Serie A 1:a omgången 2014

BOW reklam – Vincitori  4 – 1
Christer Mattiasson 2, Mårten Yrmark, Andreas Andersson. V. Nicklas Hedengran.

Det historiska laget BOW reklam (vann serie, cupen och slutspelet i fjol) tog en trippel. Efter ett litet ställningskrig mot ett bra Vincitori tryckte pigga Christer Mattiasson in 1-0, efter en flygande kontring, med ett bra skott högt upp i den bortre gaveln. I slutet på den första halvleken hittade supervärvningen Andreas Andersson, Mattiasson med en riktig Iniesta-passning och så var det 2-0. När sedan Mårten Yrmark från en ganska dålig vinkel tryckte in en retur i början på den andra halvleken var loppet kört, 3-0! Sista kvarten blev en transportsträcka och efter en halvtimma sköt Andersson vackert in 4-0. Med 20 sekunder kvar spräckte dock Vincitori nollan när Nicklas Hedengran lättade in 4-1 efter Håkan Tranérs ribbskott.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER MATTIASSON, BOW REKLAM.

Tidningskungen – Team Curbside  3 – 4
TK.
Andreas Bergvall, Jussi Kontinen, Rutger Lindquist. TC. Stefan Baronowsky, Vasilis Birbas, José Monteiro, Per Ferm.

Tidningskungen och Team Curbside (uppflyttade som 3:a i Premier League då de hette Widespace/By Brazboyz) bjöd på en riktig rysare. Efter en jämn inledning lyckades TK göra det första målet i mitten på halvleken när Andreas Bergvall fick på årets träff från ganska dålig vinkel då bollen tog i kryssribban och in till 1-0. På avspark prövade nyförvärvet Vasilis Birbas lyckan med ett skott som tog ribba ut. I slutet på första och i början på andra blixtrade det till i målprotokollet och inom loppet av två minuter blev 1-0 till 2-2. Först tryckte pigga Stefan Baronowsky in 1-1 från nära håll på en retur efter skott från debutanten Andreas Engelmark. Sedan gjorde TK ett Barcelonamål där Jussi Kontinen var hjärnan och efter ett fint väggpass med Andreas Gustafsson gjorde han 2-1. Birbas sköt nästan från halva plan igen och denna gång gick bollen in. Mitt i alltihop kom José Monteiro (den 82:a f.d. Allsvenska spelaren som spelat i Reklamserien) fri men då gjorde Jonny Kasskawo en grym enhandsräddning. Efter det hade TK sin bästa period i matchen men de kom av sig efter en halvtimme när Birbas slog ett inlägg mot bortre stolpen och där dök Monteiro upp och mycket vackert nickade han in 3-2. Med fem kvar hittade Johan Hageus in med bollen till en fristående Rutger Lindquist och då var 3-3 ett faktum. Ett oavgjort resultat hade varit rättvist men den 83:e f.d. Allsvenska spelaren, Per Ferm, för övrigt mycket pigg avgjorde med sitt 4-3 mål.
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, TEAM CURBSIDE.

DHL Reklam – Dandy Dots  2 – 2
DHL.
Johan Gardner, Fredrik Persson. DD. Jonas Andersson, Birhan Akdag.

DHL Reklam och Dandy Dots bjöd på en överraskande bra premiärmatch. Publiken fick inte se några mål under den första halvleken trots att bra lägen bjöds. Fredrik Aldegren slog en bra hörna och Michael Björling nickade i stolpen, spelet vände och Jonas Andersson sköt i stolpens utsida och så hade även Johan Gerdes en bra nick som gick utanför. I halvlekens sista sekund svarade Jonas Elmqvist för en suverän räddning på Aldegrens närskott. Hade det funnits målkameror hade DHL begärt videogranskning, var bollen över linjen? I början på andra halvlek släppte målfabrikationen för bägge lagen och efter åtta minuter stod det 2-2. Mattias Pirmann hittade fram med en boll till Andersson och släpper man honom ur blickfånget en sekund så slår han till, 1-0. Minuten senare fick vi kanske bevittna årets mål när debutanten Johan Gardner laddade stora kanonen från 22 meter och bollen satt spikrakt upp i ribba ner och upp i nättaket, vilket skott! Gardner bildade ett mycket säkert backpar med Ulf Kramer. Ytterligare en minut senare hade DHL vänt 0-1 till 2-1 efter att snabbe Fredrik Persson gjort 2-1. DD kvitterade när Birhan Akdag spelade vägg med Andersson, 2-2! Sista dussinet minuter var det ställningskrig och till sist slöt det 2-2, rättvist!
MATCHENS LIRARE: JOHAN GARDNER, DHL REKLAM.

