Premier League 9:e omgången 2014

Svea – Ricoh  1 – 3
S. Patrik Eriksson. R. Jens Österberg, Philip Sandström, Matteo Poropat.

Svea inledde strålande och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg där Janne Rydberg styrde på mitten, Patrik Eriksson samt Martin Eisele kom farande på kanterna och där fram spelade Jens Storberget. Det var också han som fick två, tre bra lägen men Marcus Davidsson släppte inte något förbi sig. Ricoh kom upp i några farliga kontringar och Johan Båverud var nära ett mål men Magnus Källman var också duktig i målet. Halvleken fick se ett mål när Eriksson träffade krysset, 1-0. I början på den andra halvleken och efter en halvtimme hade Svea ytterligare två lägen. Först sköt Eisele men Davidsson styrde upp bollen i ribban och så sköt Storberget en halvvolley strax över. Där emellan gjorde Ricoh lite överraskande två mål inom en minut så att 0-1 blev till 2-1 efter det att debutanten Jens Österberg dundrat upp en retur i nättaket efter Båverud skjutit. Sedan bredsidade Philip Sandström iskallt in ledningsmålet. Sista tio var ett ställningskrig och bägge lagen hade lägen för ett mål men med sex minuter kvar avgjordes det när Matteo Poropat på sin andra chans gjorde 3-1. Svea spelar ganska bra men man får absolut inte med sig den poängskörden man är värd. Ricoh däremot, har sett ut att förlora de två senaste matcherna men har fått åka till jobbet med sex poäng i bagaget, starkt!
MATCHENS LIRARE: SEBASTIAN VELASCO, RICOH.

Dagens Nyheter – TNS Sifo  3 – 6
Mattias Wallenborg 2, Zacharias Ahlberg. T. Oskar Axelsson 2, Joakim Nordin 2, Filippo Pavlou, Johan Aronsson.

Serieledarna TNS Sifo var mycket, mycket illa ute mot Dagens Nyheter, som var inne i ett positivt stim för tillfället efter straffdramat där man avgjorde efter 22 straffar i cupen i går. I den tionde minuten sköt Mats Saxer i stolpen, årsdebuterande Mattias Wallenborg vräkte sig fram och rakade in returen till 1-0. Efter en kvart så kom även 2-0 när Zacharias Ahlberg stötte in bollen rätt upp i nättaket efter Janne Schiratzkis perfekta hörna. I slutet på första halvlek hängde 3-0 i luften men Fredric Olofsson räddade Ahlbergs friläge och såg till att matchen fortfarande levde. TNS fick en drömstart på den andra halvleken när Filippo Pavlou reducerade till 2-1 efter 18 sekunder och målskytten var bra i targetsituationerna resten av matchen vilket gjorde att hela laget kunde flytta upp. Några minuter senare kom även 2-2 som ett brev på posten när skjutglada Oskar Axelsson formligen dunkade in bollen. Nu fick TNS mycket energi samtidigt som DN kroknade betänkligt och efter åtta minuter var vändningen från 0-2 till 3-2 ett faktum. Först sköt Axelsson ett direktskott som Mathias Bengtsson räddade på mållinjen och den efterföljande hörnan sköt Joakim Nordin via en försvarare och in i mål. Mot slutet satsade DN allt framåt men TNS kontrade där Daniel Alfredson fick ett bra läge men den vikarierande målvakten Adam Müller räddade. Spelet vände och med sina sista krafter gick man till anfall där Saxer spelade fram Wallenborg som rullade in 4-3. Ett litet hopp om poäng tändes men på en minut kontrade TNS in både 5-3 och 6-3 efter mål från Nordin (hans 12:e) och Johan Aronsson (fina passning från kungen Axelsson).
MATCHENS LIRARE: OSKAR AXELSSON, TNS SIFO.

Ad Performance – Eurosport  1 – 0
David Piehl.

