Premier League 6:e omgången 2014

Ricoh – TNS Sifo  1 – 8
Philip Sandström. T. Joakim Nordin 4, Mathias Friman 3, Joacim Runholm.

Ricoh startade bra, hade matchens två första målchanser genom Magnus Åhlin och Matteo Poropat men Bob Pernodd höll tätt och likt förbannat stod det 2-0 till de suveräna serieledarna TNS Sifo efter en kvart! Det första målet var grant, Johan Aronsson stod still, lobbade bollen över en försvarare varpå Joakim Nordin tryckte in den på volley. Vid det andra målet hittade lagkaptenen Stefan Svanfeldt Mathias Friman med ett inspel och han tog emot den, vände bort sin bevakare och vackert satte skytteligaledaren dit sitt tionde mål och det skulle komma fler. I början på andra gjorde Ricoh allt i sin makt för att närma sig i målprotokollet men de lyckades inte trots fler bra lägen och på nytt gjorde TNS två mål på en minut så att 2-0 blev till 4-0 efter en halvtimme. Matchen var över och sista tio blev det lite Hawaii varpå slutresultatet skrevs till hela 8-1, rätt lag vann men siffrorna blev lite väl stora. Nordin svarade för hela fyra mål (Aronssons passade till ytterligare ett), Friman blev hattrickman (blev fint framspelad av Oskar Axelsson och hade en stolpträff) och så gjorde även Joacim Runholm mål. Daniel Alfredsson blev bestulen på ett mål när han väl gjorde ett, sorry! Det sista målet var en grann sak. Aronsson stod på högerkanten vid mittlinjen, slog en crossboll till Friman som volleypassade till Nordin som i sin tur sköt ett mål till på volley. Ricohs tröstmål svarade Philip Sandström för efter ett snyggt solonummer i den härliga sommarvärmen.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM NORDIN, TNS SIFO.

Lokaltidningen Mitt i – Rävudden  4 – 3
Markus Hellqvist 2, Robin Bergman 2. R. Marcus Henricsson 2, Nicklas Thorgerzon.

Lokaltidningen Mitt i fick en drömstart när Markus Hellqvist utnyttjade ett försvarsslarv och redan efter 30 sekunder stod det 1-0. LMI fortsatte att spela piggt mot ett trögstartat Rävudden och efter halva halvleken kom även 2-0 när Robin Bergman fick iväg ett bra och lågt skott från 16-17 meter som smet in i burgaveln. Efter en kvart var LMI nära att även göra 3-0 efter ytterligare ett försvarsslarv men Per Olsson räddade. Det blev starten för Rävudden, som nu väcktes och man skaffade sig tre raka målchanser där först Marcus Henricsson sköt en kanon som Kalle Mellberg fick fingertopparna på bollen och styrde den i ribban, sedan slog Robert Schwartz ett fint inlägg som Nicklas Thorgerzon nickade över men sedan kom reduceringen till 2-1 via just Henricsson! De senaste fem matcherna (denna inräknad) har LMI varit i ledning i halvtid med siffrorna 4-0, 2-0, 3-1, 1-0 och nu 2-1 men bara fått med sig en poäng, hur skulle det gå nu? Efter ett intensivt ställningskrig i sommarvärmen hände nästan allt inom åtta minuter. Först sköt Bergman 3-1 efter ett överraskande vänsterskott vid närmsta stolpen. Efter en halvtimme spelade Schwartz en ny fin passning, denna gång till Patrik Mattsson, som stod vid den bortre stolpen men han fick inte till skottet och där var 3-2 nära. Spelet vände och Martin Söderström spelade fram Patric Jacobsson som fick öppet mål men på någottvis gick bollen inte in och där var 4-1 ännu närmare. Spelet vände igen och nu kom 3-2 genom Thorgerzon. Två minuter senare gjorde Hellqvist sitt andra mål när han snyggt slog in en frispark. LMI hade 2-0, 3-1 och nu 4-2 men matchen dog aldrig för Henricsson gjorde sitt tionde mål till 4-3 med sex kvar. Sista minuterna blev dramatiska men till sist tog LMI årets första seger, det var de värda. Vilka än Rävudden möter blir matcherna siffermässigt jämna.
MATCHENS LIRARE: ROBIN BERGMAN, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Svea – Aftonbladet  2 – 1
Emil Lundström 2. A. Jesper Olsson.

Aftonbladet mötte sex utespelare och en levande vägg i dagens match mot Svea. AB inledde piggt och Marcus Skarphagen testade Michel Rydberg direkt, Thomas Hanusek träffade stolpen och så sköt Hanucsk igen men Rydberg avvärjde. Svea har haft som en ful ovana de senaste matcherna att starta lite trögt och så skedde även i denna match men efter en kvart kastade Jens Storberget ett inkast som sonen Emil Lundström tog ner på knät samt dundrade in 1-0 på volley via den bortre stolpen, ett klassmål. Av bara farten var sedan Storberget nära att göra 2-0 när målvakten var överspelad men Steffen Backe räddade på mållinjen. Istället skipades rättvisa när AB kvitterade till 1-1 i slutet av halvleken men även denna gång satt målet långt inne. Nicklas Bauer sköt, Rydberg räddade, Skarphagen träffade stolpen på returen innan Jesper Olsson (från DN) äntligen fick in den. I den andra halvleken var Bladet riktigt bra! Pontus Ogebjer sköt en straff men Rydberg tippade den i ribban, Hanusek sköt ett närskott efter ett långt inkast från Ogebjer men Rydberg reflexräddade och så prövade Skarphagen igen men det gick inte. Svea stack emellan med ett par giftiga kontringar och på en sådan gjorde Lundström 2-1 efter vackert inspel från Marin Eisele. Under slutminuterna tryckte Bladet på för kung och fosterland och Skarphagen fick två lägen (fortfarande står han på 99 mål) och så sköt Ogebjer ett skott som Rydberg styrde i stolpen! Svea höll undan och vann med 2-1, avancerar från tionde till sjunde plats i tabellen och passerar Bladet, som verkligen var värda minst en pinne!
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, SVEA.

