Serie A 10:e omgången 2014

BOW reklam – Bizkit  5 – 2
BOW.
Christer Mattiasson 3, Mårten Yrmark, David Nildén. Bi. Martin Andreasson, Peter Arnesson.

De enda två lagen som varit i serieledning i Serie A under 2014 är Bizkit (5 ggr) och BOW reklam (5ggr). De nuvarande serieledarna, BOW, kom tillbaka i vinnarspåret ganska snabbt efter cupförlusten mot AGO och i den tionde minuten kom 1-0 genom Mårten Yrmark. Efter en kvart tog Martin Andreasson tag i bollen i mittcirkeln, drev framåt och avslutade med att kvittera till 1-1. I slutet på den första halvleken var BOW riktigt vassa och Yrmark lirade fram Christer Mattiasson till 2-1, Yrmark curlade sedan bollen i stolpen innan Nildén sköt 3-1 efter en fin passning från för dagen mycket pigga Daniel Hesser. Under de första minuterna på den andra halvleken gjorde lagen varsitt snabbt mål. Först ut var Mattiasson till 4-1 och sedan föste Peter Arnesson in sitt sjunde mål för säsongen till 4-2. Den efterföljande kvarten så böljade spelet fram och tillbaka och det var lika nära ett 5-2 mål som ett 4-3 dito. Mot slutet kom 5-2 och Mattiasson blev hattrickman och går därmed upp i delad plats i den interna skytteligan med Anders Hammargren med 12 mål var med en seriematch kvar. Om man räknar bort cupvinsten så har Bizkit förlorat fyra raka i serien och är ännu inte säkra på en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: DANIEL HESSER, BOW REKLAM.

Mediekompaniet – Tidningskungen  0 - 2 (WO)

AGO – Vincitori  4 – 2
Per Apelgren 2, Peter Waltre, Fredrik Dahlin. T. Rickard Sölvstedt, Jacob Andrén.

Matchen mellan AGO och Vincitori satte högsta fart från första nedsläpp. Efter 40 sekunder fick Niklas Anbratt på ett bra skott men Kristian Kaufmann var vaken, vilket Vincitori fick erfara längre fram. Sedan var det Jesper Blomqvists tur att få till en rökare men Mikael Tell var även han på humör. I den fjärde minuten spelade Rickard Sölvstedt vägg med Roger Tell och rullade elegant in 1-0. Minuterna senare var Elias Karroum igenom men Tell räddade närskottet. Som ni hör så böljade spelet fram och tillbaka i ett högt tempo och efter en kvart var alla beredde på att anteckna ett 2-0 mål. Jacob Andrén drog två man inne i straffområdet likt Markus Rosenberg och sköt bollen i ribbans underkant, han tog sedan sin egen retur men Kaufmann gjorde en bejublad konsträddning. Även i början på den andra halvleken var 2-0 nära men bollen gick utanför målet och i anfallet efter var 1-1 lika nära när Per Apelgren sköt över. I den femte minuten spelade Fredrik Dahlin fram Peter Waltre till 1-1. När Andrén sköt i hjulet och ut efter en halvtimme blev det 2-1 efter det att Dahlin godkände målet, starkt! När allt såg som mörkast ut för formstarka AGO så höjde de sig och med åtta kvar kom en klassvändning från 1-2 till 3-2 på tre minuter. Först spelade Apelgren in bollen framför målet och det blev till sist ett självmål men 3-2 målet var desto veckrare. Dahlin spelade ut bollen till Apelgren, som höll i, höll i och höll i samt spelade en genialisk boll tillbaka till Dahlin som bredsidade in ledningsmålet! Nu var AGO inne i ett positivt stim och grymma Dahlin spelade bollen till Blomqvist som slog en perfekt lyra till Apelgren som elegant nickade in 4-2, ridå! Frågan är om Apelgren någonsin varit bättre än nu i Reklamserien! Ett chockat Vinctori, som hade både ett, två och tre lägen att punktera matchen försökte att gå ikapp men när Kaufmann räddade Kalle Anderssons markskott vid stolproten förstod alla det går knappt att göra mål på fenomenala Kaufmann.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLIN, AGO.

Team Curbside – FC Viasat Sport  3 – 0
Conny Liljeqvist, Vasilis Birbas, Jose Monteiro.