Det var Eurosport som var det spelförande laget inledningsvis i en match som höll lågt semestertempo. Det var Ad Performance som skapade matchens tre första lägen när Anders Lundh sköt men Ralf Bjurbo räddade, David Piehl träffade stolpens utsida och till sist kom 1-0 genom just Piehl! De målchanser som Eurosport skapade, ja där var Rasmus Christenson inblandad. När Christopher Lembke blev fälld tog Christenson straffen men Björn Bigander räddade. I den andra halvleken blev det ett långt ställningskrig och mot slutet flyttade Eurosport upp sina positioner men Performance kontrade bra och hade fler lägen till fler mål. Till sist vann Performance med matchens enda mål, starkt höstdebut!
MATCHENS LIRARE: BJÖRN BIGANDER, AD PERFORMANCE.

Rävudden – Vendemore  10- 1
Marcus Henricsson 4, Marcus Hallberg 4, Robert Schwartz, Patrik Mattsson. V. Stefan Milenkovic.

Inledningvis var matchen jämn mellan Rävudden och Vendemore men i den sjunde minuten fick de förstnämnda laget det viktiga 1-0 målet genom för tagen mycket duktiga Robert Schwartz, som trivdes bra som target player! Noterbart var att Erik Annerberg räddade på mållinjen vid ett tillfälle. Efter en kvart hade Rävudden fyra gyllene minuter när man gjorde hela tre mål och helt plötsligt stod det 4-0 i den relativt jämna matchen! Ingen hade protesterat om Vendemore gjort både ett eller två mål innan paus. I början på andra så fick Vendemore en trippelchans och Per Olsson gjorde en fin dubbelräddning varpå det sista skottet från bra läge gick över. Där var 4-1 mycket nära men en minut senare stod det 6-0 på anslagstavlan. Då gav jumbolaget upp och det hela slutade med en TÖ (teknisk överlägsenhet) med fem kvar. Vendemore är en gåta, de har egentligen bra spelare men de får inte ihop det. Marcus var annars namnet i Rävuddens läger, Henricsson och Hallberg svarade bägge för fyra mål och den förstnämnda ståtar nu på 17 mål, vem kan stoppa det! Patrik Mattsson svarade för det sista målet och Rävudden har ett material för att kriga om en slutspelsplats samt en målskillnad på imponerande 34-17.
MATCHENS LIRARE: MARCUS HALLBERG, RÄVUDDEN.

Aftonbladet – MEC  2 – 1
Peter Hammar, Kim Waldgrave. M. Samuel Andersson.

Aftonbladet och MEC bjöd på en jämn, öppen och spännande match. Dagens första målchans kom redan i den fjärde minuten när backklippan Johan Bondegreen lyfte in bollen från halva plan varpå den gick i ribban. Efter en kvart prövade MEC en ny lobb men denna gång sköt Samuel Andersson ett skott stående några meter utanför eget straffområde och alla blev överraskade att bollen gick in i mål, årets mål från 40 meter! Minuten senare fick AB en hörna och den slog Mostafa Albahash mot den bortre delen av straffområdet, där stod Steffen Backe och fick till en perfekt pannträff men målvakten räddade innan Peter Hammar tryckte in 1-1 rätt upp i nättaket. Efter en halvtimme fick Kim Waldgrave tre målchanser i följd. Först passade Pontus Ogebjer efter en frispark men skottet gick över, sedan lobbade han över men det blev tredje gången gillt när han touchade in Samuel Detsuammiaks skott. Bladet hade vänt 0-1 till 2-1. Slutet blev dramatiskt men Bladet höll undan och tog en meriterande skalp. Vi lider lite med MEC. Laget har legat på slutspelsplats sedan den 3 april och varit i serieledning i tre omgångar av åtta men nu åkte man på andra raka förlusten vilket betyder att man halkade under strecket med två omgångar kvar!
MATCHENS LIRARE: SAMUEL ANDERSSON, MEC.

Lokaltidningen Mitt i – TV 4  0 - 2 (WO)