Serie A 4:e omgången 2014

Team Curbside – INGO  2 – 2
Lamin Sonko, Daniel Lindstrand. I. Jonas Pettersson, Filip Lindmark.

Eftersom det kändes som novemberväder med regn, nordliga vindar och kyla var det kul att spelet mellan Team Curbside och INGO värmde. Det båda nykomlingarna i Serie A spelade en jämn och spännande match. TC hade ett bra försvarsspel med klipporna Daniel Lindstrand och Conny Liljeqvist som ankare och i den femte minuten tryckte Lamin Sonko in 1-0 från dålig vinkel. Trots lägen för INGO var det TC som även gjorde det andra målet efter en kvart när fantastiska Kimmo Rolin fördelade bollen till Lindstrand som gjorde 2-0. I början på andra fick INGO in en viktig reducering när Jonas Pettersson gjorde 2-1. Nu fick INGO blodad tand men det var lika nära ett 2-2 mål som ett 3-1 dito. Efter en halvtimme spelade Rolin elegant bollen till Thomas Xanazzi som sköt ett direktskott men Kim Gustafsson reflexräddade till hörna. Med sju kvar kom istället en kvittering till 2-2 när mycket sevärda Filip Lindmark satte dit bollen. Slutet blev dramatiskt och närmast ett segermål var INGO när Lukasz Syberyjski träffade kryssribban med ett kanonskott. Det blev rättvist med ett kryss. Det var mycket roligt att se Kimmo Rolin, Reklamserien är skapt för sådana som du och alla, även motståndarena, hoppas att du inte lägger skorna på hyllan.
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, TEAM CURBSIDE.

AGO – Mediekompaniet  1 – 5
Peter Waltre. M. Erik Möller 2, Johan Sund 2, Andreas Lifbom.

Efter 0-0 i paus så kontrade Mediekompaniet sönder AGO:s gubbar i den andra halvleken. De första 20 minuterna var helt jämna men mot slutet och i början på andra fortsatte Erik Möller, Andreas Lifbom och framförallt Johan Sund att löpa medan de flesta av de övriga spelarna började krokna. För andra eller tredje gången vände Lifbom bort sin bevakare men Kristian Kaufmann var omutlig. I början på andra stod Sund för ett grymt solo från halva plan och till sist var det bara Kaufmann kvar, han gjorde ytterligare en fantastisk räddning. Till sist spräckte Möller nollan, 1-0 och efter en halvtimme kom både 2-0 och 3-0 inom loppet av en minut. Michel Gordin hade haft en bra frispark som Max Eriksson gjorde en fotparad på men när Peter Waltre förvaltade Elias Karroums fina tillbakaspel med fem kvar fick de svarta ett litet hopp igen. Sund avgjorde matchen med sitt 4-1 mål då han blev tvåmålskytt och det blev även Möller efter två fina strutar. Lifbom satte dit en. MK fick åka till jobbet med en femetta.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, AGO.

BOW reklam – DHL Reklam  9 – 3
Anders Hammargren 3, Christer Mattiasson 2, Andreas Andersson 2, Peter Kisfaludy, Kristoffer Junegard. D. Pelle Ericsson, Michael Björling, Henrik Wiss.

BOW reklam tog fjärde raka segern, gick upp i serieledning och har nu inte förlorat en fotbollsmatch i Reklamserien på över ett år inklusive serie, cup och slutspel, fantastiskt! Det var annars DHL Reklam som tog ledningen med 1-0 när Pelle Ericsson först nickade, Henrik Strömblad räddade men sedan slog han in returen. Minuterna efter vände Michael Björling upp en försvarare men sköt bollen i stolpen. Istället för 2-0 till DHL gjorde BOW hela fyra mål på lika många minuter så att 0-1 blev till 4-1 och många av anfallen var riktigt med snygga mål som avslutning. Halvtidssiffrorna skrevs till 5-2. Långt in i matchen stod det 6-3 på anslagstavlan men under matchens sista självande minuter ökade BOW med ytterligare tre mål så att slutresultatet skrevs 9-3, dussinet mål med andra ord. Anders Hammargren gjorde tre medan Christer Mattiasson och Andreas Andersson satte dit två var. Även parhästarna Peter Kisfaludy och Kristoffer Junegard bokfördes för ett mål. Björling fick till sist sitt mål liksom Henrik Wiss. Frågan är om BOW släpper serieledningen under året?
MATCHENS LIRARE: LAGMASKINEN BOW REKLAM.

Eniro – FC Viasat Sport  4 – 6
Pierre Gasslander 2, Rudolf Mamoka, Thomas Gräns. F. Christoffer Braw 2, Aron Wahlgren 2, Daniel Ivarsson, Tobias Wimnell.

