Premier League 8:e omgången 2014

TV 4 – Svea  4 – 1
Carl Skärvall 2, Emil Sahlin, Emanuel Sahlin. S. Mattias Björklund.

TV 4 fortsätter att övertyga och hakar på i den absoluta toppstriden. I dagens match mot Svea var man riktigt vassa under den första halvleken och kunde gå till vila med en stabil 3-0 ledning. Ledningsmålet kom i den andra spelminuten efter ett grant anfall som avslutades med en vänster volley från Carl Skärvall. Vid det andra målet var det Skärvall som assisterade när Emil Sahlin höll sig framme. När trean kom så spelade Alexander Ingeby in bollen framför mål, Skärvall förlängde den vidare varpå Emanuel Sahlin i sin tur skarvade in den i mål. I den andra halvleken försökte Svea gå ikapp och skapade en del lägen men när formstarka Skärvall gjorde 4-0 var det klart. Svea fick i alla fall in ett rättvist reduceringsmål genom Mattias Björklund som förvaltade Jens Storbergets passning varpå matchen slöt 4-1. Alla tre bröder Sahlin var med i dag, kul att se Christoffer i aktion. Henrik Berndtson slog två vackra tunnlar, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: HENRIK BERNDTSON, TV 4.

Rävudden – Eurosport 0 – 2 (WO)

Lokaltidningen Mitt i – Dagens Nyheter  8 – 4
Daniel Lundkvist 2, Erik Pettersson 2, Markus Hellqvist, Robert Jiremo, Ludvig Norelius, Patric Jacobsson. D. Zacharias Ahlberg 3, Janne Schiratzki.

I vårens elfte timme slog lite överraskande Lokaltidningen Mitt i till med en magnifik första halvlek. Man trodde man var på Copacabana, vilket lir och vilka vackra mål. Först spelade Ludvig Norelius fram Markus Hellqvist som elegant curlade in 1-0, 2-0 gjorde Robert Jiremo efter en fantastisk passning från Norelius igen och 3-0 sköt Daniel Lundkvist in i gaveln. Efter en kvart fick vi se en riktig delikatess när Erik Pettersson tog ner bollen på bröstet, vände sig om och på helvolley borrade han upp den i nättaket, vilken pärla. Dagens Nyheter, som gått som tåget ett tag, stack emellan med ett reduceringsmål av Janne Schiratzki. I halvlekens sista sekund slog Patric Jacobsson en hörna efter marken och vid den första stolpen dök Pettersson upp och med ett direktskott satt bollen i ribban, ner i marken och upp i nättaket så att bollen fastnade, 5-1! Fyrans spelare skällde på varandra i halvlek och nu skulle de köra på av bara helvete i andra i hopp om att komma närmare. De gjorde omgående 2-5 och jagade även 3-5 men stora ytor uppstod bakåt och vi fick se ett härligt böljande spel som till sist slutade hela 8-4, vilken målkavalkad! Duktiga Lundkvist blev tvåmålsskytt och i andra nätade även Norelius och Jacobsson. Zacharias Ahlberg var på hugget sista 20 och bokfördes för ett hattrick. Gåtan LMI är så här bra om de vill, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: ERIK PETTERSSON, LOKALTIDNINGEN MITT I.

TNS Sifo – MEC  3 – 1
Mathias Friman 2, Johan Aronsson. M. Johan Bondegreen.

Lagom till den nästsista speldagen under vårsäsongen fick vi se en äkta seriefinal mellan vårens suveräner, de hittills obesegrade MEC mot TNS Sifo. Detta var en match många pratat om ett tag och Samuel Andersson sa innan matchen, - Jag har spelat här i sju år men inte i en sådan här stor fight! Vi trodde att bägge lagen skulle dra upp ett högt tempo men det blev tvärtom, de kände på varandra likt två tungviktsboxare och därför kom det lite överraskande att TNS tog ledningen redan i den tredje minuten när Joacim Runholm lirade fram Mathias Friman som tog det lugnt och bredsidade behärskat in 1-0. Efterhand tog MEC hand om taktpinnen men spelövertaget var bara skenbart eftersom TNS fantastiska försvarsspel inte tillät MEC att skapa en enda riktigt het målchans i den första halvleken, mot slutet kontrade TNS och Joakim Nordin spelade fram Johan Aronsson men den vikarierande målvakten Joakim Koch gjorde en fantastisk benparad. Det såg likadant ut i början på andra, TNS kontrade och Friman slog ett perfekt inlägg till Nordin som nickade mot mål men den andra halvlekens vikarierande målvakt, S Andersson, tippade bollen till hörna! 2-0 målet kom inte den gången men minuten senare spelade Runholm fram Friman igen och lika lugnt som han tog det vid 1-0 tog hand det nu, 2-0! Hade det inte varit för Johan Bondegreen så hade matchen avgjorts med sju kvar, Friman sköt förbi målvakten men Bondegreen räddade på mållinjen och i anfallet efter fick han på en Zlatanträff med höger yttersida, stående långt ut till höger och bollen satt stenhårt upp vid närmsta krysset, stolpe in och 2-1. Nu blev det dramatik och MEC jagade även en kvittering men istället spelade Runholm fram Aronsson som satte dit 3-1 med tre kvar. MEC hade två lägen sista minuten när Anders Johansson var igenom men Fredric Olofsson räddade och så hade Erik Salinger en nick utanför. Suveräna TNS Sifo får fira midsommar och semester som serieledare. Friman är i ensam ledning i den totala skytteligan, starkt! Reklamseriens sista nolla rök men MEC behåller slutspelsplatsen, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: JOACIM RUNHOLM, TNS SIFO.

