Slutspel 2014 - Kvartsfinaler

AGO – Bizkit  2 – 1
A. Abgar Barsom, Michel Gordin. B. Peter Arnesson.

I den första kvartsfinalen fick vi en försmak av finalen i Reklamseriecupen eftersom dagens lag var detsamma, nämligen AGO och Bizkit. Efter att båda lagen haft några halvchanser så var det Bizkit som tog ledningen i den nionde minuten när Adam Rådås sköt, Kristian Kaufmann räddade men returen rakade Peter Arnesson in till 1-0. I slutet på den första halvleken hade AGO en bra femminutersperiod och under den tiden vände man på 0-1 som blev till 2-1. Abgar Barsom spelade vägg med Michel Gordin till kvitteringen och så stod Gordin för ett berömvärt mål. Han tog emot bollen, vände sig om hårt trängd och dundrade via stolpen in ledningsmålet. Simon Thylander hade ett bra läge liksom Martin Andreasson där ¨halva¨ bollen var inne men 2-1 blev halvtidssiffror. I början på andra var David Andersson nära att kvittera men Kaufmann gjorde enhandsräddning på markskottet! Sista kvarten var ett ställningskrig och AGO var lite närmare ett 3-1 mål än Bizkit en kvittering så till sist var det inte orättvist att AGO avancerade till semifinal.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO.

INGO – Vincitori  6 – 4
I. Fredrik Lundberg 2, Filip Lindmark 2, Rob Scutt, Adam Tapper. V. Marcus Sandmark 3, Jacob Andrén.

INGO och Vincitori spelade en lite märklig match som till sist blev en målshow! INGO fick en drömstart och ledde med 2-0 utan att ¨tagit¨ i, kändes det som! Den speciella måltjuven Fredrik Lundberg (ursäkta Gustav Westman) gjorde båda målen. Det första föste han in med vänstern, igen, efter inspel från Jonas Pettersson och de andra stötte han liggande in efter passning från Rob Scutt. När sedan Jonas Pettersson spelade fram Scutt till 3-0 efter en kvart kändes matchen nästan körd. Därför var det lite överaskande att det stod 3-2 på anslagstavlan två minuter in på den andra akten. Marcus Sandmark stötte från nära håll in 1-3 med 15 sekunder kvar av halvleken och så gjorde samma man även det andra målet efter Niklas Anbratts stolpretur. Bara några minuter senare så gjorde INGO både 4-2 och 5-2 inom loppet av en minut efter mål av Filip Lindmark och så spelade Adam Tapper vägg med Westman till femman. Med kvarten kvar såg INGO ut som ett vinnande lag för andra gången. Vincitori skall hedras för att på nytt sega sig ikapp. Jacob Andrén svarade för ett bejublad solo till 3-5 och med 90 sekunder kvar så gjorde Sandberg sitt tredje mål till 4-5. Vincitori satsade såklart allt framåt varpå INGO och Lindmark fastställde slutresultatet till 6-4, starkt av en nykomling. Bitter för Vincitori och för Sandmark. Han svarade för ett hattrick men fick ändå åka till jobbet som en förlorare.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK LUNDBERG, INGO.

BOW reklam – TV 4  10- 4
Christer Mattiasson 5, Anders Hammargren 3, Kristoffer Junegard, Hasse Pettersson. T. Emanuel Sahlin, Robert Björk, Carl Skärvall, Niklas Nestlander.

TV 4 inledde med ett drömmål efter en minut mot trippelmästarna BOW reklam när Emanuel Sahlin, stående vid höger hörnflagga, slog in bollen framför mål med vänster utsida varpå bollen gick in i det bortre krysset, vilken balja!. Två minuter senare sköt Christer Mattiasson en tåpaj till 1-1. Spelet vände och Carl Skärvall hade en dubbelchans där Michael Eklund räddade det första och det andra skottet gick i utsidan av stolpen. I den sjunde minuten var det Anders Hammargren tur att ha en dubbelchans men Alexander Bernhard räddade bägge. Mellan den sjätte minuten till den fjortonde eller med andra ord under sex minuter så spelade Fyran med huvudet under armen samtidigt som BOW briljerade i effektivitet. Nu blev 1-1 helt plötsligt 6-1 och innan halvtidssignalen ljöd stod det 7-2, vad hände? Ett chockat TV 4 samlade sig i pausen och försökte ge sig själva en liten chans. Emanuel Sahlin träffade stolpen och Skärvall stod för 7-3. När BOW satte dit 8-3 i anfallet efter så var det helt över. Matchen slöt till sist 10-4 och det blev med andra ord en TÖ (teknisk överlägsenhet) men sex kvar, i en kvartsfinal! På plan fanns en magic man som svarade för ett rekord som aldrig kommer att slås i ett slutspel. Mattiasson svarade för fem mål och fem assist, vilken snubbe! Hammargren svarade för ett hattrick och mittfältskungen Kristoffer Junegard ett. Robert Björk och Niklas Nestlander hamnade även de i målprotokollet i målorgien. BOW verkar hittat formen och TV 4 kan nog mycket, mycket bättre. Vi får se i kvalet.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER MATTIASSON, BOW REKLAM.

Tidningskungen – TNS Sifo 2 – 7
TK.
Rutger Lindquist, Jerry Månsson. TNS. Mathias Friman 3, Joacim Runholm 2, Joakim Nordin, Johan Aronsson

Att blixten slår ner på samma ställe två gånger är ovanligt men att den slår ner fem gånger på sju minuter är osannolikt. Tvåan i Serie A, Tidningskungen, som besegrade serievinnarna och fjolårets trippelmästare BOW reklam i den sista omgången och hamnade på samma poäng, tog emot Premier Leagues seriesegrare TNS Sifo. TK borde läst sin läxa för i TNS fanns det en kvartett i Mathias Friman, Joakim Nordin, Joacim Runholm och Johan Aronsson som tillsammans svarat för hela 47 mål i serien! Det var just de som stod för en bragd när de gjorde 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 och 5-0, tid tio minuter! Runholm satte ribban när han tog bollen vid egen hörnflagga nere till vänster och han avancerade över hela planen och löpte ifrån två, tre TK spelare som inte hade boll innan han spelade fram till det första målet, vilken prestation! Ett mycket segstartat TK stod inte att känna igen inledningsvis. Efter en kvart linkade mittfältskungen Oskar Axelsson ut lite skadad samtidigt som TK fattade att de kunde förlora. Resten av matchen bombarderade de ett allt tröttare TNS men Fredric Olofsson var helt enkelt fenomenal i målet. Visserligen reducerade Rutger Lindquist på nick och Jerry Månsson så att ställningen var 5-2 med sju kvar. Närmare kom man inte för TNS, genom Reklamseriens skyttekung, Friman, svarade för ett hattrick när han gjorde 6-2 och osannolika 7-2 under de sista två minuterna. En stor skräll var ett faktum medan TK har spelat klart för säsongen.
MATCHENS LIRARE: JOACIM RUNHOLM, TNS SIFO.