Serie A 6:e omgången 2014

BOW reklam – Eniro  6 – 4
Christer Mattiasson 3, Kristoffer Junegard, Anders Hammargren, Peter Kisfaludy. E. Giorgio Cansu 2, Pierre Gasslander, Thomas Gräns.

BOW reklam kom snabbt tillbaka i vinnarspåret igen efter det att man tappat serieledningen i den förra omgången. Man gick fram till en stabil 2-0 ledning i halvtid över jumbon (inte spelmässigt) Eniro efter mål av Christer Mattiasson och Kristoffer Junegard. Eniro hade sina lägen men Henrik Strömblad gjorde två, tre bra fotparader. I början på andra hade Eniro sin bästa del i matchen och man jagade en reducering. Pierre Gasslander träffade stolpens insida och returen stötte Pontus Brydolf även han stolpen. Efter en halvtimme fick till sist Eniro utdelning när Giorgio Cancu reducerade. Eniro hade något läge för en kvittering men när Anders Hamamrgren blev frispelad av Mattiasson och gjorde 3-1 kändes det som spiken i kistan. Av bara farten ökade BOW på till 5-1 efter två mål på lika många minuter. Under matchens absolut sista minut fick vi se något slags av rekord, fyra mål inom loppet av 60 sekunder varpå matchen slöt med tennissiffrorna 6-4! Mattiasson svarade för ett hattrick och så fick 48-åriga Peter Kisfaludy även hamna i målprotokollet. Duktiga Cansu, som bara spelade andra halvlek, gjorde två och så satte Gasslander och Thomas Gräns ett var. Eniro är hela Reklamseriens enda poänglösa lag, alla hoppas att det kommer poäng snart.
MATCHENS LIRARE: LASSE ÅSTRAND, BOW REKLAM.

Bizkit – Team Curbside  3 – 2
Philippe Goldberg, Adam Rådås, Michael Wennermo. T. Lasse Wessman, Henrik Bengtsson.

Serieledarna Bizkit och Team Curbside bjöd på en underhållande match i härlig Reklamserieanda. När TC spelare äntrade planen var det som att se kalvar på grönbete. Vilken glädje, humor och med en massa spring i benen. Det var också de som inledde bäst och Lasse Wessman bröt in i banan och curlade in 1-0 med högern. Bizkit kom in i matchen och David Andersson hade ett stolpskott innan Philippe Goldberg kvitterade. I början på andra styrde Adam Rådås in 2-1 och efter det bevakade de sin ledning. TC som verkligen är ett offensivt lag anföll med mycket folk och det var lika nära ett 2-2 mål som när fantastiske Jose Monteiro drev bollen över 30 meter, spelade den vidare till Alexander Valentini som i sin tur friställde Musse Saleh men han stötte den utanför. David Andersson hade sedan sin andra stolpe när han träffade insidan på den och där var inte 3-1 långt borta. Med åtta kvar spelade Saleh fram Henrik Bengtsson och efter att haft en liknande chans kom nu 2-2. Med sex kvar ryckte Rådås på kanten med ett steg vi inte sett tidigare (han har ju visat allt annat på ett imponerande sätt) och han lirade till Peter Arnesson, som i sin tur friställde Michael Wennermo, 3-2! Mot slutet jagade TC ett i så fall rättvist kvitteringsmål och Vasilis Birbas hade bl.a. två stänkare strax utanför. Bizkit höll till sist undan och det är därför man är serieledare eftersom man tar tre poäng i liknande matcher, kul match alla inblandade.
MATCHENS LIRARE: JOSE MONTEIRO, TEAM CURBSIDE.

DHL Reklam – AGO  1 – 7
D.
Johan Gardner. A. Abgar Barsom 2, Per Apelgren 2, Per Jonsén, Jesper Blomqvist, Elias Karroum.

Efter tre raka utan seger fick AGO till det igen. Laget spelade fin fotboll, hade 100% utdelning och det betydde 3-0 efter en kvart. Redan efter 30 sekunder utnyttjade Jesper Blomqvist ett försvarsslarv samt spelade in bollen till Abgar Barsom som satte dit 1-0. Minuterna senare var det Simon Thylanders tur att spela fram Barsom till 2-0 och efter en kvart kom då även 3-0 när Per Jonsén styrde in Blomqvist inspel. DHL Reklam hade en bra period i slutet på första och i början på andra då Johan Bäckström, Michael Björling och Pelle Ericsson alla hade tre bra lägen men Kristian Kaufmann räddade två och så nickade den sistnämnda utanför från nära håll. När inte ett rättvist reduceringsmål kom så gjorde AGO 4-0 efter en halvtimme genom Blomqvist. Matchen var över och det hela slutade till sist 7-1. AGO vann rättvist men siffrorna blev för stora. Johan Gardner tröstmålade för DHL. Elias Karroum gjorde det sista målet men Per Apelgren satte dit två vilket gör att han nu svarat för 100 Serie A mål, Reklamserien saluterar. Michel Gordin får passa sig, han står på 101. Det var underbart väder, ingen frispark och fin stämning. Ja då smakar frukosten extra gott, eller hur!
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO.

