Serie A 7:e omgången 2014

Eniro – DHL Reklam  2 – 3
Pierre Gasslander, Rudolf Mamoka. D. Pelle Ericsson, Henrik Wiss, Johan Gardner.

DHL Reklam fick en drömstart med en 2-0 ledning efter bara sex minuter efter det att Pelle Ericsson gjort två påpassliga men samtidigt lite turliga mål. Vid 1-0 utnyttjade han ett försvarsslarv och forecheckade in bollen. Vid det andra så gjorde han likt Kurre Hamrin och tog sig fram längs höger kortlinje på små ytor varpå inspelet gick via en försvarare och in. Eniro, som storspelade i cupen förra veckan men haft oflyt i serien, arbetade sig in i matchen och Pierre Gasslander reducerade. Laget jagade även ett kvitteringsmål, Fredrik Haak slog ett inlägg som Erik Bjerlestam mötte på volley men bollen gick över. Med tre kvar till paus sköt Johan Gardner via en försvarare och in, igen! Det sista som hände var att Rudolf Mamoka var inblandad i en straffsituation men domaren friade. I den andra halvleken gick Eniro för en reducering och hade en hel del lägen men DHL försvarade sig föredömligt men när Haak var igenom räddade Magnus Bennysson föredömligt. När väl 2-3 kom via Mamoka var det för sent, endast 15 sekunder återstod. DHL lämnade nu bottenregionen och kan blicka fram emot en slutspelsjakt i höst. Eniro väntar tyvärr fortfarande på sin första poäng, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, DHL REKLAM.

Bizkit – Tidningskungen  3 – 5
Björn Ericsson 2, Adam Rådås. T. Anders Lennhagen 3, Rutger Lindquist 2.

Serieledarnas lagkapten Peter Arnesson vann lotten, valde att börja och bollen spelades ut till Martin Andreasson, som i sin tur lirade in till Björn Ericsson som elegant chippade in 1-0, tid tio sekunder! Bizkit fick bara behålla ledningen i en minut för då skarvade Rutger Lindquist, stående i sin favorit position, in 1-1 på Anders Lennhagens inspel. Efter de två snabba målet var det tunt med målchanser ett tag men spelet var helt jämnt i sommarhettan, 25 grader! Under slutminuterna innan paus radade Bizkit upp tre heta lägen, Martin Andreasson sköt två gånger där både Ericsson och Peter Arnesson styrde bollen strax utanför. På det tredje läget spelade Arnesson elegant fram Adam Rådås som snyggt pricksköt 2-1 i fritt läge framför mål. Början på andra blev händelserik och Lennhagen fick till en kanon med vänstern varpå nätet stod som en strut! Bara två minuter senare var Bizkit i ledningen igen när för dagen mycket pigga Ericsson elegant klackade in Rådås skott. Sista kvarten bedrevs helt i publikens smak för Tidningskungen gick för kvittering varpå blottor bakåt uppstod och vid tre tillfällen var vi beredda på ett 4-2 mål där Arnessons skott i insidan av stolpen var närmast. TK hade också lägen som när Stefan Abrahamsson träffade ribban och matchen böljade verkligen fram och tillbaka. Efter en halvtimme kom till sist en kvittering när Lindquist styrde in Jerry Månssons skott. Mot slutet såg det ut som att det skulle sluta med ett kryss men TK och speciellt Lennhagen ville annorlunda och kämpen gjorde både 4-3 och 5-3 inom en minut vilket innebär att TK får fira midsommar som ett slutspelslag. Bizkit var värda ett kryss och Arnesson blev bestulen på en straff i slutminuten men inga träd kan växa till himlen. Idag var man endast fem minuter från att vara obesegrade hela vårsäsongen 2014 och detta i Serie A, starkt!
MATCHENS LIRARE: ANDERS LENNHAGEN, TIDNINGSKUNGEN.

Dandy Dots – BOW reklam  2 – 8
Bosse Eriksson, Birhan Akdag. B. Anders Hammargren 3, Andreas Andersson 2, Mårten Yrmark, Kristoffer Junegard, Peter Kisfaludy.

BOW reklam får fira midsommar och semester som nya serieledare. Det var annars Bosse Eriksson som gav sitt lag Dandy Dots ledningen med 1-0 efter åtta minuter. På fyra minuter vände BOW 0-1 till halvtidsresultatet 2-1 efter ett fint lobbmål av Mårten Yrmark och vackert triangelspel mellan Janne Berg, Kristoffer Junegard och målskytten Anders Hammargren. När Hammargren centrade för den andra halvleken drev han bollen framåt, sköt ett lurigt skott och så var ställningen 3-1 efter fem sekunder, rekord! Andreas Andersson ökade på till 4-1, DD stred tappert men när BOW visade upp ett grymt klapp, klapp spel efter en halvtimme och gjorde 5-1 genom Junegard var det den definitiva droppen. Sista tio var det Hawaii och slutresultatet skrevs till 8-2. Hammargren fick till ett hattrick, Andersson svarade för två och till sist hamnade även Peter Kisfaludy i målprotokollet. Fotbollssiffror kan vara underliga likt följande: BOW reklam-Mediekompaniet 3-6, Mediekompaniet-Dandy Dots 1-5 och Dandy Dots-BOW reklam 2-8!
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER JUNEGARD, BOW REKLAM.

