Premier League 10:e omgången 2014

Ad Performance – MEC  4 – 1
Stefan Szczepanski 2, Ture Nilsen, David Piehl. M. Johan Högfeldt.

Två saker kunde konstateras efter de två första matcherna i omgång tio. Dels att Ad Performance gjort sin bästa säsong någonsin trots att en omgång återstår och dels att MEC missar chansen till både serieseger och slutspel. MEC brukar ju inleda bra för att sedan tappa mot slutet. I år trodde vi att den trenden var bruten eftersom man ledde serien efter sju omgångar men idag kom tredje raka förlusten. Vad hände med det fina spelet? I den femte minuten tog Performance ledningen efter ett vackert mål efter det att Stefan Szczepanski slog ett perfekt inlägg och Ture Nilsen gick upp och med en hård nick i diagonal gavel stod det 1-0. Efter ett litet ställningskrig lyckade Performance göra 2-0 i slutsekunderna på halvleken när Nilsen spelade fram målskytten Szczepanski! MEC gav matchen nytt liv i den andra halvlekens första minut på när Johan Högfeldt stod för en imponerande insats. Högfeldt bröt bollen, löpte trängd 30 meter över hela planen och rullade in 2-1, starkt! Tre minuter senare gjorde David Piehl 3-1 efter en läcker lobb! Efter en halvtimme fick MEC chansen att närma sig eftersom Högfeldt blev fälld inne i straffområdet men fjolårets skyttekung missade eller rättare sagt så räddade Björn Bigander straffen! MEC kunde fått en till straff någon minut senare men domaren friade och med tre kvar fastställde pigga Szczepanski slutresultatet 4-1 och därmed tog de röda sin femte seger.
MATCHENS LIRARE: TURE NILSEN, AD PERFORMANCE.

TV 4 – Eurosport 5 – 1
Carl Skärvall 2, Emil Sahlin, Niklas Nestlander, Emanuel Sahlin. E. Rasmus Christenson.

Slutspelsjagande TV 4 satte högsta fart direkt men ett kämpande Eurosport hade ett bra försvarsspel och en fantastisk målvakt i Ralf Bjurbo. Det hindrade inte Fyran från att ta ledningen i den tredje minuten efter en ¨avvaktande straff¨ (Carl Skärvall fälld) där Emil Sahlin gjorde 1-0. Minuterna senare träffar duktiga Rasmus Christenson stolpe. Han hade oflyt den gången men flyt i anfallet efter då han fick se sitt skott gå in till 1-1. TV 4 hade ett mycket bra lag på pappret och skapade en mängd lägen som när Jim Jansson träffade stolpens insida i slutet på första och när Skärvall sköt utanför från ett fritt läge i början på andra. Skärvall som var inblandat i mycket lyckades till sist sätta dit 2-1 via stolpen efter fint förspel från Tomas Eriksson. Med fem minuter kvar var ställningen fortfarande 2-1 men då kom det direkta avgörandet när Niklas Nestlander gjorde 3-1 på Skärvalls passning. Då kroknade Eurosport och i slutminuterna kom även 4-1 genom Emanuel Sahlin och 5-1 av Skärvall, som med större skärpa kunde blivit femmålsskytt. Fyran toppar nu serien med en match mer spelad.
MATCHENS LIRARE: RALF BJURBO, EUROSPORT.

Aftonbladet – Vendemore  0 – 2 (WO)

Lokaltidningen Mitt i – Ricoh  0 – 6
Johan Båverud 2, Tim Leiderö 2, Tomas Johansson, Olof Damberg.

Formstarka Ricoh tog sin tredje raka triumf och några lyckominuter i mitten på första halvleken lade grunden för dagens seger när laget gick från 0-0 till 3-0 på tre minuter. Den första kanonen från Sebastian Valasco gick i ribban men den andra kanonen från Tomas ¨Gluggen¨ Johansson satt i mål till 1-0. Två anfall senare stod det som sagt 3-0 efter det att Valasco spelat fram Olof Damberg som stötte in bollen i diagonal gavel och så gjorde Johan Båverud 3-0. Precis innan halvtid vann Båverud två ihopslag och helt plötsligt hade han öppet mål, 4-0! Den andra halvleken såg ut att bli mållös i det härliga höstvädret. Ojämna Lokaltidningen Mitt i var värda ett mål och i Ludvig Norelius hade de planens bästa spelare. De två målsugna spelarna Tim Leiderö och Matteo Poropat släpptes in sista tre och den sistnämnda spelade fram den förstnämnda till 5-0 och någon minut senare gjorde även Leiderö 6-0 med sitt andra mål och därmed fördubblade han årets målskörd. Poropat träffade stolpen och laget ligger fyra med en omgång kvar och det skulle vara intressant om de hade fått med sig de 4-5 bortslarvade poängen från i våras.
MATCHENS LIRARE: TIM LEIDERÖ, RICOH.