Ett mycket smart spelande Team Curbside kontrade sönder FC Viasat Sport. Redan i den andra minuten utnyttjade Conny Liljeqvist ett försvarsslarv varpå han tråcklade in 1-0. I den tionde minuten så stod Liljeqvist för förarbetet till Vasilis Birbas 2-0 mål och efter en kvart gjorde Jose Monteiro 3-0 i diagonal gavel. Däremellan sköt Thomas Xanazzi över från nära håll efter en fin framspelning från formstarka Liljeqvist. VS var inte dåliga men hade det svårt att skapa lägen. Det var nära när Gustav Lundström kastade ett fenomenalt inkast som vanligt och Patrick Luxenburg styrde bollen via målvakten Walter Carvajal i ribban. Sista tio gick TC på knäna och VS bombade målet men Carvajal tog allt och höll nollan. TC var ju så gott som uträknade från att ta en slutspelsplats men nu lever den tanken inför sista omgången. VS, var däremot klara för att undvika kval nedåt men det finns en teoretisk chans att Dandy Dots kan gå ikapp. Det blir en spännande slutrunda.
MATCHENS LIRARE: WALTER CARVAJAL, TEAM CURBSIDE.

DHL Reklam – INGO  2 – 4
Johan Gerdes, Michael Björling. I. Filip Lindmark 3, Adam Tapper.

Om INGO mönstrar dagens laguppställning och spelar som man gjorde den första kvarten, ja då får samtliga lag i slutspelet se upp med den fantastiska nykomlingen. INGO tog ett kompakt grepp om matchen inledningsvis och DHL Reklam kom knappt över halva plan och följaktligen kom 1-0 som ett brev på posten när Filip Lindmark skar in från höger och rullade in 1-0 i det närmsta hörnet. Det dröjde till den tolfte minuten innan DHL skapade sin första målchans när Michael Björling sköt utanför. Halvleken avslutade med att INGO hade tre bra lägen genom Rob Scutt, Fredrik Lundberg och Lindmark men Magnus Bennysson gjorde fina räddningar. DHL hade sin absolut bästa del i matchen i början på andra då de var riktigt vassa. Henrik Wiss sköt ett bra markskott vid den högra stolpen och ett lika bra vid den vänstra stolpen men Kim Gustafsson gjorde två grymma räddningar och däremellan fick Björling på en kanon i ribban. Istället för ett 1-1 mål så gjorde Lindmark 2-0 och sedan även 3-0 med högern. Med fem kvar kom även 4-0 när matchens bästa spelare, Lindmark, spelade fram Adam Tapper som gjorde sitt sjunde mål för säsongen, lika många som Lindmark. Det blir en kamp i den interna skytteligan i den sista seriematchen. DHL hyfsade upp siffrorna mot slutet när man gjorde två mål inom en minut. Johan Gerdes stötte in en bra slagen hörna av Björling och så spelade Wiss fram Björling som stänkte in bollen i nättaket. DHL hade faktiskt en chans till 4-3 och hade det målet kommit så hade den sista minuten blivit dramatisk. INGO är nu definitivt klara för slutspelet, detsamma missade tyvärr DHL, som dock alltid är med och hugger på de sex första platserna.
MATCHENS LIRARE: FILIP LINDMARK, INGO.

Eniro – Dandy Dots  0 – 2
Fredrik Hallman, Andreas Roos.

Förutsättningarna inför jumbomötet var glasklara. För Dandy Dots gällde det att vinna, helst med många mål för då har man chans att undvika ett kval och vid oavgjort är man säkra på en kvalplats. Vid förlust mot dagens motståndare Eniro så kan de gå om i den sista omgången. Matchen inleddes med att bägge lagen hade ett sviktande positionsspel och ett lite slarvigt passningsspel men målchanser skapades på löpande band. De båda målvakterna Stefan Östergren och Jonas Elmqvist höll än så länge nollan. Eterhand började DD få ordning på spelet och efter en kvart spelade Markus Johansson fram Fredrik Hallman som rullade in 1-0. I den andra halvleken startade Eniro riktigt piggt och Zebastian Carlsson (två ggr), Poyam Gerami och Pierre Gasslander hade alla bra lägen men Elmqvist gjorde den ena kanonräddningen efter den andra och i den åttonde minuten kontrade Andreas Roos in 2-0 efter en fin passning från Jonas Andersson. Med ca tio minuter kvar föll Östergren så illa att armbåden hoppade ur led, matchen bröts och ambulans tillkallades. På kvällen fick vi rapport om att inget var brutet, skönt! DD ligger tre poäng och tio måls målskillnad efter FC Viasat Sport, allt kan hända! För Eniro, som tyvärr inte tagit några poäng i år var dock bra i våras men sämre i höst. Ja där väntar Premier Leaugue nästa år, en match återstår.
MATCHENS LIRARE: JONAS ELMQVIST, DANDY DOTS.