Serie A 2:a omgången 2014

BOW Reklam – INGO  4 – 2
Anders Hammargren 2, Christer Mattiasson 2. I. Jonas Pettersson, Adam Tapper.

Fjolårets trippelmästare BOW reklam var illa ute mot nykomlingen INGO, som stod för överraskande bra motstånd. Det började som vanligt när Christer Mattiasson slog ett inlägg och bakifrån kom Anders Hammargren i vanlig stil och bröstade in 1-0, tid 45 sekunder! Bara två minuter senare kom en kvittering när Adam Tapper hittade in med en boll till Jonas Pettersson, som i sin tur sköt 1-1. Resten av halvleken var relativt jämn, BOW hade några fler målchanser men Niklas Fält var bra i målet men närmast var INGOS kanon förvärv Filip Lindmark, när han träffade stolpen. I början på andra stod det och vägde och när Tapper sköt 2-1 med åtta kvar var en sensation på gång. BOW, som inte förlorat sedan den 30 april 2013, hade en växel till och den utnyttjade man när det behövdes som bäst. Med sex kvar spelade Kristoffer Junegard fram Hammargren till sitt andra mål, 2-2! Med fyra kvar var Filip Mårtensson igenom och rullade bollen mot öppet mål men en egen spelare blev träffad och istället för 3-2 till Ingo sköt Mattiasson 3-2 till BOW minuten senare. Av bara farten fastställde Mattiasson slutresultatet 4-2 i slutminuten, starkt BOW! Vi led dock lite med INGO, de var värda en poäng.
MATCHENS LIRARE: ANDERS HAMMARGREN, BOW REKLAM.

Bizkit – Mediekompaniet  5 – 3
Peter Arnesson 3, Martin Andreasson, David Andersson. M. Erik Möller, Andreas Lifbom, Pehr Dunger.

I en mycket, mycket tidig seriefinal möttes Mediekompaniet och Bizkit där det sistnämnda laget måste fått något av en Lidners knäpp. Efter dussinet minuter ledde Bizkit med hela 4-0 och det efter en jämn inledning! Laget hade ett fantastiskt kontringsspel med en 100% utdelning och bäst var Peter Arnesson som gjorde både 2-0, 3-0 och 4-0. Det första gjorde Martin Andreasson på en riktig kanon via ett direktskott efter en fin passning snett bakåt från Björn Ericsson. Ett frustrerat MK gav givetvis inte upp och 4-1 kom via Erik Möller och sedan hade Jonny Månsson två stolpar där det ena gick i stolpens insida och ut. Några minuter in på andra kom även 4-2 och det efter ett fantastiskt vänstervolleyskott från Andreas Lifbom efter en fin hörna från för dagen Gentlemannen Pehr Dunger! Nu fick MK vittring på allvar och spelade väldigt bra samtidigt som Bizkit kroknade rejält. Andreas Hagelin var bra i målet och Fredrik Malmfält spelade som i fornstora dagar. Med fyra kvar kom även 4-3 genom Dunger, det blev en dramatisk avslutning. Med minuten kvar avgjorde David Andersson med sitt 5-3 mål på en av få kontringar Bizkit orkade med.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, BIZKIT.

Team Curbside – Eniro  3 – 2
Stefan Baronowsky 2, Vasilis Birbas. E. Thomas Gräns, Fredrik Haak.

Team Curbside var det bättre laget i nykomlingsmötet med Eniro (som hade några tunga pjäser borta) men tack vare stort kämpahjärta från det gula levde matchen in i det sista. Det var också Eniro som tog ledningen när Thomas Gräns rundade målvakten och sköt in 1-0 i nättaket. Sedan började TC skapa målchanser, starkt pådrivna av matchens bästa spelare, José Monteiro, som sköt en kanon som Love Berglund tippade i ribban. Den efterföljande hörnans slog Andreas Engelmark och denna gång nickade Monteiro i stolpen. Till sist kom 1-1 när alltid så duktiga Stefan Baronowsky kvitterade. TC fortsatte sin offensiv i början på andra och Vasilis Birbas sköt över från ett bra läge och sedan kastade Thomas Xanazzi ett långt inkast, som Baronowsky nickade men Berglund gjorde en fantastisk räddning igen. Efter en halvtimme kom 2-1 målet från Birbas! Eniros Fredrik Haak avlossade stora kanonen och bollen var på väg in i krysset men Martin Hamrin boxade till hörna och istället för 2-2 kunde Baronowsky göra 3-1 minuterna senare. Stolparna är ju en målvakts bästa vänner och det var de verkligen för Berglund i dag för Niclas Bergh (vilken kanonvärvning) träffade stolpe, stolpe och ut och returen sköt Baronowsky i ribban. I matchens slutsekunder hyfsade Eniro till siffrorna när först Pierre Gasslander sköt en kanon i ribban, bollen gick ut och Haak spelade elegant vägg med Gräns som osjälviskt lirade tillbaka till Haak, 3-2 och slutsignal. TC släppte fram en debutant i 50-åringen Bobban Borgby, 18 minuter i Allsvenska 1986, den 83:e f.d. Allsvenske spelaren som spelat i Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: LOVE BERGLUND, ENIRO.

