Serie A 3:e omgången 2014

DHL Reklam – Mediekompaniet  3 – 3
Pelle Ericsson 2, Michael Björling. M. Andreas Lifbom 2, Johan Sund.

Mediekompaniet anförda av giganten Johan Sund satte upp högsta fart och i den femte minuten kom 1-0 när Sund drev 25 meter, passade till Andreas Lifbom, som sköt i stolpen och sedan rakade Sund in returen. DHL Reklam stack emellan och Michael Björling gjorde ett tekniskt konstmål när han sulfintade bort både målvakt och en försvarare i en dragning, han kom ut i dålig vinkel men bredsidade ändå in 1-1, snyggt! Efter dussinet minuter var Sund i farten igen när han slog en fantastisk passning genom hela straffområdet och där dök Lifbom upp och gjorde 2-1. I slutet på första och i början på andra jagade MK ytterligare ett mål men Magnus Bennysson var mycket bra i målet, det var sedan nära när MK kom i ett tre mot två läge där Lifbom och Sund spelade fram Pehr Dunger men skottet tog i utsidan på stolpen. Ett 3-1 mål skulle komma efter en halvtimme när Sund spelade fram tvåmålsskytten Lifbom. Det kändes som om detta var nådastöten men DHL fick ett psykologiskt reduceringsmål i anfallet efter när Pelle Ericsson elegant smekte upp bollen i diagonalt kryss. Nu fick DHL energipåfyllning och med fem kvar slår Robert Nordin en genialisk passning som den 50-årige gubben Ericsson elegant lobbar in till 3-3, vilken scenförändring! Slutminuterna blev dramatiska då MK tryckte på för fulla muggar och matchens bästa spelare, Sund, dundrade ett skott i ribban och ner. DHL kom undan med blotta förskräckelsen när de bärgade hem en poäng mot ett snopet MK.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, DHL REKLAM.

Vincitori – INGO  3 – 3
V.
Marcus Sandmark, Jacob Andrén, Niklas Anbratt. I. Emil Nilsson, Adam Tapper, Jonas Pettersson.

INGO fick en drömstart när Emil Nilsson gjorde 1-0 efter 25 sekunder då han fick se sitt inspel från nästa halva plan gå efter marken och förbi allt och alla samt in i mål via stolpen. Det var en bra debut i Serie A för målskytten! Bara minuten senare kom Jonas Pettersson helt ren men Mikael Tell räddade och där var 2-0 inte långt borta. Allt eftersom kom Vincitori in i matchen och man började rada upp fina lägen men Kim Gustafsson var riktigt bra i målet och närmast nätkänning var Kalle Andersson med ett ribbskott. Ett disciplinerat INGO hade ett bra försvarsspel och med farliga J Pettersson på topp kom laget i några fina kontringar och på just en sådan, i sista minuten, gjorde duktiga Adam Tapper 2-1 efter passning från J Pettersson. Tio sekunder före halvtidsvilan fick Vincitori in ett psykologiskt mål när Marcus Sandmark förvaltade Jacob Andréns passning på bästa sätt med ett riktigt konstmål. Vincitori jagade ett kvitteringsmål i början på andra, i den sjätte minuten kom 2-2 genom Andrén. INGO hade 2-0 men tappade till 2-2 och därför kom det lite överraskande när J Pettersson gjorde 3-2 efter en halvtimme. Under sista tio minuterna pressade Vincitori på för kung och fosterland där man radade upp lägen och hörnor men Gustafsson tog allt. Precis när man trodde att de rett ut stormen kastade Vincitori ett sista inkast och Sandmark blev klart fälld, straff! Niklas Anbratt stegade fram, höll nerverna i schack och kvitterade till 3-3, starkt! Mycket snöpligt för INGO.
MATCHENS LIRARE: KIM GUSTAFSSON, INGO.

BOW reklam – Team Curbside  7 – 1
David Nildén 4, Kristoffer Junegard, Andreas Andersson, Anders Hammargren. T. Vasilis Birbas.

Superlaget BOW reklam startade med att hålla i bollen i nästan två minuter utan att motståndaren vidrörde den där anfallet avslutades med att Peter Kisfaludy slog ett diagonalt inlägg och vid bortre stolpen dök Kristoffer Junegard upp och nickade in 1-0. I anfallet efter spelade Anders Hammargren vackert fram David Nildén, som gjorde 2-0 och honom skulle vi få se mer av i dagens match. Den pigge nykomlingen Team Curbside stack emellan och Vasilis Birbas sköt ett lurigt skott i mål. Det hade bara gått fyra minuter av matchen och ställningen var 2-1. Efter ett litet ställningskrig bröt Nildén ett uppspel efter en kvart, tog några snabba steg framåt i banen och formligen dundrade in 3-1 i nättaket. TC chans att ta poäng i denna match var att få ett snabbt mål i andra men efter två minuter stod det 5-1 till BOW istället. Sista kvarten var ren formalia och slutsiffrorna skrevs till 7-1. BOW är ostoppbara just nu och Nildén svarade för hela fyra mål, Andreas Andersson gjorde ett efter ett vackert solo med en avslutande chip i mål. Christer Mattiassons fantastiska passning till Hammargrens mål var fotbollsgodis.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

Dandy Dots – Bizkit  2 – 7
Jonas Andersson, Andreas Roos. B. David Andersson 3, Michael Wennermo 2, Peter Arnesson, Martin Andreasson.