Vincitori – FC Viasat Sport  6 – 1
V.
Glenn Andersson 3, Mattias Sander, Jacob Andrén, Björn Westberg. F. Christoffer Braw.

Vincitori passade på att göra årets bästa match och Glenn Andersson firade lilla julafton. Efter dussinet minuter stod det 3-0 på anslagstavlan och Herr Andersson hade svarat för ett hattrick. Vid det första målet kom Vincitori i ett tre mot två läge och Peter Hedengran lirade till Jacob Andrén som rundade målvakten och serverade en målgivande passning. Andrén, som var bäst på plan, hade någon minut innan drivit bollen över hela plan men skottet gick utanför och det var också Andrén som stod för en grym assist till det andra målet. FC Viasat Sport hade två bra lägen, dels när Christoffer Braw var nära att ge sitt lag ledningen men Mikael Tell stod för en fotparad och dels när Aron Wahlgren hade ett friläge till reducering 1-2 men Tell räddade igen. Vincitori hann göra 4-0 genom alltid så duktige Mattias Sander innan Braw fastställde halvtidsresultatet 4-1. VS förhoppningar att gå ikapp under den andra halvleken grusades dock ganska omgående för Andrén körde ett solo till 5-1 och sedan blev Björn Westberg fälld och slog själv in straffen till 6-1. Sista kvarten blev mållös i värmen. Vincitori ligger och smyger i tabellen och går nu upp till en slutspelsplats med bara en förlust hittills under våren.
MATCHENS LIRARE: GLENN ANDERSSON, VINCITORI.

Tidningskungen – INGO  2 – 4
Niclas Bergh, Rutger Lindquist. I. Gustav Westman 2, Filip Lindmark, Rob Scutt.

INGO har vuxit in i Serie A-kostymen på allvar och det var en bra fotbollsmatch som vi fick bevittna när Tidningskungen stod på andra sidan nätet. I den tionde minuten tog TK rättvist ledningen när Andreas Bergvall spelade fram Niclas Bergh som pricksköt diagonalt kryss. Hade inte Niklas Fält gjort två, tre bra räddningar hade även TK fått in 2-0 men efter en kvart så kom kvitteringen till 1-1 när duktiga Lukasz Syberjyski spelade fram Filip Lindmark, som elegant klackade in bollen. I början på andra var båda lagen lika nära ett ledningsmål och Syberjyski gjorde en bra fint och pricksköt stolpen, returen sköt mycket duktiga debutanten Filip Mårtensson men Niklas Hedberg räddade. Sedan hade Jerry Månsson en egen soloraid, precis som i fornstora dagar men skottet gick utanför. Efter en halvtimme lobbade Rutger Lindquist vackert in 2-1 och i detta läge på matchen kändes det som ett poänggivande mål. INGO visade hög moral (man hade en straffsituation som domaren tveksamt friade), så har man ju inte förlorat i de svarta tröjorna ännu och så har man ju jokern Gustav Westman. Han kom redan 6.10, var laddad och på en minut gjorde han både 2-2 och 3-2 och vändningen var ett faktum. Vid bägge målen var Mårtensson passningsläggare. Westman är inne i sitt livs stim. TK var lite chockat men fick helt plötsligt gå för en kvittering med sex kvar och Bergvall fick två bra lägen men bollen ville inte in och i sista minuten fastställde Rob Scutt slutresultatet 4-2, starkt INGO!
MATCHENS LIRARE: GUSTAV WESTMAN, INGO.

Mediekompaniet – Dandy Dots 1 – 5
M.
Rickard Fredricsson. D. Jonas Andersson 3, Bosse Eriksson, Andreas Roos.

Liket lever, ja så kan man sammanfatta Dandy Dots plötsliga uppryckning och idag spelade man helt lysande. Redan från start såg man att något var på gång. Jonas Enqvist träffade stolpen, Jonas Andersson hade två i stolpen och ett skott strax över. Andersson gjorde dessutom 1-0 via stolpen och 2-1 efter ett sagolikt förarbete från Bosse Eriksson. Mediekompaniet var inte riktigt på hugget idag men man stack emellan med en kvittering signerat Rickard Fredricsson. I början på andra var vi beredda på att MK skulle ligga på men både Kennie Roswall och Tony Gustavsson fick omgående två lägen. Det blev inte mål den gången men när Eriksson med sex kvar stod för ett solo kom viktiga 3-1. MK var tvungna att flytta upp allt mer folk men ett taktiskt och smart spelande DD kontrade in både 4-1 genom hattrickmannen Andersson. Så fick en glad Andreas Roos avsluta femettan med ett direktskott i gaveln. En liten skräll var ett faktum när DD tog sin första seger. MK kom direkt ner på jorden efter krossen av serieledarna i förra matchen.
MATCHENS LIRARE: BOSSE ERIKSSON, DANDY DOTS.