Tidningskungen – FC Viasat Sport  2 – 3
Andreas Gustafsson 2. F. Christopher Braw 2, Aron Wahlgren.

I matchen mellan Tidningskungen och FC Viasat Sport var det fullt ös från första till sista sekunden. TK spelade riktigt bra den första kvarten och radade upp lägen som när Andreas Bergvall elegant spelade fram Andreas Gustafssson som kom farande bakifrån men Robert Eriksson svarade för en fantastisk reflexräddning. Sedan slog Gustafsson en frispark och från nära håll styrde Rutger Lindquist bollen men ytterligare en gång var Eriksson i vägen. Efter det hade både Andreas Gustafsson och Bergvall varsitt skott i utsidan av stolpen. Bollen ville inte in och vad var då inte naturligare än att VS gjorde 1-0. Det var precis det som hände när Aron Wahlgren hittade Christoffer Braw, som kom fri nästan från halva plan och iskallt rullade han in 1-0. I samma minut spelade Martin Karlsson fram Braw som påpassligt gjorde sitt andra mål till 2-0, scenförändring! TK vägrade givetvis att ge upp och några minuter in på andra kom reduceringen till 2-1 efter mål av Gustafsson. För dagen mycket duktiga Gustafsson gjorde sedan ett klassmål med åtta kvar när han lyfte bollen över en försvarare och drog på med en vänster vollley från vänsterkanten som satt i den bortre gaveln, vackert! Nu gick TK för seger men man kunde inte stoppa Gustav Lundström, mannen med seriens bästa och längsta inkast och vid bortre stolpen dök Wahlgren upp och nickade in 3-2 för VS med fem kvar. Det blev en spännande och tuff avslutning på matchen men VS höll undan, starkt! Vi lider lite med TK som har spelat bra i två matcher men kammat hem noll poäng i tabellen efter två uddamålsförluster.
MATCHENS LIRARE: ROBERT ERIKSSON, FC VIASAT SPORT.

Vincitori – DHL Reklam  4 – 2
V.
Jacob Andrén 4. D. Robert Nordin 2.

Vincitori ryckte åt sig en 2-0 ledning redan efter sex minuter efter det att Jacob Andrén svarat för bägge målen. Vid det första bröt han ett uppspel vid halva plan, avancerade fram och sköt i mål och vid det andra blev han framspelad av Mattias Sander. Efter en kvart hade DHL Reklam både reducerat till 2-1 och kvitterat till 2-2 och även här hittade vi en tvåmålsskytt i form av Robert Nordin. Vid kvitteringen stod Ronnie Hellberg för assisten. Sedan hade bägge lagen lägen för ett 3-2 men det var Andrén som svarade för det precis innan paus. DHL gick på offensiven direkt på andra och skapade några fina lägen men Mikael Tell var bra i målet, närmast var Henrik Wiss som träffade stolpen. Laget öppnande sig då för kontringar och Marcus Sandmark var nära men även han träffade stolpen. Med sex kvar kom nådastöten när Andrén gjorde sitt fjärde mål till 4-2 efter en framspelning från Pär Askerstam och efter det orkade inte DHL resa sig igen.
MATCHENS LIRARE: JACOB ANDRÈN, VINCITORI.

Dandy Dots – AGO  3 – 4
Birhan Akdag 2, Tony Gustavsson. A. Kamran Bayran 2, Fredrik Dahlin, Elias Karroum.

Den första halvleken mellan Dandy Dots och AGO innehöll mer kamp och böljande spel än ordnat passningsspel. I mitten på första akten kom två snabba mål från DD när Birhan Akdag efter mycket fint spel gjorde 1-0 och så blev Tony Gustavsson vackert framspelad av Jonas Andersson till 2-0. I slutet av halvleken var 3-0 ytterst nära när Andersson fintade bort Kristian Kaufmann, men han kom ¨tillbaka¨ och räddade, grymt! Sedan skall Jonas Elmqvist ha en eloge eftersom han satte fram huvudet och nickade bort Abgar Barsoms projektil till frispark. AGO kom ut som ett nytt lag till den andra halvleken och spelade sig fram till fler lägen. Vid det ena tillfället sköt Fredrik Dahlin över, sedan kom 2-1 efter lika fint spel genom Kamran Bayran och fem minuter senare var kvitteringen ett faktum när Per Apelgren hittade Dahlin vid bortre stolpen, 2-2! Nu trodde man på att AGO skulle fortsätta sin offensiv men man kom av sig när Akdag gjorde sitt andra mål till 3-2. DD hade behövt behålla ledningen i några minuter till för att hinna få ordning på styrkorna men 3-3 kom nästan omgående när Tim Karlsson slog en hörna som Elias Karroum stenhårt nickade i mål. Med sex kvar spelade Karroum fram Bayran som blev tvåmålsskytt och AGO hade vänt 0-2 i halvtid och 2-3 efter en halvtimme till ledning 4-3, starkt! DD orkade inte med en kvittering och vi led lite med laget, ni var värda en pinne!
MATCHENS LIRARE: ELIAS KARROUM, AGO.