bra försvarsspel över hela planen och tillät inte Svea skapa någoting. Det dröjde enda till den elfte minuten innan första läget kom då årsdebuterande Martin Eisele rundade sin försvarare och slog ett bra inlägg och det stötte Jens Storberget in på volley, 1-1 och snacka om att ta var på chansen. Tre minuter senare kastade försvarsresen Janne Möller ett inkast och det nickade K Olofsson vackert och rättvist in till 2-1. I början på andra kom Svea ut som ett nytt lag och på fem minuter hade men vänt 1-2 till 3-2 efter att planens bästa spelare, Patrik Eriksson, gjort 2-2! J Olofsson hade sedan läge att ge Eurosport ledningen men Michel Rydberg räddade och Svea kontrade varpå Martin Eisele sköt 3-2 med ett mäktigt skott under ribban. Sista kvarten var ett ställningskrig men till sist höll Svea undan och äntligen tog man sin första seger.
MATCHENS LIRARE: MARTIN EISELE, SVEA.

TV 4 – Vendemore  9 – 4
Emanuel Sahlin 2, Carl Skärvall 2, Niklas Nestlander 2, Thomas Pickelner 2, Självmål. V. Stefan Milenkovic 4.

TV 4 första kvart var mycket bra och under den perioden skaffade man sig en ledning med hela 4-0, hade en nick i ribban och ett skott i stolpen från succé nyförvärvet Niklas Nestlander från Tössinger!! Vendemore, som smällde in tio mål i cupen i går fick inte till det i sista tredjedelen och närmast var Ertan Bazdarevic med en lobb som gick över. Under slutminuterna av första halvleken vaknade man till och Stefan Milenkovic, han med Gunnar Nordahl låren, reducerade två gånger om. När samme man även svarade för ett hattrick när han reducerade ytterligare en gång i början på andra blev det 4-3, ja då var det nerv i matchen igen. Efter en halvtimme avgjordes det för andra gången, kändes det som, när Thomas Pickelner gjorde två snabba mål så att 4-3 blev 6-3 och Nestlanders passning var delikat. Otrolige Milenkovic gjorde sedan sitt fjärde mål när det blev 6-4! När 7-4 kom med fyra minuter kvar, ja då var det klart, varpå det till sist slutade 9-4. TV 4 hade hela fyra tvåmålsskyttar i form av Emanuel Sahlin (ett på straff), Carl Skärvall (orsakade straffen och hade ett stolpskott), Nestlander och Pickelner. 2-0 målet var ett äkta självmål.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS NESTLANDER, TV 4.

Ricoh – Aftonbladet  3 – 3
Matteo Poropat, Magnus Åhlin, Anna Lövstrand. A. Pontus Ogebjer 2, Thomas Hanucek.

Aftonbladet var det spelförande laget under den första halvleken och skapade ett par bra målchanser men Markus Davidsson tog allt, han hade tur med stolpen när Peter Hammar sköt. Ricoh fick till några kontringar och Matteo Poropat var igenom två gånger där Anders Vesterlund räddade det ena men när Anna Lövstrand lirade fram honom vid det andra läget kom 1-0. Redan efter 10 sekunder av andra halvleken kvitterade Pontus Ogebjer och då skall ni veta att det var Ricoh som centrade! Det blev starten på en mycket bra Bladet period och ytterligare ett mål hängde i luften men efter en halvtimme kontrade Magnus Åhlin in 2-1 till Ricoh. Någon minut senare fick dessutom Ricoh in ett riktigt turmål till 3-1 när Lövstrand spelade bollen på en försvarare varpå bollen gick i en båge över egen målvakt och in. Bladet gav inte upp och Hammar hade ett bra läge men Davidsson fick bort bollen på mållinjen och så kastade Ogebjer ett långt inkast till Thomas Hanusek som sköt men Davidsson räddade igen. När det såg som mörkast ut för det svarta laget blev Ogebjer fälld, straff och den slog Hanusek in i mål till 3-2. Det återstod nu två minuter och när endast fem sekunder var kvar fick Ogebjer ett skottläge och han kvitterade till 3-3, vilken dramatik! Det var starkt av AB att få med sig en poäng med tanke på hur matchen gestaltades och det är starkt av Ricoh att ha två tjejer med i laget.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, AFTONBLADET.