Bizkit – FC Viasat Sport  5 – 1
Adam Rådås 3, Martin Andreasson, Peter Arnesson. F. Henrik Agardh.

Bizkit fick en drömstart på säsongen när laget bärgade hem en äkta femetta! Det var FC Viasat Sport som tog ledningen när store Henrik Agardh fick till en bra träff med ett skott i nättaket. I mitten på halvleken vände Bizkit 0-1 till 2-1 efter två fina mål av Adam Rådås. Det första styrde han in efter en fin hörna från Peter Arnesson. Efter en kvart träffade David Andersson stolpen och det blev inte 3-1 den gången men väl när Martin Andreasson sköt i början på andra. Bizkit kunde nu spela på resultatet och kom i flera fina kontringar men Robert Eriksson gjorde några fina räddningar men han kunde inte hindra Rådås från att bli hattrickman när han gjorde 4-1, vilken lirare! Andersson sköt sedan sin andra stolpe innan Arnesson fastställde slutresultatet 5-1 med matchens sista spark.
MATCHENS LIRARE: ADAM RÅDÅS, BIZKIT.

AGO – Eniro  4 – 1
Abgar Barsom 3, Peter Waltre. E. Rudolf Mamoka.

Det tog endast 21 sekunder innan förra årets rookie, Abgar Barsom, hade skjutit 1-0 för AGO efter en fin passning från denna morgons överraskning, Peter Waltre! Fem minuter senare fick Rudolf Mamoka på en praktträff till 1-1. Det var full fart i matchen och efter en kvart så slog Barsom till igen, 2-1! I början på andra tog debutanten Thomas Gräns ned bollen på bröstet och på halvvolley dundrade den i stolpen. Några minuter senare svarade planens bästa spelare, Barsom, för ett hattrick, så istället för 2-2 så stod det 3-1 på anslagstavlan. Nu kunde AGO spela på det resultatet men Eniro försökte gå ikapp men Kristian Kaufmann, mannen som aldrig blir gammal, gjorde några bra räddningar varpå Waltre fastställde slutresultatet 4-1.
MATCHENS LIRARE: PETER WALTRE, AGO.

Mediekompaniet – INGO  5 – 1
Andreas Lifbom 4, Kristoffer Willén. I. Lukasz Syberyjski.

Mediekompaniet och INGO bjöd på en fartfylld, svängig och ibland lite smågrinig match. Det böljade ganska friskt mellan anfallen och efter åtta minuter hittade Johan Sund fram med en passning till Andreas Lifbom, 1-0! Sund spelade sedan fram Erik Möller men han fick se sitt skott räddas på mållinjen av Jonas Pettersson. Det var även nära en kvittering när pigga Lukasz Syberyjski träffade stolpens utsida efter en bra slagen frispark. MK svarade sedan för ett vackert 2-0 mål efter ett triangelspel mellan Sund, Pehr Dunger och målskytten Lifbom till 2-0. Matchens spetsade till sig när Syberyjski reducerade till 2-1 efter fint förarbete från snabbe Filip Lindmark. INGO satsade allt på offensiven mot slutet men Lifbom kontrade in både 3-1 och 4-1 efter sitt tredje och fjärde mål. Kristoffer Willén fastställde sedan slutresultatet 5-1 på ett direktskott efter en hörna slagen av Dunger. MK vann rättvist men siffrorna blev för stora mot slutet.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, MEDIEKOMPANIET.