Vincitori – Mediekompaniet  9 – 2
V.
Jacob Andrén 3, Glenn Andersson 2, Niklas Anbratt, Mattias Sander, Rickard Sölvstedt, Roger Tell. M. Andreas Lifbom 2.

Oerhört formstarka Vincitori hamnade i underläge med 0-1 efter en minut men vände på steken efter en fantastisk fotboll och gick till halvtidsvila med en 5-1 ledning! Innan matchen stod lagkaptenerna Johan Petersen och Niklas Anbratt och diskuterade att i fjolårets premiär så vann Vincitori med 7-1. Något liknande skulle ju inte inträffa idag! Anbratt slog in en retur på volley till 1-1, toppade Glenn Andersson smekte in 2-1 i krysset och så gjorde matchens bästa spelare Jacob Andrén 3-1. Andrén är i hysterisk form och går knappt att stoppa för tillfället och det var också han som gjorde 4-1 innan Mattias Sander satte dit 5-1. Mediekompaniet försökte gå ikapp i andra men Andrén körde ett solo direkt och så var det 6-1. Matchen slöt hela 9-2! Andrén gjorde tre, Andersson två och i andra satte Rickard Sölvstedt och Roger Tell varsitt och den sistnämnda gjorde årets första men det var vackert. Vincitori förlorade premiären mot serieledarna men har sedan radat upp sex raka utan förlust i Serie A.
MATCHENS LIRARE: JACOB ANDRÈN, VINCITORI.

Team Curbside – AGO  0 – 2
Per Apelgren 2.

AGO fick en drömstart med ett litet drömmål efter fint triangelspel mellan Elias Karroum, Abgar Barsom och målskytten Per Apelgren. Det blev starten på en AGO period där laget trillade boll riktigt bra och även ett andra mål hängde i luften när Apelgren var i farten. Först lirade han fram Fredrik Sträng men där gjorde Thomas Xanazzi en fin räddning och sedan spelade han fram Sträng igen efter en frispark och denna gång träffade bollen stolpen. Efter en kvart började Team Curbside komma igång och pigge Vasilis Birbas hade tre lägen inom lika många minuter. Först dundrade han ett skott som strök ribban och över, sedan sköt han varpå en försvarare räddade på mållinjen. Det blev retur och på nytt räddade en annan försvarare på mållinjen. Där hängde en kvittering i luften och just en sådan måste komma i början på andra men de förhoppningarna grusades för Apelgren gjorde 2-0 direkt på avspark efter en grym lobb. AGO spelade sedan på resultatet och det blev inga fler mål. AGO får fira midsommar som ett slutspelslag men det får inte TC, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO.

INGO – FC Viasat Sport  3 – 1
I.
Filip Lindmark, Fredrik Lundberg, Jonas Pettersson. F. Christoffer Braw.

Nykomlingen INGO inledde med två förluster och låg jumbo, därefter spelade man två raka oavgjorda matcher för att avsluta vårsäsongen med tre sköna vinster och därför får de lite överraskande fira semester som ett slutspelslag, starkt! Mot FC Viasat Sport var det ett jämnt ställningskrig den första halvleken men spelet var det inget att skriva hem om. Efter en kvart spräckte i alla fall Filip Lindmark nollan när det första skottet träffade stolpen, bollen kom tillbaka efter att varit utanför straffområdet och vänt och denna gång kom 1-0. Minuten senare kom en kvittering när Christoffer Braw kom fri och rullade in sitt sjätte mål denna vårsäsong. Den andra halvleken blev mycket bättre och det blev liv i matchen. Först svarade Lindmark för en grym passning som gick igenom allt folk inne i straffområdet och vid bortre stolpen dök Fredrik Lundberg upp och bredsidade in 2-1. Nu var VS tvungna att gå på offensiven, kontringar uppstod där båda lagen skapade målchanser. Adam Tapper träffade stolpen, Jonas Pettersson hade två lägen men Henrik Strömblad räddade bägge och så fick Daniel La Placa ett bra läge men skottet gick över. Med sex kvar var Braw nära att bli tvåmålsskytt men Kim Gustafsson räddade. I matchens sista minut avgjorde J Pettersson tillställningen när han gjorde 3-1, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: FILIP LINDMARK, INGO.