Bizkit tog tidigt en 2-0 ledning efter det att Martin Andreasson först spelat fram David Andersson till 1-0 och sedan Peter Arnesson till 2-0. I den tionde minuten kom ett snyggt reduceringsmål från Jonas Anderssons fötter när han längs kortlinje till vänster tog sig fram och mycket elegant chippade han in bollen. Efter en kvart fastställde Michael Wennermo halvtidssiffrorna 3-1 fint framspelad av Adam Rådås. Den andra halvleken innehöll årets offensivaste spel från bägge håll och de båda målvakterna Andreas Hagelin men framförallt Jonas Elmqvist fick göra fler fantastiska ingripanden. Bizkit är i en fin form och innan matchuret visat 30 minuter kom två snabba mål så att 3-1 blev till 5-1 och det hela slutade 7-2! D Andersson svarade för ett hattrick och hade två i stolpen, Wennermo bokfördes för två mål där det sista kom på en fin nick efter perfekt inlägg från Fredrik Malmfält och Arnesson prickade ribba ner från nära håll. Andreas Roos satte dit ett för Dandy Dots men i och med att Rådås spelade fram Andreasson till det sista målet i slutsekunderna får Bizkit behålla serieledningen över helgen. Tony Gustavssons dragning höll världsklass.
MATCHENS LIRARE: TONY GUSTAVSSON, DANDY DOTS.

Eniro – Tidningskungen  1 – 3
Mikael Kock. T. Rutger Lindquist 3.

Eniro och Tidningskungen bjöd på den tredje omgångens bästa match. Det var full fart från första till sista stund och efter en jämn inledning i ca tio minuter så kom TK in i sin bästa period i matchen och Andreas Gustafsson rullade bollen mot ett öppet mål men Poyam Gerami slog bort bollen på mållinjen. Efter dussinet minuter presenterade sig TK senaste nyförvärv, Filip Bergman, när han spelade fram Rutger Lindquist till 1-0. Bergman var precis vad TK behövde för att kunna hänga med de stora bjässarna i toppen. Minuten senare träffade Rutger Lindquist stolpen. Efter en kvart sköt Giorgio Cansu ett fantastiskt skott i ribban helt utan ansats! En mycket bra halvlek avslutades med att Gustafsson sköt ett skott som strök stolpen. I början på andra hade Eniro sin bästa period i matchen och redan efter 20 sekunder sköt Pierre Gasslander men Niklas Hedberg räddade. Bara minuten senare kom de gula i ett fint anfall som avslutades med att Mikael Kock sköt över. Nu hängde en kvittering i luften och efter en halvtimme gjorde Garami några fina aktioner, spelade bollen till Thomas Gräns, som i sin tur lirade bollen till Kock och denna gång satt bollen i nättaket till 1-1. Nu var Eniro på gång och därför kom det lite överraskande när Lindquist bröt ett uppspel och behärskat rullade in 2-1 till TK. Nu fick TK extra kraft och Bergman spelade fram Jerry Månsson, som dock träffade ribban. Det blev spännande slutminuter och för Gasslander dök den stora chansen upp men Hedberg räddade skottet med nöd och näppe! I slutminuten spelade Anders Lennhagen fram Lindquist som träffade ribban. Efter det blev det kalabalik varpå Lindquist fick en kroppsdel på bollen och blev hattrickman när resultatet skrevs till 3-1. Eniros försvarsspelare menade att det var hands men det var omöjligt att se i röran framför mål och det var ändå inte matchavgörande eftersom slutsignalen ljöd strax efter. Fortsätter bägge lagen med detta spel är det två slutspelslag vi såg.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, TIDNINGSKUNGEN.

AGO – FC Viasat Sport  2 – 2
Michel Gordin 2. F. Gustav Lundström, Daniel La Placa.

AGO och FC Viasat Sport bjöd på en märklig match! Det var nämligen så att AGO satte högsta fart direkt och flera av anfallen var rena rama delikatesserna. Följaktligen kom också 1-0 när Jesper Blomqvist spelade fram årsdebuterande Michel Gordin, som på sin första bolltouch gjorde mål. Abgar Barsom, Pierre Gallo och Blomqvist var några av många bra spelare i denna morgons upplaga av AGO. VS försvarade sig bra och så länge inte 2-0 målet kom var det match. I början på andra lobbade Gallo mycket vackert i ribban och efter en halvtimme kom 2-0 och det var en favorit i repris när Blomquist spelade fram Gordin till målet. Med fem kvar var alla säkra på att 3-0 skulle komma när Gordin och Gallo var ensamma framför mål men Robert Eriksson räddade otroligt nog. Det var närmare 5-0 än att VS skulle reducera men det var precis vad de gjorde när grymme Gustav Lundström bröt ett uppspel på halva plan, avancerade med högsta fart (och det är fort skall ni veta) och väl framme vid straffområdslinjen dundrade han in 2-1, ett hedersamt resultat kunde tyckas med VS mått mätt. Med två minuter kvar spelades bollen in i AGO:s straffområde och efter en tilltrasslad situation sköt Daniel La Placa en äkta tåpaj i mål till 2-2, helt otroligt. Ett chockat AGO hade nu två minuter på sig och bombarderade VS mål men Eriksson och laget räddade allt i slutet, det blev 2-2!
MATCHENS LIRARE: ROBERT ERIKSSON, FC VIASAT SPORT.