Svea – TNS Sifo  0 – 2
Joacim Runholm 2.

De suveräna serieledarna TNS Sifo, som har ett snittresultat på 5-1 och mönstrade bästa tänkbara uppställning mot nästjumbon Svea. Det lutade ju åt att bli en munsbit för Stefan Svanfeldts gubbar men Svea hade två nyförvärv, bra laguppställning och spelade stundtals lysande! Det dröjde till en kvart innan det första målet kom och det var Joacim Runholm som på sin tredje målchans gjorde 1-0. Svea hade ett bra läge när Jens Storberget fick fritt läge framför målet men Fredric Olofsson räddade. Det ena nyförvärvet, Per Blom, sköt i slutsekunderna mot mål men den träffade en egen spelare annars hade det stått 1-1 i halvtid. Inledningen på den andra halvleken visade Svea upp säsongens bästa spel och den andra debutanten, Johan Böhm, det var en frisk fläkt med rätt karaktär för Reklamserien. Emil Lundström nickade fram Storberget men Olofsson räddade, Martin Eisele fick till ett direktskott i stolpen efter ett mycket vackert anfall och det var en storspelande Olofsson som räddade TNS i detta läge på matchen. Sista tio flyttade Svea upp mycket folk för att forcera in en kvittering och lägen fanns sannerligen men samtidigt kontraslog TNS mycket giftigt och nu fick Magnus Källman visa att han är en riktigt bra målvakt. Han hade dock änglavakt när Jonas Bergman sköt över. Fem minuter före slutet rullade tvåmålsskytten in en retur till 2-0 som blev slutresultatet och nu krävs det bara en poäng för att TNS Sifo skall vinna serien och gå upp i Serie A samt få till ett spännande slutspel. Svea var värda en poäng och mönstrar de dagens gäng nästa år blir det ett topplag, härlig puls i matchen gubbar.
MATCHENS LIRARE: FREDRIC OLOFSSON, TNS SIFO.

Dagens Nyheter – Rävudden 2 – 3
Zacharias Ahlberg, David Jordell. R. Anders Löfgren, Marcus Henricsson, Viktor Vilhelmsen.

Dagens Nyheter och Rävudden bjöd på en offensiv, trevlig och spännande match med mängder av målchanser. Det stod 1-1 i halvtid men det kunde lika gärna varit 3-3! DN:s debutant David Jordell hade två bra lägen där det ena skott från fritt läge gick utanför och det andra träffade stolpen. Rävuddens Viktor Vilhelmsson var nära två gånger, Robert Schwartz en gång och Marcus Henricsson var igenom men en 12 kilo lättare David Balsam stod i vägen. Anders Löfgren gjorde i alla fall 1-0 efter passning från Schwartz och Zacharias Ahlberg gjorde ett vackert kvitteringsmål när han utnyttjade ett försvarsslarv samt lobbade in bollen i mål med sitt sjunde mål för säsongen. Rävudden inledde den andra halvan mycket bra och hade en dubbelchans direkt men Karl Holmqvist avvärjde bägge. Med Schwartz som forward får Rävudden en dimension till i spelet och han spelade fram Henricsson men Balsam gjorde en grym räddning. Sedan slängde sig Per Olsson och försökte sig på en språngnick och hade den suttit hade det varit årets mål! Efter en halvtimme vände skytteligaledaren bort en back samt satte dit 2-1 med sitt 18:e mål! Nu trodde vi att Rävudden kopplat greppet men Jordell lyckades kvittera ytterligare en gång med fem kvar, 2-2! Med tre kvar tog Rävudden ledningen för tredje gången och det blev även tredje gången gillt för Vilhelmsen, 3-2! I slutsekunderna hade DN en hörna där målvakten gick upp för andra matchen i rad och i sista sekunderna fick lagkaptenen Mathias Bengtsson den stora kvitteringschansen men Gustave Gaudras räddade. Rävudden ligger fyra med en match kvar.
MATCHENS LIRARE: ROBERT SCHWARTZ, RÄVUDDEN.