Vendemore – Eurosport  2 – 6
V.
David Nilsson 2. E. Henning Wijkmark 3, Simon Manceau 2, Rasmus Christenson.

Eurosport fick en drömöppning med två mål innan matchuret tickat en minut, laget gjorde mål i psykologiska lägen och så kämpade man matchen igenom. Henning Wijkmark sköt 1-0 efter tolv sekunder och gjorde likadant efter 57 dito! Några minuter senare reducerade David Nilsson till 2-1. Vendemore hade inget flyt för först sköt Ertan Bazdarevic en bra frispark som Christopher Lembke gjorde en benparad på så istället för 2-2 gjorde Simon Manceau 3-1 i anfallet efter. Sedan sköt Bazdarevic en kanon ribba ner och istället för 3-2 gjorde Wijkmark hattrick 4-1 sekunderna senare! Mot slutet av halvleken hade Vendemore en indirekt frispark inne i straffområdet och Bazdarevic sköt men en försvarare räddade på mållinjen och istället för 4-2 gjorde Rasmus Christenson 5-1, vilket flyt! I den andra halvleken tröttnade bägge lagens spelare i sommarhettan men fick vi i alla fall se två mål. Nilssson och Manceau blev bägge tvåmålsskyttar. Eurosport ligger starkt fyra medan nykomlingen Vendemore är jumbo men det kan bara bli bättre.
MATCHENS LIRARE: HENNING WIJKMARK, EUROSPORT.

Ad performance – Dagens Nyheter  1 – 2
David Piehl. D. Mathias Bengtsson, Adam Müller.

Vårens överraskningslag (hittills) Ad Performance inledde piggt och skapade två, tre halvchanser men man fick ingen utdelning. Sedan kom Dagens Nyheter in i matchen på allvar pådrivna av den fantastiske boll-liraren Mats Saxer. Han sätter sina medspelare i perfekt läge med sitt fina passningsspel. Det var Performance som tog ledningen med 1-0 genom David Piehl som förvaltade Jonas Lidéns passning på bästa sätt. Mot slutet av halvleken radade DN upp några fina lägen och Adam Müller träffade ribban, Zacharias Ahlberg hade ett bra läge innan Mathias Bengtsson smekte in 1-1 med ett fint skruvat skott. Den andra halvleken var ett långt ställningskrig och efter en halvtimme var DN nära att ta ledningen när Saxer slog en fin boll till Ahlberg men skottet gick utanför. Det lutade åt ett kryss men matchvinnaren Bengtsson slog en lyra mot Müller, som i sin tur stötte in segermålet på volley med tre minuter kvar. DN avancerar i tabellen. Matthias Sånemyr gjorde en bra insats idag.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS BENGTSSON, DAGENS NYHETER.

MEC – TV 4  3 – 3
Erik Salinger, Fredrik Lins, Johan Bondegreen. T. Emanuel Sahlin 2, Calle Skärvall.

Topplagen MEC och TV 4 drabbade samman i en riktig sexpoängsmatch! Den första halvleken var lite tillknäppt målchansmässigt men Emanuel Sahlin hade två lägen där det ena skottet tog i stolpen och det andra gick över från nära håll efter Robert Björks skottpassning. Halvlekens enda mål gjordes istället av Erik Salinger från MEC när han kom först på en långboll och kunde täcka in bollen som rullade mot det öppna målet. Fyran var riktigt bra i inledningen på andra och det blev tredje gången gillt för E Sahlin när han kvitterade. Efter en halvtimme hade TV 4 vänt 0-1 till 2-1 efter att E Sahlin gjort sitt andra mål med ett skott vid stolproten. I detta läge av matchen kändes det som om Fyran skulle gå ifrån. Därför kom det lite överraskande när MEC vände tillbaka 1-2 till 3-2 efter två snabba mål med fem, sex minuter kvar. Fredrik Lins fick bollen av Henrik Bennarp och kvitterade och sedan fick Johan Bondegreen på en riktig pärla till 3-2. Fyran visade på bra moral och tog sig ur det hastiga underläget och Björk gick på offensiven efter att varit riktigt bra därbak och han spelade fint snett bak till Skärvall som rullade in 3-3. I matchens absoluta slutskede hade båda lagen läge för ett vinstmål men närmast var Jim Jansson som sköt i underkanten av ribban.
MATCHENS LIRARE: EMANUEL SAHLIN, TV 4.