Serie A 8:e omgången 2014

AGO – BOW reklam  2 – 1
Per Apelgren, Hampus Eriksson. B. David Nildén.

Höstsäsongen inleddes med El Classico, eller med andra ord AGO och BOW reklam! BOW fick matchens första chans när Hasse Pettersson smekte fram bollen till Anders Hammargren men Kristian Kaufmann gjorde en fin reflexräddning. Det var också BOW som tog ledningen i den nionde matchminuten efter ett mönsteranfall där Pettersson passade till Hammargren, som i sin tur friställde David Nildén som enkelt kunde stöta in 1-0 i ett öppet mål. Inom loppet av en minut överraskade AGO oss alla när man vände 0-1 till 2-1. Först tocuhader Per Apelgren in Fredrik Dahlins långpassning och bollen gick turligt in, 1-1! I anfallet efter lirade Michel Gordin in bollen framför mål och där dök Hampus Eriksson upp och gav sitt lag ledningen. Efter det spelade AGO ett klanderfritt försvarsspel och tillät inte BOW att skapa några farliga lägen trots ett spelövertag. Då var AGO närmare ytterligare ett mål när Gordin träffade ribban från nära håll. Det blev inga fler mål under den sista halvtimmen och AGO tog en meriterande skalp när man besegrade fjolårets trippelmästare och årets serieledare, stort!
MATCHENS LIRARE: PER JONSÈN, AGO.

Mediekompaniet – Eniro  2 – 0 (WO)

Vincitori – Tidningskungen 2 – 3
V.
Niklas Anbratt, Mattias Sander. T. Rutger Lindquist 2, Jerry Månsson.

Fyran Vincitori och femman Tidningskungen bjöd på en bra, spännande och välspelad match i det härliga sensommarvädret. Det dröjde till den elfte minuten innan det första målet kom efter ett klassiskt TK mål, Niclas Bergh slog en lyra mot mål och där framme stod Rutger Liindquist och touchade in bollen och som vanligt var det bara Rulle som var säker på att det var han som var sist på bollen. Minuten senare sköt Jacob Andrén en frispark som Andreas Gustafsson räddade på mållinjen stående vid den ena stolpen. Där var 1-1 nära men det kom fem minuter senare när Vincitori kopierade TK:s mål och denna gång var det Niklas Anbratt som styrde in Peter Hedengrans inspel. I slutet var Vincitori nära ett 2-1 mål när Pär Askerstam var igenom men Niklas Hedberg stod för en grym reflexräddning. Det blev istället TK som fick gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning för i slutminuten vred och vände Jerry Månsson inne i straffområdet och fick till ett bra och lågt skott i diagonal gavel. Vincitori chockstartade i den andra halvleken när Glenn Andersson spelade fram Mattias Sander som stötte in 2-2, tid 15 sekunder! Minuten senare drev Andrén igenom och sköt strax utanför stolpen. Där var ett 3-2 nära men ytterligare en gång var det TK som fick med sig ett psykologiskt mål. Månsson slog en fantastisk diagonal crossboll till Bergh som i sin tur nickade in bollen framför mål och där dök måltjuven Lindquist upp och via ribba svarade han för sitt 14:e mål för säsongen vilket både gav sitt lag ledningen samt ledningen (delad) i Reklamseriens hela skytteliga. Sista kvarten blev ett ställningskrig. Till sist höll TK undan, man tog verkligen vara på sina målchanser!
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, TIDNINGSKUNGEN.

Dandy Dots – FC Viasat Sport  1 – 6
Jonas Andersson. F. Daniel La Placa 2, Daniel Ivarsson, Tomas Eriksson, Ola Wenström, Stefan Ottosson.

FC Viasat Sport fick en drömöppning på höstsäsongen. I dagens match mot Dandy Dots var man efter tio spelade minuter i ledning med hela 4-1 efter att haft maximal utdelning på sina chanser. Daniel Ivarsson gjorde turligt 1-0, Tomas Eriksson bröt vid eget straffområde och avancerade över hela planen samt avslutade med ett 2-0 mål. Sedan sköt Daniel La Placa en otagbar straff till 3-0 samt en vänsterkanon till 4-1. DD stack emellan med ett mål när Jonas Andersson vackert chippade in bollen från ett friläge. DD var inte dåliga utan lirade på riktigt bra och i slutet på första samt i början på andra hade de två stolpar från reduceringsmål efter skott från Kennie Roswall och Tony Gustavsson. Detta var dock VS morgon och matchens bästa spelare La Placa friställde Ola Wenström och så var det 5-1. Han hade även en i ribban innan Stefan Ottosson fastställde slutresultatet 6-1. Därmed säkrade VS spel i Serie A även nästa år och kan i lugn och ro sikta mot en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: DANIEL LA PLACA, FC VIASAT SPORT.

Team Curbside – DHL Reklam  3 – 5
Thomas Xanazzi, Vasilis Birbas, Jose Monteiro. D. Robert Nordin, Henrik Wiss, Michael Björling, Ulf Kramer, Johan Gardner.

Offensivglada Team Curbside drog igång ett frejdigt anfallsspel från första stund och redan efter fyra minuter låg bollen i nätmaskorna efter ett vackert mål. José Monteiro drog upp ett anfall, spelade ut bollen till Conny Liljeqvist, som i sin tur lirade in bollen framför mål och där dök lagkaptenen Thomas Xanazzi upp och klackade in 1-0. TC fortsatte att lira bra boll men Magnus Bennysson i DHL Reklams mål hindrade motståndarna från att göra både 2-0 och 3-0. Eftersom man har mycket folk framåt öppnar det upp för kontringar bakåt och efter en kvart kom DHL allt mer in i matchen. Till sist kom även en kvittering till 1-1 när Robert Nordin tog tag i händelserna. Man fick bara ha ett oavgjort resultat i två minuter då Vasilis Birbas rättvist fastställde halvtidsresultatet 2-1. I början på den andra halvleken var DHL riktigt bra och vi räknade till fyra bra lägen innan 2-2 bollen satt i nät från Henrik Wiss trots storspel från Martin Hamrin i momenten innan. Även denna gång så svarade TC med ett mål direkt efter när alltid så duktiga Monteiro gjorde 3-2. I anfallet efter utnyttjade Michael Björling ett försvarsslarv och så stod det 3-3, vilken match! Efter en halvtimme spelade TC med huvudet under armen när man anföll i tid och otid och det utnyttjade DHL. Under fyra minuter fick man först en straff men denna räddade Hamrin, ändå kom 4-3 genom Ulf Kramer och 5-3 genom Johan Gardner. Mot slutet pressade TC på ordentligt men Bennysson var magisk i mål och DHL reste sig från ett svårt läge och tog hem samtliga tre poäng, snopet TC!
MATCHENS LIRARE: MAGNUS BENNYSSON, DHL REKLAM.

INGO – Bizkit  3 – 0
I.
Rob Scutt, Jonas Pettersson, Filip Mårtensson.

Nykomlingen INGO går från klarhet till klarhet. Bizkit spelade för serieledning men det var INGO som hade ett fint passningsspel, stor rörlighet och ett bra försvarsspel samt ett fyndigt anfallsspel. I den tionde minuten sköt Rob Scutt via en försvarare 1-0 och det var även bud på 2-0 två gånger om när Adam Tapper var igenom men Andreas Hagelin svarade för en kanonräddning och så träffade Filip Mårtensson stolpens utsida. Vi trodde nog att Bizkit skulle resa sig i början på andra men per omgående drev Jonas Pettersson in från höger, sköt ett lågt och bra vänsterskott och så stod det 2-0. Det dröjde till en halvtimme innan Bizkit hade sin riktigt stora målchans men duktiga Kim Gustafsson gjorde en bra räddning på Martin Andreassons frispark. Bizkit flyttade upp mycket folk för att chansspela mot slutet men INGOS kontringar var farliga varpå matchens lirare, Mårtensson, gjorde 3-0 och sedan var det endast en storspelande målvakt i Hagelin som hindrade från att fler mål skulle komma. INGO har fortfarande inte förlorat i sina svarta tröjor och nu ligger man femma. Bizkit hade några tunga pjäser borta men idag var man ganska bleka.
MATCHENS LIRARE: FILIP MÅRTENSSON, INGO.