Aftonbladet – Ad Performance  2 – 1
AB.
Samuel Detsuammiak, Marcus Skarphagen. Ad. Jonas Lidén.

Aftonbladet inledde piggt men när väl Ad Performance stack upp i sitt första anfall så svarade de för ett mycket snyggt mål. Stefan Szczepanski tog sig på ett bra sätt ner på kortlinjen, passade bollen snett bakåt till Jonas Lidén, som i sin tur sköt 1-0 via stolpen. Några minuter senare kom 1-1 när Samuel Detsuammiak smekte in bollen. Det blev inga fler mål de första 20 minuterna och noterbart var att Peter Hammar spelade i en ny position som mittback och det gick strålande. Bladet hade en bra period i början på andra och Thomas Hanusek sköt, Detsuammiak sköt, Marcus Skarphagen nickade och så hade Pontus Ogebjer en dubbelchans men Björn Bigander storspelade i målet. Däremellan stack Performance upp och Ture Nilsén blev helt fri men nu var det Anders Vesterlund som briljerade. Med sex minuter kvar slog Ogebjer in bollen i straffområdet och där dök Skarphagen upp och nickade in 2-1. De röda försökte få till en kvittering där Jonas Lidén var nära att rinna igenom men det farligaste läget hade Skarphagen men han sköt över efter Hanuseks frispelning. Bladet vann med 2-1, trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: PETER HAMMAR, AFTONBLADET.

Vendemore – Ricoh  2 – 3
V.
Stefan Milenkovic, Jonathan Sundqvist. R. Johan Båverud 3.

Vårsäsongens sista match, ett strilande regn och match för jumbon Vendemore, som brukar ha ont om avbytare. Ja var det läge att lämna återbud så var det nu men man överraskade alla när man dök upp med hela 11 spelare, lirade bra och visade härlig vilja. Backen Rasmus Vejdegren löpte snabbt och mycket, teknikern Victor Eriksson slog en tunnel, Calle Berglund var ett muskelpaket och påminde om tysken Briegel och så svarade Stefan Milenkovic för sitt femte mål när han satte 1-0 i bortre krysset. I den tionde minuten kom även 2-0 genom Jonathan Sundqvist och det resultatet stod sig halvleken ut och de kunde lika gärna varit 3-0 eller 4-0! Alla på Skytteholm var säkra på att Vendemore skulle ta hem tre poäng idag, ja t.o.m. motståndarna Ricoh, som visserligen kom ut som ett nytt lag i början på andra samtidigt som Vendemore tappade de mesta av trycket. Johan Båverud nickade in Magnus Åhlins hörna till 1-2 och några minuter senare slog Tomas Johansson en bra och lång boll till Båverud, som även satte dit 2-2. Sebastian Velascos halvvolleycross på uppstuds var en teknisk aktion som nog inte många uppfattade, den höll hög klass. Sista tio minuterna blev dramatiska och bägge lagen gick för ett segermål. Åhlin var igenom men Johan Sundstrand svarade för en fin benparad och där var ett 3-2 mål för Ricoh nära. Ännu närmare var det med tre kvar när Andreas Svensson träffade stolpens insida, bollen gick senare till Ertan Bazdarevic som fick till ett bra skott men den vikarierande målvakten Ronny Burman svarade för en bejublad enhandsräddning. Spelet vände och Båverud gjorde trots hård bevakning 3-2 och blev därmed hattrickman. Sista två försökte Vendemore kvittera men Ricoh höll undan och vände 0-2 när man var i brygga till 3-2, starkt. Nu har Vendemore tappat två raka 2-0 ledningar, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: JOHAN BÅVERUD, RICOH.