Serie A 11:e omgången 2014

Bizkit – DHL Reklam  5 – 0
David Andersson 3, Adam Rådås 2.

Bizkit måste bryta en negativ trend med fyra raka förluster i serien för att säkra en slutspelsplats. För DHL Reklam var det sista matchen för året och den första halvleken var helt jämn spelmässigt. Båda lagen skapade flertalet målchanser men skillnaden var att Bizkit satte sina när David Andersson körde ett solo vid 1-0 och så gjorde Adam Rådås 2-0 i slutminuten på första. Matchen avgjordes under de första minuterna på andra halvleken. Först slog Philipp Goldberg en suverän passning till Andersson som gjorde 3-0 och i anfallet efter gjorde Rådås 4-0. Sista kvarten var bara en defilering och formstarka Andersson svarade för ett hattrick när han fastställde slutresultatet 5-0. Därmed har han gjort sex mål på de två senaste!
MATCHENS LIRARE: DAVID ANDERSSON, BIZKIT.

INGO – AGO  2 – 1
I.
Fredrik Lundberg 2. A. Billy Harknes.

I den sista omgången möttes Reklamseriens två formstarkaste lag! AGO kunde vinna serien vid vinst om BOW förlorade och man hade hela åtta raka segrar (fem i serien och tre i cupen) i bagaget. Nykomlingen INGO har också åtta raka matcher utan förlust (i serien) där de sex senaste har varit vinster. Båda lagen bar svarta tröjor, det verkar vara segermelodin! Den första halvleken var ett ställningskrig och ett tag tänkte man att det kanske blir årets första 0-0 match! Ingo var aningen, aningen bättre och det var också de som hade den bästa målchansen när Fredrik Lundberg från nära håll sköt över. I början på den andra halvleken svängde mätaren över lite åt AGO:s favör och Michel Gordin fick ett bra läge men sköt utanför. Därför kom det lite överraskande att INGO tog ledningen med 1-0 med tretton minuter kvar genom Lundberg som tråcklade in bollen med vänstern. Det blev en spännande sista kvart och med sex kvar träffade Simon Thylander ribban. Där var 1-1 nära men bara minuten senare spelade Lukasz Syberyjski in bollen framför mål och Lundberg fläkte sig modigt fram och stötte in 2-0. AGO gav inte upp och efter ett vackert anfall var Gordin nära att reducera. Det blev inte mål den gången men med 90 sekunder kvar att spela slog Gordin in bollen framför mål och Billy Harknes nickade vackert in 1-2. INGO höll tiden ut och har nu inte förlorat i Serie A sedan den 15 april, skönt att gå in i ett slutspel med det i ryggen. För AGO kanske detta var ett uppvaknande, idag lyckades man inte vända ett underläge!
MATCHENS LIRARE: FREDRIK LUNDBERG, INGO.

Vincitori – Eniro  4 – 0
V.
Mattias Sander, Jacob Andrén, Calle Andersson, Glenn Andersson.

Vincitori behövde ¨bara¨ bärga hem tre poäng mot jumbon Eniro för att säkra en slutspelsplats. Glädjande nog stod de gula upp riktigt bra inledningsvis men i den elfte minuten spelade Peter Hedengran in bollen mot mål och Mattias Sander styrde skickligt men lite turligt in 1-0. I början på andra gjorde Jacob Andrén 2-0 med sitt femtonde mål i serien och därmed delade han skytteligavinsten i Serie A. Matchen avgjordes efter en halvtimme när Kalle Andersson satte dit 3-0 och farsan Glenn ville inte vara sämre och fastställde slutresultatet till 4-0. Det gick inget vidare för Eniro i Serie A men man är nu innehavare av ett Reklamserierekord! Inget lag har på någonsin haft 0 poäng i bagaget på 16 år efter 11 matcher, kom igen gubbar!
MATCHENS LIRARE: MATTIAS SANDER, VINCITORI.

Mediekompaniet – FC Viasat Sport 2 – 3
Rikard Fredricson, Nicklas Bauer. F. Henrik Agardh 2, Martin Palm.

