Premier League 7:e omgången 2014

MEC – Ricoh  3 – 1
M.
Erik Salinger 2, Fredrik Lins. R. Sebastian Velasco.

MEC vägrar att förlora i Premier League. I dag spelade man sin sjunde raka match utan förlust och trots att spelet inte stämde till 100% stod man där som segrare med tre poäng i bagaget, stort! Under den första halvleken var målchanserna för bägge lagen lätt räknade. Erik Salinger hade ett mycket bra avslut men Markus Davidsson gjorde en kanonräddning. Sedan hade Ricohs Matteo Poropat en farlig nickskarv. I den tionde minuten kom 1-0 när Samuel Andersson spelade fram Salinger som i sin tur enkelt rullade in bollen. Om Ricoh hade förhoppningar om poäng i denna match så grusades de ganska snabbt för på fem minuter blev 1-0 till 3-0. Fredrik Lins gjorde tvåan och sedan fick vi se lite av fjolårets skyttekung, Salinger, när han dunkade in trean i nättaket. Efter en halvtimme fick matchen nytt liv igen när Sebastian Velasco mycket vackert nickade in 1-3 på Poropats hörna. Ricoh gick för ytterligare mål men MEC höll undan och vann med just 3-1.
MATCHENS LIRARE: ERIK SALINGER, MEC.

Vendemore – Lokaltidningen Mitt i  2 – 2
V.
Andreas Svensson, David Prentell. L. Henrik Norling, Patric Jacobsson.

Idag var det en het jumbofinal mellan Lokaltidningen Mitt i och Vendemore. Båda lagen försökte vårda bollen och speciellt Vendemore var vassa inledningsvis. Den första halvleks bästa spelare, Andreas Svensson, ryckte till sig ett friläge och iskallt rullade han in 1-0. I den tionde minuten slog Svensson en fantastisk boll diagonalt genom straffområdet och vid bortre stolpen dök David Prentell upp och stötte in 2-0 i det öppna målet. LMI hade sina lägen men Johan Sundstrand räddade allt men det var nära när han styrde bollen i stolpen på Markus Hellqvist skott. Han fick inte hålla nollan för i slutsekunderna på första drog Henrik Norling på en kanon som satt ribba ner och upp i nättaket, vilket skott. I den andra halvleken visade Vendemore upp ett försvarsspel över hela banan som vi inte sett tidigare under våren. LMI fick till några giftiga lägen och Patric Jacobsson hade två fina assist. Dels till Mikael Netsgård som sköt över och så till Norling som nickade i ribban. Mot slutet tryckte LMI på ordentligt men det såg hopplöst ut. Med 20 sekunder kvar kastade LMI ett inkast från egen planhalva, bollen hamnade hos Robert Jiremo, som i sin tur hittade fram till Jacobsson. Efter en lite tilltrasslad situation fick Jacobsson till ett målgivande skott och 2-2 var ett faktum, med tio sekunder kvar! Vendemore förlorade två poäng medan LMI vann en, så kändes det nog.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUNDSTRAND, VENDEMORE.

Dagens Nyheter – Svea  2 – 1
D.
Simon Lindberg, Carl Tomaszewski. S. Daniel Eskilsson.

Efter en liten avvaktande inledning bröt Svea stiltjen när Jens Storberget slog en perfekt hörna och 1.93 långe Daniel Eskilsson nådde högst inne i straffområdet och nickade in 1-0. Det målet blev en injektion i sommarvärmen och mest fart blev det på Dagens Nyheter som till sist hade skrapat ihop till ett kvitteringsmål genom Simon Lindberg, som siktade in sig i den bortre gaveln efter en fin passning från Adam Müller. I den andra halvleken var det DN som gick för seger men Magnus Källman var riktigt bra i målet och inget lag i hela Reklamserien har det mer förspänt när det gäller målvakter i form av nämnda Källman och Michel Rydberg. Svea hade några bra kontringar och Storberget var nära ett ledningsmål men David Balsam avvärjde. Adam Graffman hade ett bra läge men Källman storspelade och precis när det lutade åt ett kryss så slog Janne Schiratzki en hörna och vid den bortre delen av straffområdet stod Carl Tomaszewski och fick till en volley i diagonal gavel, 2-1 med två kvar. DN hade fått ett nytt matchställ, helt i vitt och laget påminde om Real Madrid. Efter en trög start har nu DN radat upp fyra raka utan förlust och i tre av dessa matcher har man avgjort i slutminuterna, starkt!
MATCHENS LIRARE: MAGNUS KÄLLMAN, SVEA.