Eniro och FC Viasat Sport bjöd på en fartfylld, målrik och spännande match med många målchanser. Lagkaptenen Pierre Gasslander gav sitt lag ledningen med 1-0 efter fint förarbete från Thomas Gräns. Eniro hade ett större bollinnehav, spelade tekniskt fotboll med kortpassning och väggspel medan VS kontraslog blixtsnabbt. I mitten på den första halvleken hade det vita en lyckad sjuminutersperiod då man vände 0-1 till 3-1 efter två kanonmål från Christoffer Braw samt Daniel Ivarsson, som dessutom pricksköt stolpen. I slutet på halvleken klackade Gasslander vackert in 3-2! I sista sekunderna sköt Gräns ett skott som alla trodde skulle gå i mål men Robert Eriksson räddade med en hand vid stolproten. Bara 30 sekunder in på den andra akten kom kvitteringen till 3-3 när Rudolf Mamoka bredsidade in bollen. Efter ett litet ställningskrig brakade det loss igen efter en halvtimme. Först nickade Aron Wahlgren i stolpen från nära håll, spelet vände och Gasslander träffade stolpen innan Wahlgren stötte in 4-3, passning från Ola Wenström. Med sju kvar kvitterade Gräns till 4-4, vilken match! Slutminuterna blev dramatiska och i sista minuten var inte Eniro direkt rädda om poängen för man anföll med många gubbar, VS bröt och kom tre mot en där Tobias Wimnell satte behärskat in 5-4 i den bortre burgaveln. Av bara farten kom även 6-4 i slutsekunden. VS har för tillfället flyt med poängen i slutminuterna av matcherna men det visar på bra moral. Eniro har för bra lag på pappret för att vara poänglösa.
MATCHENS LIRARE: PIERRE GASSLANDER, ENIRO.

Vincitori – Bizkit  3 – 3
V.
Niklas Dernell, Jacob Andrén, Nicklas Hedengran. B. Gustav Lundström 2, David Andersson.

Niklas Anbratt vann lottningen, Vincitori centrade och höll i bollen strax över en minut. Hela anfallet avslutades med att Niklas Dernell spelade in en hård passning från nästan halva plan längs marken och den gick igenom allt och alla samt in i mål till 1-0. Det var precis den start Vincitori behövde och det var också början på en bra period spelmässigt och endast bra målvaktsspel från Andreas Hagelin hindrade ytterligare mål. Serieledarna Bizkit var lite trögstartade denna morgon men man fick till några kontringar och Peter Arnesson sköt men Mikael Tell räddade och så träffade David Andersson stolpen. Efter dussinet minuter kunde samma man kvittera efter en kontring, 1-1! Halvleken avslutades med att Marcus Sandmark fick ett bra läge men sköt utanför. Det blev inte 2-1 den gången men i början på andra var Vincitori riktigt effektiva och på fyra minuter förvandlade man 1-1 till 3-1 efter mål av Jacob Andrén och Nicklas Hedengran där det tredje målet föregicks av ett fint spel där Andrén och Anbratt var inblandade. Bara minuten senare fick Bizkit in ett psykologiskt mål när Gustav Lundström laddade stora kanonen, 3-2! Nu var Bizkit på gång och nu var det Tells tur att briljera och efter en halvtimme fick Adam Rådås till en helt underbar lobb men en försvarare räddade med handen precis under ribban. Den efterföljande straffen slog Arnesson men Tell räddade igen. Minuten senare fick Lundström en ny chans från samma läge som sist och denna gång sköt han ännu hårdare och via ribban var det kvitterat till 3-3. Bizkit gick för segern men den bästa chansen under slutminuterna hade Andrén. Det hela slutade rättvist 3-3.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL TELL, VINCITORI.

Tidningskungen – Dandy Dots  4 – 1
Rutger Lindquist 3, Andreas Bergvall. D. Jonas Andersson.

Tidningskungen och Dandy Dots bjöd på en sprakande inledning på matchen och de 1-0 som Rutger Lindquist stötte in efter passning från Jerry Månsson kunde lika gärna varit 2-2 efter fem minuter. Jonas Andersson hade ett bra läge som Niklas Hedberg räddade, Månsson sköt men Tony Gustavsson räddade på mållinjen och så sköt Andersson igen men Hedberg tippade bollen i ribban. I den tionde minuten fick Andreas Bergvall till ett bra vänsterskott som satt i höger burgavel till 2-0. Halvleken avslutades med att Bosse Eriksson sköt över från nära håll. Efter ett litet ställningskrig kunde TK göra förlösande 3-0 genom Lindquist och här kastade lite lätt gråhåriga Jimmy Thurby ett snabbt inkast, som Stefan Abrahamsson förlängde till målskytten. Det var inte orättvist att TK var i ledningen men tre mål var något för stort i detta läge på matchen. Andersson träffade ribban och Eriksson nickade Tommy Svenssons frispark i stolpen och till sist kom reduceringen till 3-1 när äntligen Andersson hittade rätt. DD försökte att komma närmare men TK, som för övrigt även värvat Niclas Bergh, höll undan och i slutet rullade Lindquist in slutresultatet 4-1 på en retur efter ett skott från pigge Abrahamsson, som dessutom drivit bollen i 30 meter. Lindquist svarade för ett hattrick igen och ser lika pigg ut som vanligt. DD spelar för bra för att bara ha en poäng!
MATCHENS LIRARE: STEFAN ABRAHAMSSON, TIDNINGSKUNGEN.