Serie A 5:e omgången 2014

DHL Reklam – FC viasat Sport  5 – 2
Fredrik Aldegren, Freddy Hägglund, Michael Björling, Henrik Wiss, Johan Backström. F. Daniel Ivarsson, Tobias Wimnell.

Efter fyra raka matcher utan seger (två oavgjorda) passade DHL Reklam på att göra årets bästa match. I den femte minuten träffade Michael Björling stolpen, i den tionde sköt Ulf Kramer ett skott som Robert Eriksson tippade i stolpen men efter en kvart lyckades Fredrik Aldegren rättvist göra 1-0. I slutet på halvleken var vi beredda att anteckna 2-0 när Henrik Wiss var fri men Eriksson gjorde något av årets räddning och istället kontrade Daniel Ivarsson in 1-1. I början på andra var Ivarsson i farten igen när han spelade fram Tobias Wimnell till öppet mål och så hade FC Viasat Sport vänt 0-1 till 2-1, starkt! DHL misströstade inte för på en minut vände man tillbaka så att 1-2 blev 3-2 efter det att Johan Gardner spelat in en hård passning till Freddy Hägglund som stötte in kvitteringen från nära håll i öppet mål. Ledningsmålet slog Björling in via stolpen. Efter en halvtimme fick Wimnell ett fritt läge men Magnus Bennysson gjorde en fin räddning och istället för 3-3 gjorde Wiss 4-2 med sex kvar, Både innan och efter det målet hade Wiss en ribba och en stolpe. Med minuten kvar fastställde Johan Backström slutresultatet 5-2 i en öppen och svängig match. Det var många som aspirerade om matchens lirare titeln i DHL idag. Wiss var bäst på plan, Kramer gjorde en riktig Messi-lyftning över en back men Hägglunds mål betydde att han nu gjort mål i 31 säsonger i rad och han satte även dit sitt 350:e seriemål (387 totalt), RESPEKT!
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, DHL REKLAM.

Mediekompaniet – BOW reklam  6 – 3
Johan Sund 3, Erik Möller 2, Jonny Månsson. B. Anders Hammargren 2, David Nildén.

Det var över ett år sedan BOW reklam förlorade en Reklamseriematch sist och den gången var det dagens motståndare Mediekompaniet som stod för motståndet. Då gjorde Andreas Lifbom sex mål! I dag slapp BOW honom. MK inledde piggt och redan efter 25 sekunder tog Jonny Månsson hand om sin egen retur, rundade målvakten och satte dit 1-0. Några minuter senare kom Johan Holmberg fri från halva plan men skottet tog i stolpen och i den tionde minuten drev otrolige Johan Sund bollen över hela planen men även han avslutade med ett stolpskott. Allt eftersom började BOW vakna till liv och precis innan halvtid sköt Christer Mattiasson i utsidan av stolpen. Under den första halvan av den andra akten var MK helt grymma, hade marginalerna på sin sida och så förfogade man sig över Reklamseriens bästa spelare för närvarande i form av Sund. Han gjorde 2-0, 3-0 och 4-0! Vid det andra målet bröt han ett uppspel, ångade på mot mål samt avslutade med en yttersida i mål. Vid det tredje målet stötte han in Holmbergs passning. Sedan blev Erik Möller fälld, tog straffen själv och gjorde 5-0, ja ni läste rätt! Sista tio bjöds det på Hawaispel så att 5-0 blev till slutresultatet 6-3! Möller satte ytterligare en straff. BOW var inte dåliga men man verkar ha svårt med MK. Anders Hammargren gjorde två, där han dock stal det ena från Andreas Andersson på mållinjen och så hade han en nick i insidan på stolpen. Missilens farsa David Nildén dunkade in en via ribban och så träffade Mattiasson stolpen för andra gången. Inga träd växer ända upp i himlen men vilken starkt match av MK och Johan Petersen var ¨dryg¨ efter matchen och njöt av segerns sötma. Med all rätt! Undra vad Lifbom säger när han får höra resultatet?
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIAKOMPANIET.

Team Curbside – Vincitori  1 – 1
Conny Liljeqvist. V. Jacob Andrén.