Lokaltidningen Mitt i – Ad Performance  1 – 2
Robert Jiremo. A. Anders Lundh, Thomas Hansen.

Den första kvarten mellan Lokaltidningen Mitt i och Ad Performance var fri från klara målchanser men gubbarna i bägge lagen stred tappert. Tre minuter före halvtidsvilan fick Robert Jiremo iväg ett bra skott som satt nere vid stolproten, 1-0. Performances chans kom när Thomas Hansen sköt men Kalle Mellberg tippade bollen i ribban. I den andra halvleken tryckte Performance på mot ett decimerat LMI och ett tag såg det ut som om LMI skulle ta en efterlängtad kämpaseger. Med sju kvar slog målvakten Björn Bigander en långboll och inne i straffområdet dök den årsdebuterande kämpen Anders Lundh upp och stötte in 1-1 på volley. Det såg ut att bli oavgjort men med tre kvar kom Performance i en kontring och David Piehl spelade fram Hansen som med ett rappt skott gjorde 2-1. LMI försökte med de sista krafterna att kvittera men Performance höll undan och har efter fem omgångar nio poäng och ligger fyra, femma i serien. Så bra har man aldrig startat. Tyvärr är LMI jumbo efter lika många omgångar, utan seger och så svagt har aldrig LMI startat, det kan dock bara bli bättre.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LUNDH, AD PERFORMANCE.

MEC – Dagens Nyheter  3 – 3
Henrik Bennarp, Joakim Koch, Självmål. D. Mohammed Tadayon 3.

MEC och Dagens Nyheter bjöd på en match helt i publikens smak! I den femte minuten förvaltade Henrik Bennarp påpassligt ett försvarsslarv och krutade in 1-0. Resten avhalvleken var ett ställningskrig och 2-0 hängde i luften när Erik Salinger spelade fram Joakim Koch men lyftningen från nära håll gick otroligt nog över. Med tre kvar till halvtidsvilan kom istället en kvittering när debutanten Mohammed Tadayon stötte in 1-1 på volley efter Faizal Luttamagazi fina hörna. Under slutminuten på samma halvlek hade MEC flyt. Först sköt Koch sitt nionde mål för i år när han via stolpen såg sitt skott gå in och med endast två sekunder kvar kom 3-1 på ett äkta självmål! DN gav givetvis inte upp och redan 30 sekunder i på den andra akten var Luttamagazi igenom men Fredrik Gebauer räddade. DN jagade på men MEC försvarade sig bra och precis när man trodde att de skulle hålla undan så fick Luttamagazi till ett perfekt instick till Tadayon som reducerade till 3-2. Därmed tog det 3 timmar och tio minuter innan MEC släppte in ett spelmål i serien, starkt! Sista tio jagade man en kvittering och man skaffade sig några fina lägen och när endast en minut återstod slog Zacharias Ahlberg in bollen framför mål, Tadayon, bröstade ner den till sig själv och tryckte upp kvitteringen 3-3 i nättaket, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: MOHAMMED TADAYON, DAGENS NYHETER.

TNS Sifo – Rävudden  1 – 1
Joakim Nordin. R. Nicklas Thorgerzon.

De båda lagen kände på varandra inledningsvis, ökade takten efterhand och både serieledarna TNS Sifo och Rävudden avslutade det hela i ett högt och bra tempo. Den första halvleken slöt mållös, 0-0! Men direkt på inledningen av den andra halvleken blåste det till och Mathias Friman spelade in bollen till Joakim Nordin som kom farande in i straffområdet och sköt 1-0, snyggt! Bara tre minuter senare var det kvitterat när Nicklas Thorgerzon efter ett litet flipperspel formligen tryckte in bollen i nättaket, vilken vilja! Båda lagen gick för segern och Thorgerzon, Ola Odebäck och Jakop Wiberg hade alla tre riktigt bra avslut men fantastiske Fredric Olofsson gjorde några svettiga räddningar, speciellt på det sista skottet var vi beredda att anteckna ett mål. TNS stack emellan och Johan Aronsson fick fritt läge men Gustave Gaudras reflexräddade. Det var ovisst in i det sista men till sist slutade det 1-1. Det var kul att se när Pål Åsberg löpte längs kanten, vilket steg! Härlig match och nu verkar våren komma på allvar, trevlig helg!
MATCHENS LIRARE: FREDRIC OLOFSSON, TNS SIFO