Premier League 11:e omgången 2014

MEC – Svea  2 – 7
Johan Bondegreen, Samuel Andersson. S. Jens Storberget 3, Mattias Björklund 2, Martin Eisele, Johan Böhm.

Svea undvek jumboplatsen, tog en storseger och Jens Storberget gjorde till sist hattrick! Efter en lite trevande start på matchen i makligt tempo så tog Svea ledningen i den tionde minuten med 1-0 genom Martin Eisele. Efter en kvart kom även 2-0 när Martin Palm spelade fram Mattias Björklund och med 15 sekunder kvar till pausvilan kastade Palm ett långt inkast som Björklund nickade in till 3-1. MEC, som är inne i ett fritt fall hade matchens första målchans men Kimmo Rolin fick inte ordning på bollen men mål blev när Johan Bondegreens inspel gick i mål via två försvarare. MEC hängde med till när Samuel Andersson nickade in reduceringen till 3-2 men sista kvarten gick dock helt i Sveas favör och laget gick från jämna 3-2 till hela 7-2. John Böhm blev målskytt i det fantastiska vädret och Storberget hade en i stolpen. Tack för säsongen och välkomna tillbaka nästa år.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS BJÖRKLUND, SVEA.

Lokaltidningen Mitt i – Eurosport 6 – 4
Daniel Lundkvist 4, Patric Jacobsson, Magnus Meijer. E. Henning Wijkmark 2, Rasmus Christenson 2

Eurosport fick en drömstart med 2-0 efter tre minuter, hade 3-1 efter tio och 4-1 (grym passning från Simon Manceau) med kvarten kvar efter två mål vardera från Henning Wijkmark och Rasmus Christenson! Lokaltidningen Mitt I stod sedan för en otrolig vändning när man på sex minuter gick från 1-4 till 5-4, ofattbart! Patric Jacobsson gjorde ett mål i den första halvleken, Magnus Meijer klackade likt Zlatan in 2-4 efter Daniel Lundkvist hörna och sedan inleddes Lundkvist show. Han gjorde 3-4, 4-4 och 5-4! Slutet blev än mer dramatiskt för först sköt Christenson i utsidan av stolpen och där var 5-5 nära, lika nära var Jacobsson 6-4 men Ralf Bjurbo räddade som så många gånger förr i denna match. Sedan sköt Christenson i insidan på stolpen och där var 5-5 ännu närmare men samtidigt avvärjde Bjurbo Lundkvists friläge. Med minuten kvar sköt Lundkvist sitt fjärde mål till 6-4 och han var centimetrar från att även bli femmålskytt men lobben från egen planhalva gick över målvakten, upp i ribban och ut, vilken målshow. Tack för säsongen och välkomna nästa år.
MATCHENS LIRARE: DANIEL LUNDKVIST, LOKALTIDNINGEN MITT I.

TNS Sifo – Aftonbladet  8 – 0
Mathias Friman 4, Joacim Runholm 2, Johan Aronsson, Jonas Bergman.

Reklamserien gratulerar TNS Sifo till seriesegern, uppflyttning i Serie A och ett spännande slutspel. I dagens match mot Aftonbladet tog det en kvart innan nollan sprack och det var mycket tack vara Anders Vesterlunds storspel i målet. Bladets kontringar var inte ofarliga. Matchen avgjordes definitivt i slutet på första och i början på andra när först Pontus Ogebjer fick en dubbelchans och Samuel Detsuammiak var helt fri men formtoppade Fredrik Olofsson var fantastisk i målet. Däremellan gjorde TNS både 2-0 och 3-0, ridå! Sista kvarten kunde TNS spela ut hela sitt register och till sist slutade det hela 8-0. Mathias Friman gjorde fyra mål och går upp i delad skytteliga ledning i hela Reklamserien med en match mer spelad och han var även ytterst nära ett femte mål i slutminuten. Joacim Runholm satte dit två och Johan Aronsson och Jonas Bergman ett var. TNS har öst in 59 mål och har fyra killar topp 12 i skytteligan. AB var värda både ett och två mål.
MATCHENS LIRARE: JOACIM RUNHOLM, TNS SIFO.

Vendemore – Dagens Nyheter  0 – 2 (WO)

Ricoh – Ad Performance  1 – 7
Thomas Johansson. A. Ture Nilsen 2, Jonas Lidén 2, Jonathan Lidén 2, David Piehl.

Årets överraskningslag alla kategorier är Ad Performance! I dag gjorde man en fantastisk match, gick från sjunde plats till en slutlig tredjeplats i tabellen, helt otroligt och de bästa de presterat på åtta år. I dag spelade man en jämn första halvlek men gick ändå till halvtidsvila med en 3-0 ledning! Höstdebuterande Jonas Lidén spelade ut bollen till Stefan Szczepanski, som sköt ett hårt skott mot mål där Ture Nilsen stötte in 1-0. Vid 2-0 laddade Jonas Lidén stora kanonen och bollen satt stensäkert i det vänstra krysset och 3-0 målet var även det Jonas Lidéns. Formstarka Ricoh startade den andra halvleken på bästa sätt och redan i den andra halvleken fick laget straff och den satte Thomas Johansson bergsäkert. Minuten senare kunde de fått en straff till men domarten friade tveksamt och ytterligare ett anfall senare spelade Johan Båverud fram Philip Sandström men han sköt över ett öppet mål. Ricoh jagade ytterligare ett reduceringsmål men efter en halvtimme kontrade Performance och Jonathan Lidén fick på en drömträff, ribba ner och upp i nättaket så att bollen fastnade, vilken skott! Matchen var över och Performance ökade på till hela 7-1 sista tio och vi fick se två fina lobbmål från Jonathan Lidén och David Piehl. Även Nilsen blev tvåmålsskytt, syns till våren!
MATCHENS LIRARE: JONAS & JONATHAN LIDEN, AD PERFORMANCE.

TV 4 – Rävudden  4 – 1
Emil Sahlin, Henrik Berndtson, Emanuel Sahlin, Carl Skärvall. R. Peter Andersson.

TV 4 har svarat för ett mycket bra år och får nu krydda säsongen med ett slutspel och man är även med på finaldagen när det är dags för kval till Serie A. Har man ¨tur¨ så spelar man kanske en till match efter kvalmatchen! Fyran hade lite lättare att skapa målchanser under den första halvleken än Rävudden men Gustave Gaudras höll välförtjänt nollan till den sista sekunden då Emil Sahlin med vänstern via målvaktens händer och stolpen letade sig i mål. I början på andra halvlek svarade TV 4 för både 2-0 och 3-0 inom loppet av tre minuter när Henrik Berndstson satte det andra efter fin passning från Emil Sahlin och så gjorde brodern Emanuel Sahlin det tredje efter ytterligare en målgivande passning från Niklas Nestlander. Rävudden replikerade omgående när Peter Andersson slog in en retur i krysset. Rävudden jagade sedan ytterligare reducering och lägen fanns men i Premier Leagues sista spark för året satte Carl Skärvall 4-1. Rävudden slutade femma och vi får hoppas att det blir ett topplag även nästa år. Marcus Henricsson delar skytteligaledningen på 18 mål, två gubbar kan gå i kapp i Serie A inför sista rundan.
MATCHENS LIRARE: EMIL SAHLIN, TV 4.