Team Curbside drog upp ett högt tempo och spelade bra och det roliga var att ¨gubbarna¨ i Vincitori hängde på och spelade stundstals sitt vanliga vägvinnande spel vilket gjorde att det blev en fin fotbollsmatch. TC hade några bra lägen men Mikael Tell svarade för några bra räddningar och i den tionde minuten kom 1-0 för Vincitori istället när Jacob Andrén sprätte upp bollen i nättaket. Några minuter senare vickade Niklas Dernell sig igenom men den första halvlekens målvakt, Thomas Xanazzi, gjorde en fin räddning. TC fick en drömstart i andra när Conny Liljeqvist slog ett inlägg från halva plan som blev till en lobb i mål, 1-1! Nu fick TC extra energitillskott och Tell fick göra ytterligare några bra räddningar och det var bra nära när Stefan Baronwsky sköt men 56-åriga Björn Westberg räddade på mållinjen och José Monteiro sköt returen över. Vincitori var samtidigt livsfarliga i sina kontringar och Niklas Anbratt var igenom men den andra halvlekens målvakt, Per Ferm, avvärjde! Sedan hade snabbe, tekniske och duktiga Mattias Sander ett fräsande skott som tog i stolpens insida och ut. Båda lagen gick för seger mot slutet men det blev 1-1, kul match!
MATCHENS LIRARE: CONNY LILJEQVIST, TEAM CURBSIDE.

Bizkit – Eniro  2 – 0 (WO)

INGO – Dandy Dots  3 – 2
I.
Jonas Pettersson 2, Adam Tapper. D. Andreas Roos, Magnus Lindblad.

Det enda som värmde i den första halvleken mellan lagen utan seger, INGO och Dandy Dots, var vädret för det stod 0-0 i halvtid. Vi fick knappt se en målchans! I den andra hände desto mer och sista fem blev högdramatiska. DD gjorde tidigt 1-0 genom Andreas Roos som spelade sedan ett klanderfritt försvarsspel över hela planen och tillät inte ett hittills trögt INGO att skaffa några lägen förutom Filip Lindmarks ribbskott. Med sju kvar kom 2-0 när målvakten Magnus Lindblad sköt en inspark över hela planen och till sist tog bollen på en försvarare och in! Med fem kvar dunkade Jonas Pettersson in 1-2 och bara minuten senare spelade Lindmark fram Adam Tapper som kom först på bollen, 2-2 och vilken scenförändring. DD gick sedan upp i ett anfall och Roos träffade stolpen, istället för 3-2 till DD så spelade Tapper fram J Pettersson och 0-2 hade blivit 3-2, vilken vändning! Bosse Eriksson fick en chans att kvittera med 20 sekunder kvar men sköt över, INGO tog en viktig seger. Snopet igen DD.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LINDBLAD, DANDY DOTS.

Tidningskungen – AGO  6 – 2
Jerry Månsson 2, Rutger Lindquist 2, Niclas Bergh 2. A. Per Apelgren, Simon Thylander.

Tungviktarna Tidningskungen och AGO kände på varandra inledningsvis och bägge lagen försökte vårda bollen på ett bra sätt och i den femte minuten kom dagens första målchans när Per Jonsén spelade in bollen i straffområdet, Per Apelgren hoppade smart över den och Fredrik Sträng sköt i stolpen. I den tionde minuten var det istället TK som fick göra det viktiga första målet genom Jerry Månsson. Efter en kvart sköt Jonny Kasskawo och Rutger Lindquist stötte in 2-0 på returen och därmed är han nu ensam tvåa i Serie A skytteliga genom tiderna på 135 mål (16 efter Fredrik Dahlström). Precis i slutet av den första halvleken och i början på den andra hade TK en bra period i matchen och 2-0 blev till 4-0 efter mål av Niclas Bergh och touchkungen Lindquist. TK kände sig nog segersäkra och vips började AGO skapa målchanser i parti och minut. Efter en halvtimme stod det 4-2 efter att Peter Waltre fint spelat fram Apelgren och så stod Apelgren för ett grymt förarbete till Simon Thylander. AGO jagade även ett 4-3 mål men när Månsson sköt ett överraskande vänsterskott som smet in till 5-2 var det över och det hela slutade med tennissiffrorna 6-2 och även Bergh blev tvåmålsskytt. TK inledde med två förluster men har nu tre raka vilket betyder slutspelsplats. AGO däremot vann två raka och spelade ett kryss men har nu förlorat två i rad.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO.