Serie A 9:e omgången 2014

Eniro – INGO  0 -10
I.
Adam Tapper 3, Filip Lindmark, Gustav Westman, Niklas Pettersson, Emil Nilsson, Jonas Pettersson, Rob Scutt, Fredrik Lundberg.

INGOS segertåg fortsätter och nu har man inte förlorat sedan i april. Efter två förluster och två oavgjorda så har man nu radat upp fem raka segrar. I dag slog man ett svårslaget rekord när Adam Tapper sköt 10-0 med sitt tredje mål i den sjuttonde minuten av den första halvleken vilket betydde att matchen bröts efter en TÖ (teknisk överlägsenhet). INGO gick från 0-0 till 4-0 mellan minut fem och sju, otroligt! Man radade också upp hela åtta olika målskyttar förutom nämnd målskytt i form av Filip Lindmark, Gustav Westman, bröderna Niklas och Jonas Pettersson, Emil Nilsson, Rob Scutt och Fredrik Lundberg. Westmans superlobb var dock det snyggaste. Apropå Eniro så är deras höstupptakt inte värdigt Reklamserien, ingen skugga över de spelare som var där dock, skärpning!
MATCHENS LIRARE: GUSTAV WESTMAN, INGO.

AGO – Bizkit  2 – 1
Peter Waltre 2. B. Peter Arnesson.

AGO inledde piggt och redan i den första spelminuten tog Elias Karroum sig ner till kortlinjen och serverade Peter Waltre bollen och han sköt ett hårt direktskott men Andreas Hagelin gjorde en bra räddning. Två minuter senare så gjorde Waltre 1-0. AGO förde spelet och hade även bud på fler mål när Per Apelgren var igenom och när Billy Harknes träffade ribban men så länge inte 2-0 målet kom var det i allra högsta grad match. Ju längre det led ju bättre blev Bizkit men med sju kvar kom rättvist 2-0 genom Waltre igen. Bizkit gav matchen lite nytt liv med 90 sekunder kvar att spela när Gustav Lundström kastade ett långt, flack och hårt inkast varpå Peter Arnessons satte fram skallen och via stolpen reducerade han vackert till 2-1. AGO höll undan och går upp i tillfällig serieledning med en match mer spelad. Bizkit var något av vårens lag och har legat etta (fem ggr) och tvåa (tre ggr) men har nu förlorat de tre senaste, en seger till behövs nog för att nå slutspelet.
MATCHENS LIRARE: PETER WALTRE, AGO.

DHL Reklam – Tidningskungen  0 – 2
Rutger Lindquist, Andreas Gustafsson.

Matchen mellan DHL Reklam och Tidningskungen inleddes i ett hejdundrande tempo och spelet böljade från mål till mål ideligen. Robert Nordin var riktigt bra inledningsvis och i den första spelminuten drog han två gubbar och friställde Bobby Oskarsson, som dock inte fick till skottet. Minuten senare åkte han slalom likt Ingemar Stenmark mellan spelarna i TK och kom till sist fri lite från höger men sköt i diagonal stolpe, vilken prestation! Men istället gjorde TK det första målet i den tionde minuten när Stefan Abrahamsson avancerade fram i banan och sköt och framför målet stod Rutger Lindquist och styrde klockrent in 1-0. Johan Gardner var mycket sevärd i den första halvleken, vilken styrka, teknik och kondition den karln har! Mot slutet kom även 2-0 när Andreas Gustafsson nickade in sin egen retur. I den andra halvleken bedarrade farten två snäpp samtidigt som TK hade kontroll över händelserna och tillät inte DHL att skapa något tryck. Jussi Kontinen var lika lätt i steget som en bergsget, ingen kom förbi. Det blev 2-0 och Klaus Bengtsson höll välförtjänt nollan. Han är vig som en panter, har räckvidd som en Albatross och en vinnarskalle som en tjur! 18 poäng räckte för slutspel i fjol och det har TK nu!
MATCHENS LIRARTE: KLAUS BENGTSSON, TIDNINGSKUNGEN.

BOW reklam – FC Viasat Sport 2 - 0 (WO)

Dandy Dots – Vincitori  2 – 8
D.
Birhan Akdag, Jonas Andersson. V. Niklas Anbratt 2, Jacob Andrén 2, Marcus Sandmark, Roger Tell, Peter Hedengran, Rickard Sölvstedt.

Både Dandy Dots och Vincitori hade klara målsättningar inför dagens match. För Vincitori gällde det att återta den slutspelsplats man haft hela säsongen men som man tappade i förra omgången och för DD del gällde det att ta sig bort från kvalplatsen. Den första halvleken var både jämn målmässigt som spelmässigt. Jacob Andrén gjorde ett fantastiskt förarbete till 1-0 målet som Niklas Anbratt bara hade att fösa in när han vann två motlägg och avancerade fram som en stridshäst längs planen. Minuten senare lyckades Birhan Akdag kvittera från en ganska dålig vinkel, 1-1. I slutet av den första halvleken spelade Rickard Sölvstedt fram Marcus Sandmark som klackade bollen i stolpen men han vräkte sig fram på returen och stötte in 2-1. Det var även nära att bli 3-1 när Andrén lirade in till Anbratt men bollen slogs bort på mållinjen. I början på den andra halvleken hände det en matchavgörande sak när sak Jonas Andersson sköt i stolpens insida, bollen gick längs mållinjen men utanför. Istället för 2-2 kontrade Vincitori in 3-1 i anfallet efter när Andrén spelade en dubbelvägg med Sölvstedt och där den förstnämnda nätade. Nu tvingades DD på offensiven vilket passade Vincitori som handsken och de kunde spela ut hela sitt register. 4-1 gjorde Roger Tell efter en stolpretur från Sölvstedt, 5-1 sköt Peter Hedengran via stolpen och 6-1 var ett vackert triangelspel där Sölvstedt och Tell var inblandade och så blev Anbratt tvåmålsskytt. När Sölvstedt gjorde 7-2 på ett inlägg, ja då gick allt in. Andrén fastställde siffrorna till 8-2 men det var nära att stå 2-2 på anslagstavlan kvarten tidigare. DD stack emellan med dagens vackraste mål när Andersson lobbade över både målvakt och försvarare, snyggt!
MATCHENS LIRARE: RICKARD SÖLVSTEDT, VINCITORI.

Mediakompaniet – Team Curbside  3 – 6
M.
Andreas Lifbom, Pehr Dunger, Claes Andberg. T. Alexander Valentini 3, Vasilis Birbas 2, Jose Monteiro.

Mediekompaniet och Team Curbside öppnade spjällen på vid gavel och vi fick se två offensiva glada lag som bjöd publiken på målshow. Efter 36 sekunder gjorde Andreas Lifbom 1-0 och i den sjunde minuten var MK i ledningen med 2-0 efter det att Max Eriksson slog en inspark till Pehr Dunger som inte missade friläget. Sedan vände José Monteiro bort sin försvarare och så stod det 2-1. Monteiro spelade fram Birbas men skottet gick utanför och där var 2-2 nära, lika nära var Rickard Fredricsson 3-1 men friläget missades och istället dundrade Vasilis Birbas in en frispark i anfallet efter, 2-2. För tredje gången tog MK ledningen när Claes Andberg touchade in Lifboms skott i början på andra. I samma minut slog Conny Liljeqvist en crossboll som Alexander Valentini påpassligt men lite turlig fick in till 3-3. Efter en halvtimme var TC i ledning för första gången när Birbas satte sitt andra mål denna morgon, 4-3. Med sju kvar stod Monteiro för ett vackert förspel till Valentinis andra mål, 5-3. I slutminuterna var Johan Sund nära att skjuta 5-4 men bollen slogs bort på mållinjen, lika nära ett 6-3 mål var Charlie Ejerholm. Med minuten kvar fick vi en hattrickman i form av Valentini. Han kom sist, haltade men tremålsskytt, ja, det blev han!
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER VALENTINI, TEAM CURBSIDE.