Ett heltaggat FC Viasat Sport bombarderade Mediekompaniet de första två minuterna. Först hade de två, tre avslut, sedan uppstod flipperspel inne i straffområdet och till sist kastade Gustav Lundström ett inkast och efter lite försvarsslarv kunde Henrik Agardh göra 1-0. Efter det kastade Lundström ännu ett långt och bra inkast och pigge Agardh träffade ribban med en volley. MK kom tillbaka in i matchen men det hindrade inte Agardh från att bli tvåmålsskytt när han förvaltade Tobias Wimnells passning på bästa sätt, 2-0! Efter en halvtimme hettade det till igen framför bägge målen och det började med att Kristoffer Ruckeman fick ett öppet läge men bollen gick utanför. MK kontrade och Andreas Lifbom kom fri och sköt men Robert Nordin räddade, returen tog Rikard Fredricsson men Lundström räddade på mållinjen och på tredje försöket kom 1-2 genom Fredricsson. Nu var det VS tur att kontra och Christoffer Braw sköt men Lifbom räddade på mållinjen (vad gjorde han där?)! Minuten senare kom 3-1 efter ett konstmål av Martin Palm, som lobbade från egen planhalva och efter några turer låg bollen i nätmaskorna. Lifbom träffade stolpen innan Nicklas Bauer reducerade till 2-3. Sista fyra blev dramatiska men VS höll undan och säkrade nytt kontrakt. MK missade helt otippat slutspelet detta år! Välkomna tillbaka i vår.
MATCHENS LIRARE: HENRIK AGARDH, FC VIASAT SPORT.

Tidningskungen – BOW reklam  2 – 1
Niclas Bergh, Andreas Gustafsson. B. Christer Mattiasson.

BOW reklam kunde inte titulera sig mästare i kavaj eftersom det fanns en teoretisk möjlighet att dagens motståndare Tidningskungen kunde gå ifatt om de vann med 8-0. TK inledde bäst och i den femte minuten fick de en dubbelchans när först Andreas Bergvall sköt men Henrik Strömblad räddade och returen sköt Bergvall över. Minuterna senare kom Andreas Gustafsson farande på högerkanten och fick iväg ett bra skott men Strömblad räddade igen. Efter en kvart fick Christer Uhrlin på ett bra skott som tog i stolpen så att det klingade. Vi skulle få se ett mål innan halvleken var över när Jussi Kontinen gick emellan två försvarare och serverade Niclas Bergh bollen och så stod det 1-0. Andra halvlek var ett långt ställningskrig där bägge lagen hade sina lägen men efter en halvtimme lyckades Gustafsson få till ett lurigt skott till 2-0. Med fyra kvar blev det lite liv i matchen igen när BOW gjorde ett mycket vackert reduceringsmål till 1-2. Det var Kristoffer Junegard och Kaj Eskelinen som var inblandade men det var Christer Mattiasson som avslutade kliniskt och vann därmed den interna skytteligan på 13 fullträffar. TK höll undan och hamnade på samma poäng som seriesegrarna BOW, därmed vann de röd, svarta serien för andra året i rad, starkt. Rutger Lindquist blev mållös idag men delar segern i Sertie A:s skytteliga, starkt!
MATCHENS LIRARE: JUSSI KONTINEN, TIDNINGSKUNGEN.

Team Curbside – Dandy Dots  3 – 3
Stefan Baronowsky, Vasilis Birbas, Thomas Xanazzi. D. Jonas Andersson, Birhan Akdag, Tolga Duran.

Årets sista seriematch kunde gällt både kval och slutspelsstreck men resultaten gick inte Team Curbside och Dandy Dots väg i den sista omgången. Lagen bjöd på en trevlig, offensiv och öppen fotbollsmatch. Det var DD som tog ledningen med 1-0 genom Jonas Andersson. I mitten på halvleken så vände TC på steken när 0-1 blev till 2-1 på tre minuter och dessutom hade Vasilis Birbas ett stolpskott. Stefan Baronowsky gjorde 1-1 efter fint förspel av Alexander Valentini och Birbas satte dit det andra målet framspelad av José Monteiro. DD hade tre bra lägen i slutet på halvleken, först lirade Bosse Eriksson fram Andersson men han sköt utanför och så hade Eriksson själv två ypperliga lägen men bollen ville inte in bakom Martin Hamrin. I början på andra fick vi se två snabba mål, ett vardera för bägge lagen där först Monteiro sköt en indirekt frispark i ryggen på Thomas Xanazzi till 3-1 men 30 sekunder senare var ställningen 3-2 efter det att Birhan Akdag styrt in bollen med kroppen efter Andreas Roos skott. Efter det hade DD en mycket bra period i matchen. Akdag dundrade ett skott i ribban, Tommy Svensson sköt mot krysset men andra halvlekens målvakt, Birbas gjorde en TV-räddning och så sköt Eriksson men Birbas styrde bollen stolpe ut. DD fortsatte kvitteringsjakten och Roos hade en farlig nick och så sköt Akdag över från ett bra läge! När alla trodde det var över och TC hade en hörna med minuten kvar, ja då slog DD till med en kontring där de kom två mot ingen och Andersson lirade fram duktiga Tolga Duran till 3-3, var, var försvararna? För DD väntar nu ett nervigt kval men TC har spelat färdigt, välkomna till våren.
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, TEAM CURBSIDE.