Rävudden – Ad Performance  6 – 1
R.
Marcus Henricsson 3, Peter Andersson, Kalle Schröder, Robert Schwartz. A. Jens Bäck.

Efter det att Rävudden gått lite kräftgång under några matcher fick man idag till det ordentligt. Laget var riktigt bra i den första halvleken och kunde gå till halvtidsvila med en 3-0 ledning. Marcus Henricsson gjorde både 1-0 och 2-0 i samma maska medan Peter Andersson utnyttjade ett försvarsslarv till 3-0. Ad Performance, som startat serien så förtroendegivande, med bl.a. ett bra försvarsspel över hela planen kom inte upp i någon nivå idag. Man ryckte upp sig i inledningen på den andra halvleken och började skapa en hel del målchanser. Duktige Gustave Gaudras höll dock tätt och när Kalle Schröder istället gjorde 4-0 med nio kvar var matchen över. Det hela slutade 6-1 i sommarvärmen och Henricsson gick upp i ensam topp i Reklamseriens skytteliga efter dagens hattrick (13 mål sammanlagt), han svarade även för en tunnel som siste man i eget straffområde! Robert Schwartz gjorde 5-0 målet och Jens Bäck spräckte nollan med tio sekunder kvar.
MATCHENS LIRARE: MARCUS HENRICSSON, RÄVUDDEN.

TNS Sifo – Eurosport  0 - 2 (WO)

TV 4 – Aftonbladet  10-2
Carl Skärvall 4, Jim Jansson, Niklas Nestlander, Linus Erkhammar, Henrik Berndtson, Emanuel Sahlin, Emil Sahlin. A. Peter Hammar, Marcus Skarphagen.

Den första halvleken mellan topplaget TV 4 och mittenlaget Aftonbladet var en av de bästa som spelats denna vår i Premier League, domaren glömde t.o.m. att titta på klockan varpå spelarna fick spela två minuter till. TV 4 gick till halvtidsledning med en 4-2 ledning men det kunde lika gärna varit 3-3! Vi bjöds på högt tempo, fint passningsspel, böljande anfall, många målchanser och några riktigt snygga mål i sommarvärmen. Fyrans 1-0 mål var av högsta klass och efter fem onetouch-passningar likt Rysk Hockey på 80-talet så var Carl Skärvall sist på bollen. Bladets kvittering dundrade Peter Hammar in efter fint förspel av Nicklas Bauer och reduceringen till 2-4 var också vackert då Pontus Ogebjer slog en crossboll till Marcus Skarphagen som nickade in sitt 100 mål i Reklamserien, vi saluterar! Med 14 minuter kvar var det allra högsta grad match men då slog målvakten Linus Erkhammar en långboll som nickades in av en motståndarförsvarare till 5-2. Många av Fyrans mål kom lite lättvindigt och detta var nådastöten varpå det stod 7-2 ytterligare två minuter senare. Matchen var över och Fyran spädde på med tre mål till så att matchen fick brytas efter 14.30 p.g.a. t TÖ (teknisk överlägsenhet). Det blev en märklig avslutning med sex mål på nio minuter! Skärvall satte dit fyra varav ett kanonmål med mottagning, vändning och lyftning i bortre krysset. Sedan hittade vi hela sex enmålsskyttar i form av Jim Jansson, Niklas Nestlander, Henrik Berndtson och av bröderna Emanuel och Emil Sahlin samt redan nämnd Erkhammar.
MATCHENS LIRARE: CARL SKÄRVALL, TV 4.